Şimdi Ara

## Gigabyte'dan Yeni Bir Anakart Daha: GA-P31-DS3 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Gigabyte'dan Yeni Bir Anakart Daha: GA-P31-DS3 ##


    Bilindiği gibi Intel yaklaşık 1,5 ay önce kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga setlerini pazara sunmaya başladı. 45nm ve 1333MHz fsb'ye sahip işlemcilere verilen desteğin yanı sıra DDR-3 bellekleri sektöre tanıtması ve yeni nesil ICH9 serisi güney köprüleri ile dikkatleri çeken 3 serisi yonga seti ailesinin üyelerini kullanan anakartlar malesef ilk etapta beklenenin üstünde fiyat etiketleri ile pazara sunuldular. Bunda özellikle yonga setlerinin anakart üreticilerine olan maliyetlerinin ciddi şekilde artmasının katkısının da çok büyük olduğu ifade ediliyor.

    Intel yüksek maliyetli yonga setleri ve bu yonga setlerini kullanan astronomik fiyatlı anakartların yanı sıra daha ekonomik çözümler sağlamak adına yeni nesil 3 serisi yonga seti aileisnin P31 ve G31 adı verilen iki yeni ve nispeten ekonomik yonga seti ile destekledi. Bu iki yonga setinin dikkat çeken en önemli özellikleri, güney köprüsü olarak Intel'in iki nesil önceki güney köprüleri olan ICH7 serisini kullanıyor olmaları gösterilmekte. Konumuza geri dönersek Intel'in P31 yonga setini kullanan ilk anakart olarak Gigabyte'ın yeni modeli olan GA-P31-DS3 ortaya çıktı. Gelin şimdi Gigabyte'ın yeni anakartlarının detaylarına birlikte bakalım.

     ## Gigabyte'dan Yeni Bir Anakart Daha: GA-P31-DS3 ##


    Gigabyte'ın yeni anakartı GA-P31-DS3 özellikle kullanılan katı kapasitörleri ile dikkatleri çekiyor. Pasif soğutma ile desteklenen anakart, zengin özellikleri ve olması muhtemel uygun fiyat seviyesi ile ciddi nlamda popülerlik kazanabilir. Gigabyte'ın yeni anakartı Intel'in mevcut ürün gamında yer alan LGA775 formundaki işlemcilerin yanı sıra 1333MHz fsb'ye sahip işlemcilere ve 45nm üretim teknolojisi ile üretilecek işlemcilere destek vermekte. Anakart üzerined yer alan 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR-2 1066/800MHz bellekleri kullanabilmek mümkün.

    Gigabit ethernet, yüksek tanımlı ses, 4 adet SATA-II ve 1xIDE portu bulunan anakartın slot dizilimine baktığımızda ise 1xPCIe X16, 3xPCI ve 3xPCIe X1 slotları olduğunu görüyoruz. 4 fazlı güç ünitesine sahip olan anakart ayrıca Intel'in kaldırmayı planladığı PS/2 portlarına da sahip. Gigabyte'ın yeni modeli olan GA-P31-DS3'ün fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda net bir bilgi buunmuyor ama firmanın ciddi başarı kanan modellerinden biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 15 Temmuz 2007; 21:54:51 >







  • tam ucuza amd sistem toplamayı düşünürken bu haber aklımı karıştırdı bu kart yurdumuza ne zaman gelir ???
  • Tam da beklediğim anakart! İntel sistem toplasam GA-P35-S3L'den vazgeçip bunu alırdım. Nasılsa hızaşırtma ile pek işim olmaz. Üstelik bu tamamen katı kapasitörlü ve ICH7 güney köprüsü sayesinde doğal Ide desteği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 15 Temmuz 2007; 22:08:11 >
  • popüleritesini yakında kazanır..bide uygun fiyat olursa yok satar...
  • kuzey köpürüsü soğutucusu gene aynı bunu değiştirmeleri lazım ayrıca 4 tane usb girişinin olması kötü..
  • gigabyte bombalamaya başladı piyasayı yeni mobolarla, hadi hayırlısı
  • bu kartda beklenebilir aslında birkaç hafta içinde gelecekse eğer. ayrıca 4 fazlı güç ünitesine sahip olmasıda oc kabiliyeti açısından umut verici gözüküyor birde fiyatı 90 dolar seviyesinden girerse peynir ekmek gibi satar ama katı kapasitör falan koyduklarına göre karta biraz daha yüksek seviyeyi hedefliyorlar galiba.
  • Alrsam gene Giga alcam valla
  • gigabyte dan Ds3 gibi çok satacak bir anakart daha.
  • Gigabyte çoştu
    965P-DS3 ün yerini bakalım hangisi alacak
  • İşte yeni favorimiz beyler..F/P liderliğine aday..
    Ne zaman ve kaça gelecek buraya???ICH7 olması bir yavaşlamaya sebep olurmu yoksa sadece özellikleri ve kapasitesi az ama hızları aynımı ICH9 la???
  • ıch7 anakartları millete kakalamaya çalışıyorlar, katı kapasitörlerlede göz boyayıp fiyatıda 100doların üstünde olur şu anakartın bende gülerim bu işe yani, tercih edilmemeli diye düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KYSER

    ICH7 olması bir yavaşlamaya sebep olurmu yoksa sadece özellikleri ve kapasitesi az ama hızları aynımı ICH9 la???
    Kesinlikle ICH7 ile ICH9 arasında hız olarak fark yok. Sadece ICH9'da 6 Sata2+0 Ide desteği varken ICH7'de 4 Sata2+1 Ide desteği var. Gerisi dediğin gibi özellikleri kapasitesi az ama hızları aynı. Kullanmayacağın fazladan port için de ICH9'da ısrar etmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.

    Bir de ICH7 güney köprüsü kötü olarak görülmemeli, doğal Ide desteği sayesinde favorimdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: subzero_eren

    kuzey köpürüsü soğutucusu gene aynı bunu değiştirmeleri lazım ayrıca 4 tane usb girişinin olması kötü..


    evt fan eklemek şart. acayip ısınıyor 965 ler, presscot gibi
  • bu anakartta erlade raid olayı yok??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TRQX

    gigabyte bombalamaya başladı piyasayı yeni mobolarla, hadi hayırlısı


    Arka arkaya 2 tane görünce benimde aklım karıştı. Karar vermek zorlaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.