Şimdi Ara

Intel'den yeni yılda yeni indirimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son günlerde yaşadığı sıkıntılı günleri atlatmaya çalışan Intel, yeni nesil Pentium 4'lerin satışını arttırmak için 915 serisi yongasetlerine iki yeni kardeş ekleyecek. 915PL ve 915GL olarak adlandıralacak yeni ürünler sadece DDR400 belleklere destek verecek. Intelin dikkat çekmeye çalıştığı nokta ise ürünlerin fiyatları. Ürünler LGA775 ve PCI-e ile uyumlu olacak. Fiyatlarının ise ağabeyleri 915P/G'den %30 civarında daha ucuz olacağı yönünde. Bu indirim anakart fiyatlarına ise 10$ civarı bir düşüş şeklinde yansıyacak. Bu şekilde Intel, yeni yılın ilk çeyreğinde Lga işlemcilerin satış oranını %15den %30lara çıkaracağını tahmin ediyor.

    İkinci bir indirim ise Celeron D'lerde yapılacak. Ufak kardeş D 320(2.4 GHz) dışındaki bütün Celeron D lerde yeni yılın ilk aylarında %7-8 civarında indirime gidilecek.

    İndirimlere genel olarak baktığımızda Intel, pazar payınının büyük bölümünü Amd'ye kaptırdığı giriş ve orta seviyeyi geri almaya çalıştığını görüyoruz. Zaten HP, Dell gibi büyük firmalarla iyi anlaşan Intel, oem pazarda da hakimiyetini arttırmaya çalışsa da hala en iyi fiyat/performans oranını Amd'den alabilmiş değil. Üstelik Intel'in yeterli sayıda üretim yapamaması, doğal olarak da talepleri karşılayamaması büyük firmaları huzursuz ediyor.intel sorunlarına kısa zamanda bir çözüm getiremezse her geçen gün AMD' ye daha fazla pazar payı kaptıracak gibi.








  • Kolay Gelsin İNTEL kardeş...

    Çok Paramızı yedin zamanında.
  • acaba prescottlardada ucuzlama olacakmı.
  • intel daha çok rev çıkaracak pentium m ile biraz akılıca birşeyler yapmış bakalım p4 adından ne zaman birakacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VenomS

    intel daha çok rev çıkaracak pentium m ile biraz akılıca birşeyler yapmış bakalım p4 adından ne zaman birakacak

    hakkat yaa.
    insanlar yenilik ister.
    benim 1 arkadaş wardı prescottları p5 sanıyordu almaya gitmişti ama p4 oldugunu duyunca wazgeçmişti.
    intel bu iştende anlamıyor.
  • hadi Amd senden de birşeyler bekliyoruz:)

    Yeni bilgisayar toplıyacak biri olarak
  • AMD 64 bit ile yeniliklerini sürdürürken İntel hala 32 bitte kalmaya ısrarcı galiba. Walla kendileri bilir bende p4 war sırf 64bit için AMD'ye geçicem. İntel hala 32 bitlerle sürünsün. Bu saatten sonra 32 bit alınmazzzz.
  • The_BaD sana sonuna kadar kaılıyorum bu intel bir değişiklik veya yenilik yapmazsa maziye mahkum kalma ihtimali doğar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The_BaD

    AMD 64 bit ile yeniliklerini sürdürürken İntel hala 32 bitte kalmaya ısrarcı galiba. Walla kendileri bilir bende p4 war sırf 64bit için AMD'ye geçicem. İntel hala 32 bitlerle sürünsün. Bu saatten sonra 32 bit alınmazzzz.

    bak bende geçiorm şimdiden iki müşteri kaybettiler...
  • ne diyelim ii olmuş, benim gibi intelciler sevinecektir mutlaka..
  • kahrol intel amd forever
  • İntel boş durmuo bunun da sebebi müşterilerin bi kısmını amd ye kaptırmış olması ama işin biraz da garip tarafı amd bütün kozlarını ortaya koymuş gibi... umarım bu kadarl sınırlı diildir eger oleyse amd nin suandaki krallığı 2005 sonlarına dogru sona erecek gibi

    İnşallah öle olmaz



    şirketlerin rekabet oranı ne kadar artarsa alıcı o kadar mutlu olur.Çünkü en kazançlı o çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.