benim anlamadığım nokta şu; diyelim şimdiki zamanda peter gelecekteki peterla geleceğe gitti. e peki şimdiki zamandan ileriye doğru bakıldığında geleceğe giden şimdiki zamanın peteri, şimdiki zamanda yer almayacakmı? eğer şimdiki zamandaki peter gelecekte kalsa, peter kayboldu vs mi diyecekler? peki ya şimdiki zamandaki peter gelecekteyken şimdiki zamanda kaybolduğu halinden 5 dk öncesine dönse? şimdiki zamanda 3 tane mi peter olucak? biri şimdiki zamanki peter, diğeri 5 dk önceki peter, bir diğeri gelecekten gelen peter?
arkadaşlar, biliyorum çok karışık oldu hiç uğraşmayalım. bu peter yalama.
-eğer senin dediğin gibi bir durum yoksa (ki o kadar da abartacaklarını düşünmüyorum) ve Syların gerçekten oğlu olduysa ben de annesinin kim olduğunu merak ettim:)
-Peter zaten Syların yanında durmakla onun gücünü almış olması gerekmiyomuydu,Sylara senin gücünü almam gerekiyor dedi ama Sylar almasına izin vermediği için alamadı sonra saati tamir edince aldı nasıl oldu anlamadım
Aklıma claire geliyor da. Claire de ordaydı yani Geriye kim kalıyor? Tracy, elle, maya, daphne, angela(yok artık )
Şu spoiler butonunu bi düzeltmediler.
quote:
Orjinalden alıntı: cidik
benim anlamadığım nokta şu; diyelim şimdiki zamanda peter gelecekteki peterla geleceğe gitti. e peki şimdiki zamandan ileriye doğru bakıldığında geleceğe giden şimdiki zamanın peteri, şimdiki zamanda yer almayacakmı? eğer şimdiki zamandaki peter gelecekte kalsa, peter kayboldu vs mi diyecekler? peki ya şimdiki zamandaki peter gelecekteyken şimdiki zamanda kaybolduğu halinden 5 dk öncesine dönse? şimdiki zamanda 3 tane mi peter olucak? biri şimdiki zamanki peter, diğeri 5 dk önceki peter, bir diğeri gelecekten gelen peter?
İşte dediğim gibi. Zaman konusunda çok karmaşık. Onun için fazla irdelememek gerekiyor. Peter gelecekte öldü mü? Öldü. Geçmişte yaşıyor mu? Yaşıyor. Problem yok
@PeterPetrelli; Artık ne oldu oldu. Sylar!!! Kimden bu çocuk
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 8 Ekim 2008; 1:01:34 >
Çok güzel bölümdü. 42 dakika nasıl geçti anlamadım bile Benim de kafam karıştı biraz. Darkopal çevirisiyle tekrar izleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malazgirt -- 8 Ekim 2008; 1:33:06 >
Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş uluslar, önce haysiyetlerini, sonra özgürlüklerini ve sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK
Evet işte bu gelecekle oynama işini çok abarttılar... Tehlike böyle şeyler..
Bu sezon dizileri genelde hemen izlemiyorum, bir iki bölüm hazırda tutuyorum sonra aklıma esince izliyorum :) Ama Heroes 3x04'ü hemen izledim.
Genelde soru işaretlerine baktığım zaman, Heroes'un Lost gibi izlenmemesi gerektiği açıkca görülüyor. Lost bölüm bölüm açıklama yapıyor, yeni sorular getiriyor ve kendi içinde tutarlı, bulmaca çözer gibi irdeleyebiliyoruz. Heroes ise izleyicinin düşünüpte bulamayacağı çok işareti bırakıyor. Dolayısıyla "keyiflik" dizi, izleyip üzerinde çok düşünmemek lazım bence.
Yapımcılar herhalde bölümleri hazırlarken bizim aklımıza gelen soruların çok daha fazlasını düşünüp, üzerinde çalışıyorlardır. Ama yine de bu kadar belirsizlik varsa, ben üzerine düşmemeyi tercih ederim.
Ancak yine de 3x04'ü izledikten sonra görüşlerimi yazayım :
- Sylar'ın resetlendiğinden bahsediliyor. Bunun detaylarını merak ediyorum. Eğer biyolojik olarak güçleri alındıysa, nasıl patlayabildi ? Sonuçta Sylar, Peter gibi güç ememiyor, görüp anlaması gerekir. Eğer güçleri varsa, neden en azından Knox'a karşı koymadı da çocuğunu tehlikeye attı ? Ayrıca Knox'u döverken de normal dövdü ve özel güç kullanmadı, sadece sinirden patladı o kadar.
- Peter, Sylar'ın Level 5 odasında olduğunu, hele hele hangisinde olduğunu bilmiyordu ki ? Nasıl oldu da bir anda kendini odaya ışınladı ? Bir de "seni çözdüm, zaafını anladım" dedi. Bununla herhalde içindeki açlığı bastırabilmeyi bulduğunu kasdetti. Nathan'ı keserken birden durdu ve geçmişe Sylar'ın yanına gitti. Acaba ne gördü o an ? Belki de Nathan'dan bir güç aldı ? Nathan gelecekte ilave güçler kazanmış olabilir.
- Adam 400 yıldır yaşadığına göre, herhalde şirketin ortaya çıkışı olsun, formül olsun tüm süreçleri biliyordur. Dolayısıyla ne zaman kimi durdurması gerektiğini biliyordur. Gerçi kelebek etkisi ile gelecek değişti ama herhalde formülün iki parçasının birleşmesi yine aynı.
- Mohinder kendi söyledi ben yanlış anlamışım formulü, bak ne hale geldim diye. Öyle acele edersen olacağı bu. İnsan önce deneme yapar, öyle kendi üzerinde dener. Ayrıca Mohinder neden şirket ile çalışmaz ki, ev profesörü olmak fayda etmiyor görüldüğü üzere.
- Gelecekteki Peter'in terörist olması bence Sylar'ın gücünü almasından kaynaklanamaz, çünkü almamış ki. Öyle olsa, 4 yıl sonraya götürdüğü bugünkü Peter'e "git Sylar'ın gücünü al, bu sorunlar bitsin" demezdi. Ayrıca bununla neyi kasdetti tam anlayamadım. Şöyle ilginç bir durum var, geçen gün silinen bir kısım izledim. Hiro'nun babasının gücü, değişekenlere göre sonuçları görebilmesiymiş. Hatta Ando'ya "nasıl borsada bu kadar başarı elde ettim sanıyorsun" dedi. O anda okuduğu gazetedeki ekonomi sayfasına bakarak, bazı hesaplar sonuçlar gördü. Ekonomiyi öngördü yani. Böyle bir özellik Peter'in işine çok yarardı. Bir şey yapar, sonuca bakar. Olmadı dön düne başka birşey yap, tekrar sonuca bak.... Ta ki beğeninceye kadar. Gerçi onun yerine geleceği de resmedebilir ama resim zahmetli iş :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aslında oturup sohbet etmek lazım. Böyle herkes aklına gelenleri yazıyor. Bir görüş üzerine konuşamıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 8 Ekim 2008; 10:59:25 >