bu ürün aldığın ses kartının haricinde satılan ve amacının ev sinema sistemi, dvd player, vs ses özelliği ağırlıklı cihazlara dijital bağlantı imkanı sağlayan ve sesteki khz kaybını minimuma düşürerek normal audio bağlantılarından bariz daha canlı ve kaliteli ( özellikle HD sesler için ) kullanılan bir arayüz bağlantı köprüsüdür.
detaylı bilgi ve kullanım araçları aşşağıda.
FEATURES
The Creative® Digital I/O Module adds optical and coaxial digital I/O to your Sound Blaster®.
Connect to Creative® Digital Speaker systems Playback to and record from S/PDIF devices like Minidisc, DAT and Home-studio equipment Pass through encoded multichannel soundtracks from your PC-DVD software to external decoders or Home Cinema receivers Input: Optical and Coaxial (If both are connected, only the Optical input will be active) Output: Optical and Coaxial (Sound card output signal is fed simultaneously to both outputs) Sampling Rate: 44.1, 48, 96kHz selected via sound card software The Digital I/O Module is an upgrade for the following sound cards1 only:
formdan bi tane buldum. sorununu bulamadım ama ne o aygıttan ne de orjinal gelen xfi 5.25inc aygıtının spdif outundan ses alamadım. onboard olanında süper calısıodu...
AMD X2 6400@3520mhz 1.50v-Cooled By Zerotherm NIRVANA /ThermalTake Xaser VI DuNE MoD / Curcur balistik 1066 disco edition /ASUS M3A32 -MVP wi-fi Deluxe 790FX/Creative X-FI Platinium FATAL1TY Champion Series /Samsung 226BW/ seagate 1 Tb. 32mb cache 7200.11 +500 gb 16mb cache Samsung + 200 seagate sata2 16mb ncq / Asus 1814BL + NEC 3551 Lightscribe + Labelflash / Skystar 2.6d / Linksys Wireles - N WAG325/A4TecH 26B5RP Set/Asus EAH 3870 (775-2250@850-2600) / Logitech Z5400 with slink digital cable /Gigabyte ODIN GT 800Watt + Göstergesi /Logitech Cordless Rumblepad 2 wireless® Hp-Compaq C735et 1.66 - 2gbram - 120gb hdd - webcam - 15.4" - intel 965 gma Vista ULTIMATE SP1 x3100
valla bende delı gıbı arıyom bu donusturucuyu xfı extreme musıc ve z 5500 ıkılısı mevcut evde ama ıgrenc bı ses kalıtesıyle dınlıyorum z 5500 u de mp3 lerı ya bunu bulacam ya da paraya kıyıp kendınden modullu bı ses kartı alacam sonunda
GIGABYTE P35 DQ6-Q6600 G0 (vıd 1.300)-TT BIG TYPHOON CPU COOLER-2*1gb TWINMOS DDR2 800MHZ @1000MHZ -160GB MAXTOR 8MB SATA HDD-THERMALTAKE EUREKA SILVER-LOGITECH Z5500 - CREATIVE X-FI FATAL1TY CHAMPION SERIES -17" SAMSUNG CRT ASUS 8800 GS 384MB/192BIT-PHILIPS DVD RW-FSP BLUESTORM II 500W POWER 3d 06 12000+
valla bende delı gıbı arıyom bu donusturucuyu xfı extreme musıc ve z 5500 ıkılısı mevcut evde ama ıgrenc bı ses kalıtesıyle dınlıyorum z 5500 u de mp3 lerı ya bunu bulacam ya da paraya kıyıp kendınden modullu bı ses kartı alacam sonunda
Dijital bağlantı ile ses kalitesinde o kadar fark olmasını beklemeyiniz. Sonuçda buradaki belirleyici etken, mp3lerin kalitesi (kalitesizliği aslında). Bu arada genel bir yanlış anlaşılma var forumda: Elde edebileceğiniz en iyi ses dijital bağlantı kullanılarak sağlanamaz, o sadece sinyali tek kablo ile iletmenizi sağlar. Sesi çözen birimin kalitesi sesin kalitesini belirler. Eğer kullandığınız ses kartı'nın DAC'ı, ses sisteminizin DAC'ından daha kaliteli ses üretiyor ise ters birşeyler yapıyorsunuz demektir. Dijital bağlantı onboard ses kartları için çok mantıklıdır, ama kaliteli (özellikle xfi elite) ses kartları ile analog bağlantıyı kullanmalısınız (kaliteli kablolar ile). Karıştırılmasın burada ses sistemi olarak z5500'ü refere ediyorum, +1000$'lık hifi decoder kullanıyorsanız dijital bağlantı kullanmak gerek tabi