Şimdi Ara

Until Dawn Geliştiricisinin Yeni Korku Oyunundan Dikkat Çekici Fragman

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
30
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Until Dawn ve The Dark Pictures oyunlarıyla ön plana çıkan geliştirici Supermassive Games şu anda yepyeni bir korku projesi üzerinde çalışıyor. The Casting of Frank Stone adıyla karşımıza çıkacak yeni korku oyunu için beklentiler bir hayli yüksekken ekip yeni bir fragman yayınlamış durumda. Video içerisinde Cedar Hills kasabası tanıtılıyor.
     
    Oyunda karanlık atmosfere sahip bir kasabada yer alıyoruz
     
     
     
    Açıklanan detaylara göre The Casting of Frank Stone, Dead by Daylight evreninde geçiyor. İlgi çekici bir ortama sahip olması planlanan oyun bizleri Cedar Hills kasabasına götürmeye hazırlanıyor. İflas eden bir çelik fabrikasının etrafında gezip tozabileceğimiz yapım içerisinde birçok korku sahnesinin karşısına çıkacağı aktarılıyor.
     
    Supermassive ekibinden açıklanan bilgilere göre oyun içerisinde kasabanın belirli bölgelerinde Dead by Daylight evrenine birçok gönderme yer alıyor. Unreal Engine 5 desteğiyle geliştirilen yapımda üst düzey grafiklerin ve animasyon stilinin karşımıza çıkması bekleniyor.
     
    The Casting of Frank Stone'nun 3 Eylül tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkış yapması planlanıyor.
     
     
     
    Yeni oyun bizlere neler sunacak?
     
    Dikkat çekici korku odaklı ve hayatta kalma teması ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan yeni oyun içerisinde bildiğiniz üzere hikaye anlatıma bir hayli önemli olacak. Bildiğiniz üzere serinin geliştiricisi önceki oyunlarında da ve serilerinde de aynı şekilde sinematik bir hikaye ve korku deneyimi bizlere sundu. Bu oyun içerisinde aynı şekilde bizlere yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebileceğimiz, aynı zamanda korku odaklı yapı içerisinde hangi karakterlerin yaşayacağına karar verebileceğimiz bir sistemin olacağını söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber bir grup genç arkadaşın keşfetmek üzere olduğu bir bölgeye doğru gidebiliyor ve burada tüyler ürpertici gerçeklerle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor. Elbette bu tüyler ürpertici noktaya gelene kadar hikaye anlatımı bizlere daha çok sinematik olarak aktarılıyor ve bu sinemadaki deneyimle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Yer yer farklı karakterlerin kontrolünü elimize aldığımız ve bir grup gencin hangi karakterlerinin hayatta kalabileceğini biz karar verebileceğimiz yapımda, geliştirici ekibin önceki oyunlarında yer alan sistemlerin aynı şekilde burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette geliştirici ekip tarafından beklentiler bir hayli yüksek. Çünkü serinin önceki oyunlarında da olduğu gibi bu oyun içerisinde daha yüksek grafikler, daha ilgi çekici karakter tasarımları ve çok daha fazlasını bekliyor olacağız.
     
    Bu tarz detaylarla beraber bir grup gence hayatta tutmaya çalışabileceğimiz ve istediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz yapımda, etrafı keşfetmek, geçmişte neler olduğunu görmek, yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön vermek, hayatta kalmaya çalışmak, sinematik sistemlerle beraber karakterler arası diyaloglarla arka plan hikayesinin anlatılması ve çok daha fazla detay bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra elbette bu tarz detaylarla beraber gizli koleksiyon eşyalarını bulmaya yardımcı olmak ve karakterlerimizi beraber bunları toparlamak çeşitli seçeneklerinde oyunda yer alacağını söylüyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere hem etrafı keşfetmek, etraftaki ipuçlarını bulmak ve etrafta bulunan notları toplamak oldukça önemli. Bununla beraber etrafta yani buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve daha önce burada yaşamış olan kişilerin başından neler geçtiğini aktarabiliyor ve görebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber arka plan hikayesinin aslında yan içeriklerle bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.

    Bildirdiğiniz üzere bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini görmek bir hayli önemli. Çünkü bunlarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, farklı ipuçları ile karşı karşıya kalıyor, gizli koleksiyon unsurlarını ön plana çıkarabiliyor ve şiddetli geçmişiyle beraber bu bölgeyi istediğimiz gibi analiz edebiliyoruz. Aynı zamanda bulabileceğimiz parçalarla beraber elbette hem koleksiyon içeriğini elimize alabiliyor hem de burada daha önce neler yaşamış olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli notlarla beraber elbette ek hikaye içeriklerine erişim sağlayabiliyoruz. Böylece oyunda bulunduğumuz evrene daha fazla hakim olabiliyor ve kendimizi daha bilgili bir şekilde ilerletebiliyoruz.
     
