Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
814
Cevap
4
Favori
157.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce belirtmiş olduğum aracımın çalışmaması durumunu ustam halletti diyebilirm..hava akışmetresini ve gaz kelebeğini benzin ve hava ile temizlettikten sonra aracım ilk marşta olmasa bile ikinci marşta çalışmaktadır.. belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar vardır diye haber vermek istedim..
  • merhabalar. 2000 model vw passat1.8T aracıma lpg dönüşüm yaptıracağım. tercihimi romanodan yana kullanmak istedim fakat bana kme yide değerlendirmemi önerdiler. kafam karıştı. Arkadaşlar sizin görüşünüz ne olurdu. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • iyi günler bende 1999 model opel astra cd arababa var yaklaşık 8 ay önce KME marka sıralı sistem otoğaz taktırdım şimdiye kadar performans ve yakıttan memnun kaldım.
    fakat bugün aracım birden bire benzine geçti ve bir daha tüpe geçiremedim
    benzinde alışırken tüpe geçmiyor manuel olarak geçirmeye çalışıyorum fakat tüpe geçer gibi yapıyor ama tekrar benzine geçiyor
    ayrıca kontagı açtığımda tüpün gösterge lambalarından hiç biri yanmıyor taki marşa basıpta benzinde çalışınca manuel olarak tüpe geçirmek istediğimde sadece kırmızı ışık yanıyor ve devamlı sinyal veriyor
    bunun nedenini bilen varsa bana yardımcı olabilirmi acaba
    garantisi devam ediyor fakat servis uzakta olduğu için gitmedim eğer benim yapabilecegim bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • Orjinalden alıntı: wolf_HKN

    yerli malına karşı bir önyargınız var galiba sizin yorumlarınızı okuyorum da devamlı kme atiker voltran gibi markaları rencide edecek kelimeler kullanıyorsunuz ama zavolli sayfasında x5 montajına övgüler yağdırıyorsunuz atiker sayfasındaki x5 montajını resimleriyle görmenize rağmen bir yorumda bulunmuyorsunuz siz ne marka kit kullanıyorsunuz ve yerli kitleri denedinizdemi bu kadar önyargıda bulunuyorsunuz
    saygılarımla
    Orjinalden alıntı: cryincry

    enjektöleriniz yerliymiş doğru mu
    ya da daha önce polanya ymış sonradan yerli yapılmış nedir son durum?



  • merhaba
    ocaktan bu yana KME kit kullanıyorum. forumda açılan bir konuda araçta çoğu zaman çeyrek depo civarı bir benzinin de mutlaka olması gerekir diye söylenmiş... aksi durumda benzin pompası, aynı benzini sürekli devir daim ettiğinden aşırı ısınacağı ve bir süre sonra yanabileceği söylenmiş..

    benim KME taktırdığım bayinizde benzinsiz dolaşma, yoksa yolda kalırsın şeklinde bir uyarı yapılmıştı. ama benzin pompası ve çeyrek depo benzin gibi bir uyarı almadım.

    ben çoğu zaman benzin uyarı ışığı yanık olduğu halde dolaşıyordum..

    1-) Bu durumda benzin pompası bozulabilir mi?
    2-) Araçta en az ne kadar benzin bulunmalı?


    teşekkürler, kolay gelsin...
  • Merhaba Arkadaşlar
    Daihatsu sirion aracım var ve lpg taktırmak istiyorum. Bazı markaların uyum sağlamadıgı söyleniyor.
    Atiker ağır baıyor ama Ekogas Fema ve KME markalarınıda düşünüyorum.
    Kullanan arkaşların memnuniyet ve şikayetlerini yazarlarsa sevinirim
    Hatayda oturuyorum bu bölgede bildiginiz tavsiye edeceginiz bi yer varmı?
  • 2006 Model Skoda Octavia aracım var ağustos ayında KME marka lpg takıldı ekim ayına kadar bi problem yoktu havalar soğumaya başlayınca aracım sabah ilk çalışma sırasında kontağa 7-8 saniye basılı tutmam gerekiyor yetkili servis araçta bi problem olmadığını söyledi bununla ilgili yapılabilecek bi işlem var mı ? (Daha önce KME markasını 99 model clio ve 98 model primera araçlarada taktırdık ikiside problemsiz olarak çalışmakta 2 yıldır kullanmaktayız)
  • Ben opel vectra 1.6 1998 model aracıma tam 1 yıl doldu kme sıralısistem taktırdım problem yaşamadım.Tavsiyemle 2 arkadaşım daha kme taktırdılar onlarada 6 ay kadar oldu problem duymadım.
  • 2001model 16v vegasport arabamı 2003nisan ayindan beri kullanmaktayım
    2008 mayısında ise kme sıralı sistem taktırdım ilk başta ikaz ışığı yanma ve motorun gürültülü çalışma problemi vardı
    sarsıntılı ve gürültülü çalışma aracın LPG baz basıncını ayarlayarak düzelttiler
    basınç yüksek ayarlanmış dediler motor sesi gitti ve sarsılma birtek ikinci viteste devir düşünce oluyor
    aynı vites ve devir değerinde benzinde sarsıntı olmuyor
    artık ayağım alıştı, sarsılma (ki çok aşırı değil ama yinede rahatsiz ediyor) olacağını hissetiğimde hafiten gaza dokunuyorum ama ilk fırsatta serviste baktıracağım
    ikaz ışığı ise araç LPG ye alıştıkça geçti

