Şimdi Ara

## 45nm İle Birlikte 'MHZ' Yarışı Yeniden Başlıyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## 45nm İle Birlikte 'MHZ' Yarışı Yeniden Başlıyor ##


    Hemen hemen 2003 yılına kadar AMD ve Intel arasındaki rekabet "MHz" yani hıza dönük olarak yaşanıyordu. Zira Intel, Netburst mimarisini kullanan Pentium 4 işlemciler ile 3.73GHz'i de seri üretimde görmüştü. Fakat AMD'nin Athlon64 işlemcileri ile işler değişmeye başlamıştı. Bilindiği gibi örneğin AMD'nin 1.8GHz'de çalışan Athlon64 3000+ Venice işlemcisi Intel'in 3GHz'de çalışan Pentium 4 işlemcilerinden çok daha yüksek performans verebiliyordu. AMD'nin Athlon64 işlemcileri ile birlikte attığı bu adım işlemci dünyasında bir takım değişkliklerin de yaşanmasına sebep olmuştu.

    Özellikle geride kalan "MHz" yarışını daha efektif mimari, performans/watt verimliliği ve çekirdek savaşları aldı diyebiliriz. Fakat Core 2 serisi işlemcileri ile birlikte rakibi AMD'yi koltuğundan iten Intel, 45nm üretim teknolojisi ile birlikte "MHz" yarışını da yeninden alevlendirecek gibi görünüyor. Zira gün yüzüne çıktığı üzere, Intel'in masaüstü platformu için hazırladığı işlemcilerinden 4 çekirdekli ve 12MB seviye 2 bellek ile gelecek kod adı Yorkfield olan işlemcilerin ilk etapta 3.33GHz'i görmesi bekleniyor. Buna karşın AMD'nin ise yeni nesil mimarisinde özellikle üretim sürecinde kullandığı SOI teknolojisi nedeniyle istediği saat hızlarına çıkmakta zorlandığı ve bu sorunu aşabilmek adına yeni çekirdek revizyonları üzerinde çalıştığı ve bunun da firmaya vakit kaybettirdiği biliniyor.

    Belirttiğimiz gibi Intel, 45nm ile birlikte hız yarışını da yeniden başlatacak. Masaüstü işlemciler ile birlikte firma sunucu odaklı geliştirdiği işlemcilerinde de gaz pedalına biraz daha yüklenecek gibi görünüyor. Zira elimize ulaşan bilgilere göre, firmanın kod adı Harpertown olan 45nm üretim teknolojisine sahip sunucu işlemcileri ilk etapta 3.16GHz'e ulaşacak. 12MB'lık seviye 2 bellek ve 1333MHz fsb hızı ile gelmesi beklenen Harpertown işlemcilerinin 3.16GHz'lik modelinin FC-LGA soket mimarisini kullanacak. Model adının Xeon X5460 olması beklenen işlemci 9.5 çarpanına sahip olacak.

    Intel özellikle 45nm üretim teknolojisi ile birlikte işlemcilerin ısıl güç tasarımlarında önemli bir avantaj elde ettiği için saat hızlarını yükseltmekte son derece iddialı. Bu arada haberimize konu olan 3.16GHz'lik Xeon işlemcisinin piyasaya çıktığında fiyatının 1.139$ olacağı da belirtilmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 25 Temmuz 2007; 16:40:01 >







  • sağol fx 57 tekrardan bir savaş çıkacak gibime geliyo ama busefer amd kaybedecek gibi duruyo ama ne olur ne olmaz bunların işleri belli olmuyor
  • Bence amd bi yolunu bulup bakın biz daha yavaşını ama daha performanslısını yaptık deyip olayı bitirecektir.
  • amd rulez
  • mhz yarısları gene baslarsa vay halimize. ısınma, ses, yuksek watlar bizi bekliyor.
    umarım amd eskisi gibi dusuk mhzlerde ustun performans saglar.
  • Intel mhz ve performans yarışını kazanacak tek lider gibi gözüküyor.Hem 45nm'ye hazır hemde üretime geçmeye hazır.Ayrıca işlem kapasiteleride çok yüksek 12mb seviye 2 önbellek çok ciddi bir rakkam.