    '' 
     
    Bu sayede elbette daha güçlü bir şekilde karakterlerle bağ kurabiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Şu anda oyun bildiğiniz üzere ön siparişte yer alıyor. Ben siparişi içerisinde elbette standart sürümünü satın alan oyuncular 2 milyon kampanyada kozmetik eşyaya sahip olabiliyor. Kozmetik içerisinde tişört yer alıyor ve aynı zamanda bir rozet ve bir sancağa sahip olabiliyor. Bu tarz kozmetik unsurlarla beraber elbette kendimizi diğer oyunculardan farklı hissedebiliyor ve oyunda yer alan diğer puanlarla beraber de gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla şu anda ön siparişleri açık olan bu yapım, Steam platformunda 25 dolarlık etiketle beraber karşımıza çıkıyor.
     
    Aynı zamanda oyunun Türkçe dil desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca tamamen Türkçe altyazı ile karşı karşıya kalacak ve herhangi bir dublaj içeriğinin olmadığını da belirtelim. Zaten serinin önceki oyunlarında da aynı şekilde Türkçe dil desteklerinin bizlere sunulduğunu gördük. Geliştirici ekip bu tarz dil desteği ile beraber elbette oyuncuların gönlünü kazanabiliyor ve oyunlarını oynatmaya devam ediyor. Verdikleri desteklerle oyunları oynayabilir ve sinematik deneyim içerisinde doğrudan içerikleri anlayabiliyor ve ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde karanlık atmosferlere doğru ilerleyebiliyor ve karakterlerimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Zorlu ortamlara geçiş yapabileceğimizi ve her ortamda farklı atmosferlere doğru yelken açabileceğimizi, bunun yanı sıra gidişatımıza yön verebileceğimiz yapım bir hayli beklenen oyunlar arasında bulunuyor.

    Serinin geliştiricisi bildiğiniz üzere önceki oyunlarda ne yazık ki isteneni veremedi ve ilk oyunun çıkışı ile beraber büyük bir ivme kazandı. Bu oyun Until Dawn adıyla karşımıza çıkıyor. Bu oyunla beraber yepyeni bir seri başladı. Ancak bundan sonraki süreçte çıkan oyunlar ne yazık ki istenen performansı veremedi ve ilk oyunun tadı neredeyse oyuncuların damağında kaldı. Dolayısıyla yeni seri oyunları içerisinde bu tadı tekrar hissetmek isteyen oyuncular beklentilerini bir hayli yüksek tutuyor ve umuyoruz ki bu oyunla beraber elbette istediğimizi bulabilir ve geçmişe bir bakarak seriyi devam ettiren bir başlangıç olarak kabul edilir.
     
    '' 
     
    Yapım içerisinde elbette geliştirici ekibin hikayeyi anlatma becerisi ve animasyon tarzı dikkat çekici bir şekilde karşına çıkacak. Dead by Daylight evreni ile beraber bir araya gelen bu oyunda elbette ikonik karakterler, göndermeler, olaylar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Dolayısıyla geliştirilecek her haritanın ve bölgenin her yerinde bu tarz göndermelerin olacağına vurguluyor. Şiddetle dolu geçmişiyle beraber değişken bir kasaba içerisinde bulunduğumuz yapımda bu kasabanın adı yukarıda bahsettiğimiz gibi Cedar Tepesi olarak karşımıza çıkar ve burada yer aldığımız süre boyunca karanlık ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve elimizden geldiğince buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Harita gerçekliğin dokusu ile beraber bezelye bir şekilde bizlere sunulurken, aynı zamanda daha önceden buralarda neler yaşandığını da öğrenmek temel hedefimiz arasında yer alıyor. Bir grup genç arkadaş buraları keşfetmek üzere doğrudan gelebiliyor, röportajlar yapmak için kaydı alıyor ve derin yaraları açarak aileleriyle beraber elbette yollarını ayırmak durumunda kalıyor. Ancak nesiller ilerledikçe elbette buralardaki olaylar daha fazla kanlı bir şekilde bizlere sunuluyor ve biz de bu olayları araştırmak için bir grup genç ile beraber doğrudan ilerleyebilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
     
    Kozmik boyutlardaki bir gizemle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz ve tuhaf anomalilerin bizlere sunulacağı yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verirken aynı zamanda çelik fabrikası derinliklerinde neler olup bittiğini öğrenerek adeta bir sadist katilin olduğunu söyleyebiliyoruz.

    Kana bulanmış geçmiş nesillere doğru geçiş yapabildiğimiz ve kozmik boyutlardaki bir gizemi keşfetmeye hazırlandığımız yapımda elbette yukarılardan gelen tuhaf unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve bunların varlığını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici karakterlerle karşı karşıya kalabileceğimiz ve bazı karakterlerin içine tuhaf unsurların girdiği yapımda sadist bir katilin işlediği korkunç suçları tanıklık edebiliyor ve akıl almaz vahşetlerle beraber buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz.
     
