Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
##Hiper Type-M 580W PSU Video incelemesi##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> ##Hiper Type-M 580W PSU Video incelemesi## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
AnacoN

Sisteme Gözat

17 Temmuz 2007, 11:26:44  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Geçenlerde Hiper'in Type-R 580W Moduler modelini incelemiştim. Bugunde aynı markanın Type-M 580W modelini inceleyeceğim. Daha önce yaptığım Hiper Type-R 580W Moduler incelemesi için Tıklayınız...

Hiper ülkemizde çok tanınmamakla birlikte yurt dışında oldukça rağbet gören bir firma. Ülkemizde de Evrenshop'un katkıları ile müşterilerle buluşuyor. Daha önce incelediğim Type-R 580W Moduler ile arasında değer bakımından pek bir farkı yok. Bu farkların en dikkat çekicileri, farkı görünüşü ve kablolarının modüler olmaması. Bunun dışında Watt ve Amper değerleri aynı. Type-R 580W Moduler'den artı olarak 8 pinlik P8 güç girişi bulunuyor ve yaptığım testlerin sonuçlarına göre kardeşi Type-R 580W moduler'den %1'den daha az V değerlerine sahip. O kadar da önemli değil aslında.

Şimdi Type-M 580W'lın değerlerine şöyle bir bakalım;

Görüldüğü gibi Type-R 580W Moduler'den hiçbir farkı yok.

Şimdi Güç Kaynağımızı resimler yardımıyla yakından görelim;

Test sistemlerimize bakalım şimdi;

Test Sistemi 1

Intel Core 2 Duo 6300 1.86GHz
Asus P5B (P965)
4x512MB Twinmos DDR2 667 MHz
Sapphire X1600XT 256MB
Creative SB Live! 5.1 DE
Seagate 200GB Sata II
Asus 1608P3S DVD-RW
Floppy Drive

Test Sistemi 2
Intel Core 2 Duo 6300 1.86@2.8 GHz
Gigabyte DS3 (P965)
2x1GB Team Xtreem DDR2 800MHz
MSI X1950PRO 256MB
Creative Audigy
Sky Star 2 2.6D
Samsung 200GB Sata II
Asus 1608P2S
Asus 52x24x52 CD-RW
Floppy Drive

Güç kaynağının verdiği Volt değerlerine bakalım;

Video incelemede bulunan hatalar;
-1. test sisteminde verilen voltaj değerlerinden 12V olanını hatalı söyledim. Güç kaynağı 12V'ta 12.9V değil 12.09V veriyor.

Güç kaynağının artıları;
+Sade tasarımı sevenler için oldukça güzel bir tasarımı var.
+Üzerinde yazdığı değerler oldukça yüksek ve yeterli.
+Güç kaynağının verimliliği %80'den fazla.
+Aktif PFC bulunuyor.
+Güç kaynağı neredeyse hiç ısınmıyor. Delikli yapısı ve altındaki fan işini oldukça iyi yapıyor.
+Bu özelliklere göre fiyatı çok güzel.

Güç kaynağının eksileri;
-Güç kaynağında 8 pinli PEG güç bağlantısı bulunmuyor.
-Moduler kablolu olmadığı için kasa içinde kablo kalabalığı yapıyor. (Sizin için kasanızın içi o kadar önemli değilse o zaman pek bir sorun oluşturmaz.)

Şimdi Güç kaynağımızın video incelemesine bakalım;

Son olarakta Type-R 580W Moduler ile Type-M 580W'ı birlikte görelim;

Video çekimi sırasında her türlü konuda yardımcı olan St.Petersburg (Mümin)'a teşekkür ederim.

Not: 2. test sistemimizdeki Gigabyte P965 DS3 rev. 1.0 12V'u max 11.65V gösteriyor. Güç kaynağının verdiği değer max 11.65V değil. Elimizdeki bulunan anakarttan kaynaklanan bir sorundur. Güç kaynağının sorunu değildir.

