Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Beşiktaşa kartal simgesi nereden gelmiştir ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Futbol >> Beşiktaş >> Beşiktaşa kartal simgesi nereden gelmiştir ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Civci

23 Temmuz 2007; 18:22:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar bilen varmı ?

Quartamin

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2007; 18:25:13 

bir arkadaş bjk tarihi,kuruluşu ile ilgili bir yazı yazmıştı.önceki sayfalarda bulabilirsin.yada resmi siteye bakabilirsin.

tedoa®

23 Temmuz 2007; 18:27:49 

internette arama yapmak cok mu zor yoksa amacın benim sayemde bilmeyenler ögrensinmi anlamadım ama
yinede cevap
Beşiktaş ile bütünleşen ''Karakartal''ın sembolleşme öyküsü kulüp tarihçesine göre şöyle gelişir:
''1940-41 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla giren siyah-beyazlılar, haftalar ilerledikçe puan farkını açar ve ligdeki liderliğini sürdürür.
Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye'dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoy'un hakemliğini yaptığı maçta Beşiktaş, Şeref Stadı'nda o sezonun bütün karşılaşmalarında olduğu yine muhteşem bir oyun ortaya koyar.
Maçın ikinci yarısının ortalarında Beşiktaş farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş'ın akın yönü olan Şeref Stadı'nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: ''Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar''. Şeref Stadı'nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır.
Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları ''Kara Kartal''dan, oynadıkları futbolu ''Kara Kartal gibi hücum etmek''ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir.
Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır. 6-0 biten maçın ardından, Beşiktaş'ın sembolü ''Kara Kartallar'' olmuştur

tedoa® fb rh + Katılım zamanı: 20 Eylül 2004
OkanBJK1903

23 Temmuz 2007; 18:29:27 

Yanilmiyorsam Istanbul Ligi döneminde olusan bir benzetmeyle.

Ismini su an hatirlamadigim bir taraftar, Besiktasli futbolculara sürekli "Kartallarim benim, Kara Kartallarim benim" diye hitab edermis. Kendisi ise kus hastasiymis (hayir grip falan degil). Kuslara olan sevdasini Besiktas´a aktarmis iste.

Zamanla Kara Kartal benzetmesi Besiktas ile özdeslesmis.

KARANLIGI ARDINA ALIP BEMBEYAZ BIR YOLDA YÜRÜMEKTIR BESIKTASLI OLMAK
OkanBJK1903

23 Temmuz 2007; 18:31:49 

quote:

Orjinalden alıntı: tedoa®

internette arama yapmak cok mu zor yoksa amacın benim sayemde bilmeyenler ögrensinmi anlamadım ama
yinede cevap
Beşiktaş ile bütünleşen ''Karakartal''ın sembolleşme öyküsü kulüp tarihçesine göre şöyle gelişir:
''1940-41 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla giren siyah-beyazlılar, haftalar ilerledikçe puan farkını açar ve ligdeki liderliğini sürdürür.
Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye'dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoy'un hakemliğini yaptığı maçta Beşiktaş, Şeref Stadı'nda o sezonun bütün karşılaşmalarında olduğu yine muhteşem bir oyun ortaya koyar.
Maçın ikinci yarısının ortalarında Beşiktaş farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş'ın akın yönü olan Şeref Stadı'nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: ''Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar''. Şeref Stadı'nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır.
Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları ''Kara Kartal''dan, oynadıkları futbolu ''Kara Kartal gibi hücum etmek''ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir.
Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır. 6-0 biten maçın ardından, Beşiktaş'ın sembolü ''Kara Kartallar'' olmuştur

Evet, Tedoa kardesimiz benden birazcik daha iyi anlatmis

KARANLIGI ARDINA ALIP BEMBEYAZ BIR YOLDA YÜRÜMEKTIR BESIKTASLI OLMAK
Civci

23 Temmuz 2007; 18:37:09 

ha tamam ben kafkas kartalından geldiğini sanmıştım. demekki sonradan simge haline gelmiş.

alisan

23 Temmuz 2007; 22:22:05 

ben farklı bir sekilde biliyodum

besiktas fenerbahceyle oynuyor kendi sahasında

ve 1-0 yeniyor ama saldırmaya devam ediyor
mac sonuna kadar 100 lerce atak yapıyor saglı sollu ama baska gol olmuyor ve mac 1-0 bitiyor

ama o zamanki gazeteciler ve televizyoncular yorumcular
yani herkes besiktasın o günkü rakip kalaye saldırısını karakartala benzetiyor
ve karakartallar gibi saldırdılar diyorlar

belkide o gün bazı taraftarlar kartal gol gol gol diye günümüzün taraftar destek seklini bulmustur

ben bu sekilde cıktıgını biliyodum

hatta bir cok gazetede böyle oldugu yazılmıstı

DH KARTALLARI TIKLA
1959
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Temmuz 2007; 13:10:10 

ben de böyle biliyorum ve forza'da da böyle yazıyor isteyen arkadaş girip baksın
quote:

Orjinalden alıntı: alisan

ben farklı bir sekilde biliyodum

besiktas fenerbahceyle oynuyor kendi sahasında

ve 1-0 yeniyor ama saldırmaya devam ediyor
mac sonuna kadar 100 lerce atak yapıyor saglı sollu ama baska gol olmuyor ve mac 1-0 bitiyor

ama o zamanki gazeteciler ve televizyoncular yorumcular
yani herkes besiktasın o günkü rakip kalaye saldırısını karakartala benzetiyor
ve karakartallar gibi saldırdılar diyorlar

belkide o gün bazı taraftarlar kartal gol gol gol diye günümüzün taraftar destek seklini bulmustur

ben bu sekilde cıktıgını biliyodum

hatta bir cok gazetede böyle oldugu yazılmıstı

Ata

24 Temmuz 2007; 14:54:33 

benim bildiğime göre Fenerbahçe ile oynan bir maçta BEŞİKTAŞIMIZIn atak üstüne atak yapması sonuçu taraftarlar Haydi Kara Kartallar demiştir ordan geliyor diye biliyorum

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Futbol >> Beşiktaş >> Beşiktaşa kartal simgesi nereden gelmiştir ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: Avermedia Standı
GPS'li, çift tunerli ve gelişmiş kayıt seçeneklerine sahip TV kartı modelleriyle Avermedia'da Computex'deydi!
Sony Bravia Lansmanı
Sony'den 200Hz MotionFlow teknolojisi yanı sıra internete bağlanan ve Medya oynatan televizyonlar.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız