E6550, E6750, E6850 ve Core 2 Quad Q6600, Q6700, QX6800, QX6850 CPU'ları Performans İncelemesi (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri

CoolnQuiet -> E6550, E6750, E6850 ve Core 2 Quad Q6600, Q6700, QX6800, QX6850 CPU'ları Performans İncelemesi (18 Temmuz 2007; 19:00:42)

E6X50 serisi işlemcilerden sonra merakla beklenen Core 2 Quad İşlemcilere ait performans incelemeside xbitlabs sitesi tarafından sonunda yayınlandı, yayınlanmış olan incelemeye buradan ulaşabilirsiniz. Benim burada yaptığım o incelemedeki testlerin ortalamasını alarak yayınlamak ve hangi CPU'nun performansının ne olduğunu 22 Temmuz'daki fiyat indirimlerinden önce yayınlamaktır.

Yapılan incelemede herbir testte en iyi puanı alan CPU'ya 100 puan verilmiş, diğerlerinede oranlama yapılarak her testte aldığı puana uygun olacak şekilde bir puan verilmiştir. Yapılan ortalama hesabında Matlab ve Matematica programları incelemeye dahil edilmemiştir. Bunun nedeni site tarafından daha önce yapılan testlerde bu programların kullanılmamış olmasıdır. Bütün CPU'lara ait bir performans grafiği yayınlayabilmek için o iki programı hariç tuttum, böylelikle elimde daha önce mevcut CPU'ların performanslarınıda içeren daha geniş bir tablo yayınlayabileceğim.

CPU'ların performans grafiği yaptığım bu ortalama hesabından sonra şu şekilde ortaya çıktı:

[image]http://img528.imageshack.us/img528/3822/e6x50c2quadperfxz9.jpg[/image]

Grafiktende görüleceği üzere 22 Temmuz'dan itibaren 1000 adetlik alımlarda intel tarafından 266 dolara satılacağı beyan edilen Q6600 ve E6850'nin performanslarını kıyasladığınızda Q6600 daha iyi. Ancak bunun bir ortalama olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Zira konu sadece oyun olunca işin rengi değişiyor. Bu durumda bazı oyunlarda E6850, Q6600'dan daha iyi. Eğer sıkı bir oyuncu iseniz incelemede yer alan oyunlarla ilgili performans puanlarına bakarak karar vermeniz daha doğru olur. Hatta mümkünse tomshardware'de yayınlanan CPU Chartın oyunlarla ilgili kısmını da kullanmanız resmin kafanızda netleşmesine yardımcı olacaktır. Ancak ortalama bir ev kullanıcısı iseniz yani hem oyun oynarım hem ofis programlarıyla çalışırım, resim işlerim. mp3 yaparım diyorsanız sizin için Q6600 daha iyi bir seçim olacaktır.

Eğer E6X50 veya Core 2 Quad serisi bir CPU almak istemiyorsanız ve AMD CPU'larında performanslarını değerlendirerek karar vermek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz.

E6X50 ve Core 2 Quad CPU'ların performanslarından bahsettikten sonra, satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise, çoğu kullanıcının hakkında pekde bilgisi olmadığı stepping yani CPU revizyonudur. Piyasaya 22 Temmuz itibariyle sürülecek bütün E6X50 serisi işlemciler ve QX6850 G0 revizyonunda olacağından bu işlemciler için herhangi bir sorun olmasada Q6600 ve Q6700 için B3 ve G0 olmak üzere iki farklı revizyon piyasada olacaktır. G0 revizyonunun ülkemize 22 Temmuz'dan itibaren hemen girmesini beklemediğimden bu işlemciyi alacak olanların G0 revizyonu ülkemize gelene kadar beklemelerinin uygun olacağını değerlendiriyorum. Bu sayede satın alacakları işlemcinin ısı yayılımı daha az olacak ve bu sayede daha iyi overclock olacaktır. İşlemcinin stepping'inin nasıl belirleneceği hakkında bilgi almak için buraya bakabilirsiniz.

4 çekirdekli intel CPU'larının G0 revizyonuna sahip olanların overclock kabiliyeti hakkında fikir vermesi açısından 22 Temmuz 2007'den itibaren piyasaya sürülecek olan QX6850 işlemcisinin Overclock kapasitesinden bahsetmek gerekirse, . Bu işlemci default voltajla 3,5 GHz'e çıkabilmekte, 1,45 volta çıkarılmış cpu voltajıyla ise 3,7 GHz'de Zalman 9700 LED soğutucusu ile stabil çalışabilmektedir. 4 çekirdekli bir CPU'nun L2 önbellek miktarının ve transistör sayısının fazlalığını düşündüğünüzde bu, işlemcilerin overclock açısından da yetenekli olduğu anlamına geliyor. Buradan yola çıkarak G0 revizyonuna sahip bir Q6600 ile çok iyi O/C sonuçları elde edilebileceğini düşünmek çok zor olmayacaktır dolayısıyla G0 revizyonunu beklemek bu işlemciyi satın almak için en mantıklısıdır.

