Şimdi Ara

Intel'in 45nm Yorkfield Extreme, Mobil Penryn ve Hapertown işlemcileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanan Intel vites yükseltmişe benziyor. Zira daha önce gelecek yılın ilk çeyreği içeisinde pazara sunulacağı özellikle beyan edilen 45nm Penryn işlemcileri alınan karar doğrultusunda yılın son çeyreği içerisinde yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacak. Intel'in takvimi biraz daha öne almasının altında özellikle AMD'nin yeni nesil masaüstü işlemcilerini Kasım ayı gibi pazara sunacak olması nedeniyle meydanı boş bırakmama isteği yattığı belirtiliyor

    Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerin masaüstü verisonları için çift çekirdekli Wolfdale ve 4 çekirdekli Yorkfield olmak üzere iki farklı seri hazırlamayı planlıyor Tabi Yorkfield serisi işlemcileirn "extreme" modelleri de olacak. Gün yüzüne çıkan yeni bilgilere göre, Intel özellikle gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde pazara sunulması beklenen 4 çekirdekli ve 12MB seviye 2 bellekli Yorkfield işlemcisinin "extreme" modelini bu yılın sonuna doğru kullanıcılar ile buluşturmaya hazırlanıyor. Her ne kadar piyasaya girecek ilk "extreme" versiyon Yorkfield işlemcisinin kesinleşmiş saat hızları resmi olarak belli olmasa bile Intel'in en yeni ve en iddialı işlemcisi olan Core 2 Extreme QX6850 modelinin devamı olacak Yorkfield işlemcisinin 3.33GHz'lik saat hızına sahip olması bekleniyor.

    Doğal 4 çekirdeğe sahip olmayacak olan Yorkfield Extreme işlemcisi çift çekirdekli iki zardan oluşacak. Bu bağlamda her zarın kullanımı için özelleştirilmiş 6MB seviye 2 bellek olacak. Yani işlemci toplamda 12MB L2 bellek ile gelecek. Tabi 45nm üretim teknolojisine sahip olacak işlemci ayrıca 1333MHz fsb hızı ile piyasya giriş yapacak. 12MB L2 bellek ile piyasaya girecek Yorkfield işlemcilerinin aksine 45nm üretim teknolojisine sahip ürün gamı dahilinde olacak çift çekirdekli Wolfdale işlemcileri 3 ve 6MB seviye 2 belleğe sahip olan iki farklı seriye ayrılacak. Ayırca 3MB L2 bellek ile gelecek Wolfdale serisinin giriş modeli olacak işlemcinin fsb hızının da 1066MHz olması bekleniyor.

    Tabi bilindiği gibi Intel yeni teknolojilerini masaüstü işlemcilerin yanı sıra mobil ve sunucu odaklı çözümlerine de vakit kaybetmeden uygulamayı başarabiliyor. Zira 45nm üretim teknolojisine sahip işlemciler gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde dizüstü bilgisayarlarda da görmeye başlayacağız. Gelen bilgilere göre, Intel 45nm Penryn işlemcilerinin mobil versiyonlarını gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde Santa Rosa Refresh olarak ifade edilen platformunda kullanmayı planlıyor. Üstelik Intel, Penryn tabanlı mobil extreme işlemcilerini de piyasaya sürecek. Yüksek performanslı işlemciler 45nm üretim teknolojisinin bir getirisi olarak sahip oldukları düşük güç tüketimleri ile dizüstü bilgisayarların performans analmında yeni ilacı da olabilirler.

    Intel'in dizüstü platformu için hazırlıklarını sürüdürdüğü Penryn tabanlı ilk Core 2 Extreme işlemcisinin 2.8GHz'de çalışması planlanırken, 800MHz fsb'ye sahip olacak işlemcinin 6MB seviye 2 bellek ile gelmesi bekleniyor. Performans modellerinin yanı sıra NB dünyasına yönelik olarak Intel 45nm üretim teknolojisini kullanan ve 2.1 ile 2.6GHz arasında saat hızına sahip olan ve 3-6MB L2 bellek ile gelmesi muhtemel işlemcileri de pazara sunacak gibi gözüküyor. Ayrıca 2008 yılının 2. çeyreği ile birlikte Intel yeni nesil Montevina platformunu da devreye sokmayı planlıyor. Yeni platform ile birlikte doğal olarak yeni yonga setleri de kullanılmaya başlanacak. Bu doğrultuda Intel, Cantiga adı verilen ve ICH9M güney köprüsü ile sunulması beklenen yeni yonga setlerine yönelik çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Yeni yonga setleri ile birlikte dizüstü dünyası da DDR-3 bellekler ile tanışmaya başlayacak gibi görünüyor. Tabi Wi-Max gibi teknolojilerde cabası.