Core2QUAD Q6600 2.40@4060 MHz with Water Cooling / Asus CommandO / Team Xtreem 2x1GB + Corsair XMS2 2x2GB DDR2 1000@5.5.5.15 2.1V Total 6GB / Powercolor HD 4870 / 2x80GB Maxtor RAID0 + 200GB Samsung + 250GB Maxtor + 500GB Buffalo Ext. HDD | X-Fi Extreme Audio / Asus 2014L1T / AG NEOVO - H-W22 / Tagan 2 Force 800W/ G15 + Copperhead / Logitech X-240 / CM Stacker...
Su soğutmam: EK Supreme Acetal | Alphacool NexXxoS Pro III - Rev.2 | Laing DDC-T Pompa - 420L/h | Alphacool Rezervuar
ToffieBoi

17 Temmuz 2007, 11:54:05  

ilker abi yine yapmışsın yapıcağını...
Mat siyah güzel bi renk kasası için.
Fakat akçıkar kablolu olmaması moddigciler için bir eksi...

Benim gemin2 gelsende inceleme göndersem
ama olmuyoki gelmiyo işte

SONY DSC-HX1
SonyEricsson G705
Cowon D2
TANER 82

20 Temmuz 2007, 24:25:40  

anacon bilekligine hasta oldum dikkat et kasayı gösterirken içine düşüp kısa devre yapıcan

AnacoN

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 13:17:41  

quote:

Orjinalden alıntı: TANER 82

anacon bilekligine hasta oldum dikkat et kasayı gösterirken içine düşüp kısa devre yapıcan

Allah'ımızın izni ile birşey olmaz. Merak etme sen

Core2QUAD Q6600 2.40@4060 MHz with Water Cooling / Asus CommandO / Team Xtreem 2x1GB + Corsair XMS2 2x2GB DDR2 1000@5.5.5.15 2.1V Total 6GB / Powercolor HD 4870 / 2x80GB Maxtor RAID0 + 200GB Samsung + 250GB Maxtor + 500GB Buffalo Ext. HDD | X-Fi Extreme Audio / Asus 2014L1T / AG NEOVO - H-W22 / Tagan 2 Force 800W/ G15 + Copperhead / Logitech X-240 / CM Stacker...
Su soğutmam: EK Supreme Acetal | Alphacool NexXxoS Pro III - Rev.2 | Laing DDC-T Pompa - 420L/h | Alphacool Rezervuar
pEgaTR

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 13:24:22  

Kardeş güzel inceleme olmuş , eline bilgine sağlık . Ama her fırsatta sölediğim gibi Hyper PSu lar bana uzak allaha yakın olsunlar . Hiç kimseyede önermiyorum ...

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ÖnceVatan

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 13:32:15  

quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Kardeş güzel inceleme olmuş , eline bilgine sağlık . Ama her fırsatta sölediğim gibi Hyper PSu lar bana uzak allaha yakın olsunlar . Hiç kimseyede önermiyorum ...

Neden? Merak ettiğimden soruyorum, yanlış anlama.

Kasa Rehberi için Buraya Tıklayınız & Sistem Tavsiyeleri için Buraya Tıklayınız
Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımı son ölçüde yalındır, açıktır: "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti denir."
pEgaTR

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 13:48:07  

Benim bir tane Hyper R-type 580 Watt elimde patladı da Çok güzel görünüyorlar , performans olarakda kötü değiller aslında ama voltaj dalgalanması çokdu benim PSu da. Anacon un incelediği R-Type 580 Watt ın aynısının Siyahı vardı bende . 3 Volt ve 5 volt çıkışları sorunlu o PSu ların , Total de 38 Amper destekliyor olmasına aldanmayın . Ben tavsiye etmiyorum kimseye , zaten tekrar tamir edildikten sonra sistemime takmadım gittim Tagan aldım bakalım bu nasıl çıkacak ... Anacon R-Type 580 Watt hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilir size , ben yaşadığım olayı söylüyorum ..
Saygılar..

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
ÖnceVatan

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 13:52:29  

Hiper güvenilir bir marka ama neden bu sorunu yaşadın anlayamadım. Ürünü garantidenmi tamir gördü?

Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımı son ölçüde yalındır, açıktır: "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halka Türk milleti denir."
pEgaTR

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 14:03:05  

Şöyle oldu durum , PSu patlamadan önce ben içindeki fanı boyamıştım uv boya ile güzel görünsün diye . Sorunsuz çalışıyordu , bir gün durup dururken PSu iflas etti . Aldığım yere götürdüm onlarda garantiye gönderdiler tabi normal olarak PSu nun garanti kapsamı dışında kaldığını sölediler bana. Bende tamir edilmesini masrafı ne ise ödiyeceğimi söledim ve tamir edip gönderdiler gerisin geri. Ben tamir gördükten sonra hiç kullanmadım kendi sistemimde o PSu yu . Geçen gün arkadaşın PSu su bozulmuş ona takalım dedik bi taktık takmamazla makineden dumanların çıkması bir oldu. PSu resmen makineyi topdan yaktı . Güya tamir edilmiş ve bir sistemde denenmişti PSu bana gelmeden önce . Ondan sonra Hyper ismini duymak dahi istemiyorum ...

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 14:16:58  

Sorun boyadan dolayı olmuş olamazmı?

pEgaTR

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 14:22:22  

Mümkün değil , Fanın çıkardım dışarıda boyadım , iyice kuruttum sonrada aynen geri taktım ki zaten oldukça uzun bir zaman o şekilde çalıştı PSu , yani benim yüzümden olmuş olamaz ...

AnacoN

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 14:48:31  

Sonuçta bunlar elektronik aletler. Evindeki voltaj dalgalanmaları sonucu bozulmuş olabilir. Satılan hiçbir ürün asla bozulmaz diye satılmıyor. Senin sorununun binlerce nedeni olabilir. Bunu direk Hiper firmasına atmak doğru değil. Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz ve bizim elektrik şebekelerinin ne kadar sorunlu olduğu belli. Hatırladığım kadarı ile seninle konuşurken elektrik 1 saniye kadar gidiyor ama PC'im kapanmıyor die söylüyordun bana hiper takılıyken. Senin PSU'nun sonu elektrik şebekesinden olduğunu düşünüyorum.
Unutmadan 2 tanede comando yakmıştın yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda kullandığın 3. commando. 2 tane commando bozuldu diye Asus firmasını hiçkimseye önermicekmisin? Gerçi sen o commandoların nasıl bozulduğunu benden daha iyi biliyorsun ya neyse...

pEgaTR

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 14:58:48  

Ehehe evet commando lar biraz benim dikkatsizliğim birazda işlemci soğutucusunun azizliğine uğradılar. hatırlarsan kardeş PSu için senle konuşurken PSu nun voltaj verilerinin iyi olmadığını sen sölemiştin . Tabiki bir çok sebebi olabilir Bozulmasının ama benden dolayı olmadığı kesin Commandolar başka onlara yazık oldu

AnacoN

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 15:04:12  

O voltaj değerleri anakartın yanlış ölçmesi sonucuda olabilir Hakancım. O zaman o şekilde demem şu anda o şekilde düşündüğüm anlamına gelmez
Sonuçta aradan 1 yıl geçti ve benimde bilgim bayağı arttı bu konuda. Ayrıca benim DS3 12V'u 11.65V gösteriyor max ama sistem çok rahat çalışıyor. Çünkü anakartın gösterdiği değer doğru değil.

quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Ehehe evet commando lar biraz benim dikkatsizliğim birazda işlemci soğutucusunun azizliğine uğradılar. hatırlarsan kardeş PSu için senle konuşurken PSu nun voltaj verilerinin iyi olmadığını sen sölemiştin . Tabiki bir çok sebebi olabilir Bozulmasının ama benden dolayı olmadığı kesin Commandolar başka onlara yazık oldu

ÖnceVatan

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 16:49:02  

Hiper temize çıktı

pEgaTR

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2007, 15:01:01  

Sonuç olarak elimdeki Hyper R-type 580 Watt PSu patladı ve birdahada çalışmadı ( tamir edilmesine rağmen ) Bu benim şahsi görüşüm ben asla ve asla kullanmam , kullanan da saygım var , dediğim gibi şahsi görüş Saygılar ..

