Arkadaşlar ben 1 hafta kadar önce darty'den aldım bu tv'yi oradaki birçok 32 inc arasında en güzel renk parlaklık vs buydu görüntüsü gerçekten çok üstündü diğer ürünlere göre fakat aklıma 1-2 soru takıldı.
1.Birkaç yerde okuduğuma göre 32 inc üzerinde full-hd fark yaratıyor deniyor bu doğru mu yani mesela 32 inc bir full-hd olsa bile fark anlaşılmazmış? 2.Ben ps3'ü bağladığımda otomatik olarak 1080i dedi.Bu nedir?Benim bildiğim bu tv 720p,1080i küçülterek mi gösteriyor demek?Bu ekran boyutunda 1080p'den farklı olur mu?Bir sorumda blue-ray ile ilgili şimdi aldım bir film arkasında fullHD yazıyor ben ps3'üme bunu takınca 1080i mi izlerim 720p mi?Aynı şekilde oyunlar içinde aynı soru geçerli?
Şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşkler.Bu sorularım yanıt bulursa çok rahat edeceğim
DH Alfa Romeo Club Sony PS3 60GB Pal PSN:Akin147ti Xbox360 Elite+premium Ntsc-uGamertag:Akin147ti Nintendo Wii Pal Sony PSP 3.52 Coolermaster A550,Gigabyte p35t-dq6,1gb ocz 1333mhz ddr3,Seagate 500 gb sata,msi HD 2900XT,intel e6750 2.66ghz,Samsung 226Bw
Arkadaşım merhaba açıkçası sorularına cevap veremicem.. çünkü bu tv yi almayı düşünürken aratmalarım sonucu mesajına ulaştım forumda.. benim sana bir iki sorum olacak?? Televizyon yanılmıyorsam 2300 YTL civarlarında sence bu paraya değer bir model mi?? Ve almalımıyım?? Teşekkür ederim:)
Arkadaşlar ben 1 hafta kadar önce darty'den aldım bu tv'yi oradaki birçok 32 inc arasında en güzel renk parlaklık vs buydu görüntüsü gerçekten çok üstündü diğer ürünlere göre fakat aklıma 1-2 soru takıldı.
1.Birkaç yerde okuduğuma göre 32 inc üzerinde full-hd fark yaratıyor deniyor bu doğru mu yani mesela 32 inc bir full-hd olsa bile fark anlaşılmazmış? 2.Ben ps3'ü bağladığımda otomatik olarak 1080i dedi.Bu nedir?Benim bildiğim bu tv 720p,1080i küçülterek mi gösteriyor demek?Bu ekran boyutunda 1080p'den farklı olur mu?Bir sorumda blue-ray ile ilgili şimdi aldım bir film arkasında fullHD yazıyor ben ps3'üme bunu takınca 1080i mi izlerim 720p mi?Aynı şekilde oyunlar içinde aynı soru geçerli?
Şimdiden ilgilenen arkadaşlara tşkler.Bu sorularım yanıt bulursa çok rahat edeceğim
1 walla benimde burda okuyup gördüklerim kadarıyla full hd nin fark yaratması için panel boyutunun 40"ten büyük olması ve izleme mesafeninde belli bir uzaklıktan fazla olmazı gerekiyor. 32" panellerde 720p ile 1080p arasında çokta farkedilir bir fark olmadığını belirtiyor arkadaşlar. 2 zannedersem 720p gösterebilen paneller 1080i de gösterebiliyor( BU BİLGİ YANLIŞ OLABİLİR TAM EMİN DEĞİLİM OKUDUKLARIMDAN ÇIKARTTIĞIM SONUÇ BU).haliyle 1080i daha iyi ama dediğim gibi çokta farkedilir değil. 3 full hd bir panelde 1080p olarak izlerdin ama şimdi büyük ihtimal 1080i olarak gösterecektir.
dediğim gibi bunlar kendi okuyup yorumladığım bilgiler. tam olarak doğru olmayabilir ama temelde doğrular zannedersem. zaten arkadaşlar cevap verecektir sana...
XBOXLive : batubatubatu PSN : hololoy112 www.enisbatu.net Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir. BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
FULL HD diye tabir edilen 1080p panellerde gerçek verim tabiki panel boyutu ile orantılıdır panel boyutu arttıkca 1080p kalitesi kendini daha çok hisettiriyor görüntüdeki detayın daha iyi algılanması panel çözünürlüğünden tam verim almak için daha büyük panel tercih edilmelidir izleme mesafesini hesap katarak FULL HD panel tercihinde bulunabilirsiniz
100 hz değil zaten 100 hz olmadıktan sonra kaç hz olduğu da önemli değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Eylül 2007; 9:28:02 >
-- Pioneer 436xde plazma -- Pioneer vsx-915 avr -- B&W DM 603 S3 front -- Tannoy mxc center mx1 rear -- Philips dvp720sa dvd divx player -- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo -- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
Hz teknolojisi ekranı yenileme hızıyla alakalı bir durum sizin gözünüzle gördüğünüz görüntü seviyesi ne kadar hızlı yenilenirse o kadar daha net ve detaylı bir görüntü izlmemiş olursunuz örnek vermek gerekirse sinemada film izlerken geçiş karalerindeki serilik gibi birşey olarak düşünebilirsiniz o karaler ne kadar ufak olup ne kadar hızlı geçerse sizin göreceğiniz görüntü kalitesi o kadar güzelleşir anlamında olacaktır.
Hz teknolojisi ekranı yenileme hızıyla alakalı bir durum sizin gözünüzle gördüğünüz görüntü seviyesi ne kadar hızlı yenilenirse o kadar daha net ve detaylı bir görüntü izlmemiş olursunuz örnek vermek gerekirse sinemada film izlerken geçiş karalerindeki serilik gibi birşey olarak düşünebilirsiniz o karaler ne kadar ufak olup ne kadar hızlı geçerse sizin göreceğiniz görüntü kalitesi o kadar güzelleşir anlamında olacaktır.
Ancak şöyle bir durum var. En azından benim için. Tüplü televizyon teknolojisinde 100 Hz tv ler bariz bir biçimde görüntüde üstünken. Panel televizyonlarda bu fark anlaşılamıyor.