    65nm üretim teknolojisine sahip işlemcilerini sektöre sunan ilk firma olmayı başaran Intel, 45nm üretim teknolojisi konusunda da sektöre yol gösterecek gibi görünüyor. Zira firma masaüstü ve mobil platformlarının yanı sıra sunucu odaklı hazırlanan Xeon serisi işlemci ailesini de kısa bir süre içerisinde 45nm üretim sürecine adapte edecek gibi görünüyor. Hatta Intel, 45nm üretim teknolojisine sahip olacak Xeon serisi işlemcilerin saat hızları da dahil olmak üzere kesinleşmiş bazı temel teknik özelliklerini de açıkladı. Çift ve dört çekirdekli versiyonları hazırlanan 45nm Xeon işlemcileri modeline göre değişmek ile birlikte 6/12MB seviye 2 belleğe ve 1333MHz fsb hızına sahip olacaklar. Intel'in açıkladığı yüksek saat hızları ve arttırılmış bellek boyutlarına rağmen özellikle 45nm üretim teknolojisinin ısıl güç tasarımına yaptığı olumlu katkı da gözlerden kaçar gibi değil. Aslına bakılırsa bu son derece önemli. Zira özellikle watt başına sunulan performans değeri son yıllarda en çok dikkat edilen parametre haline geldi.

    Intel'in 45nm Xeon işlemcileri,

    45nm Quad-Core (4 çekirdekli) Xeon ailesi

    Model: Saat Hızı / TDP/ FSB / L2 bellek

    X5460: 3.16GHz/120W/1333MHz/12MB
    E5450: 3.00GHz/80W/1333MHz/12MB
    E5440: 2.83GHz/80W/1333MHz/12MB
    E5430: 2.66GHz/80W/1333MHz/12MB
    E5420: 2.50GHz/80W/1333MHz/12MB
    E5410: 2.33GHz/80W/1333MHz/12MB
    E5405: ???/80W/???/12MB
    L5430: 2.66GHz/50W/1333MHz/12MB
    L5410: 2.33GHz/50W/1333MHz/12MB

    45nm Dual-Core (çift çekirdekli) Xeon ailesi

    Model: Saat Hızı/TDP/FSB/L2 bellek


    E5260: 3.33GHz/65W/1333MHz/6MB
    E5205: 1.86GHz/65W/1066MHz/6MB
    L5250: 3.16GHz/40W/1333MHz/6MB

    Açıkçası 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri ile çıkılan yüksek saat hızları Intel'e önemli bir avantaj da sağlayabilir. Zira bilindiği gib Ağustos sonu gibi AMD, yeni nesil Barcelona işlemcisinin 2GHz'de çalışan ilk modelini duyurmaya hazırlanıyor. Açıkçası AMD'nin 2GHz'lik işlemcisi ile Intel'in 3.33GHz'de çalıaşn işlemcileinin performans karşılaşltırması çok ilginç olacak gibi görünüyor.


    Sayfanın Linki : http://vr-zone.com/?i=5119








  • intel tam gaz ilerliyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sbtbilgisayar

    intel tam gaz ilerliyor

    +1 izmiri tutamaz artık kimse
  • Valla intele helal olsun. Sağlam gidiyor adamlar. AMDde elini çabuk tutsada server işlemcileri ile birlikte masaüstü versiyonlarınıda piyasaya sürse iyi olacak...
  • İntel e tatil yok.Çalışın aslanlarım
  • slm fx57

    15 temmuzda bu 45nm işlemcilerin testlerinin ortaya çıkacağı söyleniyordu.bununla ilgili bi gelişme var mı acaba?conroe refresh olarak adlandırılan e6750-e6850 serisine göre ne kadar bi fark olur?bi de fiyatları hakkında bilgi varmıdır?bi tane e6750 alıp idare etsek mi yoksa beklesek mi?
    teşekkürler.
  • tabi canim boyle guzel habere ne denir.
    Anakartta devasa sogutucu yoksa 1066, 1333 yalan olur.

