Şimdi Ara

## DirectX 10 AGP ile Buluştu: GeCube Radeon HD 2400 Pro AGP ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## DirectX 10 AGP ile Buluştu: GeCube Radeon HD 2400 Pro AGP ##


    AMD-ATi'nin yeni nesil DirectX 10 destekli ekran kartı ailesinin en azından bazı modellerinin AGP versiyonlarını hazırlayacağını da Mart ayından beri yaptığımız haberler ile siz değerli okuyucularımıza aktarıyoruz. Özellikle AGP pazarında rakibi Nvidia'ya karşı önemli bir üstünlük kuran AMD-ATi aynı başarıyı DirectX 10 destekli AGP ekran kartları ile de sürdürecek gibi. Zira Nvidia'nın DirectX 10 ve AGP ikilisine karşı açıkçası gün yüzüne çıkmış bir projesi bulunmuyor. Fakat AMD-ATi'nin ortaya çıkmaya başlayan DirectX 10 destekli AGP modellerine karşı Nvidia sürpriz bir model ile de ortaya çıkabilir.

    AMD-ATi'nin önemli partnerlerinden biri olan GeCube, ATi'nin giriş seviyesinde yer alan DirectX 10 destekli modeli olan Radeo HD 2400 Pro'nun AGP modelini duyurdu. Bu arada belirtelim Radeon HD 2400 serisi ile birlikte Radeon HD 2600 serisinin de AGP varyasyonları hazırlanacak. GeCuBe'un hazırladığığ yeni ekran kartı modeli GC-RX24PGA2-D3, DirectX 10 ile tanışmak isteyen AGP kullanıcılarına kabul edilebilir fiyat seviyesinde yeni ve şimdilik tek bir alterrnatif olarak göz kırpıyor.

     ## DirectX 10 AGP ile Buluştu: GeCube Radeon HD 2400 Pro AGP ##


    525MHz gpu hızına sahip olan kartın üzerinde 256MB GDDR2 bellek bulunuyor ve bellekler 770MHz'de çalışıyor. AGP 8x/4x arabirimini kullanan ekran kartı üzerinde 40 adet Stream işlemcisi yer alıyor. Kart ayrıca sahip olduğu UVD teknolojisi sayesinde yüksek çözünürlüklü HD DVD ve Blu Ray gibi videoları işlemciyi çok fazla rahatsız etmeden oynatabiliyor. DirectX 10 ile birlikte OpenGL 2.0 desteğine de sahip olan GeCube'ün yeni nesil AGP ekran kartı aktif soğutmaya sahip.

    Radeon HD 2400 Pro AGP'nin bir diğer özelliği ise AGP platformunu 65nm gpu teknolojisi ile tanıştıran ilk çözüm olması. DVI çıkışının yanı sıra HDTV desteki TV-out çıkışı da olan ekran kartı ayrıca HDCP desteğine de sahip. Kartın yurt dışı satış fiyatı yaklaşık 90$ seviyesinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Temmuz 2007; 3:27:58 >



  • ATİ AGP platformuna 2400pro ile girecekse çok salakça olur. Hem yüksek fiyat hem sınırlı kullanıcı hem düşük performans.. İyi kartları sınırlı üretimde abuk subuk kartlar piyasada..
  • helal olsun adamlara
    herkese gore kart uretiyorlar
  • AGP kart çıkmıyor çıkmayacak diye sistemi değiştirdik, DX10 lu AGP bile çıktı helal.