E6X50 ve Core 2 Quad serisi benim için fazla o kadar fazla para vermeye gerek yok işlemciye diyor ve daha makul fiyatlı bir intel CPU düşünüyor ancak L2 önbellek miktarının performansı ne kadar etkilediği konusunda kararsızsanız buradaki incelememe bakabilirsiniz.

İşlemcilerin 22 Temmuz'dan sonra nasıl fiyatlandırılacağını tekrar hatırlayacak olursak:

[image]http://img504.imageshack.us/img504/1093/fiyatland305rmary8.jpg[/image]

Görüldüğü gibi Performans/Fiyata (P/F) önem verenler için E6750'nin biçilmiş kaftan olduğu hemen göze çarpıyor. Yani 20 $ daha vererek E6550 yerine E6750 almak daha akıllıca bir seçim olacaktır. İşlemcilerin fiyatlarının ülkemiz için netleşmesinin ardından P/F grafiğide yayınlayacağım.

futbolmaniac -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (18 Temmuz 2007; 19:52:45)

guzel paylasım saol....

Carmelo_Anthony -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (18 Temmuz 2007; 19:59:56)

Bence para tuzağı bu Quad lar yeni sistem toplayacaklarında dual core lere yönelmesi daha mantıklı

OErdem -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (18 Temmuz 2007; 20:27:04)

eline sağlık @CoolnQuiet, peki Q6600 gibi işlemcilerin kaderinin çekirdek paylaşım daha aktif hale geldiği zaman değişeceğine inanıyormusun?

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (18 Temmuz 2007; 20:51:40)

Çekirdek paylaşımla kastetmek istediğin herhalde ileride oyunlar tarafından çoklu çekirdek desteğinin core 2 quad cpular için optimize edilmesi eğer kastettiğin buysa evet benimde bu yönde bir beklentim mevcut.

Q6600'ün kaderi mevzuuna gelince zaten bana göre iyi bir işlemci, G0 revizyonu ile overclock yapmak isteyenlerin beklentisinide karşılayacaktır. O yüzden yatırım yapmaya değer bu işlemciye, ancak bu dediğim belirli bir bütçe ayırıp CPU'ya o bütçeyi kullanmak isteyenler için geçerli. Yoksa ben P/F oranına önem veririm. O yüzden favorim E2160 revizyon M0'dır bu aralar. Fakat 22 Temmuz sonrasında fiyat indirimlerinin tamamlanmasını müteakip güncel P/F grafiğimi yayınlayınca sonuç ne olur bende merak ediyorum.

cemcx -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 0:22:44)

e6750 forever[:(]

Erdemliol -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 0:40:22)

Şuanki oyunlarda genelde e 6850 q6600'ü saat hızları sayesinde geride bıraksada crysis gibi çok çekirdekli işlemcilere tam destek veren oyunlarda quada işlemcilerin dah avantajlı olacağını düşünüyorum.. Buna birde oyun dışındaki uygulamalarıda katarsak q6600 daha iyi bi seçim olacaktır...
[:'(]

TRQX -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 0:48:06)

güzel inceleme olmuş, umarım yeterli stok olur etrafta da, bir de bunun derdine düşmez kimse

sehircy -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 0:54:54)

bu gün itibarı ile çalıştığım firma için dfsbilgisayar aracılığı ile 1 adet qx6850 rezerve etmiş durumdayım quadcore işlemciler üç boyutlu grafik programlarında müthiş bir performans artışı getiriyor çoğu 3d porgram gibi çoklu işlemci desteği olan programlar için quadcore işlemciler büyük bir rahatlık getirecek fakat sadece oyun oynayan bir kullanıcı (eğer oynanan oyun destek vermiyorsa)çoğunlukla quadcore veya core2duo arasındaki farkı hisseetmeyecektir.

sehircy -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 0:56:55)

yani bundan sonra kullanıcılar kullandığı programlar veya kullanım alışkanlıklarına göre daha fazla alternative sahip olacaklar.

fikrethoca -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 1:23:35)

qx6850 ile e6850 aynı f,iyat bunu açıklarmısınız

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 8:21:07)

Yanlış söylediniz herhalde, q6600 ile e6850 aynı fiyat olacak. Qx6850 ise 1000 dolara satılacak.