    Kisaca Intel yuksek fsblerin destegini verir.. ama ankart olmadan kullanamazsin..

    Dua edelim de nvidia,sis,via iyi calissinlar da 1000'lik 2 yollu fsb kullanabilsinler. Tabi intel 2 yollu fsb destegine uyumlu islemci uretebilirse. 3000 geliyor AMD'den. AM2'ler 2000fsb buluyorlar dublex Front Side Bus oldugu icin..
  • İntel işleri bayağı hızlandırmışa benziyor ne kadar çabuk yeni işlemcileri çıkartırsa o kadar iyi bir öncekiler ucuzlar iyi haber
  • 4 çekirdekli Yorkfield sadece extreme demi doğal dört çekirdekli olmayacak diğer Yorkfield lar doğal dört çekirdekli mi?
  • Intel doğal dört çekirdeğin AMD gibi performansa olumlu katkı sağlayacağı görüşünde değil, bu yüzden şimdiye kadar çıkardığı dört çekirdekliler dahil, ileride çıkaracaklarında da doğal (native) dört çekirdeğe geçmeyecek (Aslında bu konuda çalıştığını bile düşünmüyorum ben intelin, kişisel kanaat olarak). Ancak AMD tarafından Athlon mimarisindeki gibi büyük bir atılım yakalanırsa bu doğal dört çekirdek sayesinde o zaman düşünebilir gibime geliyor ancak şimdiye kadar edindiğim bilgilere göre intelin bu konuda bir çabası bulunmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Intel doğal dört çekirdeğin AMD gibi performansa olumlu katkı sağlayacağı görüşünde değil, bu yüzden şimdiye kadar çıkardığı dört çekirdekliler dahil, ileride çıkaracaklarında da doğal (native) dört çekirdeğe geçmeyecek (Aslında bu konuda çalıştığını bile düşünmüyorum ben intelin, kişisel kanaat olarak). Ancak AMD tarafından Athlon mimarisindeki gibi büyük bir atılım yakalanırsa bu doğal dört çekirdek sayesinde o zaman düşünebilir gibime geliyor ancak şimdiye kadar edindiğim bilgilere göre intelin bu konuda bir çabası bulunmuyor.


    Intel'in doğal 4 çekirdekli yapıya geçmemesindeki en önemli etken firmaya göre, 65nm üretim sürecinde doğal 4 çekirdekli yapının hem üretim sürecini ve paralelinde maliyetleri arttırması hemde hacimli üretimde verimliliği düşürmesi olarak gösteriliyor. Yoksa Intel'in ciddi planları var. Özellikle Nehalem'e geçiş ile birlikte bunların hepsine bir bir tanık olacağız.




  • 45 nm ile birlikte fiziksel 4 çekirdek ve yüksek paylaşımlı L2 cachleri görmek hiç de zor olmayacak (nerden bakılsa şu ankilerin en az 2 katı olur)
  • intel düz yola cıktı yapıstırıyor walla gidebildiği kadar amd ise hala virajlarda zaman kaybediyor adamlar catır catır calısıyor 22 temmuz da bi gelmedi gitti ya offfffff
  • paramızın karşılığını alacağımız işlemciler geliyor galiba. ancak fiyatlar biraz daha düşmeli, işleri tıkır tıkır yapabileceğimiz işlemciler lazım bize.

    Bu arada hdd ureticileri de artık kapasite yerine hıza da onem verseler iyi olacak , hdd yuzunden sistemler yavaş çalışıyor .SSD diskler de bir ucuzlamadı gitti.
  • su ankı ıslemcıler parasının karsılıgını zaten verıyor onemlı olan program ve oyunların bunları adam gıbı kullanması adamalr daha ne yapacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Temmuz 2007; 14:57:23 >
  • forumdaki 3-4 tane diğer şirketin aşırı fanatiği bakalım bu habere d bir kulp bulabilecek mi ?
    biri başlamış bile, diğerlerini bekliyoruz
  • büyük ihtimalle o fanatikler bu fiyata bu kaadr hız olmaz kesin bi problem vardır amd kesin bi atak yapar bunları alaşağı eder gibi şeyler söyler cıksa su meretlerde gorsek ak mı kara mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 18 Temmuz 2007; 21:12:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    forumdaki 3-4 tane diğer şirketin aşırı fanatiği bakalım bu habere d bir kulp bulabilecek mi ?
    biri başlamış bile, diğerlerini bekliyoruz


