Şimdi Ara

## Intel'in Pentium E2140 Modeli Yola Devam Ediyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'in Pentium E2140 Modeli Yola Devam Ediyor ##


    AMD'nin yaptığı fiyat indirimleri ve paralelinde işlemcilerini yeniden konumlandırması Intel'i de harekete geçirdi. Intel'in daha önce ortaya çıkan planlarında, firmanın Pentium E2180 modelini 1000'lik alımlarda 84$'lık fiyat etiketi ile 26 Ağustos'da piyasaya süreceğini paralelinde daha önce duyurulmuş olan Pentium E2160 modelinin ise fiyatının 84$'dan 74$'a düşmesi planlanıyordu. Bu doğrultuda E2140 modelinin ise piyasadan çekilmesi gündemde idi. Ancak başta da dediğimiz gibi AMD'nin yaptığı fiyat indirimleri sonucu oluşan tablo Intel'inn bazı planlarında değişikliğe gitmesine sebep oldu.

    Son gelen bilgilere göre, Intel'in Pentium E2140 modelinin fiyatının 22 Temmuz'da 71$'a, E2180 modelinin duyurulacağı 26 Ağustos'da ise 64$'a düşeceği ifade ediliyor. Bu plan değişikliğine en büyük sebep olarak Intel'in fiyatları oldukça uygun bir seviyeye gelen Athlon64 X2 3600+ ve 3800+ işlemcilerine karşı meydanı boş bırakmamak istemesi olduğu gösteriliyor. Anlaşılan Pentium E2140 modeli bir süre daha yoluna devam edecek gibi görünüyor.







  • Gercekten cok guzel fiyatlar...........

    Haber icin tsk.........
  • Intel niyeti iyice bozdu.AMD ye Ölüm diyor
  • AMD gerçekten fiyat indirimlerini sonuna kadar kullandı... Ne kadar kâr ne kadar zarar etti bilemem ama 3600+ ve 3800+ artı gerçekten çok uygun fiyatlarıda piyasada yer alıyor... Giriş seviyesi bilgisayarlarda kullanılabilecek en iyi işlemcilerden fakat INTEL çıkarsa bile pek bi izdiham yaşanmaz. Yani AMD 3600+ ve 3800+ lerin indirimden sonra fazlasıyla cebini doldurmuştur ama diğer bir yandan da çıkarmadığı/çıkaramadığı işlemciler açısından da sıkıntı çekmekte bu da biz kullanıcıları sıkıntıya sokarken INTEL'in mutlu olmasını sağlıyorElini daha hızlı kullansa belki o zaman işler değişir bizim gibi herkes AMD'nin doğal 4 çekirdekli işlemcilerini bekliyor INTEL'de ise serilik devam edio X38 yonga setleri ile anakartları şenlendiriyor.
  • İndirmeye devam 22 temmuzu bekliyoruz büük gün hem işlemci fiyatları inicek hemde seçim olucak

  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihogmen

    İndirmeye devam 22 temmuzu bekliyoruz büük gün hem işlemci fiyatları inicek hemde seçim olucak
  • e2180 baya bir oc olacak bu gidişle çarpanı 10 çünkü. ben beklerim bu gidişle bu işlemciyi.
  • 10x çarpanı gerçekten E2180'i tüm Conroe ailesinin en iyisi yapabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Intel niyeti iyice bozdu.AMD ye Ölüm diyor


    İntel çok zalim çook
  • Arkadaşlar aman gitmesin indirime intel :D:D:d

    neden diye soracaksınız
    amd zaten krizde satamıcak bişey iflas edecek sonra :)

    EEee nooldu intel piyasa 1 numara kafa tutanda yok(olmuyacakdaha doğrusu)

    sonra çıkan işlemcilerede ver gazı ver gazı 500 $ dan işlemci çıkarırlar.. 2 senede anca 450 $ a düşer...

    İntel indirime hayır
  • Çok mu mutlu oldun hocam
    quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Intel niyeti iyice bozdu.AMD ye Ölüm diyor
  • Arkadaşlar unutmayalım ki E4400de 10 çarpanlı. Bence E2180e balıklama atlamayın. Bekleyip test sonuçlarını görmek gerek.
  • arkadaslar sunu dusunemiyoruz sanirim. en azindan ben dogru dusundugumu saniyorum. sizce bir DEV in batmasi nasil olur? sizce batmak demek tum o isci fabirka muhendisler ...vs hepsinin ayni anda yeryuzunden yok olmasi ilemi olur? tabiki hayir . en en en en kotu ihtimalle satisa cikarilir tum varlik, ve mutlaka alan biri cikar ve o zaman yola tekrar devam olmus olur. ama AMD olmaz FOWQ olur mesela ismi yada AMD diye devam eder . hic KOKTEN yok olurmu yaw 2,5 milyar dolara ATI yi almis bir DEV!
    ikinci en kotu ihtimal kendine destek cikacak bir veya birkac ortak bulur!
    ( AMD gercekten maddi bir kriz icinde ise tabi )




  • via hala batmadı.. önce işlemci (x86 yani) sektöründen el çektirildiler, şimdi ise chipset pazarında artık sesleri duyulmuyor ama değişik ürünler sunabiliyorlar. cep telefonuna kadar inmiş linux sayesinde illaki bildiğimiz klasik pc ler yerine değişik ürünlere el atabilirler. ki ati yide almış olması avantajı aslında bu açıdan. aslında zor ama oyun konsolu işine girseler sevinirdim. amd+ati nin hala bileğinin bükülemediği tek alan var oda harcadığı enerji başına iş. her ne kadar yanan amd ler hafızalardan silinmesede amd kendini bu yönde çok geliştirdi. şu anda bi 690g, çift çekirdekli 3600+ veya 4000+ ve güzel bir desktop kasa ile salona canavar gibi bi ht kurulabilir, hemde aynı özellikleri sağlayabilecek bir dvd player dan daha ucuza.
  • E cıksın bakalımda
  • bu gidişle intel komple piyasayı alicak amd'De ekonomik sıkıntı yüzünden gelicek olan işlemcileride ertelemek zorunda kalabilir bu nedenle intelin ekmegine yağ sürmüş olucak amd batma noktasina gelirse İnteL amd'yi alabilir belki tıpki Nvidanin 3dfx firmasına yapdigi gibi 3dfx SLI sistem icin cok para harcamızken firma iflas edicek kapasiteye gelmisdi.. Amd'de bu hem islemci hemde grafik yonga üretimi diye bi sey duymusdum belki o sebebden dolayı intel alabilir amd'yi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaLed -- 18 Temmuz 2007; 19:31:26 >
  • intelin amd yi satın aldığı bir durumu düşünürsek ama vay bizim halimize derim ben 2180 i 200 dolardan okuturlar artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Intel niyeti iyice bozdu.AMD ye Ölüm diyor


    adamlar utanmasa amd batsın dıye ıslemcıyı malıyet fıyatına satacak
  • AMD kolay kolay batmaz
  • ya dolar fiyatları yükselirsee ne olcak harbi tam büyük gün olur o zaman :))

    quote:

    Orjinalden alıntı: fatihogmen

    İndirmeye devam 22 temmuzu bekliyoruz büük gün hem işlemci fiyatları inicek hemde seçim olucak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WOLFMEN -- 18 Temmuz 2007; 22:44:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.