Penryn -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 10:37:35)

E 6750 Forever.Kesin alacağımmm....

UUGURLUU -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 11:16:15)

F/P olarak E6750 nin cok iyi bir secenek olacagi aşikar zaten. Ancak max performans icin E6850 tek secenek gibi duruyor. Günlük 4.0Ghz kullanilecegi icin [:'(]

OErdem -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 12:18:29)

@CoolnQuiet
evet aynen onu kastetmiştim bende umutluyum kısmet olursada bu işlemciyi içeren bir makina toplamayı düşünüyorum...

teşekkür ederim[:'(]

odrin34 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 13:08:29)

yeni işlemcileri alırken birde 1333 mhz destekli anakartların fiyatlarını da göz önüne alalım...

UUGURLUU -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 13:11:34)

quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

yeni işlemcileri alırken birde 1333 mhz destekli anakartların fiyatlarını da göz önüne alalım...

E6750 + Msi P6N SLi fi oldukca iyi bir ikili [:'(]

geronimo520 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 16:03:40)

Bende bir konuyu merak ediyorum belki dah önce yazılmıştır ama ben okumamış olabilirim. QX6700 ün yerine Q6700 mü geliyor. Eğer öyle ise çarpan kilidi olacakmı? Birde şuan piyasadaki QX6700 lerde de yeni bir revizyon varmı?

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 17:20:32)

quote:

Orjinalden alıntı: geronimo520

Bende bir konuyu merak ediyorum belki dah önce yazılmıştır ama ben okumamış olabilirim. QX6700 ün yerine Q6700 mü geliyor.

Yok hayır qx6700'ün yerine gelse gelse qx6750 gelir çünkü extreme sınıfındaki bir işlemciyi ancak o sınıftan olan bir işlemci upgrade edebilir. Tıpkı qx6800 ile qx6850'nin durumunda olduğu gibi. Oysa q6700 extreme sınıfından olmayan bir quad core'dur.

quote:

Eğer öyle ise çarpan kilidi olacakmı?

Extreme serisinde çarpan kilidi yoktur. Zaten bu sınıfı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bana göre budur.

quote:

Birde şuan piyasadaki QX6700 lerde de yeni bir revizyon varmı?

qx6700'ler için de evet iki farklı revizyon var. b3 ve g0 olmak üzere. Tabloyu güncelleyerek revizyon kodlarını ekleyeceğim, oradan takip edebilirsiniz.

geronimo520 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 18:21:24)

Cevaplar için teşekkür ederim CoolnQuiet zaten çarpan kilidi olmadığı için bende QX6700 almak istiyordum ama tablolarda hep Q6700 ü görünce merak ettim. 22 Temmuzdan sonra QX6700 ün G0 revizyonlusun beklemek lazım o zaman.

hasan1986 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 19:23:37)

Yaw ben Q6600 ile E6850 arasinda çikiştim kaldim bir türlü kara veremiorum. Oyun ağirlik kullanacam ama ne bilim. Birde 22 temmuz indirim ve çikiş tarihleri peki bu Cpu lar ne zaman türkiye olur tahminen. 1 hafta mi? 1 ay mi??

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 20:39:57)

Benim tahminim 1 hafta çünkü E21X0 serisinde durum böyle olmuştu.

hasan1986 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (19 Temmuz 2007; 20:48:13)

Bir sorum daha var.

Şimdi Q6600 2,4
E6850 3,0

Acaba Q6600 2,4 oluşu oyunlarda ne kadar kısıtlama yapar onu merak ediyorum. yoksa gözüm Q6600 de. AMa 3,0 2.4 e göre fark eder diyorsanız E6850 alacam. Bu kartlarin yayınlanan performanslarinida inceledim ama gene kadar veremedim. Yani Q6600 ün 2,4 oluşu oyunlarda bir problem çikartirmi? Mesela 3,2 isteyen bir oyunda performans düşermi veya ne kadar düşer. Kafamdaki soru bu eğer hiç fark etmezsin diyorsanız Q6600 alacam yok fark eder diyorsanız E6850 alacam. Mesela oyun incelemesinde E6700 bile Prey adli oyunda Q6600 ü az bir farkla geçmiş. Bu nasil oluyor onu anlamıyorum. Oyun testlerinde Q6600 geride gidiyor. Ama Masaüstü testlerine gelince ileri firliyor bu sefer E serisi geri düşüyor. Sanırım oyun oynayacağim için E6850 almak daha mantıklı olacak diye düşünmeye başladim. Ne dersiniz. Yukarda sorduğum soruya cevap verirsenizde sevinirim. Saygilar.

disorderpunk -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 9:04:55)

E6850 E6750 duruma göre gercekten Q6600 ü oyunlarda geride bırakıyor. ama fark o kadar da abartılıcak kadar diil. Q6600 ün getirisi çoklu programlarla çalışmada rahatlığı bence. yani aynı anda photoshop , winamp, dreamweaver, 3dsmax açıp keyif yapıcaksın. oyun oynucaklar E6850 den şaşmamalı bence. ama genel kullanıcaksanız Q6600 bu fiyata kaçırılımamalı (şu anki TR fiyatı min.. 295 USD) . Artı yeni nesil oyunların çoklu çekirdeklere göre optimize ediliceği . yada desteği olucağı yazılıp çiziliyor hep. bakınız Crysis.

