Şimdi Ara

## OCZ 1800MHz'de Çalışan DDR-3 Belleklerini Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## OCZ 1800MHz'de Çalışan DDR-3 Belleklerini Duyurdu ##


    Geçtiğimiz aylarda ülkemiz pazarına resmen giriş yapan yüksek performanslı bellek üreticisi OCZ, DDR-3 bellekleri konusunda durmak bilmiyor. Intel'in 3 serisi yonga seti ailesi birlikte hayatımıza sokmaya başladığı DDR-3 bellekler konusunda bellek üreticileri arasındaki rekabet hız kazanmış durumda.

    1600MHz'de çalışan DDR-3 bellekler konusunda başta Corsair, Apacer ve Super Talent olmak üzere bazı rakiplerinin gerisinde kalan OCZ, 1600MHz'de çalışan DDR-3 belleklerinin haberlerinin okunduğu şu günlerde vakit kaybetmeden hazırladığı 1800MHz'de çalışan DDR-3 belleklerini duyuruarak adeta rakiplerine göz dağı veriyor.

    OCZ'nin OCZ PC3-14400 sınıfında yer alan 1800MHz'lik yeni bellekleri 8-8-8 gibi zamanlamalar ile çalışıyorlar. Intel'in P35 ve X38 platformu için geliştirilen bellekler, yüksek saat hızının bir getirisi olarka arttırılmış gerilim ile çalışıyorlar. Zira JEDEC'in belirlediği DDR-3 standartlarına göre standart gerilim 1.5v iken OCZ'nin 1800MHz'lik yeni belleklerinde bu değer aşılıyor hatta DDR-2 belleklerin referans gerilim değeri (1.8v) de aşılıyor. Çünkü firmanın yeni bellekleri tam 1.9v'de çalışmakta.

    Özellikle Asus anakartlar için optimize edildiği ifade edilen bellekler yüksek gerilimin yaratacağı ısı sorunların karşı OCZ'nin yine kendi çözümü olan Z3 XTC (Xtreme Thermal Convection) soğutma teknolojisi ile desteklenmiş durumda. 1GB'lık modül ve 2GB'lık kitler halinde satışa sunulan bellekler ayrıca ömür boyu garanti ile geliyorlar.







  • ben 2000-2200 mhz leri bekliyorum tabi birde zamanlamalarını
  • rotasm uzun bir süre daha 2000 yada 2200 mhz de çalışan ramler iyi zamanlama göremez tabi belli olmaz teknoloji dehşet ilerliyor
  • Timingler çok yüksek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Timingler çok yüksek

  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Timingler çok yüksek

    timing demeeee
  • Testleri görmek lazım
  • ohhh timinglere bak bea bende benim cl5 lere yüksek diyordum ama bunlar ddr3
  • Yahu şu timing'lerin performansa etkisi tam olarak nedir? nasıl ölçülür?

    Şunu anlıyorum, ram'e giren verinin giriş ve çıkışındaki gecikmeler elbette performansa etki eden unsurlar ancak ram'in çalışma feraknsı diyelim 800mhz ve timing'i de 4.4.4.12 olsun. aynı frekansata çalışan 5.5.5.15 arasındaki performans farkı ölçülebilir niteliktemidir? 800mhz 3.3.3.10 değerlerinde bir ram 1000mhz olan ama 5.5.5.15 çalışan bi ram'den daha performanslı olabilir mi? Mhz değerimi timing mi öncelik alınmalıdır performans değerlendirmesinde? Yoksa herikiside eşit derecede midir? Yani tam idrak etmek istiyorumda bu konuyu.
  • O konuyu bana soracaksın işte İlk olarak timing hiçbir anlam ifade etmiyor bununla başlayalım. İster 4-4-4-12 olsun ister 5-5-5-18 olsun hiç değişmiyor(%0.5'i değişimden sayıyorsan o zaman bilemem )

    Frekans olayının da iki durumu var. İşlemcinin sabit frekansta tutulduğunu düşünürsek DDR400 ile DDR2-1200 arasında ancak %1 fark oluyor oyunlarda, hatta çoğu oyunda hiç olmuyor. Diğer uygulamalarda da en fazla %3, yani asla hissedemezsin demenin başka bir yolu.

    Ama şöyle bi durum olabiliyor, işlemciyi oc yapıyorsun ve 3.5GHz yaptığında ram'den dolayı sınırlanabiliyor. 3.5GHz'den yukarısı çok mu etkiler diye sorarsan hayır derim, ama az da olsa etkiler eğer ekran kartın iyiyse. DDR2-533 ile 3.2GHz yaparken DDR2-800'le 3.7GHz yapabilirsin mesela (sadece örnek, tutmayabilir değerler). Ama oc için 800MHz gayet yeterli, mesela Veritech DDR2-800 alıp işi hallediyorsun ucuza.

