Şimdi Ara

## OCZ 1600MHz'de Çalışan DDR-3 Belleklerini Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## OCZ 1600MHz'de Çalışan DDR-3 Belleklerini Duyurdu ##


    Intel'in yeni nesil 3 serisi yonga seti ile birlikte tanışmaa başladığımız DDR-3 bellekler hızlanmaya devamn ediyor. Corsair, Super Talent ve Apacer'den sonra kaliteli ve yüksek performanslı bellekleri ile tanıdığımız OCZ de 1600MHz'de çalışan yeni DDR-3 belleklerini duyurdu.

    OCZ 1600MHz'de çalışan iki yeni modelin duyurusunıu yaptı. Yüksek performansı arzulayan kullanıcılar için geliştirilen OCZ'nin yeni DDR-3 bellekleri 1600MHz'lik saat hızının yanı sıra 7-7-7 gibi zamanalamalara da sahipler. Duyurusu yapılan modeller PC3-12800 Platinum Edition ve PC3-12800 EB. Yeni belleklerden özellikle PC3-12800 EB modeli dikkat çekici zira sonundaki EB eki geliştirişmiş bant genişliği anlamına gelen bu bellekler özellikle erişim sürelerinde optimizasyon yaparak performans artışı sağlayabiliyorlar. Zira OCZ'nin açıklamasına göre, bu bellekler Asus'un anakartları ile 7-6-6 gibi zamanlamalar ile çalışabilmekteler.

    Intel'in P35 ve X38 platformu için geliştirilen belleker OCZ'ye özgü XTC (Xtreme Thermal Convection) soğutma teknolojisine de sahipler. 2x1024MB'lık çift kanal destekli kit halinde satılacak bellekler ayrıca ömür boyu garanti ile sunuluyorlar. Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatlar konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.







  • Harika ram'ler. Fiyatları makul bir seviyeye iner inmez bu hız canavarlarından almak lazım
  • Timingleri yine iyiymiş.. Geçen bi ddr3 1600 vardı@ 10 10 10
  • CAS 5in altına inilir inilmez alınabilirler...ancak kuağıma gelen bir haber de midemi bulandırmadı değil...Türkiye'de çok ünlü bir ram markasının distribitörlüğünü yapan bir arkadaşım piyasadaki ramlerin doğal olarak ddr-3 olmadığını ddr-2 ramlerin biraz geliştirip ddr-3 olarak sınıflandırıldığını ve bazı ddr-2 ramlerin de buna paralelinde ddr-3 olarak piyasaya sürüldüğünü söyledi...ne kadar doğrudur bilmem ama bunu söyleyen arkadaş firmanın sahibi olunca insan biraz düşünmeden edemiyor...acaba bu olmasa ddr-2 ler uzun süre daha gider miydi???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arimurdul

    CAS 5in altına inilir inilmez alınabilirler...ancak kuağıma gelen bir haber de midemi bulandırmadı değil...Türkiye'de çok ünlü bir ram markasının distribitörlüğünü yapan bir arkadaşım piyasadaki ramlerin doğal olarak ddr-3 olmadığını ddr-2 ramlerin biraz geliştirip ddr-3 olarak sınıflandırıldığını ve bazı ddr-2 ramlerin de buna paralelinde ddr-3 olarak piyasaya sürüldüğünü söyledi...ne kadar doğrudur bilmem ama bunu söyleyen arkadaş firmanın sahibi olunca insan biraz düşünmeden edemiyor...acaba bu olmasa ddr-2 ler uzun süre daha gider miydi???


    Gitmezmi tabiki giderdi. Halan DDR ram kullananlar var. Bencede pazarlama ve para aşkı uğruna çok erken ve timing sancılı bi geçiş dönemi yaşıyoruz..
  • Fiyatı hakkında bir bilgisi olan varmı
  • quote:

    Piyasaya çıkış tarihi ve fiyatlar konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.