CoolnQuiet abi saolasın yine çok yararlı bilgiler. Çok Teşekkürler...

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 10:02:08)

quote:

Orjinalden alıntı: hasan1986

Acaba Q6600 2,4 oluşu oyunlarda ne kadar kısıtlama yapar onu merak ediyorum. yoksa gözüm Q6600 de. AMa 3,0 2.4 e göre fark eder diyorsanız E6850 alacam. Bu kartlarin yayınlanan performanslarinida inceledim ama gene kadar veremedim. Yani Q6600 ün 2,4 oluşu oyunlarda bir problem çikartirmi? Mesela 3,2 isteyen bir oyunda performans düşermi veya ne kadar düşer. Kafamdaki soru bu eğer hiç fark etmezsin diyorsanız Q6600 alacam yok fark eder diyorsanız E6850 alacam. Mesela oyun incelemesinde E6700 bile Prey adli oyunda Q6600 ü az bir farkla geçmiş. Bu nasil oluyor onu anlamıyorum. Oyun testlerinde Q6600 geride gidiyor. Ama Masaüstü testlerine gelince ileri firliyor bu sefer E serisi geri düşüyor. Sanırım oyun oynayacağim için E6850 almak daha mantıklı olacak diye düşünmeye başladim. Ne dersiniz. Yukarda sorduğum soruya cevap verirsenizde sevinirim. Saygilar.

Sorduğun sorunun cevabı makalemde var ama ben yine anlatmaya çalışayım. Farklı birçok uygulamayı baz alırsan Q6600 önde ama oyunlarda E6850'nin önde olduğu oyunlar var, bunun nedenide oyunların henüz tam olarak çoklu çekirdekli CPU'lar için optimize edilmemiş olması. Bu sorununda ileride çözüleceğini bekliyoruz, yani 1-2 sene diyelim kısaca. Eğer sıkı bir oyuncu iseniz, yani sabah akşam oyun oynamaktan başka PC'nizi başka bir amaçla kullanmıyorsanız E6850 mantıklı bir seçim olur. (Gerçi bu türde bir PC kullanıcısı niye PS3 almaz o da ayrı bir tartışmanın konusudur.) Fakat benim gibi arada sırada oyun oynuyorsanız, ofis uygulamaları ile çok vakit geçiriyor, divx, mp3 yapıyorsanız, o durumda aynı parayla satılacağı için q6600 sizin için daha iyi bir seçim. Ancak bu durumda da O/C yapacaksanız G0 revizyonunu beklemeniz, yaptığınız alışverişten maximum fayda sağlamanız açısından önemli.

Oyun mevzuunu biraz daha detaylandıracak olursam, E6850 bütün oyunlarda q6600'ü geçemiyor, örneğin supreme commander gibi veya gelecekte çıkacak oyunlarda kullanılacağı belirtilen partikül simülasyonlarında yine q6600 önde ki bunu yukarıda verdiğim xbitlabs sitesinin incelemesindeki valve partikul benchmark sonucunda görebilirsiniz. Buradan hareketle oyun açısından düşünseniz bile, ileride çıkacak oyunlarda q6600, e6850 ile olan farkı kapatacaktır tahminime göre, tabii bu durumda q6600'ü aldıktan sonra birkaç yıl kullanacağınızı varsayıyorum.

MaGeSuKo -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 11:05:21)

Şimdi ben sistemin tüm parçalarını topladım sadece işlemci bekliyorum (Q6600) ancak alacağım yerdeki işlemci G0 revizyon değilse ne kaybederim illa G0 revizyonu mu beklemeliyim? Ortalama yüzde kaçlık bir performans kaybım olur?

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 11:41:09)

quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Şimdi ben sistemin tüm parçalarını topladım sadece işlemci bekliyorum (Q6600) ancak alacağım yerdeki işlemci G0 revizyon değilse ne kaybederim illa G0 revizyonu mu beklemeliyim? Ortalama yüzde kaçlık bir performans kaybım olur?