    Durum bu, işlemci sabitse ram'in tek önemli olan özelliği kaç GB olması. İşlemci oc olacaksa da 800 ideal. 1350'nin kazıktan başka bir anlama gelmediğini bilmenizi isterim




  • CL 1.5-2.0 lardan cl5-6 ... buna da bi çözüm bulsalar iyi olur bence. Şimdilik 1333 mhz den yüksek olsa bile anakart yüksek mhz lere ulaşamıyorsa ne anlamı var ki? cl değerlerine el atmaları daha mühim.
  • Allahım neydi günahııım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Allahım neydi günahııım


    Bench ya da OC işiyle ciddi manada uğraşanların yorumlarını okumamak olabilir
  • teşekkürler.. şimdi 400mhz ile 1200mhz arasında bile performans farkı %1 mi gerçekten? bu doğrumu?!
  • Farkın yüzdesel açıdan değerini bilemiyorum ama vitrinde duran sözgelimi ddr2 800 mhz lik 1 gb lık aynı marka 2 üründen cl5 olanı 75 usd iken cl4 veya daha düşük olanının fiyatı 150 veya üzeri olabiliyor. Olaya sedece ram açısından değil anakart+işlemci+ram üçlüsünün uyumu açısından da bakmak gerekiyor. Tabi birde buna HD leri raid yaparak performansı arttırma da eklenebilir. Her ürünü yüzdesel açıdan %1 ile %100 arasında ( örneğin işlemci ) oc yaptığınızda küçümsenen oranların değeri toplamda kendini belli ediyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Waves

    teşekkürler.. şimdi 400mhz ile 1200mhz arasında bile performans farkı %1 mi gerçekten? bu doğrumu?!


    Gerçekten çok komik geliyor ama doğru. Oyunlarda zaten %1 ancak olur, uygulamalarda %3 olabiliyor. Her halikarda hissedemiyorsun. 400 ile 1200 arasında fark yok da denebilir yani dediğin gibi.

    Bu arada someone74, bench yapmak için alsak ram'leri dediğin doğru, çünkü sentetik bench'lerde cidden puanlar artıyor. Ama gerçek uygulamalarda denersen fark olmadığını göreceksin. Anakartın ve ram'in oc potansiyeli dışında performansa hiçbir etkisi yok mesela. Önemli olan bu iki parçanın işlemcinin oc olmasını engellememesi. Bunun için de timing'in zaten hiçbir önemi yok yani malesef aynı ram'in düşük timinglisine tonla para verenler paralarını çöpe atmış oluyorlar 2-3 sentetik benchmarktan yüksek almak için. HDD RAID olayı apayrı bi durum zaten ram'le ilgili değil. Millet malesef bunların önemli olduğunu zannediyor, pahalı olanın illa ki daha iyi olması gerektiğini düşünüyor ama gerçekler böyle değil. Her şeyi ölçüp biçip ayarında almak lazım yoksa boşu boşuna kazık yeriz firmaların stratejilerinden dolayı.




  • Peki ama örneğin grafik kartlarında bellek frekanslarının oyunlardaki etkisinin çok olduğunu biliyoruz, burdaki bellekler ile arasında çokmu fark var?
  • Şimdiye kadar RAM timingleri ile ilgili bir performans farkı hissetmedim ama ram frekanslarının artışının bilgisayar performansına %1 gibi etkisi olduğuna inanmıyorum hatta daha fazla etkisi olduğuna hergün şahit oluyorum performans derken sanırım bilgisayar hızı ile ilgili bir karşılaştırma söz konusu bilgisayar hızını çok etki etmeyebilir ama uygulamaları çalıştırırken daha ağır dosyalarda daha akıcı bir çalışma performansına etki eder ram hızı aynı sistemde düşük frekansa sahip ramlerle işleyemediğim dosyaları sadece daha iyi ramlere sahip aynı özellikli sistemde işleyebiliyorum

    hatta bazı uygulamalar ağır dosyalarda memory hatası verir ve dosyayı kapatır(windowsun ram kapasitesi dolduktan sonra sistemin daha yavaş çalışacağı ile ilgili vediği uyarıdan bahsetmiyorum) hızlı ramlarde bu uyarı çıkmaz veya daha seyrek çıkar
  • OCZ biraz abarttı, iki güne bir hız yükseltiyor.
    Bant genişliği tek 14.4 GB/s, çift ise 28.8 GB/s. Pahalı ve gereksiz, şimdilik.
  • overclock yapmıyosak ddr 2 ye hatta 3 e geçmeye gerek yok diyosunuz. ama bunlar daha yeni teknollojiler şuanda belki persormans farkı olmaz sonra oyunlar porgramlar bunlara uıyumlu üretilirse performans %10 gibi artar mı acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.