Şimdi Ara

<<<....HYUNDAI i30 KULÜBÜ(112 üye)....>>> (325. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.957
Cevap
54
Favori
1.184.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
    imzama tıklarsan , direksiyondan gelen sesin kaynağını bulabilirsin.
    o küçük parçanın değişmesi gerekiyor.

Orijinalden alıntı: ciyu

Arkadaşlar öncelikle merhaba...

Tam olarak 4 aydır 1.6 115 ps diesel düz vites İ30 sahibiyim. Bir sorunum dolayısıyla araştırma yaparken, forumunuzu tesadüfen keşfettim. Çok da hoşuma gitti doğrusu. Epeyce faydalandığımı söyleyebilirim. Neticede ben de foruma üye olarak bu paylaşımlardan daha iyi ölçüde faydalanmayı düşündüm. Tabi benim de sizlerle paylaşabileceğim şeyler var. Zaman içinde bunlardan da size bahsedeceğim.

Benim sorunum şu:

Aracım Ateş Kırmızı renginde ve yaklaşık 10 gün önce üzerindeki tozun alınması için yıkamacıda araca su sıktırdığımda kötü bir sürprizle karşılaştım: Tavanında iki ayrı yerde boya ya da vernik atması olduğunu gördüm. Tabi hemen bununla ilgili Hyundai Assan'ı (müşteri hizmetlerini) aradım ve zaman geçirmeden arabayı aldığım bayiye ve servise başvurdum. Şu an konuyla ilgileniyorlar ve zannediyorum makul bir çözüm bulunacak. Bu konuda sizleri daha sonra da bilgilendireceğim.

Bu konuda forumda dikkatimi çeken şey, bu problemin genelde bu renk (ateş kırmızı) İ30'larda ortaya çıktığı... Sizlerden de aynı problem hakkında bilgisi olan ve buna bir çözüm üreten varsa bilgi almak isterim... Bunun için de şimdiden teşekkür ederim...

Paylaşmak istediğim diğer konuya gelince:

Yakıt tüketimi konusunda epeyce fikir beyan edilmiş.. Ben de 4 aylık tecrübemi aktarmak isterim. Şöyle ki:

Aracım şu anda yaklaşık 6800 km.'de..

Kullanmaya başladığım ilk günden itibaren depoyu ortalama 55-56 litre "SHELL Eurodiesel" ile tam (yakıt borusu da dahil) doldurup, yol bilgisayarında kalan yakıtla gidilecek mesafe için (---) işareti çıkana kadar kullanıyorum ve bu işaretin hemen ardından tekrar dolduruyorum. (ortalama 145 TL)
    Kullandığım güzergah genelde (Maltepe E-5), (Tem-Kavacık) ve (Beşiktaş-Akaretler-Maçka) üçgenindeki otoban, köprüler ve şehiriçi güzergahlarının ilgili bölümleri...

İlk kullandığım depo ile bu güzergahlarda toplam olarak yaklaşık 900 km. yol yaptım.

Daha sonra (tahminen 3000km.'yi geçtikten sonra) bu menzil giderek artmaya başladı... Son üç depoda (yaklaşık aynı miktar mazot ile) sırasıyla 950, 1000 ve 1100 km. yol yaptım.

Bu değerler sanırım şehir içi ile şehir dışı karma kullanımı içerisinde düşünülmeli... Çünkü zaman zaman FSM ve Boğaziçi köprüleri, Mecidiyeköy, Beşiktaş ve muhtelif yerlerdeki yoğun şehir içi trafiklerine girsem de, hatta arada bir aracın limitlerini zorlayacak şekilde (uygun trafik koşullarında ve kısa süreli)sürat yapsam da, katettiğim mesafenin ÇOĞU akıcı trafikte otobanda oluyor. Tabi bu kısmı da yakıt sarfiyatını olumlu etkileyen faktörlerden. Ayrıca aracı, mümkün olduğunca sabit hızda kullanmaya çalışarak ve ani hızlanma ya da yavaşlama yapmamaya özen göstererek kullanıyorum.

Fikir sahibi olmak isteyenlere, İ30'la ilgili bu yönden çok memnun olduğumu söylemek isterim. Fakat burada aracı kullanım şeklinin de altını çizmek isterim. Bu şartlara uygun olarak (benim kullanımımda) yol bilgisayarının verdiği ortalama değerler genelde şöyle gelişti:

(Tüm değerler depo doldurulduğunda sıfırlanmış ve bitene kadar ortaya çıkan ortalama değerlerdir):

Ortalama yakıt tüketimi: 5,2-5,7 (en son depo :5,4)
    Bu değerlere göre ortalama hız ise: 39-41 km.

(en agresif kullanımımda bile (zaman zaman otobanda 180-190 km. kısa süreli hız ve 140-160 km. daha uzun süreli kullanım, genelde 100-110km. sabit hız ve zaman zaman maruz kalınan yoğun istanbul trafiğinin ortalamasında) bir depo mazot için 6,4'ün üzerini görmedim)

Fikir ve değerlendirmelerinizi bekliyorum ve şimdiden tekrar teşekkür ediyorum.

dostum aynı sorun benim sol arka kapıda var. ama fırsat bulupta servise gidemedim. sonuç ne oldu senin acaba

• 9-eğer kapılardan biri tam kapanmamış olduğu halde hareket ederseniz uyarı sesi çalacaktır.

Bende yukarıdaki özellik yok? Kapı açık kaldığı halde hiç ses çıkmıyor.