[image]http://img265.imageshack.us/img265/5426/performanshh0.jpg[/image]

Grafik üzerinden anlatmak daha açıklayıcı olacaktır. Yukarıdaki grafik. Farklı revizyona sahip E6300 işlemcisinin tam yükte çalışma süresini ve ulaştığı sıcaklığı gösteren grafiktir. Açık mavi renkte olan bu seri işlemciler için geliştirilmiş L2 steppinge sahip CPU'nun grafiği, bordo renk ise önceki revizyon olan B2 revizyonuna sahip bir CPU'nun ısıl karakteristik grafiğidir.

Grafikte görüleceği üzere eski stepping olan B2'ye sahip CPU 3 dak. 15 sn. içerisinde daha çabuk ısınarak 85 derece santigrat barajını aşmış ve işlemcinin gelişmiş ısıl koruma özelliği nedeniyle bu sıcaklığı aşınca kendini korumak amacıyla CPU kendini underclock etmiş ve sıcaklığını sabit tutmayı başarmıştır. Gelişmiş L2 revizyonuna sahip CPU ise 3 dak. 15 sn. sonra yaklaşık olarak 71-72 derecelerde olduğundan kendini kapatmamış ve tam performansta çalışmaya devam etmiştir. 5 dak. sonrasında maximum değer olan 85 dereceye ulaşmıştır.

Buradan hareketle, sadece G0 revizyonu için değil genel olarak konuşmak gerekirse: Yeni revizyon daha az ısındığından işlemcinizi tam yükte daha uzun süre maximum performansta kullanabilir ve doğal olarak aynı paraya daha fazla performans veren bir işlemci satın almış olursunuz, bu olayın O/C yapmayı düşünmeyen kullanıcıları ilgilendiren boyutu. Birde O/C yapacaklar açısından olaya yaklaşırsak, yeni revizyon işlemciler daha fazla sıcaklığa dayanabildiklerinden daha fazla GHz değerlerine ulaşması mümkündür ve O/C çuların bana göre mutlaka yeni revizyona sahip işlemcileri almaları yapacakları en doğru hareketlerden biri olacaktır.

Ortalama performans kaybının sayısal değerine gelince ise henüz bu konuda yapılmış bir test bulunmamakta o yüzden sayısal olarak bunu ifade etmem mümkün değil fakat grafiğin gösterdiği üzere belirgin bir performans kaybı ortadadır.

edit: son paragraf eklendi.

tyll -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 11:45:08)

internet üzerinden alıcaklar nasıl anlıyabilir G0 olduğunu...mecburen elden mi almak lazım???

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 11:48:16)

İnternetten satış yapan siteler henüz s-spec kodunun öneminin farkına varmış değiller o yüzden ürün bilgi sayfalarında s-spec koduna yer vermiyorlar ya da bunu bilerek yapıyorlar son kullanıcı yeni revizyona yüklenmesin diye (bu benim yorumum tabii ki). Öncelikle telefon açıp sormakta fayda var eğer telefonla söylüyorlarsa internetten alabilirsiniz fakat bana göre en sağlamı gidip görerek sizin almanız.

Denizar -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 13:50:53)

Peki yeni G0 revizyon için ne kadar beklememiz gerekecek sence?

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 13:56:14)

O konuyu hep birlikte bekleyip göreceğiz, kesin birşey söylemem mümkün değil o konuda ancak beklentim, ağustos sonuna kadar ülkemizde de yeni revizyon cpu'ları göreceğimiz yönünde.

muratyusuf -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 13:58:21)

yeni işlemci almayı düşünen biri olduğumdan baya bilgilendirici oldu.gerçekten güzel bir çalışma tebrikler ve teşekkürler.

MaGeSuKo -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 16:27:56)

CoolnQuite hocam eline sağlık yalnız ben sistemin işlemci ve ekran kartı hariç tüm parçalarını aldım sadece bu ikisini bekliyorum. Ağustos sonuna kadarda bekleyemem ki anladığım kadarıyla o zamanda geleceği kesin değil. Peki bu eski revizyonda mevcut olan dezavantajı iyi bir soğutmayla kapatamaz mıyız olurda eski revizyon alırsak? Çünkü anladığım kadarıyla sorun işlemcinin yenil revizyonlara göre fazla güç tüketmesinden ileri geliyor ve buna mukabil olarak fazla ısınmasından. [sm=s18.gif]

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 16:40:09)

Ağustos sonuna kadar derken, en geç o zaman demek istemiştim yani daha erkende girebilir ama daha geç olacağını zannetmiyorum. Daha iyi bir soğutmayla tabiiki bu mümkün ama diğerleri fanla soğuturken işlemciyi sizin aynı O/C değerlerini almak için su soğutma kullanmanız gerekebilir.