    Oha fiyatı yeni gördüm. yuh o karta o fiyat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matruşka -- 21 Temmuz 2007; 5:46:36 >
  • önemli olan doğru düzgün ithalat X1650XT agp versiyonunu kim getirdi hiç kimse ,ama X1900 avanesi AGP olarak getirildi agp de son nokta diye pazarlandı astronomik rakamlara,şimdi ise heyecanla alanlar bir grafik kart ama iyisi olarak zararına ikinci elde satmaya çalışıyorlar.aç gözlü ,ama bir okadar da kurnaz ithalatçılar ise bizlere hoş yazlık rezidanslarından el sallıyorlar........!!!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: traton

    önemli olan doğru düzgün ithalat X1650XT agp versiyonunu kim getirdi hiç kimse ,ama X1900 avanesi AGP olarak getirildi agp de son nokta diye pazarlandı astronomik rakamlara,şimdi ise heyecanla alanlar bir grafik kart ama iyisi olarak zararına ikinci elde satmaya çalışıyorlar.aç gözlü ,ama bir okadar da kurnaz ithalatçılar ise bizlere hoş yazlık rezidanslarından el sallıyorlar........!!!!!!


    Sen daha dur bu daha ne ki....
    Yakında x2900 avaneside AGP olarak getirilirse hiç şaşırma
  • Ek güç girişi yok galiba.

    GeForce 6 serisinden beri çıkan agp kartlarda mutlaka ek güç girişi olurdu da bu kartta olmamasına şaşırdım doğrusu. Sanırım 65 nm üretim teknolojisinin nimeti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 21 Temmuz 2007; 9:34:10 >
  • bu buluşma pek güzel olmamış:) 2600 serisi ve agp buluşması daha heyecan verici olacak
  • fotograflari siz mi cektiniz? ben bu yaziyi yazdigim sirada haberde kaynak yoktu da ondan sordum...
  • ne 2400 nede 2600 serisi kartlar oyunları akıcı şekilde oynatacak kartlar değil o zaman bu kartlar neden alınır akıcı görüntü elde etmek için ayrıntı ve görsellerden kısıcaz görsellerin ön planda olduğu dx10'unda hiçbir esprisi kalmayacak bence bu kartlar ölü yatırım başka birşey değil olurda 2900 serisinin agp si çıkarsa ne ala
  • agp ne ki yav hala kullanan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    agp ne ki yav hala kullanan var mı?


    Bi sakıncası mı var

























    Bu arada modlardan rica etsem bi Pcı - Agp anketi yapabilirler mi, üst konu olarak?
    Yada daha önce yapıldı mı?Cidden merak ediyorum DH de kullanılan grafik arabirimi ne?
    Acaba hala Agp var mı , yoksa herkes pci geçti mi?
  • Agp kullanıcıları için ürün düşünülmesi güzel bir jest fakat fiyata bakarsak o kadarda çekici gelmiyor. Sadece hd için bu kart alınmaz. Oyun oynamak içinse kullanıcının ihtiyacına göre farklı görüş dile getirilebilir. Ama genel anlamda bakarsak bence Agp için sevindirici bir haber.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    agp ne ki yav hala kullanan var mı?
    Ben kullanıyorum ama 7600 GT son agp kartımdır kesinlikle. Seneye AMD işlemciye geçince pci-e'ye de geçmiş olacağım. Hem de pci-e 2.0.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 21 Temmuz 2007; 11:00:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nForcer

    quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    agp ne ki yav hala kullanan var mı?
    Ben kullanıyorum ama 7600 GT son agp kartımdır kesinlikle. Seneye AMD işlemciye geçince pci-e'ye de geçmiş olacağım. Hem de pci-e 2.0.

    bende sana katılıyorum benimde X1950Pro@XTX'im sondur bu sistem crysiside çalıştırırsa daha bir şey istemiyorum sonra K10'a gönül rahatlığı içinde geçebilirim
  • oyun için gereksiz kartlar git gide çoğalıyo
  • yakında agp 32 x çıkarsa şaşırmam herhalde
  • ama ne derseniz diyin soğutucusu güzelmiş
  • fiyatı çok fazla ya off en iyisi anakartı değiştirmek sanırım.
  • Hala 64bit kart çıkarıyolar hey allahım

    Saat hızları iyiymiş ama alınmaz

    Nvidia bi sürpriz yapsında görsünler dx10 agp nasıl oluyomuş

    quote:

    agp ne ki yav hala kullanan var mı?


    AGP ölmez ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.