  • biraz daha beklemek gerekir bir yıl kadar
  • ddr3 bellekler yeni yeni kendini gelmeye basladı..daha önce ne ddr3 ler vardı aman allahım 10-12-15 vb gibi bunlar onlara göre çok çok iyi ama az daha beklemek lazım
  • Fiyatları ne olacak acaba
  • cl5 olsa iyi satardı ama x38 çıkıp türkiyeye gelene kadar onlarda çıkar elbet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atl5102

    cl5 olsa iyi satardı ama x38 çıkıp türkiyeye gelene kadar onlarda çıkar elbet



    İşte o zaman INTEL gerçekten AMD'yi yok eder... Daha AMD DDR3'e geçemedi anakartlar hep DDR-2 INTEL yine erken davranıp büyük lokmayı yiyiyor bile...
  • Ya DDR2 ne ki DDR3 de birşey olsun! Timing diyorsunuz da hiç ram'lerinizin timinglerini sonuna kadar artırıp(10 oluyorsa 10 yapın) test ettiniz mi bir oyunda veya bir uygulamada.

    fx57 ram'le ilgili haber yazdığı her başlığa timingler kötü olmasa alınır yazmışsınız, allah için hanginiz timinglerden performans artışı yakaladınız söyler misiniz bana? Bir şeyi söylemeden önce biraz araştırmak, bilgi sahibi olmak lazım. Ben DDR400 kullanıyorum ve DDR2 kullananlardan eksik bir yanı olmadığını biliyorum. Size tavsiyem bi deneyin. Hem frekansı düşürün hem timingleri rezalet hale getirin, sonra açın bir oyun oynayın (ama işlemci frekansı değişmeyecek) Belki o zaman bunların hikaye olduğunu anlarsınız...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahinoz31

    Ya DDR2 ne ki DDR3 de birşey olsun! Timing diyorsunuz da hiç ram'lerinizin timinglerini sonuna kadar artırıp(10 oluyorsa 10 yapın) test ettiniz mi bir oyunda veya bir uygulamada.

    fx57 ram'le ilgili haber yazdığı her başlığa timingler kötü olmasa alınır yazmışsınız, allah için hanginiz timinglerden performans artışı yakaladınız söyler misiniz bana? Bir şeyi söylemeden önce biraz araştırmak, bilgi sahibi olmak lazım. Ben DDR400 kullanıyorum ve DDR2 kullananlardan eksik bir yanı olmadığını biliyorum. Size tavsiyem bi deneyin. Hem frekansı düşürün hem timingleri rezalet hale getirin, sonra açın bir oyun oynayın (ama işlemci frekansı değişmeyecek) Belki o zaman bunların hikaye olduğunu anlarsınız...



    +1 yıllardır bende bu isin icindeyim timinglerden bir kere olsun harbiden aaa performansım arttı dediğim bi artış göremedim.




  • peki bunlar oc ile mi 1600 mhz nede olsa piyasada 1333 mhz den yukarı destekli anakart yok sanırım ben mesela p5c-ds3r ye taksam çalışır mıki ?
  • RAM timinglerini bilmiyorum ama RAM frekansları bilgisayarın performansına oldukça etki ediyor aynı konfigürasyona sahip iki bilgisayardan (sadece RAMleri farklı) ddr2 533 Mhz ram'a sahip bilgisayar 3ds max dosyasını işlerken tıkanıyor fakat ramleri ddr2 800 Mhz Ramle değişmiş olan diğer bilgisayar banamısın demiyor. dolayısı ile OCZ nin bu atağı daha şimdiden iştağımı kabartmış durumda

  • biz daha 1333 lükleri göremedik yav ( gerçek çalışır vaziyette bizim sistemimizde)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sehircy

    RAM timinglerini bilmiyorum ama RAM frekansları bilgisayarın performansına oldukça etki ediyor aynı konfigürasyona sahip iki bilgisayardan (sadece RAMleri farklı) ddr2 533 Mhz ram'a sahip bilgisayar 3ds max dosyasını işlerken tıkanıyor fakat ramleri ddr2 800 Mhz Ramle değişmiş olan diğer bilgisayar banamısın demiyor. dolayısı ile OCZ nin bu atağı daha şimdiden iştağımı kabartmış durumda


    Oyun oynarsan hiç fark olmadığını göreceksin, veya Winrar falan deneyebilirsin. Belki dediğin uygulama özeldir bilmiyorum ama normalde frekansın da etkisi sıfıra yakın, yani hissedilmiyor.
  • 7-7-7 timing
  • Nolur timing demeyin artık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.