MaGeSuKo -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 17:50:44)

Teşekkürler [:)] Biraz bekleyelim bakalım zaman ne gösterecek

hasan1986 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 19:16:38)

Yaw ben Q6600 almaya kadar verdim sanırım. O-c Yapmayacağim içinde heralde go revizyonu beklememe gerek yok diye düşünüyorum. Anakartida Msi P35 neo-f düşüyorum. Bu anakart Bu cpu yu kaldirabilecek düzeyde bir anakart mi? Eğer değilse Ne marka anakart önerebilirsiniz? Ama 150 doalr civarinda fazla para vermeyi düşünmüyorum. GTX ekran kartida alacağim için artık bütçemi fazlasiyla doldurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 19:42:09)

Bu son sorduğunuz sistem tavsiyesine giriyor, onuda diğer arkadaşlar cevaplasın isterseniz.

hasan1986 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 19:45:13)

Zaten sana birşey söylemiyorum. Cevaplamak isteyen varsa zaten cevaplar. Sanada vediğin cevaplar için tşkler.

minimalist -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (20 Temmuz 2007; 21:25:07)

quote:

Orjinalden alıntı: hasan1986

Yaw ben Q6600 almaya kadar verdim sanırım. O-c Yapmayacağim içinde heralde go revizyonu beklememe gerek yok diye düşünüyorum. Anakartida Msi P35 neo-f düşüyorum. Bu anakart Bu cpu yu kaldirabilecek düzeyde bir anakart mi? Eğer değilse Ne marka anakart önerebilirsiniz? Ama 150 doalr civarinda fazla para vermeyi düşünmüyorum. GTX ekran kartida alacağim için artık bütçemi fazlasiyla doldurdum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Msi ankartlar tv kartı ile çakıştığını duydum , menun olanda var olmayanda @Hirotaro nickli arkadaşa sor o kullandı son olarak msi den memnun kalmayıp satan @gokhanweb bu abimizinde görüşünü alabilirsin kendisi şu an DS3 kullanıyor ve memnun olduğunun ifade etmekte...

Q6600 4 çekirdek destekli uygulama ve oyun olmadığından almanın bi anlamı yok şimdi arkadaşlar geleceğe yatırım diyecekler arkadaşlar E6600 öıkalı daha 1 yıl olmadı ama şimdiden demode oldu gibi 2 sene sonra 4 çekirdeklilerin kıralını çıkartacak bu adamlar diyecekler Q6600 ün üretimine son veriyoruz sende ne güzel geleceğe yatırım yaptım dersin kendi kendine...

No: DH reklamlar yüzünden yazıları okuyamıyoruz , çözüm lütfen!!

max975 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 10:28:36)

güzel bilgiler dahasını bekliyoruz[:'(]

MaGeSuKo -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 11:23:16)

quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

Q6600 4 çekirdek destekli uygulama ve oyun olmadığından almanın bi anlamı yok

Nasıl anlamı yok? Q6600 tüm işlemlerde çok iyi bir işlemci sadece 4 cekirdek desteklilerde değil. Fiyatı bu seviyeye düşmüşken Q6600 almayımda ne alayım?

disorderpunk -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 13:13:23)

valla ben alıcam Q6600 ama G0 olanını beklıyorum :( benim ıcın render > oyunlar şu an ıcın. ama oyunda da işimi fazlasıyla gorucek bı ıslemcı. E6850 E6750 den kalır yanı yok. fark cok cok fazla dııl. 120 fps varken 130 fps yı cok takmam acıkcası!! zaten 60 fps den sonra (85 diyelım ona) göz pekte farkı yakalayamıyor oyunlarda. 40fps ustu ıse oynanabılır oyun, akıskan oyun oluyor. G0 revisyon Q6600 fiyatı 295 cıvarı olucak TR de. kacmaz bence.

Apocalypticboy -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 14:54:47)

Ben video edit render multimedya işleri çok kullanıyorum quad daha mı uygun olur diyosunuz yani? Vallaha birinin 3ghz birinin de 2.4 olması dolayısıyla kafam da karıştı bu işe...

semih_kelleci -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 18:22:11)

Harika olmuş gerçekten eline sağlık. Genel kullanıcıların performans endeksli bakışı çok yanıltıcı yerlere çıkabiliyor.

Aslolanın fiyat/performans (aslında bunun da doğrusu performans/fiyat'tır ama artık yerleşti bi kere) olduğunu unutmamak gerekir.

