Şimdi Ara

##Galaxy 8600GT Vgpu pencil mod-Buyrun içeri ;)(Vmem eklendi)##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
14.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün reason666 arkadaşımızdan aldığım Galaxy 8600GT elime ulaştı,kendisine teşekkür ediyorum.Default değerleri 600/1600.
    reason666 arkadaşımız Gpu'nu 630 mhz ye kadar ancak çıktığını söyledi.Bana göre biraz düşük.Rahat duramadım aldım elime kurşun kalemi ve googleda aramaya koyuldu.

Galaxy 8600Gt'nin Vgpu ve Vmem voltaj regulatörleri aynı model ISL6549CBZ.Bu regulatörün datasheet'ini buldum ve FB pinini yani Gpu'yu besleyen dirence giden pini buldum.Yukarıdan solda 4. pin. Bu pin bir dirence gidiyor işte bizim aradığımız o direnç:R452

Bu direnci ölçtüm ve 589 ohm çıktı.Karaladık ve 570 ohm'a düşürdük.Şuan testleri sürdürüyorum.Gpu 630mhz de tıkanırken şuan 700mhz hiçbir problemsiz çalışıyor.Ramlerin direncine henüz dokunmadım,daha doğrusu henüz aramadım.Ramler zaten 950mhz'ye rahat çıkıyor.
    Şimdi devam edeceğim direnc düşürmeye,hedefim Gpu800mhz.Bakalım çıkabilcek miyim.Daha şimdikten F.E.A.R ve TDU'da oratalma 8-9 fps arttı.
    Bu arada Zalman VF700CU ve ramsink kullanıyorum sıcaklık 6-7 derce arttı yük altında.
    İşlemcim malesef P4 630@4GHz bu yüzden genelde Core2 sistemlere nazaran 3dmarklarda ortalama 800-1000 puan az alıyorum bu yüzden test sonuçlarını daha sonra koyduğumda bunu göz önünde bulundurmanızı istiyorum.

İşte direnç bu,yapmak isteyenlere yardımcı olduysam ne mutlu bana...

Vmem:
    Dirençler kartın ön yüzünde
    Ramler için 2 ayrı direnç var.Sanırım her biri 2 şer dirence voltaj veriyor.
    R423 ve R424
    730 ohm civarı.

Ben bu dirençleri de düşürdüm ama ramler olumlu cevap vermedi.Kart kararsızlaştı ve artifakt vermeye başladı.İsteyenler deneyebilir ama kanımca kartta kullanılan Samsung 1.2ns ramler voltaj sevmiyor.Ben sildim.Vgpu yeter.Şuan 800/1800 değerlerinde kullanıyorum günlük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 7 Ağustos 2007; 17:21:38 >

• galaxysi olanlara yardımın olacak baya..tşk..
  • bendede var bu karttan ama ne overclock denedim nede böyle bişey düşündüm havalar zaten acayip sıcak kışa doğru yapılabilir ama
    Absolut sonraki hedef 8800 lermi
  • Walla helal olsun dicek söz bulamıyorum. Süper bi mod fakat çoğu kişinin bunu deneyeceğini sanmıyorum (kim ne kadar güvenli olduğunu söylerse söylesin, sahibi korkar yapmaya) Çünkü bu kart orta seviye bi kart, üst seviye yerine orta seviyeyi tercih eden kesimin büyük kısmı ekonomik nedenlerle orta seviye bi kart alıyor bu nedenle de boyle bi mod yapmayı düşünmez bile çünkü kartın kaybı çok koyar kendisine. (Şimdi 8600gt sahibi arkadaşa söylüyorum alacağım cevaplardan bu sonuca vardım) Ama mod çok güzel yine de.
    Saygılar.
  • 8800GTx.Biraz ucuzlasın şöyle 6 ay sonraOnlarında voltmodları hazır arşivlerimde.Piyasadaki kartların %95 ine voltmod yaparım.Bilmem gereken sadece kart üzerinde kullanılan voltaj regulatörlerin modeli.

Bu arada şuan direnci 589 ohm dan 555 ohma düşürdüm ve kart şuan 750/1800 değerlerinde çalışıyor.Sanırım 8600GTS'i geçmeme az kaldı,ramlere biraz abanmam gerek.Sıcaklık şuan yük altın 63 derecede geziyor.Normal yani.Bakalım.3dmark sonuçlarını da akşama koyarım.

