Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Geniş Alan Seslendirmesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> Geniş Alan Seslendirmesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fighter07

21 Temmuz 2007; 16:19:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benim geniş alan seslendirmesi ile ilgili bir sorunum var.Şimdi 150wattlık bir anfi ile 15 tane havalı hoparlör ile her birine 10wattlık hat trafosu kullanarak sistemi kurduk.Kasetten yayın yapıyoruz.Hoparlörler paralel bağlı olmakla birlikte herbirininin girişleri 84ohm olarak toplam [kablolar dahil] 15ohm olmaktadır. Anfinin cıkış trafosunda 8-16-32ohm ve 100volt luk cıkış kademeleri var. 16ohm a bağladıgım zaman sistem çalısıyor ancak ses az geliyor ancak bu sesi arttırmak için 32ohm bağladıgımda cıkış transistörü cok aşırı ısınıyor. 100v ye bağlarsam da bir kaç dk içerisinde cıkış transistörü yanıyor.
bu transistörün ısınma ve yanmasını ses düşürmeden nasıl engelleyebilirim.[sogucu fan dısında bir öneri istiyorum :)] ]NOT: forum her ne kadar stereo için olsa da monolar için bir yer bulamadım anfimiz mono]

teknikk

21 Temmuz 2007; 20:18:30 

Senin elinde 100v ses amfisi var 100v yazan trafo senin amfiye bağlıyacağın hat trafosu oluyor 8-16-32 ohm yazan yerlerden birini amfinin çıkışına bağlıyacaksın benim tercihim 8ohm olur çünkü anons amfileri zaten çok wattlı olmaz birde direnci yükseltip sesi dahada azaltmamak lazım 1oov yazan tarafıda hop'lara bağlıyacaksın. 100v'u ampliye bağlarsan yanması gayet doğal. 8 ohm bağladıktan sonra ampli çalışır durumda iken 100v'u elle bağlamaya çalışma sonra bu sistemlere niye 1oov sistemler dediklerini acı bir şekilde öğrenmiş olursun
kısacası 8ohm ampliye 100v hoplara.....

fighter07

21 Temmuz 2007; 21:16:04 

anfi cıkış kartının cıkışı çıkış trafosunun 4ohm kademesine bağlı hoparlöre giden kablolar ise cıkış trafosunun 8-16ohm kademesine bağlandıgında anfi problemsiz calısıyor fakat ses az geliyor.32ohm veya 100v ye bağladıgımızda ses yükseliyor ancak çıkış transistörleri cok aşırı ısınma ve ilerisinde yanıyor.yani sen beni biraz ters anlamışsın gibi geldi bana

HarryBlade

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007; 2:50:50 

en iyi çalıştığı empedansta bırak..

fighter07

22 Temmuz 2007; 11:15:59 

demek istediğini acıklabilirmisin. en iyi empedansta ısınma oluyor. .:(
düşük empedansda da cok düşük geliyor ses yetmiyor acık alan olunca.

HarryBlade

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007; 11:23:54 

Sistemi anlamadımki..Paralel bağlarsan amfi ısınır..
Seri bağlıyacaksın , empedans yükselecek ve güç düşecek..
10 tane hoparlörü 20 ohmda stabil yapabiliyor musun?

fighter07

22 Temmuz 2007; 12:05:45 

sistem hat trafolu oldugundan seri bağlayamıyorum:(

HarryBlade

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007; 12:43:31 

anlayamadım ya..

fighter07

22 Temmuz 2007; 18:33:52 

canın saolsun inş bir anlayan cıkar

CyberX_reel

22 Temmuz 2007; 19:06:31 

seri bağlamana gerek yok ztn 100v olan yere istediğin ohm da yük bindirebilirsin fark etmez.
hat trafosuda bu işe yarıyor zaten yanlışmıyım . Amfinin gücü düşükmüş 8 ohm a bağlarsan en yüksek sesi orada alırsın. Bu arada tekrar karıştırma 8 ohm amfiye , 100v ucu hop. bağlanacak.
Hat trafosunda 4 ohm olsaydı amfiyi biaz sozlardın ama daha yüksek ses alabilirdin. bu arada 4 ohmluk hat trahosu varmı bilmiorum

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberX_reel -- 22 Temmuz 2007; 19:07:34 >

teknikk

23 Temmuz 2007; 20:18:36 

100v hoplara 8ohm ampliye bu bağlantıda bir problem yaşıyorsan ya amplinde yada hat trafonda sıkıntı vardır bu sefer inşallah doğru anlamışımdır..............

fighter07

24 Temmuz 2007; 17:45:07 

hoparlörlerdeki hat trafolarından birinde oldugunu düşünüyorum ancak bulamadım da

metin

27 Temmuz 2007; 3:02:11 

daha kaliteli bir ampli tavsiye ederim

fighter07

27 Temmuz 2007; 13:58:09 

işte bakacaz bütce el verirse alacaz :d

metin

28 Temmuz 2007; 1:45:52 

3-4 sene önce ist zuhal muzikte bu amaca uygun 4 kanal ampli ler vardı. marka model hatırlamıyorum. ararsan yardımcı olurlar

kasimpashali

6 Ağustos 2008; 13:33:28 

öncelikle bu konuya mesaj yazan arkadaşlara selamlar. yukarıdaki yazılanları okudum ve anlamaya çalıştım. kendi bilgimce elektronikle uğraşan biri olarak köyümüzün camisi içindeki ses sisteminden memnun değiliz, gerek vaazlarda gerek başkaca zamanlarda kullanıldığında ne denilmek istendiği duyulmuyor anlaşılmıyor, net ve berrak bir ses yok, bende anlayabildiğim kadar sistemde imkanlar çerçevesinde değişiklikler yapmak istiyorum. resimlerinide yüklediğim ses sistemimizde 150 wat gücünde bir anfimiz, 5 adette içersinde 3 W 100 V hat trafosu, 8 ohm woofer+tweeter bulunan hopörlerden oluşmakta, ses kablolarımız 220 kablosundan çekilmiş, şimdi sizlerden ricam aşağıdaki sorularıma yardımcı olmanız.

1- 150 W anfi bizim için yeterlimi yoksa daha güçlü bir anfi gerekirmi.
2- hopörler içinde bulunan 3 W 100 V hat trafosu gereklimi, söküldüğü zaman anfiye veya hopörlerin patlaması gibi bir zarar verirmi.
3- hopörler içindeki woofer yerine başkaca bir hopörler takabilirmiyiz.
4- kabloyu değiştirmemize gerek varmı.
5- anfinin arkasınd