Grafiğin fiyatlar oturduktan sonraki güncellenmiş halini merakla bekliyorum. [:'(]

minimalist -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (21 Temmuz 2007; 19:24:16)

quote:

Orjinalden alıntı: Apocalypticboy

Ben video edit render multimedya işleri çok kullanıyorum quad daha mı uygun olur diyosunuz yani? Vallaha birinin 3ghz birinin de 2.4 olması dolayısıyla kafam da karıştı bu işe...

Googleden cpu charts yazarsan tomshardwrenin karşılaştırmaları var senin durum tabi farklı işlemciler uyglamlara göre farklılık gösterdikleri için bu teste kullandığın programın sonuçlarını bul bakalım en performaslı işlemci olarak ne görünmekte senin işin işlemci seçiminde genel kullanıcıya göre daha basit gözükmekte çünkü kullandığın belirli programlar var ve iyi bi işlemci alman çok iyi olur...

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 0:17:11)

Lütfen kişisel teknik sorunlarınızla ilgili pm atmayınız, varsa bir sorununuz yeni bir konu açınız veya burada belirtiniz. Takdir edersiniz ki, benim burada bulunuş amacım teknik destek sağlamak değil. Bu türde olan pm'lere tarafımdan yanıt verilmeyecektir.

labrodorit -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 1:00:39)

biz burada quadcorelara gore oyun cıkacak diye umit ediyoruz ama mesela 64biti destekleyen kaç tane çıktı o kadar bekledik de?

Radical_Dreamer -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 2:38:35)

go rev nezaman çıkar acaba???

CeFurkan -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 2:45:00)

cok guzel ya
e4300 su listeye gore su anda 79 scor ile 6. sirada e6850 nin hemen ustunde

demekki bu e4300 gercekden son kurusuna kadar verilen parayi hak ediyor

tabi %73 oc li hali ^^ (stok fanla)

nereden biliyorsun derseniz sissoft sandra ile test ettim simdi

semih_kelleci -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 5:29:34)

Katılıyorum,
Bu tabloda eksik kalan şey e4300 ve 6320-6420'yi de görmek olmuş.
Bir de birkaç hafta içinde bunların overclock düzeyleri de gelmeye başlar o zaman eklenmesi gereken yeni başlıklar da oluşmuş olur...

thunder9 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 9:47:10)

bu kadar insan c2d kullanırken çıkarmaları gerek [8|]
quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

biz burada quadcorelara gore oyun cıkacak diye umit ediyoruz ama mesela 64biti destekleyen kaç tane çıktı o kadar bekledik de?

MaGeSuKo -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 13:45:08)

Dün bir tane Q6600 aldım sanırım eski revizyon ama bekleyemedim [8D] yemişim revizyonunu diyip aldım valla. Daha fazla kullanamadım ama bir program install ederken falan uçuyor valla [:'(]

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 14:02:05)

Buda yeni revizyonun ne kadar iyi olduğuna bir başka örnek hava soğutmayla 4 GHz barajını aşmış bir E6850, s-spec kodundan da anlayacağınız üzere G0 revizyon. Buradan çıkarılması gereken sonuç, G0 revizyonu için beklemeye değer olduğu. Bunu söylerken Q6600'ü kastediyorum zira E6X50 serisinin tamamının G0 revizyonu olduğu hepimizce malum. [:'(]

yes_anime -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 14:18:28)

CoolnQuiet çok güzel açıklıyorsun! ama aynı şeyi sorduğum için özür dilerim,

2 gb ddr3 1375 kingt. hx ramleri aldım

önümüzdeki hafta sonuna kadarda kanideyi bitireceğim

anakart siparişini verdim (ödemesini daha yapmadım) 310$
http://www.dfsbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?group=OEMMBDINT

işlemci siparişinide verdim (ödemesini daha yapmadım) 295$
http://www.dfsbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=Q6600BOX&view=2

ama bu okuduklarımla birlikte tekrar düşündüm ve içime sinmedi! ben cinema 4d kullanan animasyon çalışmaları yacap biriyim! oyunuda severim :)

o/c yapıcam ve işlemcime iyide bir soğutucu alıcam!

son kararım E6850 almak oldu! o/c 4. ghz ulaşmayı hedefliyorum!

kararımı desteklersen bana ANAKART seçiminde VE SOĞUTUCU seçinimde yardımcı olursan çok sevinirim! (anakartta 4 ram yuvası arıyorum sonra 2 gb daha takıcam)

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 14:49:25)

Anakart olarak P5K Deluxe almanız bana göre yeterli, P5K3'ten tek farkı DDR3 ram desteğinin olmaması, DDR3 ramler düşük voltajda çalışıyor ve daha yüksek frekanslara çıkabiliyorlar ama gecikme süreleri çok fazla bu sürenin zamanla düşeceğini bekliyorum ama şu an için DDR3'e yatırım yapmanın pek anlamlı olmayacağı kanısındayım o yüzden DDR2'den vazgeçmemek bence şu aralar en iyisi ve o yüzden P5K Deluxe işinizi görecektir anakart olarak ve 40 dolarınızda cebinizde kalacaktır.