    peyamsalehi sana katılmıyorum.45nm demek ısınma ve watt sorununun giderilmesi demektir.1v 'de bile çok ciddi saat hızlarıyla çalışan işlemciler demektir.Ayrıca ısınında idlede 35 dereceyi aşacağını zannetmiyorum.Multicore olmasına rağmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 25 Temmuz 2007; 17:14:01 >
  • 1139 dalır. ben bu paraya motorsiklet alırım. üstüne para koyar motoru overclock yaparım. intel teknolojisi daha iyi olsa bile , amd bir altını ucuza çıkarırsa amd alırım.
  • Zannımca amd çakar gibi geliyor
  • Amd bu yarışıda kazanır şu sıralar biraz geri kaldı gibi gözüksede, yinede İntel den performanslı ve uygun fiyatlı CPU lar ile karşımıza çıkacaktır

    GO AMD GO GO GO......!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerkorkmaz

    Amd bu yarışıda kazanır şu sıralar biraz geri kaldı gibi gözüksede, yinede İntel den performanslı ve uygun fiyatlı CPU lar ile karşımıza çıkacaktır

    GO AMD GO GO GO......!

    Bak go go falan diyince aklıma Power Rangers lar geldi. Ne diziydi be. Motor kasklı ve taytlı gençler. İki üç tokat yedikten sonra poili biten patiler. Ve tabiki en atraksiyonlu robo sahneleri.

    Şaka bir yana işte beklenen oldu. İntel mevcut mimarisini 45nm ile çıkarabildiği kadar yüksek hıza çıkaracak hatta yeni üretimn teknolojilerine geçilecek.

    Sonu olarak İntel in 4GHz ve AMD nin 3GHz barajına takılmasındaki gibi yeni bir mimari yoluna halılar serilecek.

    Kısacası intel Core mimarisinin iliğini kemiğini yalayığ yutacak ve yeni mimariye geçecek.

    Aynı şekilde AMD de. Bu hep böyle sürüp gidecek. Heee olur da arge masrafları zamanla fabrikasyon nedeni ile çok küçük rakanmlara iner o zaman sürekli mimari çıkar. Ama bu da yemez.




  • amd kullanan arkadaşlar sanki amd her yarışı kazanıyormuş gibi amd tokatlar,kazanır vs. diyorlar ama bir icraat göremiyoruz ?? herşey lafta kalıyor...

    aldıkları Amdleri boşuna almamış gibi yapıp anakartlarınıda ziyana getirmemek için ego tatmini amaçlı Amdyi boşu boşuna övmesinler herşey ortada..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 25 Temmuz 2007; 17:58:49 >
  • Mhz yarisi iyidir :) intel 5 ghz yapar amd 2 ghz ile intel i ikiye katlar herhalde
  • öyle zannetmeyin Amd'nin daha 45nm ile ilgili ortada hiçbirşeyi yok yeni yeni başladılar.Intel projeyi hazırladı bitirdi piyasaya sürecek bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 25 Temmuz 2007; 18:20:00 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emretemelkuran

    amd kullanan arkadaşlar sanki amd her yarışı kazanıyormuş gibi amd tokatlar,kazanır vs. diyorlar ama bir icraat göremiyoruz ?? herşey lafta kalıyor...

    aldıkları Amdleri boşuna almamış gibi yapıp anakartlarınıda ziyana getirmemek için ego tatmini amaçlı Amdyi boşu boşuna övmesinler herşey ortada..



    Senin gibi intel fanatiklerine hep su soruyu sorarim...

    "2002 -2006 size bir sey hatirlatiyor mu?"




  • 90nm, 65nm derken 45 lerde gelince mhz üzerinden yeniden şaşırtma taktikleri başlayacak Intel kullanıcılarına 5 yıl boyunca olayın sadece mhz olmadığını öğreten amd bakalım bu savaşta ne gibi bir taktik geliştirecek.
  • aslında bu mhz işi güzel taktik hala p4 3.0 işlemciyi core2 1.86'Dan ii sananlar var, yani ortada kandırılcak bir sürü insan bulunuyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975





    Bir cigarada buna yakayım.
  • bu yarışı izlemek tüketici açısından çok zevkli.
  • hadi leyn diyorum Intel kazanacak oluumm kesin.
    Mhz'de önemli ama isterseniz ben size 334 mhz celeron yollayayım mutlu mesut kullanırsınız bakalım mhz önemli miymiş değil miymiş?

    Mhz olmadan birşey olmaz!

    Mesela mimariyi binanın planı mhz'yide binanın katı olarak düşünürsek, güçlü mimarili çok katlı bir işlemci mi daha iyidir yoksa güçlü mimarili az katlı mı yoksa güçsüz mimarili çok katlı mı?

    Eskiden Intel'in olayı güçsüz mimari çok kattı.Ama şimdi herşey değişti güçlü mimari çok kat üretecekler.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.