Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: P35-DQ6 & Extreme Su Soğutma & Süper Sonuçlar ;)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci >> Cevap: P35-DQ6 & Extreme Su Soğutma & Süper Sonuçlar ;) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
GobliN

27 Temmuz 2007; 17:44:07 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

su kabını daha büyük tutsaydınız daha iyi sonuç alırdınız 2 yıl kadar oldu sanırım peltier + su soğutma denemiştim
o zamanlar 925x chipsetlerde sorun vardı 270 fsb üstü göremiyordum gördüğüm 1-2 derece + 3900 mhzdi + gerçi peltier 30-40 dk sonra sapıtmaya başlıyordu peltier denemek isterseniz 130 ve üstü bulmaya çalışın öteki türlü ters tepiyor cpu daha çok ısınıyor sonra
overclocking failed tebrik ederim bu sıcaklarda çok güzel uğraşmışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GobliN -- 27 Temmuz 2007; 17:48:45 >

Asus P5Q Deluxe | Intel E8400@ 505x8 | Kingston HyperX 9600 4x1GB @ 1010Mhz 5-5-5-15 | Palit HD 4870 @ 840-1100 | 2X Samsung SataII 320GB Raid 0 | SilverStone Strider 750Watt | Samsung 226BW
highwayp

27 Temmuz 2007; 20:30:10 

Başarılarınızın devamını diliyorum arkadaşlar zevkle takip ediyorum. Saygılar.

Cooling Expert...
MySun

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007; 10:19:18 

cok güzel bir deneme olmuş, elinie saglık. sorunsuz atlatmışınız Allah tan.

tt bloklarına 10 derecede bile patlar diyenler de okumuştur umarım bu yazıyı. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 3 Ağustos 2007; 10:19:55 >

AMD Athlon 64 X2 3800+@3163.74MHz
BenQ X2200W Extreme (beklenen inceleme)
Alkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007; 12:18:39 

İnanılmaz uğraş verici bir şey ellerinize sağlık bende bu tip çalışmalarda emek vermek ve şahit olmak isterdim

bilalarabaci

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007; 12:48:48 

İşlemci yuvası çevresi, -peçete ile yalıtım- :) Defter yaprağı koysaydınız daha güvenilir olurdu herhalde (:

Güzel uğraşlar,,,tebrikler.

"Güç, öldürmek için her türlü gerekçeye sahip olup da öldürmemektir."
SeVeRaL

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007; 12:56:55 

quote:

Orjinalden alıntı: bilalarabaci

İşlemci yuvası çevresi, -peçete ile yalıtım- :) Defter yaprağı koysaydınız daha güvenilir olurdu herhalde (:

Güzel uğraşlar,,,tebrikler.

Yahu bu konuya neden bu kadar takıldı herkes bilmiyorum. Halbuki bu kadar abartılacak bir durum yoktu. Alttaki sünger zaten şıpır şıpır su damlamadıkça geçirmezken sıvıyı, üstüne koyduğumuz peçete de damlacıkları yayarak emdiğinden çok süper sonuç aldık. Yani bu konuya takılmayın, hatta bu tip bir uygulama yapoarsanız birebir aynısını kullanın derim, bakın bu kadar iddialıyım

Intel C2D E8400 # Gigabyte GA-P35-DQ6 # 2*1 GB CellShock 1000
Sparkle Geforce 8800GT # Samsung 250 GB Sata II # Samsung 80 GB Pata
Asus 1814BLT Sata DVD-RW # Silverstone 550W # Philips 190S 19" LCD

Su Soğutma (5359 MHz)
bilalarabaci

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007; 13:38:05 

Konudaki tüm mesajları okumadım, benden önce başka kimseler tarafındanda değinildi demek.

Peçete olması komik geldi de, ondan bir önceki mesajımda değindim.

"...hatta bu tip bir uygulama yapoarsanız birebir aynısını kullanın derim..."

