Şimdi Ara

Termal Macunlar Hakkında Yorumlar, uygulamalar, sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zamandır ne yaptıysam cpu ısısını düşürememiştim..
    En sonunda Arctic Silver 5 aldım ve uyguladım. Sonuca inanamadım, tam anlamıyla ağzım açık kaldı.
    En son geçen günlerde Titan'ın nano thermal grease adlı mavi renkli, yeni teknoloji olarak tanıtılan bir termal macununu aldım, uyguladım ve ısının arttığını gördüm, hem ekran kartında hem de işlemcide.. 1,5 sene önce sürdüğüm manhattan marka macunun kalıntıları bile daha serin tutuyordu işlemcimi

Her neyse, şu geçirdiğimiz sıcak günlerde işlemcim masaüstünde 55-60 derece arası çalışırken şu an en fazla 47 48 derecede çalışıyor.
    yüklü durumda ise 75-80'lere kadar çıkan ısı şu an o/c bile yaptığım halde Arctic Silver 5 uyguladıktan sonra 60 derecenin üzerine çıkmıyor..
    Ekran kartına da fan almayı düşünüyordum ama fan fiyatlarına baktım ve benim emektar 9800 pro kartımı satsam fanlarla aynı fiyat edeceğinden dolayı almak istemiyordum. Arctic Silver 5 uyguladıktan sonra stok fanla bile buz gibi o/c yapıyorum ve inanamıyorum. Hynix ramlerimin üzerine de ramsink yapıştırdım, bunun da faydası oldu çok.. Gpu ile heatsink arasında kasanın önündeki lcd panelden takip ettiğim bir ısı sensörü var ve ekran kartım önceden direk 50-55 derece arasında çalışırken, şu an 40 derecede çlışıyor. Önceden yüklü durumlarda 65-70 dereceleri görüp cayır cayır yanarken, şu anda stok fanla yüklü durumda bile 55-58 derece arası o/c yaparaktan kullanabiliyorum.

Kısaca makine buz gibi ve uçuyor, mucizenin adı Arctic Silver 5, Herkese Tavsiye olunur...
    Sıcaklıktan dert yanan, başka bir macun kullanan ve macun kullanmayan herkese tavsiye olunur
    Ekran kartlarının stok fanlarından şikayetçi olup aşırı sıcaklarda oyun oynayamayan arkadaşlara da şiddetle tavsiye olunur (artı olarak ramsink de boyundan büyük işler yapıyor, bilginize )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 26 Eylül 2007; 21:11:12 >

• Arctic Silver 5 şu an piyasadaki en iyi çözüm bence.

Orjinalden alıntı: gsaray15

Arctic Silver 5 şu an piyasadaki en iyi çözüm bence.

kesinlikle.. önceden hiç kullanmamıştım ama arkadşlar çok övüyorlardı forumda..
    ben de "altı üstü termal macun ne fark eder" diye düşünüyordum. tabiki kalitelisi fark eder ama bu kadar açık ara bir fark atacağını bilmiyordum, macunu uygulayıp da makineyi açtıktan sonra 5 dk.lık bir süre boyunca ağzımı kapatamadım allahtan sinek kaçmadı
  • Bana biraz uçtun gibime geliyor,Artic Silver 5 satan firmalardan birimisin yoksa?Bir macunun 60 derecelik işlemciyi 48 derecelere düşürmesine pek anlam veremiyorum da.Yanlış anlama sakın,gerçekten haklıda olabilirsin,fakat sadece sözle ben kişisel olarak söylediklerine inanmadım.Resim dahi koysan yinede inanmam.Bu benim sana karşı bir itici tutum sergilediğimden fln değildir,tekrar söylüyorum.Ben sadece o macunu gerçekten o sıcaklıktan çalışan bir işlemciye gözümün önünde sürerlerse inanırım.Tabii sende benii inandırmak mecburiyetinde değilsin,sadece 60 dan 48 lere düşürmesi pek mantıklı gelmedi o kdr.

Orjinalden alıntı: Gatetrans

Bana biraz uçtun gibime geliyor,Artic Silver 5 satan firmalardan birimisin yoksa?Bir macunun 60 derecelik işlemciyi 48 derecelere düşürmesine pek anlam veremiyorum da.Yanlış anlama sakın,gerçekten haklıda olabilirsin,fakat sadece sözle ben kişisel olarak söylediklerine inanmadım.Resim dahi koysan yinede inanmam.Bu benim sana karşı bir itici tutum sergilediğimden fln değildir,tekrar söylüyorum.Ben sadece o macunu gerçekten o sıcaklıktan çalışan bir işlemciye gözümün önünde sürerlerse inanırım.Tabii sende benii inandırmak mecburiyetinde değilsin,sadece 60 dan 48 lere düşürmesi pek mantıklı gelmedi o kdr.

Arctik Silver 5'in distribütörlüğünü aldım da yatırım yapıyorum dostum
    ya da ben normal değilim, burada olmayacak hikayeler anlatıp insanlara "vay canına" dedirttiğimde egomu tatmin etmiş oluyorum da işte zannediyorum ki millet aptal herkes yer, ama planlarım tutmadı, sana denk geldim, sen de yemedin tabi.. napalım

15 YTL verip de şu elimde görmüş olduğunuz mucizevi Arctic Silver 5'i alıyosunuzz.. bitti mi ? bitmediii, yanında bir adet japon malı otomatik kurşun kalem veriyorum. Bitti mi ? bitmediii, bu kurşun kalem için yanında 3 kutu da uç veriyorum. Bitti mi ? bitmediiii ayna çakı çakmak tarak hepsini veriyorum beyler, kaçırmayın

Not : Bu mesajım yalnızca "Gatetrans" arkadaşımıza kinaye içerikli bir gönderimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 14 Temmuz 2007; 17:23:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ceyarr

Arctik Silver 5'in distribütörlüğünü aldım da yatırım yapıyorum dostum
    ya da ben normal değilim, burada olmayacak hikayeler anlatıp insanlara "vay canına" dedirttiğimde egomu tatmin etmiş oluyorum da işte zannediyorum ki millet aptal herkes yer, ama planlarım tutmadı, sana denk geldim, sen de yemedin tabi.. napalım

15 YTL verip de şu elimde görmüş olduğunuz mucizevi Arctic Silver 5'i alıyosunuzz.. bitti mi ? bitmediii, yanında bir adet japon malı otomatik kurşun kalem veriyorum. Bitti mi ? bitmediii, bu kurşun kalem için yanında 3 kutu da uç veriyorum. Bitti mi ? bitmediiii ayna çakı çakmak tarak hepsini veriyorum beyler, kaçırmayın

Not : Bu mesajım yalnızca "Gatetrans" arkadaşımıza kinaye içerikli bir gönderimdir.

Espri anlayışınıza hasta oldum doğrusu.. Akşamüstü akşamüstü iyi güldüm..
    Arkadaşlar, şaka bir yana, ben Arctik Silver 5'in distribütörü falan değilim ama, gerçekten harikulâde bir malzeme..ceyarr arkadaşıma hak veriyorum.İlk kullanımdaki izlenimlerini anlatmış sağolsun. Herkes inanıp, inanmamakta serbest değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 14 Temmuz 2007; 15:34:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun uygulama - Yeni
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben hiç kulanmdım ama zalmanın ZM-STG1 macununu kullanıyorum.çok memnunum ama sizin kulandığınızıda bana çok övüyorlar.39-45dercede cpu sıcaklığım.45yüklüyken.

Orjinalden alıntı: max975

ben hiç kulanmdım ama zalmanın ZM-STG1 macununu kullanıyorum.çok memnunum ama sizin kulandığınızıda bana çok övüyorlar.39-45dercede cpu sıcaklığım.45yüklüyken.

o zalman dediğin oje gibi fırçayla sürülen ürün mü ? Ben de dün AC silver almaya gittim
    girdim dükkana
    adamdan ac silver 5 istiyorum
    adam diyo daha iyisi var zalman var onu veriyim hem sürmesi de kolay dedi
    yok, dedim bana sen ac silver ver, denedin mi diyo haala o daha iyidir diyo
    zorla aldım adamdan ac silveri valla. Bu arada Zalman da iyi diye duydum ama bir kişi olumsuz anlatmıştı, gerçi belki sürmeyi becerememiş biri olabilir bu kişi, herneyse ben zalman'a da güvenirim ve piyasaya kötü bir ürün süreceğini zannetmiyorum. Cpu fanı olarak da zaten zalman 7700 12cm kullanıyorum ve çok memnunum

• en son adi bi macun ile değiştirdiğimde 13 derece fark etmişti bence 15 milyon vermeye değer bi tüpü senelerce gider zaten
    Birgün bütün isteklerin yerine gelecek...
  • ahhh ahh mecıdıyekoyu gez anam gez bulamadım bunu ılla kadıkoyemı gıtcem offf
  • Ülen öle böle aldım macunu bugün,sen benim dediklerimi biraz sert algıladın,aslına bakarsan bende sert yazmışım,kusura kalma.Ama sadece çok mrk ettim bir macun bu kdr düşüş gösterirmi diye,dedim imkansız salıyor fln.Sonra araştırdım detaylşı forumdan fln,macun %99.8 i mi nedir gümüş müş.Aldım,firebal dan.14.96 fln,ama kargosu 5 buçuk fln.O pahalı oluyor işde,toplam 21 ytl tuttu.Umarım işlemci ve ekran kartımda ciddi düşüş sağlıyacaktır.Gelsin youmlarımı yazarım ama hemen yazamam maalesef,çünkü asıl performan 200 saatlik kullanımdan sonra fln etkisini gösteriyormuş.

Söylediklerimi kişisel bir savaş olarak görmeyin.