Senin sol tarafa cevirdiginde mi ses geliyordu? Ustelik her zaman yapmiyor. Servisteyken yapmadigi icin adamlari inandiramadim:)

quote:

Orijinalden alıntı: alpercan

Blue1972
    imzama tıklarsan , direksiyondan gelen sesin kaynağını bulabilirsin.
    o küçük parçanın değişmesi gerekiyor.

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009

• quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Arkadaşlar şimdi haberlerde sölediler mtv zam geliyor 3 eşit taksite bölünüp %50 zam geliyormuş yani benim vergi 314+314=628 iki eşit taksitti şimdi 314+314+314=942tl olacak.
    Ne diyeyimki vatandaşını böyle soyan başka bir devlet varmı başka

• Oha diyorum. 3 kere 314 odenir mi? adamlar Osmanli saltanati surecek diye biz yamulacagiz. Basbakan 3 tane ucak almis. Filo kuracak heralde.

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

Arkadaşlar şimdi haberlerde sölediler mtv zam geliyor 3 eşit taksite bölünüp %50 zam geliyormuş yani benim vergi 314+314=628 iki eşit taksitti şimdi 314+314+314=942tl olacak.
    Ne diyeyimki vatandaşını böyle soyan başka bir devlet varmı başka

Hyundai i20 1.4 Crdi 90 HP Select Opak Kırmızı
    2009
  • Birde dünyanın en pahalı yakıtı var tabi... Akaryakıta her hün zam var nerdeyse, biraz indirir gibi yapıp yapıştırdılar ötv artışını. Ödediğimiz vergiler de yol-su olarak geri de gelmiyor. Bırakın şehir dışı yolları, şehir içi yollar bile kötebek yuvası gibi... Şehirlerarası yollarda ise sağ varabilirsek gideceğimiz yere ne ala arabaya bakan yok zaten, mıcır mı ararsın devasa çukurlar mı!!!
  • arkadaşlar i30 topiğini arada bir ziyaret ediyorum..bu gün Didim de kırmızı bi style plus gördüm acaba sizin forumdan biri olabilirmi diye merak ettim...26 TR 198 yanlış hatırlamıyorsam..araba yeni yıkanmış alev alev di..

Araç style plus değil prime ayrıca.

quote:

Orijinalden alıntı: bitirimm

arkadaşlar i30 topiğini arada bir ziyaret ediyorum..bu gün Didim de kırmızı bi style plus gördüm acaba sizin forumdan biri olabilirmi diye merak ettim...26 TR 198 yanlış hatırlamıyorsam..araba yeni yıkanmış alev alev di..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 23 Temmuz 2009; 12:31:22 >

Orijinalden alıntı: xuye

Evet o eskişehirli yaramaz fotoğrafçımız.

Araç style plus değil prime ayrıca.

quote:

Orijinalden alıntı: bitirimm

arkadaşlar i30 topiğini arada bir ziyaret ediyorum..bu gün Didim de kırmızı bi style plus gördüm acaba sizin forumdan biri olabilirmi diye merak ettim...26 TR 198 yanlış hatırlamıyorsam..araba yeni yıkanmış alev alev di..

tanışıp birşeyler ikram etmek isterdim doğrusu...

• Evet araç benim fakat ailem Didim'e gitti. Tatil için.
    Yani ben degilim babamdır yada annemdir kullanan..

Bugun dönüyorlar artık araç Antalya'da gözükecek.
    Valla araba meşhur oldu hea

Vallahide billahide ailemden çok arabayı özledim desem yeri var heaa biraz abartmış mı olurum

Evet araç Prime..

Demek ki babam arabayı yıkatmış.
    Hayret o kadar bakmazdı arabaya
    Vay anasını şaşırdım bak şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 23 Temmuz 2009; 16:23:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chryin

Demek ki babam arabayı yıkatmış.
    Hayret o kadar bakmazdı arabaya
    Vay anasını şaşırdım bak şimdi

Demek ki baba da kendini İ 30 ile 18 yaşıda gibi hissetmiş.

i30 1.6 CRDİ STYLE PLUS - ŞAMPANYA GRİ

www.i30club.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue1972

Merhaba Arkadaslar,

2009 dizel select sahibiyim. Arcaim henuz 5000 km'de yaklasik 1 aydir her zaman olmasa da direksiyonu sola cevirince tik diye bir sey geliyor. Sanki direksiyon bir yere takiliyormus hissi uyandiriyor. Servise goturdum. Ancak orda yapmadigi icin netice alamadik. Dun aksam yine denedim yine yapti. Saga cevirdigimde problem yok. Bu problemi yasayan oldumu acaba?

O ses benim aracımda da var. Buraya yazmıştım daha önce . Alpercan o sesin roleden kaynaklandığını söylemişti. demekki o parçadan kaynaklanıyomuş.. ..

quote:

Orijinalden alıntı: desci

i30'lara sonradan cruise control takılabiliyor mu servislerde?
  • Bekliyoruz; ilk izlenimlerin nedir?

quote:

Orijinalden alıntı: dtosun

Arkadaşlar,
    i30 bagaj havuzları ok. Ben bir tane aldım ve şuan kargo ile geldi. Akşam deneyeceğim, size resimlerini çekip yorum gönderirim.

Orijinalden alıntı: dtosun

Arkadaşlar,
    i30 bagaj havuzları ok. Ben bir tane aldım ve şuan kargo ile geldi. Akşam deneyeceğim, size resimlerini çekip yorum gönderirim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.