Soğutucu olarakta eğer hava soğutma kullanacaksanız yukarıda verdiğim linkteki kullanıcının Thermalright Ultra 120 Extreme kullandığını farketmişsinizdir eğer bulabilirseniz bende bu soğutucuyu tavsiye ederim ancak bu yeni bir ürün henüz ülkemize geldimi bilmiyorum eğer işiniz acilse Thermaltake'in Big Typhoon'u var onu kullanabilirsiniz, o ürün hakkında da çok iyi şeyler duydum şimdiye kadar.

muratremix -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 16:01:20)

q6600 ün g0 ve b3 revizyonlarının kaç watt kullandığını biliyor musunuz?
eski revizyon 95W gibi yüksek bir rakam ki 1.4v ile 3ghz ye oc edilse 147W a ulaşıyor TDP değeri [:D]

tugberk23 -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 16:24:10)

peki sizce e6750 ve big typhoon ile 3.5 ghz (sanırım çıkabilir) kullanılan bir işlemci mi? yoksa stok fanla oc edilmemiş e6850 veya q6600 mü ? fiyatları aynı oluyor (photoshop,3d max amatör kullanıyorum oyunda oynuyorum ) hangisi çok karasız kaldım[X(]

thebadkarma -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 17:36:38)

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Buda yeni revizyonun ne kadar iyi olduğuna bir başka örnek hava soğutmayla 4 GHz barajını aşmış bir E6850, s-spec kodundan da anlayacağınız üzere G0 revizyon. Buradan çıkarılması gereken sonuç, G0 revizyonu için beklemeye değer olduğu. Bunu söylerken Q6600'ü kastediyorum zira E6X50 serisinin tamamının G0 revizyonu olduğu hepimizce malum. [:'(]

öncelikle bizi bilgilendirdiğiniz ve dolayısıyla bilinçlendirdiğiniz için teşekkürler
bahsi geçen adreste bir başka kullanıcı e0 revizyonuyla da (e0 pre-release oluyor tabi e6850 için) aynı hıza ulaşmış, aşağıdaki mesajlara bakınca gördüm [:)]

yes_anime -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 18:01:17)

arkadaşlar yarın bunu alıcam!

GO VERSİYONMU BU İŞLEMCİ????? GO VERSİYONSA ALICAM!

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2103

INTEL - E6850 C2D

FSB 1333 MHZ
CACHE 4 MB
GARANTİ 3 YIL
DİĞER ÖZELLİKLER

INTEL CORE 2 DUO E6850
İŞLEMCİ KODU : CONROE
ÇİFT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
ÇEKİRDEK HIZI : 3.0 GHZ
TAMPON BELLEK : 4 M CACHE
ÖNYÜZ VERİ YOLU HIZI : 1333 FSB
SOKET TİPİ : LGA775
DUAL CORE
INTEL TRUSTED EXECUTION TECHNOLOGY DESTEKLİ
INTEL EXTENDED MEMORY 64 TECHNOLOGY DESTEKLİ
64 BİT DESTEKLİ
INTEL VIRTUALIZATION TECHNOLOGY DESTEKLİ
3 YIL GARANTİLİ

CoolnQuiet -> Cevap: E6X50 ve Core 2 Quad CPU'lar Performans İncelemesi ve CPU Satın Alma Rehberi (22 Temmuz 2007; 18:02:09)

Yeni alacakları CPU'lara anakartta arayan arkadaşlar için Abit in IP35 Pro çözümüde güzele benziyor. Abit anlaşılan yeniden eski günlerine dönmüş, buradan görebileceğiniz gibi, E6600'ü su soğutma ile 4 Ghz'de rahatça çalıştırabiliyor ve Asus'un aynı çözümüne oranla 50 dolar daha ucuz olduğu söyleniyor. Kişisel tercih olarak ben tercihimi bu anakarttan yana kullanırdım muhtemelen. Nede olsa ilk göz ağrımız abit. [:@]

Buda aynı anakartla yapılmış başka bir O/C 'nin SS'i. Anakartın ne kadar iyi olduğunu anlatmak için kafidir herhalde.

[image]http://img512.imageshack.us/img512/1919/attachment9a5d95ftj7.jpg[/image]

Ayrıca anakartla ilgili xtremesystems'de yapılan incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.062012