Orjinalden alıntı: Gatetrans

Ülen öle böle aldım macunu bugün,sen benim dediklerimi biraz sert algıladın,aslına bakarsan bende sert yazmışım,kusura kalma.Ama sadece çok mrk ettim bir macun bu kdr düşüş gösterirmi diye,dedim imkansız salıyor fln.Sonra araştırdım detaylşı forumdan fln,macun %99.8 i mi nedir gümüş müş.Aldım,firebal dan.14.96 fln,ama kargosu 5 buçuk fln.O pahalı oluyor işde,toplam 21 ytl tuttu.Umarım işlemci ve ekran kartımda ciddi düşüş sağlıyacaktır.Gelsin youmlarımı yazarım ama hemen yazamam maalesef,çünkü asıl performan 200 saatlik kullanımdan sonra fln etkisini gösteriyormuş.

Söylediklerimi kişisel bir savaş olarak görmeyin.

dostum zaten ben de öyle kızmadım ama uyguladım ve gördüm yani onu anlatmaya çalışıyorum.. bak sen de almışsın, garanti ediyorum sana 200 saatlik kullanımı falan beklemene gerek kalmayacak, uyguladıktan sonra şaşıracaksın, dene ve gör diyorum sana sadece

macunun özelliği boşluk bırakmadan işlemci ve gpunun yüzeyini tamamen kaplaması

ve ince, sıva gibi tek kat sürülmesi gerekiyor.. sakın fazla kullanma

• kardeş macunu nasıl sürdün anlatsana önce işlemciyi temizledin sonra işlemcinin üstüne artic silver 5 sürdün ama ne kadar sürdün? Sürdükten sonra soğutma bloğunu üstüne oturtup sağsol oynattın mı? yoksa kredi kartıyla falan mı sürdün nası oldu anlatıver bize ya

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

kardeş macunu nasıl sürdün anlatsana önce işlemciyi temizledin sonra işlemcinin üstüne artic silver 5 sürdün ama ne kadar sürdün? Sürdükten sonra soğutma bloğunu üstüne oturtup sağsol oynattın mı? yoksa kredi kartıyla falan mı sürdün nası oldu anlatıver bize ya

EVet bende mrk ediyorum nasıl sürüldüğünü.Söylendiği gibi incecik ve tamamen sürünce korkum fanı üstüne koyduktan sonra yanlara bir miktar daha taçması.Eğer taşarsa aradan işlemciye akmazmı.Ben şu an ki macunu bile ufacık sürüdm,fanı koyunca yanlara doğru esnedi o macun.İşlemci üzerine komple yaysam dediğin gibi işlemci baskısından dolayı taşmak olcak birde.Ben ztn bigtyphoon aldım birde as5 aldım,daha gelmediler.Gelsinler sonuçları öyle yazarım sizlere.

• Arkadaşlar, prinç tanesi kadar bir parça yetiyor.Ben işlemcinin tam ortasına prinç tanesi kadar sıktım ve Freezer7 yi oturttum, montajı tamamladım. Ama içime kurt düştü, acaba her tarafına yayılmış mıdır diye..Tekrar sökmeye çalıştığımda, iki metalin birbirine zamk gibi yapıştığını gördüm. Biraz zorlayarak işlemci ile soğutucuyu ayırdığımda, ne bir taşma vardı, ne de boş kalan bir yer..Benim notum, 100 üzerinden 1500..
  • Prinç tanesi kdr yetiyormuş evt.Bende ilk sürdümde yapıştırınca fanı o yayıyor baya,hatta yanlara taştı çok çok az da ben onu sildim ordan.Ufacık bişi bile yayıyor hemen oturtunca.Ondan dedim ya,tamamına yayarsam birde oturtunca fanı daha da yanlara taşmasın diye.Ayrlıcam artık bişiler.
    öncelikle ac silver diğer çamur macunlar gibi sürmesi zor olan bi macun değil, zira ben mavi renkli titanı sürerken ne yaparsam yapayım arada boşluklar kalıyordu ve o macunu kullanıp sonrasında söktükten sonra bile araların hep boşluklu kaldığını fark ettim.

süreceğimiz yüzeyi(cpu veya gpu) öncelikle asetonlu pamuk ile tertemiz yapmak gerekiyor.
    Ben ac silveri sürerken şirıngayı hiç enjekte bile etmedim, tepesinden hafif hafif basınç uygulayınca zaten sürerken akarak gidiyor, ben ac silverin şırıngasını kalem tutar gibi nokta nokta arkasından hafif basınç uygulayarak yüzeyi taradım ve yine şirınganın ucuyla fazla olan yerleri az olan yerlere dağıttım. Zaten ince sürdüğünde taşma yapmayacak bir malzeme. ucu uzuyor adeta uhu gibi
    daha sonra kullanmış olduğum zalman fanı üzerine oturttum ve hiç dokunmadım. Soğutucunun iki tarafındaki vidaları dengeli bir şekilde sıktım.

keşke foto çekseydim sürdükten sonra

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.