    Oyunda aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını söyleyebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle ve seçimlerle beraber gerçekten oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü karşımıza çıkan insanların veya diğer karakterlerin ve hatta olayların gerçek olup olmadığını tamamen sizin bulmanız gerekiyor ve aynı zamanda dikkat çekici ortamlarda bulunurken buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor. Çarpık yolculuk içerisinde bulunduğumuz yapımda elbette her bir olayın burada farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve bu olayların aslında gerçek olup olmadığını bulmak oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor.
     
    '' 
     
    Birbirine bağlı orijinal karakter kadrosu ile beraber bizlere sunmak istenen yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi tuhaf bir kasabaya doğru adım atabiliyor ve bu kasabanın çevresini keşfetmek ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça mühim ve temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığı bu süre boyunca verdiğimiz her kararla beraber hikaye şekillendirebiliyor ve içimizdeki karakterlerin kaderini doğrudan etkilemek durumunda kalıyoruz.
     
    Zaten daha önceki seri oyunlarında da olduğu gibi aynı şekilde bu oyunda da bir grup gencin hayatta kalmasını sağlayabilmek için yapacağımız seçimler bir hayli önem arz ediyor ve bu seçimlerle beraber dilediğimiz gibi basit bir kararın bile ne kadar etkili olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada vereceğiniz kararlarla beraber gidişatınıza yön verirken ikilemlerde kalabiliyor, bazı noktalarda hızlı bir şekilde aksiyonun aktığı kısımlarda bile yapacağınız seçimlerin ne kadar mühim olduğunu söyleyebilir ve sağa veya sola gitmek için verdiğiniz kararın bile oldukça etkili olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette heyecanın dozu gitgide artış gösteriyor ve kendi heyecanımızla beraber oyunun heyecanı bir araya gelerek oldukça keyifli dakikalar geçirmek durumunda kalıyoruz.

    Kaderimizi seçebileceğimiz ve çelik fabrikası derinliklerine ilerleyebileceğimiz yapımda, işlerden korkunç suçları açığa çıkarmak için sürükleyici bir kabusa doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve sinematik bir hikaye anlatımıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Bilinmezliklerle dolu, huzur bozucu ve sinir bozucu ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda karanlık ortamlara doğru ilerleyebiliyor ve her ortamın burada aslında kapkaranlık olduğunu söyleyebiliyor ve buraları aydınlatmak ise tamamen karakterlerimizin ve bizim işimiz olduğunu aktarmakta fayda var. Gerilim dolu ortamlarda elbette ilk etapta hikaye yavaş yavaş kendini açmaya çalışıyor ve burada kısa kısa ve küçük küçük korku unsurlarının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Ancak oyunun elbette ortalarına doğru bu hikaye içeriği daha da fazla bizlere açılır ve korku unsurları bizlere daha fazla sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
     
    '' 
     
    Dikkat çekici ortamlarda bulunabildiğimiz ve tek oyunculu bir şekilde ilerleyebildiğimiz yapımda tamamen hikaye odaklı ve tek oyunculuk sistemlerle karşı karşıya kalabilir ve istediğimiz gibi burada nefes kesecek bir hikaye içeriğiyle kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere hikayeyi, içeriği ve anlatımı bir hayli önem arz ediyor. Çünkü oyunun zaten yapmak istediği bizlere sinematik bir hikaye anlatmak ve aynı zamanda seçimlerimizle beraber gidişata yön vermek. Yer yer de elbette oynanış sekansları bizlere sunuluyor. Ancak bu oynanış sekansları elbette çoğu zaman oldukça kısa olabiliyor ve bunlarda karakterleri kontrol etmekten ve etrafı keşfetmekten ibaret olduğunu aktarmakta fayda var.

    Genel olarak toparlayacak olursak, bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız elbette şu anda oyunu sipariş verebilir veya istek listenize ekleyebilirsiniz. Sinematik bir korku gerilim deneyimi elde etmek istiyorsanız ve geliştirici ekibin önceki oyunlarını oynadıysanız ve yeni bir oyuna dahil olmak istiyorsanız, bu yapımı bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Korku dolu ortamlarda seçim yapmak ve bu seçimi uygulamak oldukça önemli.








  • Bu stüdyoya yazık oldu. Gelecek oyunları ticari başarı yakalamazsa bunun fişini çekerler sony ile arayı bozdular tutunmaları zor sektörde bu oyun ve little nightmares 3 e bağlı onlar tutarsa kalıcı olurlar Sony bu stüdyonun boşluğunu eski çalışanların kurduğu ballistic moon ile doldurdu
  • bunlarda da ne korku oyunu sevdası varmış

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.