    arkadaşlar intel ile amd arasındaki rekabeti, süper ligdeki üç büyüklerin arasındaki "büyüklük" rekabetine çevirip, fanatikleşmenin biz son kullanıcılara hiç bir faydası yok. bunun bize bir faydası olmadığını şu şekilde açıklayaliriz; diyelim intel her yönden koptu gitti ve ortalığı darmaduman etti. amd de intelin yaptığı bu ataklara yeterli teknolojik karşılığı veremedi ve intelin karşısında ezildi. intel taraftarlarıda bundan pek bir memnun oldular ve belli bir süre, stadyumlardaki ezeli rakibine galip gelmiş taraftarlar gibi sevinç çığlıkları attılar. peki bu büyük sevincin sonunda ne olur? bence gol olur. ama bu gol aslında intel tarafından amd nin kalesine atılmış bir gol olmaz , bu gol intel tarafından biz son kullanıcıların cüzdanına atılmış bir gol olur. çünkü bu rekabet futboldan çok azda olsa farklı bir rekabet. farklı bir örnekle; bu rekabeti intel veya amd den herhangi birinin açık ara önde kazanması demek, hepimizin içinde bulunduğu ve de ondan başka seçeneğimizin olmadığı TÜRKTELEKOM tekeli gibi bir facianin ortaya çıkması demektir. yani bir gün intel amd yarışının açık ara bir galibi olursa, o zaman türktelekomdaki gibi ne adam akıllı hizmet olur, nede bizim alabileceğimiz ucuzlukta ürünler. galip taraf tekel olmasından ötürü dediğim dedik öttürdüğüm düdük der, ve bizde türk telekom örneğindeki gibi kötü hizmete ve kötü ürüne istemesekte cüzdanlarımızı teslim ederiz. sonuç olarak ben diyorum ki bırakalım bu saçma intel amd taraftarlığını da adamlar birbirlerini yesinler. bırakalım, intel amd yi ,amd de inteli geçmeye çalışsın. hatta olabilse bunlarla baş edebilecek bir firma daha ortaya çıksa. eğer böyle olursaki şu anda böyle, her zaman hızlanan, gelişen ve ucuzlayan işlemcileri ve donanımları bu forumda görebiliriz ve de tartışabiliriz. saygılar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cakolas


    quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    forumdaki 3-4 tane diğer şirketin aşırı fanatiği bakalım bu habere d bir kulp bulabilecek mi ?
    biri başlamış bile, diğerlerini bekliyoruz


    arkadaşlar intel ile amd arasındaki rekabeti, süper ligdeki üç büyüklerin arasındaki "büyüklük" rekabetine çevirip, fanatikleşmenin biz son kullanıcılara hiç bir faydası yok. bunun bize bir faydası olmadığını şu şekilde açıklayaliriz; diyelim intel her yönden koptu gitti ve ortalığı darmaduman etti. amd de intelin yaptığı bu ataklara yeterli teknolojik karşılığı veremedi ve intelin karşısında ezildi. intel taraftarlarıda bundan pek bir memnun oldular ve belli bir süre, stadyumlardaki ezeli rakibine galip gelmiş taraftarlar gibi sevinç çığlıkları attılar. peki bu büyük sevincin sonunda ne olur? bence gol olur. ama bu gol aslında intel tarafından amd nin kalesine atılmış bir gol olmaz , bu gol intel tarafından biz son kullanıcıların cüzdanına atılmış bir gol olur. çünkü bu rekabet futboldan çok azda olsa farklı bir rekabet. farklı bir örnekle; bu rekabeti intel veya amd den herhangi birinin açık ara önde kazanması demek, hepimizin içinde bulunduğu ve de ondan başka seçeneğimizin olmadığı TÜRKTELEKOM tekeli gibi bir facianin ortaya çıkması demektir. yani bir gün intel amd yarışının açık ara bir galibi olursa, o zaman türktelekomdaki gibi ne adam akıllı hizmet olur, nede bizim alabileceğimiz ucuzlukta ürünler. galip taraf tekel olmasından ötürü dediğim dedik öttürdüğüm düdük der, ve bizde türk telekom örneğindeki gibi kötü hizmete ve kötü ürüne istemesekte cüzdanlarımızı teslim ederiz. sonuç olarak ben diyorum ki bırakalım bu saçma intel amd taraftarlığını da adamlar birbirlerini yesinler. bırakalım, intel amd yi ,amd de inteli geçmeye çalışsın. hatta olabilse bunlarla baş edebilecek bir firma daha ortaya çıksa. eğer böyle olursaki şu anda böyle, her zaman hızlanan, gelişen ve ucuzlayan işlemcileri ve donanımları bu forumda görebiliriz ve de tartışabiliriz. saygılar...



