su kabını daha büyük tutsaydınız daha iyi sonuç alırdınız 2 yıl kadar oldu sanırım peltier + su soğutma denemiştim o zamanlar 925x chipsetlerde sorun vardı 270 fsb üstü göremiyordum gördüğüm 1-2 derece + 3900 mhzdi + gerçi peltier 30-40 dk sonra sapıtmaya başlıyordu peltier denemek isterseniz 130 ve üstü bulmaya çalışın öteki türlü ters tepiyor cpu daha çok ısınıyor sonra overclocking failed tebrik ederim bu sıcaklarda çok güzel uğraşmışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 27 Temmuz 2007; 17:48:45 >
İşlemci yuvası çevresi, -peçete ile yalıtım- :) Defter yaprağı koysaydınız daha güvenilir olurdu herhalde (:
Güzel uğraşlar,,,tebrikler.
Yahu bu konuya neden bu kadar takıldı herkes bilmiyorum. Halbuki bu kadar abartılacak bir durum yoktu. Alttaki sünger zaten şıpır şıpır su damlamadıkça geçirmezken sıvıyı, üstüne koyduğumuz peçete de damlacıkları yayarak emdiğinden çok süper sonuç aldık. Yani bu konuya takılmayın, hatta bu tip bir uygulama yapoarsanız birebir aynısını kullanın derim, bakın bu kadar iddialıyım
"...hatta bu tip bir uygulama yapoarsanız birebir aynısını kullanın derim..."
Sizin yaptığınız türde yalıtım da sorun yaşamamanız yalıtımınızın sağlam olduğu anlamına gelmiyor azizim takdir edersiniz. Sizin soğutma grubunuzla hiç yalıtım yani o bahsettiğiniz sünger ve peçeteler olmasa dahi sorun çıkmayabilirdi. Zira anakartların üzerinde koruyucu madde oluyor. Olağanüstü yerlere (Bellek/PCI yuvaları, güç girişleri gibi) su damlacığı gelmedikçe sistem sağlamlığını koruyabiliyor. Baskılı devrenin (PCB) üzerindeki su damlacığından birşey olmayabiliyor.
Orjinalden alıntı: bilalarabaci Sizin yaptığınız türde yalıtım da sorun yaşamamanız yalıtımınızın sağlam olduğu anlamına gelmiyor azizim takdir edersiniz. Sizin soğutma grubunuzla hiç yalıtım yani o bahsettiğiniz sünger ve peçeteler olmasa dahi sorun çıkmayabilirdi. Zira anakartların üzerinde koruyucu madde oluyor. Olağanüstü yerlere (Bellek/PCI yuvaları, güç girişleri gibi) su damlacığı gelmedikçe sistem sağlamlığını koruyabiliyor. Baskılı devrenin (PCB) üzerindeki su damlacığından birşey olmayabiliyor.
Hocam şimdi olayı abartmaya da gerek yok hiç koymasanda olurdu falan diyerek. Zaten socket'in yakınlarında smd olsun, açık lehim noktaları olsun, bunun gibi tehlike arz edecek malzemeler var
Konumuz bizim yaptığımız buz soğutmaysa ve yazın ortasında yapılmış olmasına rağmen (blok ve ortam sıcaklığı farkını belirtmek açısından) bu yalıtımla bir sorun yaşamıyorsak ben göğsümü gere gere tavsiye ederim. Tutup da silgi, neopren vs. kullanarak olayı abartmak zaten uygulama zamanını uzatacaktır ve haybeye emek harcatacaktır. Bu sebeple ben bu tip basit bir izolasyonun yeterli olduğunu düşünüyorum.
Test daha uzun sürebilecek bir test olsaydı ve aynı materyalleri kullanıyor olsaydık tabii biraz daha izolasyon ve daha farklı malzemeler gerekecekti.
quote:
Konumuz bizim yaptığımız buz soğutmaysa ve yazın ortasında yapılmış olmasına rağmen (blok ve ortam sıcaklığı farkını belirtmek açısından) bu yalıtımla bir sorun yaşamıyorsak ben göğsümü gere gere tavsiye ederim.
:)
quote:
Tutup da silgi, neopren vs. kullanarak olayı abartmak zaten uygulama zamanını uzatacaktır ve haybeye emek harcatacaktır.
eh tabi.
Herneyse...birşeylerle uğraşmışsınız, iyi de netice elde etmişsiniz, sunumuzda güzel fotoğraflı motoğraflı,,,kısaca, tebrikler.