    aracın park halinden sonra çalışmaması konusus ile ilgili olarak "egzantrik mili sensörü"nü kontrol ettirmenizi tavsiye ederim
    LPG taktırmadan önce bir dönem bendede aynı arızayı yaptı, yalnız motor soğuk iken yapıyordu
    araç ilk çalışmada zengin karışımlı benzin yollayacağı zaman benzin pompasına elektrim vermiyordu
    ben bosch pompa bile aldım ama arıza orda değilmiş meğer
    motor ısınıp zengin karışım yollamayı bıraktığında yani devir1500 lerdern 750-850 arasına gelince pompa çalışıyordu
    tabi bu duruma gelmesi için pompaya ekstra bir düğme vasıtası ile elektrik verildi
    daha sonra yetkili serviste dedğim sesör değişti sorun halledildi


    Araç ilk çalyıştırınca devirin düşüp aracaın duracak gibi olması veya durması ise araç ile ilgili
    birde motora başka biryerden hava girerse biriki çalışıp duruyor motor



    quote:

    Orjinalden alıntı: hotlove_sun

    2001 model lada wega stw aracım var. bundan 2 ay önce kme lpg dönüşümü taktırdım.adananın ilçesinde oturduğum için işimden dolayı sıklıkla lpg bayime gidemiyorum.ben şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.aracımla gazla gittiğimde kısa süreli bir park halinde tekrar çalışması için 20 dk. kadar beklemek zorunda kalıyorum.bunun sebebinin kme bayisinden benzin pompabım arısalı olduğunu söylediler.lada servisine gittiğimde benzin pompamın arızalı değil lpg den dolayı off haline geldiğini arıza tespit cihazına bağlayıp buldular.aracımın aküsünün eksi ucunu çıkartıp taktılar.herşey normale döndü bunun hep olacağını belirttiler.çözüm olarak akü ucunun sökülüp takılmasını öneriyorlar.lpg takmadan önce aracımda hiç bir sorun yaşamadım.acaba ne yapmalıyom lütfen bana bir yol gösterrirmisiniz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: okucukank

    merhabalar 3 hafta önce lada vega 1.5 enjeksiyonlu aracıma Mersinde kme marka sıralı sistem lpg taktırdım. Ancak lpg takan servis ladaların hafif bir sarsıntılı çalışabileceğini ama randıman alabileceğimi söylediler. aracım ilk çalışmada hemen çalışmıyordu. serviste bakımlarını yaptırdım uzun yolda km de (lpg 1.83 ytl) 150 kuruş yaktı. arac düzgün çalışıyordu. 900 km yol gittim marş sorunum tekrarladı. lada servisinde aracın rölantisini ayarlattım. şehir içinde 240 kuruş gibi yüksek bir rakam yaktı. lpg bayisinde tekrar aracın lpg ayarını ayarlattım. aracın ilk çalışmada stop etme problemi devam ediyor. yakıtın şehir içinde düşmesini bekliyorum. yakıtın düşmesi halinde önce lada servisine sonrada lpg bayisine giderek aracımın en sağlıklı halde çalışması için gerekli olan ayarları yaptıracağım. benim sorum lada vega araç kullanan arkadaşlardan aynı KME kitinde yaşamış oldukları bilgileri paylaşırlarsa (yaşadıkları sorunlar yakıt tüketim değerleri gibi) memnun olurum. ayrıca aracın tüm bakımlarını lada yetkili servisinde yaptırmaktayım. ayrıca motor sıcakken stop ettirdiğimde tekrar çalışmada benzin geçişini hissetmiyorum bana lpgde çalışıyor gibi geldi lpg bayisinde açıklayıcı bir cevap alamadım bu yüzden bende pek kurcalamadım yakıt sarfiyatı düzene girince dediğim gibi sağlıklı çalışması için gerekli olan unsurları sağlıyacağım. saygılarımla Önder.




