Şimdi Ara

## Asus'dan G31 Yonga Setli Anakart: P5KPL-VM ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Asus'dan G31 Yonga Setli Anakart: P5KPL-VM ##


    Yaklaşık 1,5 ay önce kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesini duyuran Intel, yüksek maliyetleri göz önüna alarak yeni nesil yonga seti ailesine ekonomik model olarak P31 ve G31 yonga setlerini de dahil etmişti. P31 ve G31 yonga setleri genel özellikleri itibariyle aslına bakılırsa Bearlake ailesinin önemli niteliklerine sahipler. Zira yonga setleri özellikle 1333MHz fsb ve 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere verdiği destek ile dikkatleri çekiyor. Tabi yeni yonga setlerinin en önemli farklılığı olarak yeni nesil ICH9 serisi yerine 2 nesil önceki ICH7 serisi güney köprülerini kullanıyor olmaları gösterilebilir.

    Bu açıdan bakıldığında Asus'un yeni anakartı P5KPL-VM, işlemci desteği konusunda kullanıcılarına son derece geniş bir imkan tanıyor. Zira başta Core 2 serisi işlemciler olmak üzere Intel'in LGA775 formundaki işlemciler ile uyumlu olan anakart ayrıca geleceğe dönük olarak 45nm işlemci desteği de sunmakta. 2 adeet DIMM slotu üzerinden 4GB'a kadar DDR-2 800/667MHz bellek desteği sunabilen anakart ayrıca entegre grafik işlemci ile geliyor. Intel'in G31 yonga seti sayesinde anakart üzerinde GMA X3100 IGP'si yer alıyor. Tabi harici ekran kartı kullanmak isteyenlere yönelik olarak anakart üzerinde bir adet PCIe X16 slotu da ihmal edilmemiş. Tabi hem kuzey hemde güney köprüsü için pasif soğutma kullanan anakart bu açıdan bakıldığında HTPC'ler için de yeni bir alternatif olabilir.

    Anakartın detaylı teknik özellikleri için aşağıda yer alan tabloya bakabilirsiniz. Fiyat ve pazara giriş konusunda ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

     ## Asus'dan G31 Yonga Setli Anakart: P5KPL-VM ##







  • neden ich8 olsa gene yenilir yutulur bişe olurdu
  • Asusun kavuniçi renkli anakartlarinda uzak durmakta fayda var
  • ASUSu severim ama açıkçası anakartının renklerini değil...bunun dışında umarım ekonomik olarak adlandırılan bu kart cidden ekonomik olur çünkü özelliklerine bakıldığında sadece giriş seviyesi bir kart...
  • Asus klasiği (uyuzun uyuzu) bir kart
  • Evet bende katılıyorum Asusun kavuniçi renkli anakartlarindan uzak durmak lazım.
  • Hehe satıcıları şimdiden duyar gibiyim: Asus abi taş gibi anakart diğer dandikler gibi değil sen bana güven
  • ne kadar para o kadar köfte derler bilmem bilirmisiniz
  • benim kt400 serisinden beri gördüm standart board;üzerinde kırpılmış özellikler ve eklenmil o/b bunun karşılııında modelin sonuna---am/vm/km gibi uzantılar ekleyip giriş seviyesi pazarına mal yaratma çabası!!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ste_ganos

    Asus klasiği (uyuzun uyuzu) bir kart


    ewet yaaa çok tipsis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.