@venomvenom

Evet bana da çok koyar şuan karta birşey olursa.En fazla 8mblik pci TNT2 alacak kadar param varŞuan aslında biraz Allah'a emanet gidiyorum.Her direnç düşürüşümde makina aceba açılacak mı diye düşünüyorum.Şimdiye kadar açıldıAma düşünsenize şuan 8600GTS çok rahat geçmek üzereyim.50$ daha pahalı bir kartı geçmek çok zevkli birşey,işin eğlencesi beni bitiriyor.
    VR-Zone'da bir Palit 8600GT sonic'e voltmod yapmışlardı.Değerleri tamı tamına Gpu 1050/Ram1920!!!Adam 8800GTS'e az kaldı,ramleri tek kısıtlayıcı demişti,hemde hava soğutmayla.Yav 210 liralık bir kart 450 liralık bir kartı geçiyor.

2 Altın kural şu,takoz Gpu yoktur;
    1.Voltaj
    2.İyi bir soğutma,

Bu ikisiyle gerçekten hayvani overclocklar mümkün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 21 Temmuz 2007; 23:33:22 >

• Direnci herdefasında ohm olarak nasıl daha çok düşürüyorsun?(Daha çok mu karalıyorsun :) )Bendede bu karttan var default 690 mhz fln oluyor..Ayrıca Hangi programla o.c yapıyorsun?750 mhz de kartın shader hızı ne oluyor?
  • Rivatuner kullanıyorum.Her defasında biraz daha karalıyorum.Şuan Gpu750mhz de Shader 1674mhz de.Şuan 501 ohmda 100%kararlı çalışyor,artifakt yok takılma yok.800'e çıkıp bırakcağım.Ayrıca direnci karaladıktan sonra kurşun kalemin grafitin hava akımıyla uçmaması için bantla üzerini yapıştırıyorum.Eğer lehimleme işinde iyim diyorsanız bir ayarlanabilir rezistör de lehimleyebilirsiniz dirence.Karalamaya gerek kalmaz rezistörün ayarını çevirdiğinizde voltaj artarAma benim ellerim titrek olduğu için uğraşmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vooovvv 780mhz ye çıktım.Shader 1728mhz.Bakalım 800 vurabileceğim mi.Son bir kez daha direnç düşüreceğim 20 ohm.Kart yük altına 68 derece boşta 56 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 21 Temmuz 2007; 16:08:47 >
  • 3d marklarda durum nedir? merakla bekliyoruz
    birde sende orjinal shader clock kaç mhz? bende 1296 yani 1300 gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneXT -- 21 Temmuz 2007; 16:12:04 >
  • 3dmark03-05-06'yı birazdan sırayla yapacağım.
  • Super olmus birde ramlara yaparsaniz tam super olacakta bu isi nasil yapacaz ohm dusurme olayi nasil bir anlatabilirseniz tam super olacak.
  • ramler benim gts daha iyi oluyor 725 üstünde sorun var güzel bir çalışma
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Biliyorum aslında oc bölümü daha uygun ama buraya daha fazla insan giriyor konu bence burada kalsın,daha faydalı olur.

Bugün reason666 arkadaşımızdan aldığım Galaxy 8600GT elime ulaştı,kendisine teşekkür ediyorum.Default değerleri 600/1600.
    reason666 arkadaşımız Gpu'nu 630 mhz ye kadar ancak çıktığını söyledi.Bana göre biraz düşük.Rahat duramadım aldım elime kurşun kalemi ve googleda aramaya koyuldu.

Galaxy 8600Gt'nin Vgpu ve Vmem voltaj regulatörleri aynı model ISL6549CBZ.Bu regulatörün datasheet'ini buldum ve FB pinini yani Gpu'yu besleyen dirence giden pini buldum.Yukarıdan solda 4. pin. Bu pin bir dirence gidiyor işte bizim aradığımız o direnç:R452

Bu direnci ölçtüm ve 589 ohm çıktı.Karaladık ve 570 ohm'a düşürdük.Şuan testleri sürdürüyorum.Gpu 630mhz de tıkanırken şuan 700mhz hiçbir problemsiz çalışıyor.Ramlerin direncine henüz dokunmadım,daha doğrusu henüz aramadım.Ramler zaten 950mhz'ye rahat çıkıyor.
    Şimdi devam edeceğim direnc düşürmeye,hedefim Gpu800mhz.Bakalım çıkabilcek miyim.Daha şimdikten F.E.A.R ve TDU'da oratalma 8-9 fps arttı.
    Bu arada Zalman VF700CU ve ramsink kullanıyorum sıcaklık 6-7 derce arttı yük altında.
    İşlemcim malesef P4 630@4GHz bu yüzden genelde Core2 sistemlere nazaran 3dmarklarda ortalama 800-1000 puan az alıyorum bu yüzden test sonuçlarını daha sonra koyduğumda bunu göz önünde bulundurmanızı istiyorum.