  • Slmlar;
    Uzun süren araştırmalarım sonucu kme markasında karar vererek 99 toyota corolla 1.6 motor aracıma kme sıralı sistem lpg kit taktırdım.
    İlk denemem çok çok iyi. İlk 1000 km ayarı yapılmadan 72 ytl gaz ile (45 lt) 485 km şehir içi şehir dışı karışık yol yaptım. (şehir dışı yolun da 100 km den fazlasını 120-160 km hız yaptım.)
    Sonuç olarak km de 14,8 ykrş (148000 tl) yapıyor. Bana göre gayet iyi.
    Araçta uyumsuzluk sorunu olmadı. Performansından da memnunum.
    TEŞEKKÜRLER ZÜBEYİR OTOGAZ FETHİYE/MUĞLA
  • sevgili kme size daha önce sıkıntımı bildiren bir mesaj yazmıştım fakat henüz bir cevap alamadım sizden. mesajımda size yazmış olduğum sıkıntım standart olarak devam ediyor.bu konudaki düşünce görüş öneri ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nymhepa

    sevgili kme size daha önce sıkıntımı bildiren bir mesaj yazmıştım fakat henüz bir cevap alamadım sizden. mesajımda size yazmış olduğum sıkıntım standart olarak devam ediyor.bu konudaki düşünce görüş öneri ve yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



    Lütfen Pm e Baktıntan sonra Tekrar Yazarsanız Sevinirim!

    İyi günler!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 99toyotacorolla

    Slmlar;
    Uzun süren araştırmalarım sonucu kme markasında karar vererek 99 toyota corolla 1.6 motor aracıma kme sıralı sistem lpg kit taktırdım.
    İlk denemem çok çok iyi. İlk 1000 km ayarı yapılmadan 72 ytl gaz ile (45 lt) 485 km şehir içi şehir dışı karışık yol yaptım. (şehir dışı yolun da 100 km den fazlasını 120-160 km hız yaptım.)
    Sonuç olarak km de 14,8 ykrş (148000 tl) yapıyor. Bana göre gayet iyi.
    Araçta uyumsuzluk sorunu olmadı. Performansından da memnunum.
    TEŞEKKÜRLER ZÜBEYİR OTOGAZ FETHİYE/MUĞLA




    Sayın 99toyotacorolla;

    Sistemimizden Memnun Kaldıgınız ve burada bizimle paylaştıgınız için teşekkür ederiz! Ve bundan sonra nasıl ki memnuniyetinizi burada bizimle paylaşıyorsanız sorun ve sorularınızada her zaman açığız bekliyoruz! Sizin için burdayız!

    Kahvecioglu A.Ş

    Saygılarımla!




  • yaklaşık 1 yıldır KME kit kullanıyorum. forumda açılan bir konuda araçta çoğu zaman çeyrek depo civarı bir benzinin de mutlaka olması gerekir diye söylenmiş... aksi durumda benzin pompasının aşırı ısınmadan dolayı bir süre sonra yanabilir deniyor..

    KME taktırdığım bayinizde benzinsiz dolaşma yoksa yolda kalırsın şeklinde bir uyarı yapılmıştı. ama araçta her zaman en az çeyrek depo benzin bulunsun gibi bir uyarı almadım. çoğu zaman benzin uyarı ışığı yanık olduğu halde dolaşıyordum..

    1-) Bu durumda benzin pompası bozulabilir mi?
    2-) Araçta en az ne kadar benzin bulunmalı?

    teşekkürler, kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 22 Aralık 2008; 11:02:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mack54


    Merhaba Arkadaşlar
    Daihatsu sirion aracım var ve lpg taktırmak istiyorum. Bazı markaların uyum sağlamadıgı söyleniyor.
    Atiker ağır baıyor ama Ekogas Fema ve KME markalarınıda düşünüyorum.
    Kullanan arkaşların memnuniyet ve şikayetlerini yazarlarsa sevinirim
    Hatayda oturuyorum bu bölgede bildiginiz tavsiye edeceginiz bi yer varmı?



    Sayın mack54; hatayda DİZEL POMPA OTOGAZ isimli Bayii mize giderek Gerekli bilgiyi alabilirsiniz!

    DİZEL POMPA OTOGAZ - LPG
    SAN. SİT 50/ABLOK NO:3 GÜZELBURÇ/ANTAKYA
    Telefon : 0326 221 52 98

    KAHVECİOĞLU A.Ş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eranyumm

    yaklaşık 1 yıldır KME kit kullanıyorum. forumda açılan bir konuda araçta çoğu zaman çeyrek depo civarı bir benzinin de mutlaka olması gerekir diye söylenmiş... aksi durumda benzin pompasının aşırı ısınmadan dolayı bir süre sonra yanabilir deniyor..

