Şimdi Ara

## Intel Yonga Setlerinde SLI Çalışıyor ama ?? ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel Yonga Setlerinde SLI Çalışıyor ama ?? ##


    Hepimizin bildiği üzere düşülen bazı anlaşmazlıklar ve Nvidia'nın SLI desteğini sağlayabilen tek alternatif olmak isteği gibi çeşitli etken faktörler dolayısı ile Intel'in hazırladığı yonga setlerinde malesef en azından resmi olarak SLI yapılamıyordu. Özellikle X38 yonga seti ile birlikte SLI desteğinin sağlanıp sağlanamayacağının tartışıldığı şu günlerde yeni gelişmelerin yaşandığına dair haberler geliyor.

    Gelen bilgilere göre, Intel'in profesyonel platformlar için hazırlanan 5000X yonga seti ile birlikte Nvidia'nın profesyonel kullanıcılar ve grafik endüstrisi için hazırladığı Quadro serisi (4600 ve 5600 serisi) ekran kartları bir arada kullanıldığında SLI yapabilmenin mümkün olduğundan bahsediliyor. Açıkçası bu durum en azından son kullanıcıların bir kısmı için pratikte pek önemli bir gelişme değil. Zira kullanılan yonga seti ve ekran kartları özellikle profesyoneller ğiçin hazırlanıyor ve fiyat anlamında da ciddi derece de pahalılar.

    Bilindiği gibi Intel'in AMD'nin 4x4 veya yeni jenerasyon ile FASN8 olarak bilinen platformuna cevap olarak hazırladığı V8 platformu bulunuyor. İşte bu platform üzerinde de Intel'in 5000 serisi profesyonel yonga setleri kullanılıyor. Açıkçası bu gelişme en azından V8 platformu için SLI'ın mümkün olabileceğine dair önemli bir işaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 19 Temmuz 2007; 10:23:59 >







  • normal setlerde de olur inşallah.
  • ev kullanıcıları için önemli bir gelişme değil
  • bu haberler nereden geliyor boyle, merak ediyorum...
  • 1000 dolar bir işlemciye vericem. 400 dolar anakarta . Sonra da sen bunları alırsan sli yaparsın diceksin. Bende gidip iki tane ekran kartı alıp sli yapmaya çalışcam.Bu kadar parayı bulduktan sonra böyle bir işe kalkışır mıyım bilmiyorum ama fuzuli gibi geldi bana. En azından daha düşük maliyetli işler yaparlarsa daha mantıklı olur gibi geliyo bana.
  • Bizde CF yaparız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    1000 dolar bir işlemciye vericem. 400 dolar anakarta . Sonra da sen bunları alırsan sli yaparsın diceksin. Bende gidip iki tane ekran kartı alıp sli yapmaya çalışcam.Bu kadar parayı bulduktan sonra böyle bir işe kalkışır mıyım bilmiyorum ama fuzuli gibi geldi bana. En azından daha düşük maliyetli işler yaparlarsa daha mantıklı olur gibi geliyo bana.


    Yanlış biliyorsun dostum
    CPU:CPU INTEL XEON (Quad Core) E5310 - 1.60 GHz, 8MB Cache, 1066 MHz, S.771, 64 Bit, (Boxed) 395 USD + KDV x2 = 790 USD
    MB: MB-INTEL S5000XVN (SATA), Dual Core Xeon, PCIex16, 1333MHz, ECC Reg FB DDR2-667, 2xGLan, Server 587 USD + KDV

    Bu şekilde toplamda 8 çekirdekli bir workstation kurarsınki bu makineye 4 gb Ram taktığında yapamayacağın iş yoktur. Yani çoğu kişinin evinde oyun için harcadığı makine paralarına çook daha performanslı workstationlar kurulabilir

    Workstation işlemciler öyle eskisi gibi pahalı değiller artık.




  • İmkanım olsaydı da anakartlarımızın üzerindeki sli fonksiyonunu çıkarabilseydik. Kullanmadım, kullanmayacağım da Sli masrafıyla ps3 alırım daha iyi ama pc nin amacı bu zaten; makul fiyatlarla herşeyden biraz biraz tadabilmek. Tek bir yönü seçseydik o zaman o işin ehlinden ürünü satın alırdık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.