AnacoN

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007, 2:34:36  

O senin görüşün saygı duyuyorum ama ben bu PSU'yu öneriyorum. Almak isteyenler gönül rahatlığı ile alabilirler.

g0g0g0g0

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007, 4:46:49  

Güzel inceleme,tam da ben almayı düşünüyordum.
Bi sorum olacak size; benim Sapphire X1950 Pro AGP ekran kartımın 2 adet molex güç girişi var.PSU'nun üzerinde gelen 3 adet molexten 2sini VGA'ya diğerini de çoklayarak ide HDD ve DVD-RW'a bağlamayı düşünüyorum.
Ancak aklıma şu takıldı, 6 pin PCI-ex güç girişini kullanmadığım için ona ayrılmış 12v potansiyelinden yararlanamama gibi bi durumum varmı?
Yani 6pin PCI-ex ile molexler farklı kanaldanmı, aynı kanaldanmı besleniyorlar?
Benim için aynı kanaldan beslenmeleri lazım çünkü bende 6pin PCI-ex kablosu boşta duracak.
Umarım anlatabilmişimdir :)

"AMD Athlon64 3700+ SanDiego @ FX-55 superPi=27sn" "ASUS A8V Rev2.0" "2GB Mushkin Xp4000 Blackline DDR500 (2,5-3-3-5)"
"512MB ATI Radeon X1950PRO" "19"Samsung 932B\Plus" "250GB Samsung SATAII" "PSU Hiper Type-M 580W CrossFire certificated by ATI""Cooling system by ARCTIC COOLING"

FlyTHY Havayolları, Captain Gökhan BAYRAKDAR
AnacoN

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007, 24:45:54  

quote:

Orjinalden alıntı: g0g0g0g0

Güzel inceleme,tam da ben almayı düşünüyordum.
Bi sorum olacak size; benim Sapphire X1950 Pro AGP ekran kartımın 2 adet molex güç girişi var.PSU'nun üzerinde gelen 3 adet molexten 2sini VGA'ya diğerini de çoklayarak ide HDD ve DVD-RW'a bağlamayı düşünüyorum.
Ancak aklıma şu takıldı, 6 pin PCI-ex güç girişini kullanmadığım için ona ayrılmış 12v potansiyelinden yararlanamama gibi bi durumum varmı?
Yani 6pin PCI-ex ile molexler farklı kanaldanmı, aynı kanaldanmı besleniyorlar?
Benim için aynı kanaldan beslenmeleri lazım çünkü bende 6pin PCI-ex kablosu boşta duracak.
Umarım anlatabilmişimdir :)

Sorun olmaz. Rahat rahat kullanabilirsiniz.

labrodorit

23 Temmuz 2007, 2:29:25  

bende de hiper hpu 525 watt var krallar gibi ve çok kaliteli

myd

Sisteme Gözat

25 Mayıs 2008, 24:12:43  

bu konu bayadır kurcalanmıyormuş ama benim gibi kararsız olan biri araştırırken kesin görür

aklımdan 10 larca psu vardı bir türlü karar veremiyodum, hem bütceme en uygun hem de performansı en iyi olanını istiyordum ki sanırım bunda karar kıldım

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
2005 TOYOTA COROLLA 1.6 SPORT 110 HP GÜMÜŞ GRİ
mehmet328

Sisteme Gözat

26 Mayıs 2008, 1:38:55  

iyi yaptın kardeşşim ne diyeyim taganlar patlıyo bunuda konuştuk buda nazardan çatlayıp patlatmassın inşALLAH

AkasyA Computer - Cafe
myd

Sisteme Gözat

26 Mayıs 2008, 1:42:34  

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

iyi yaptın kardeşşim ne diyeyim taganlar patlıyo bunuda konuştuk buda nazardan çatlayıp patlatmassın inşALLAH

tmm abi çok konuşmayalım yeter artık

|DH| TOYOTA KARDEŞLİĞİ
2005 TOYOTA COROLLA 1.6 SPORT 110 HP GÜMÜŞ GRİ
mehmet328

Sisteme Gözat

26 Mayıs 2008, 2:09:37  

quote:

Orjinalden alıntı: myd

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

tmm abi çok konuşmayalım yeter artık

AkasyA Computer - Cafe
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> ##Hiper Type-M 580W PSU Video incelemesi## Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Championship Manager 2010 Lansmanı Röportajı
Championship Manager 2010'un Genel Müdürü Roy Meredith ile yeni CM'yi konuştuk.
Fight Night Round 4
Kelebek gibi uçup, arı gibi sokuyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir