Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Core 2 Duo İşlemcilerde Stepping (CPU Revizyonu)'in Performansa Etkisi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: Core 2 Duo İşlemcilerde Stepping (CPU Revizyonu)'in Performansa Etkisi Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
m_runo

Sisteme Gözat

3 Eylül 2007; 15:43:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

E2180 piyasada görünmeye başladı, revizyonları ve o.c. performansı konusunda netleşen bilgiler var mı acaba ?
CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Eylül 2007; 15:54:04 

E2180 M0 revizyon ve bütün işlemciler M0 revizyon olacak, yani daha gelişmiş olan revizyon kullanılacak E2180'lerde. E2140 ve E2160 daki gibi iki ayrı revizyon olmayacak piyasada. Ayrıntılı bilgiye intelin sitesinden ulaşabilirsin. http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ProcFam=2841&sSpec=&OrdCode=

BlindGuardian

3 Eylül 2007; 16:01:59 

Harika bir çalışma olmuş gerçekten emek sarf etmeşsin

All of my life I have lived by a code and the code is simple: honor the gods, love your woman and defend your country. Troy is mother to us all. Fight for her!

Gigabyte p35c ds3rE2200@3,4 ghz+ Zerotherm Nirvana
Sparkle 8800gt (730-2200) 512mb coolpipe3+2500rpm 8cm fan
Ocz Vista 2*1gb 800@905 mhz
High Power 500 watt
Acer Aspire 5024 WLMI

CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Eylül 2007; 16:19:06 

Böyle bir çalışma Türkiye'de sadece DonanımHaber'de. Dünya'da varmı bilmiyorum.

cagri105

Sisteme Gözat

4 Eylül 2007; 11:28:17 

Bu konuyu kullanıcı ürün incelemesi yaptım.Konu sahibi @CoolnQuiet a teşekkür ederiz

• Forum kurallarına aykırı ya da taşınacak mesajları(!)ikonu ile bildirebilirsiniz.
  • Lütfen imzanızı kurallara uygun hale getiriniz.Kurallar için tıklayınız.
  • Forumun size ne verdiğini düşünmek yerine,öncelikle sizin buraya ne verdiğinizi düşünmeniz gerekir...
  • Msn online: cagri @donanimhaber.com Icq: 958358 Web: http://www.cagri105.com
metinolampx

Sisteme Gözat

4 Eylül 2007; 11:35:17 

q6600 için çalışabildiği max sıcaklık 62,2 görünüyor bendeki işlemci bu değerin üstüne çıktığı zamanlar oluyor ne gibi bi problem yaşatır bu durum , reset atmadı hiç

CoolnQuiet

Sisteme Gözat

4 Eylül 2007; 11:53:33 

Tabloda belirtilen değerler, intel tarafından açıklanan dizayn değerleri ama bu değerlerin daha üstünde yada altında çalışabiliyor işlemciler, üst tavan olarak 80 li 85 li dereceleri bile görebiliyorlar. Alt tavan olarakta sıfırın altında çalışabiliyorlar reset atmadan. Bu sıcaklık değerlerini böyle vermesinin nedeni intelin bana göre, işini ne kadar sıkı tuttuğunun bir göstergesi.

S.T.A.L.K.E.R

4 Eylül 2007; 13:14:04 

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bir önceki revizyon olan B2, yani eski revizyon ve maalesef iyi değil benim incelememe göre. L2 olsa daha iyi olurdu.

b2/l2 arasında bir fark göremedim listede
neye göre kötü acaba merak ettim şimdi

PENTAX K10D & Pentax SMC-DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL
## D-SLR > Terimler & Teknik bilgi ##
CoolnQuiet

Sisteme Gözat

4 Eylül 2007; 15:08:37 

İşlemcinin boşta çektiği güç değerleri farklı L2 steppingte 12 watt iken bu değer B2 steppingte 22 watt yani 10 watt daha fazla buda işlemcinin daha çok ısınması demek ve O/C yapıyorsanız ne kadar çok ısı o kadar kötü sürpriz demektir.

Yapmıyorsanızda işlemci sıcaklığınızın artması yanında sisteminizin güç tüketimi artacaktır, gerçi 10 watt küçük bir değer ama 10 watt 10 watt dır. Bu devirde kim kime bedavaya 1 watt veriyor değilmi.

(Esprim beğenilir umarım.)

S.T.A.L.K.E.R

4 Eylül 2007; 15:26:36 

benim için pekte onemli deil ama oc yapıncada pek ısınmıyor artış fazla deil
ayrıca çalışma güzel olmus ama eskiler herzaman unutulmaz b2/12 ark etmiyor artık satmak istedikleri zaman her türlü satıyorlar
biz ilk alanlardan oldugumuz için böyle oldu

espri idare eder gel ben sana 11w veriyim ortalama 6,5 wattla kardes kardes geçinek

PENTAX K10D & Pentax SMC-DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL
## D-SLR > Terimler & Teknik bilgi ##
kizilelma

Sisteme Gözat

9 Eylül 2007; 13:57:58 

selam dostum bilgiler icin eline saglik
bi de bu islemcilerin unvanlarini yazsaydin keske mesela brisbane mi windsor mu falan cok guzel olucak ti

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

AMD X2 işlemciler içinde, revizyon tablosunu hazırlamayı başardım, bilgileri AMD'nin sitesinden aldım zira diğer sitelerde AMD işlemcilerin revizyonlarından bahsedilmiyor pek bildiğiniz üzere.

Tabloyu incelediğimizde;

1. 3600+ ın tek örnek olması nedeniyle diyecek birşeyimiz yok.

2. 3800+ da 35 W la çalışan F2 revizyona sahip işlemci iyi gözüküyor, zira 78 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu sıcaklık AMD Athlon 64 X2 işlemciler arasındaki en yüksek sıcaklık. Bu işlemciye sahip olan arkadaşlar tecrüblerini ve işlemcinin performansı hakkında elde ettikleri puanları bizlerle paylaşırsa memnun oluruz. Bu seçenek haricinde ise 3800+ söz konusu olduğunda en alınabilecek işlemci F3 revizyonuna sahip olanı. Nede olsa en son revizyon, en iyi revizyondur.

3. 4000+ hem 65 hemde 90 nm. teknolojisi ile üretildiğinden alınması gereken işlemci burada G1 revizyona sahip Brisbane modeli.

4. 4200+ sadece 90 nm. teknolojisi ile üretiliyor, bu işlemciyi alırken biraz dikkatli olunmalı bana göre çünkü F2 revizyonuna sahip iki farklı seçenek mevcut birisi 65 watt diğeri ise 89 watt maximum güç çekiyor. İşin daha da ilginci spec numaralarının aynı oluşu. Bu yüzden bu işlemciyi alacak arkadaşlar çektiği gücü kontrol ederek almalı yani 65 watt güç çeken model en iyi seçim bu işlemci söz konusu olduğunda

5. 4400+ hem 65 hemde 90 nm. teknolojisi ile üretildiğinden alınması gereken işlemci burada G1 revizyona sahip Brisbane modeli.

6. 4600+ yine sadece 90 nm. teknolojisi ile üretiliyor, bu işlemcininde 65 watt güç çeken F3 revizyonu alınmalı. Bu revizyonu ayırt etmek kolay çünkü spec kodu F2 revizyonundan farklı. F2 revizyonun ise yine 4200+ ta olduğu gibi iki farklı modeli var ve yine bunlarında spec kodu ilginç bir şekilde aynı.

7. 4800+ hem 65 hemde 90 nm. teknolojisi ile üretildiğinden alınması gereken işlemci burada G1 revizyona sahip Brisbane modeli.

8. 5000+ hem 65 hemde 90 nm. teknolojisi ile üretildiğinden alınması gereken işlemci burada G1 revizyona sahip Brisbane modeli.

9. 5200+ sadece 90 nm. teknolojisi ile üretiliyor. Tercih edilmesi gereken revizyon F3 revizyonu çünkü daha az güç çekiyor ve daha yüksek sıcaklığa dayanabiliyor ve spec kodundan kolayca ayırt etmek mümkün.

10. 5400+ 5600+ 6000+ işlemcileri yine tek örnek olduğundan onlar içinde söyleyecek birşey yok ancak 6000+ ın ne kadar kötü bir işlemci olduğunu birkez daha görüyoruz (overclock anlamında) çünkü hem 125 watt çekiyor hemde 63 derece ile bu işlemciler arasında en düşük sıcaklığa dayanabilen model. O yüzden overclock yapmak isteyenlerin bu modelden uzak durması akıllıca gözüküyor.

Not: Tabloyu iyi göremeyen arkadaşlar eğer firefox kullanıyorlarsa sağ tıklayıp resmi göster diyebilir veya diğer browserlarda, alıntı diyerek tablonun linkini alıp başka bir pencereye yapıştırarak açabilirler.

Cümle doğan ölmüştür...
Yunus Emre

|Philips 220XW8FB 5ms| | E6400 2.13@3.2 Ghz| |Thermaltake BigTyphoon| |Kingston HyperX 2x1GB 667@1000 Mhz 4-4-4-12-1t | | Abit IP35 Offlimits OC King 400fsb| |Palit HD3850 680/1660@708/1710 | |Seagate 250gb SataII NCQ 16mb 410as 3aac + Seagate 80gb 2mb ide| |Asus 1814BLT Lightscribe DVD-RW| |Raidmax RX-9 Piano Black Gaming Case| |FSP Bluestorm II 500w| |Smartnet Wireless ADSL| |Logitech Z-10 yada X-540| |SonyErickson W-550i| |Samsung Multimedya Klavye| |Vista 64 bit Ultimate TR| |Sony PSP 3.90m33| |Vestel Pixellence 32760| |Next 2000xci plus|
CoolnQuiet

Sisteme Gözat