Sizin yaptığınız türde yalıtım da sorun yaşamamanız yalıtımınızın sağlam olduğu anlamına gelmiyor azizim takdir edersiniz. Sizin soğutma grubunuzla hiç yalıtım yani o bahsettiğiniz sünger ve peçeteler olmasa dahi sorun çıkmayabilirdi. Zira anakartların üzerinde koruyucu madde oluyor. Olağanüstü yerlere (Bellek/PCI yuvaları, güç girişleri gibi) su damlacığı gelmedikçe sistem sağlamlığını koruyabiliyor. Baskılı devrenin (PCB) üzerindeki su damlacığından birşey olmayabiliyor.

tibuk

4 Ağustos 2007; 10:07:01 

İMZANIZ SÜRGÜNDEDİR...
OverClocKing

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 12:29:45 

Algida %33 fazla olan değil mi o .

Çikolata Karnavalı olanı -10 derece daha iyi soğutuyormuş.

Cowon D2 8Gb / Sennheiser CX300 / KOSS Porta PRO
SeVeRaL

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 14:04:55 

quote:

Orjinalden alıntı: bilalarabaci
Sizin yaptığınız türde yalıtım da sorun yaşamamanız yalıtımınızın sağlam olduğu anlamına gelmiyor azizim takdir edersiniz. Sizin soğutma grubunuzla hiç yalıtım yani o bahsettiğiniz sünger ve peçeteler olmasa dahi sorun çıkmayabilirdi. Zira anakartların üzerinde koruyucu madde oluyor. Olağanüstü yerlere (Bellek/PCI yuvaları, güç girişleri gibi) su damlacığı gelmedikçe sistem sağlamlığını koruyabiliyor. Baskılı devrenin (PCB) üzerindeki su damlacığından birşey olmayabiliyor.

Hocam şimdi olayı abartmaya da gerek yok hiç koymasanda olurdu falan diyerek. Zaten socket'in yakınlarında smd olsun, açık lehim noktaları olsun, bunun gibi tehlike arz edecek malzemeler var

Konumuz bizim yaptığımız buz soğutmaysa ve yazın ortasında yapılmış olmasına rağmen (blok ve ortam sıcaklığı farkını belirtmek açısından) bu yalıtımla bir sorun yaşamıyorsak ben göğsümü gere gere tavsiye ederim. Tutup da silgi, neopren vs. kullanarak olayı abartmak zaten uygulama zamanını uzatacaktır ve haybeye emek harcatacaktır. Bu sebeple ben bu tip basit bir izolasyonun yeterli olduğunu düşünüyorum.

Test daha uzun sürebilecek bir test olsaydı ve aynı materyalleri kullanıyor olsaydık tabii biraz daha izolasyon ve daha farklı malzemeler gerekecekti.

Su Soğutma (5359 MHz)
bilalarabaci

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 14:44:30 

quote:

Orjinalden alıntı: SeVeRaL

Hocam şimdi olayı abartmaya da gerek yok hiç koymasanda olurdu falan diyerek. Zaten socket'in yakınlarında smd olsun, açık lehim noktaları olsun, bunun gibi tehlike arz edecek malzemeler var

Yukarıda yazdıklarım benim deneyim doğrultusundaki görülşlerim, hem sonra "olurdu" yazmadım, "sorun çıkmayabilirdi" yazdım, yani herhangi bir kesinlik yok.

quote:

Konumuz bizim yaptığımız buz soğutmaysa ve yazın ortasında yapılmış olmasına rağmen (blok ve ortam sıcaklığı farkını belirtmek açısından) bu yalıtımla bir sorun yaşamıyorsak ben göğsümü gere gere tavsiye ederim.

:)

quote:

Tutup da silgi, neopren vs. kullanarak olayı abartmak zaten uygulama zamanını uzatacaktır ve haybeye emek harcatacaktır.

eh tabi.

Herneyse...birşeylerle uğraşmışsınız, iyi de netice elde etmişsiniz, sunumuzda güzel fotoğraflı motoğraflı,,,kısaca, tebrikler.

SeVeRaL

Sisteme Gözat

4 Ağustos 2007; 15:02:15 

Eyvallah..

Su Soğutma (5359 MHz)
ylpc

Sisteme Gözat

30 Eylül 2007; 10:26:01