İşte direnç bu,yapmak isteyenlere yardımcı olduysam ne mutlu bana...

Vay benim kartla neler yapmışın valla 630 dan sonra artifact vardı 700 iyi gelmiş keşke kartı o şekliyle bende görebilseydim ama benim ramim çok iyidi 1900MHZ voltajsız görüyordu zaten ama bak unutma ki 1.2 ns ramlerle teorik olarak 2000MHZ kırılamaz sakın zorlama

ABSOLUT kartıma naptın sen yauw

780GPU 1900 ram 1GHZ core yapabilirsin sorunsuz sana diyeyim.anandtech de yapmışlardı ama dikkat et onların soğutması vf700 den falan çok daha iyiydi

İstersen topicleri kardeş topic yapalım ne dersin imzama ekleyim mis enin topicin linkini sen de benimkini ekle

Benden bu şekilde kart alan bir de WOWOZANGE vardı o da x800gt yi alıp 16 pipe unlock yapıp benim aldığım puanı 2 ye katlamıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 21 Temmuz 2007; 17:20:31 >

• Tamam reason ekledim senin linki(kartın kötü ellerde).Bu arada 3dmark03 testini yaptım 19000 kusür aldı.800/1800 değerlerinde.Shader 1780 kusür idi yanılmıyorsam.2005-2006 testleri elimde değil şuan indirmem lazım bir ara eklerim buraya.

3dmark03 19036
    İşlemcini P4 630@4Ghz olduğunu düşünürsek,C2D bir sistemde 20k yı geçeceği kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 21 Temmuz 2007; 17:28:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Tamam reason ekledim senin linki(kartın kötü ellerde).Bu arada 3dmark03 testini yaptım 19000 kusür aldı.800/1800 değerlerinde.Shader 1780 kusür idi yanılmıyorsam.2005-2006 testleri elimde değil şuan indirmem lazım bir ara eklerim buraya.

3dmark03 19036
    İşlemcini P4 630@4Ghz olduğunu düşünürsek,C2D bir sistemde 20k yı geçeceği kesin.

Yaw sen kartı alırken neden 3dmark ları istemedin ki bende vardı çekerdim sana

Linkini ekliyorum

• çok güzel değerler ekran kartı almak için 2600 xt leri bekliyorum ama bu kartın bu sıcaklarda bu kadar oc olduğunu bildikten sonra fikrim değişmeye başladı neyse 2600xt ddr4 ler gelsin karşılaştırırız artık.Ayrıca 2003 de 20 k 200 ytl lik bir kart için çok iyi ve sen daha ramlere dokunmadım demişsin ramlere dokursun daha neler olur bilinmez
  • tebrikler gerçekten gayet güzel sonuçlar
    imrenmedim desem yalan olur.araştırmacı gençlik ya bravo
  • valla helal olsun hocam çok iyi skorlar...bu kartla performasn açısından çok iyi ama nadir bulunuyor...
    sanırım sadece bu kartlar türkiyeye arena getiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: subzero_eren

valla helal olsun hocam çok iyi skorlar...bu kartla performasn açısından çok iyi ama nadir bulunuyor...
    sanırım sadece bu kartlar türkiyeye arena getiriyor.

Evet arena getiriyor valla normal voltajıyla OC olmayan kart VGPU ile uçmuş demek ki galaxy OC yaparken voltajları bol keseden vermiyor tebrikler galaxy e o zaman
  • eline sağlık absolut bende denemeye başladım elimde direnç ölçme aleti olmadığı için deneme yanılma azar azar karalıyorum şimdilik 730u gördüm bende gpuda şimdi az daha karaladım 750deniycem bakalım stok fanıyla deniyorum bu arada ben zaten sıcaklarda 2-3derece dışında bi fark olmadı normalde de 65falan kart şimdi 68civarı daha yolumuz var bakalım biraz daha gidicem bende

730/1800 e6600@3ghz ile yaptığım skor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.