    iyi güzel de, bize bilmediğimiz birşey söyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 19 Temmuz 2007; 0:05:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    quote:

    Orjinalden alıntı: cakolas


    quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    forumdaki 3-4 tane diğer şirketin aşırı fanatiği bakalım bu habere d bir kulp bulabilecek mi ?
    biri başlamış bile, diğerlerini bekliyoruz


    arkadaşlar intel ile amd arasındaki rekabeti, süper ligdeki üç büyüklerin arasındaki "büyüklük" rekabetine çevirip, fanatikleşmenin biz son kullanıcılara hiç bir faydası yok. bunun bize bir faydası olmadığını şu şekilde açıklayaliriz; diyelim intel her yönden koptu gitti ve ortalığı darmaduman etti. amd de intelin yaptığı bu ataklara yeterli teknolojik karşılığı veremedi ve intelin karşısında ezildi. intel taraftarlarıda bundan pek bir memnun oldular ve belli bir süre, stadyumlardaki ezeli rakibine galip gelmiş taraftarlar gibi sevinç çığlıkları attılar. peki bu büyük sevincin sonunda ne olur? bence gol olur. ama bu gol aslında intel tarafından amd nin kalesine atılmış bir gol olmaz , bu gol intel tarafından biz son kullanıcıların cüzdanına atılmış bir gol olur. çünkü bu rekabet futboldan çok azda olsa farklı bir rekabet. farklı bir örnekle; bu rekabeti intel veya amd den herhangi birinin açık ara önde kazanması demek, hepimizin içinde bulunduğu ve de ondan başka seçeneğimizin olmadığı TÜRKTELEKOM tekeli gibi bir facianin ortaya çıkması demektir. yani bir gün intel amd yarışının açık ara bir galibi olursa, o zaman türktelekomdaki gibi ne adam akıllı hizmet olur, nede bizim alabileceğimiz ucuzlukta ürünler. galip taraf tekel olmasından ötürü dediğim dedik öttürdüğüm düdük der, ve bizde türk telekom örneğindeki gibi kötü hizmete ve kötü ürüne istemesekte cüzdanlarımızı teslim ederiz. sonuç olarak ben diyorum ki bırakalım bu saçma intel amd taraftarlığını da adamlar birbirlerini yesinler. bırakalım, intel amd yi ,amd de inteli geçmeye çalışsın. hatta olabilse bunlarla baş edebilecek bir firma daha ortaya çıksa. eğer böyle olursaki şu anda böyle, her zaman hızlanan, gelişen ve ucuzlayan işlemcileri ve donanımları bu forumda görebiliriz ve de tartışabiliriz. saygılar...



    iyi güzel de, bize bilmediğimiz birşey söyle


    arkadaşım benim bildiklerim bu kadar. eğer senin bilipte bizim bilmediğimiz bi şeyler varsa sen bize söyle. yoksa yazılanlara biraz saygı . ayrıca ben bu forumda kimsenin ne kadar şey bilip bilmediğini tahim edemem. sen bu forumdaki herkesin bilgi birikimini tek tek biliyorsan orası ayrı. ayrıca benim kimseye yeni bi şeyler öğretmek gibi bir niyetim yoktu. ben sadece bi konu hakkında düşüncelerimi paylaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakolas -- 19 Temmuz 2007; 0:43:53 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.