    KME taktırdığım bayinizde benzinsiz dolaşma yoksa yolda kalırsın şeklinde bir uyarı yapılmıştı. ama araçta her zaman en az çeyrek depo benzin bulunsun gibi bir uyarı almadım. çoğu zaman benzin uyarı ışığı yanık olduğu halde dolaşıyordum..

    1-) Bu durumda benzin pompası bozulabilir mi?
    2-) Araçta en az ne kadar benzin bulunmalı?

    teşekkürler, kolay gelsin...






    Sayın eranyumm;

    1) Evet Benzin pompası arıza yapabilir. o yuzden yakıt durumunuza dikkat etmenizi öneriyoruz!
    2) En az ÇEYREK DEPO benzin olması gerekir. Lütfen Dikkat edin!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: poyraz_58

    iyi günler bende 1999 model opel astra cd arababa var yaklaşık 8 ay önce KME marka sıralı sistem otoğaz taktırdım şimdiye kadar performans ve yakıttan memnun kaldım.
    fakat bugün aracım birden bire benzine geçti ve bir daha tüpe geçiremedim
    benzinde alışırken tüpe geçmiyor manuel olarak geçirmeye çalışıyorum fakat tüpe geçer gibi yapıyor ama tekrar benzine geçiyor
    ayrıca kontagı açtığımda tüpün gösterge lambalarından hiç biri yanmıyor taki marşa basıpta benzinde çalışınca manuel olarak tüpe geçirmek istediğimde sadece kırmızı ışık yanıyor ve devamlı sinyal veriyor
    bunun nedenini bilen varsa bana yardımcı olabilirmi acaba
    garantisi devam ediyor fakat servis uzakta olduğu için gitmedim eğer benim yapabilecegim bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim



    Sayın poyraz_58

    Bizim size onerebiliecegimiz suan için sadece Yetkili servisimize gidip onlardan bilgi ve teknik destek almanız olacaktır. Daha büyük arızalar çıkarmadan gidin ve sorunu hallettirin. İyi Günler!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rtek79

    merhabalar. 2000 model vw passat1.8T aracıma lpg dönüşüm yaptıracağım. tercihimi romanodan yana kullanmak istedim fakat bana kme yide değerlendirmemi önerdiler. kafam karıştı. Arkadaşlar sizin görüşünüz ne olurdu. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Gerekli Bilgi İçin!

    www.romano.com.tr
    www.kme.com.tr

    Kolay gelsin!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eranyumm

    yaklaşık 1 yıldır KME kit kullanıyorum. forumda açılan bir konuda araçta çoğu zaman çeyrek depo civarı bir benzinin de mutlaka olması gerekir diye söylenmiş... aksi durumda benzin pompasının aşırı ısınmadan dolayı bir süre sonra yanabilir deniyor..

    KME taktırdığım bayinizde benzinsiz dolaşma yoksa yolda kalırsın şeklinde bir uyarı yapılmıştı. ama araçta her zaman en az çeyrek depo benzin bulunsun gibi bir uyarı almadım. çoğu zaman benzin uyarı ışığı yanık olduğu halde dolaşıyordum..

    1-) Bu durumda benzin pompası bozulabilir mi?
    2-) Araçta en az ne kadar benzin bulunmalı?

    teşekkürler, kolay gelsin...





    Merhaba eranyum;
    Sadece Lpg'ye geçtiğimiz için değil, benzin ve dizelde de üretici firmaların tavsiyeleri genelde çeyrek deponun altına düşmemesidir. Ama pompanızı koruma amaçlı Lpg'ye geçtiğinde pompayı durduracak elektronik zamanlı ekipmanlar bulunmaktadır.




  • merhaba KME

    2004 elantra 1.6 düz aracıma takdırdığım kme kit bu zamana kadar
    sadece 1 kez sıkıntı yarattı.Montaj esnasında bakır gaz borulardan biri gereğinden
    fazla uzun tutulmuş ve dönüş yerinden fazlaca büküldüğü için araç 90 - 100 km nin
    üzerine çıktığında otomatik olarak lpg kesilip benzine geçiyordu.sorunu dudullu
    kahvecioğluna götürdüğümüzde inceleyip çözdüler.çözmeden önce gaz
    filtresinden şüphelendikleri için onuda değiştirdiler.bir sıkıntım kalmadı

    1 senedir kullanıyorum.İlk 1000 km den sonra ayara gittim.3000 km civarında da
    sorundan dolayı gaz filitresi değişti.Onun haricinde sorunum sıkıntım olmadığı için
    servise gitmedim.1 sene olmasına rağmen daha yeni 10.000 km yaptım.sizce
    artık servis zamanı gelmiş midir?neler yapıyorsunuz ve ayrıntılı fiyat verirmisiniz?
    parça .....tl ? işçilik ......tl ?
    teşekürler.




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.