Şimdi Ara

Ekran kartları için yeni etkili soğutucu çözümü - Jetart JACSH1 soğutma kiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sürekli gelişen ekran kartı grafik işlemcilerini soğutmak, zaman zaman sistemin ana işlemcisini soğutmaktan zor olabiliyor. Ekran kartları ile beraber gelen stok soğutucular GPU' yu normal hızlarında ancak soğutabilirken, kartlarını biraz olsun zorlamak isteyen kullanıcılar ekstra soğutmalara ihtiyaç duyuyolar. Su soğutma kullananları bir kenara bırakırsak, hava soğutma seçenekleri çok sınırlı. Ati kartlar için VGA Silencer ve nVidia kartlar için bulunan NV Silencer dışında fazla seçeneği olmayan bu piyasaya Jetart adlı firmanın Jetart JACSH1 soğutma kiti de girdi.

    Hem Ati hemde nVidia kartlara tam uyumlu olan Jetart, rakiplerinin bu eksik yönünü taşımıyor ve kafadan bir puan öne geçiyor. Ürün satılırken kit diye geçiyor. Bunun sebebi iki farklı markaya da destek vermesinin yanında beraberinde gelen 8 adet bakır ram soğutucusu. GPU' ya temas eden yüzey çok iyi bir işçilik ile düzleştirilmiş ve parlatılmış. Yapısı gereği biraz büyükçe olan GPU soğutucusu, altında kalan ram soğutucularına yer açmak için GPU' dan yukarıya doğru yükselen bir yapıya sahip. Yükselen bu yapı ısıyı yukarıdaki kanatlara tüp şeklindeki bakır blok ile taşıyor ve bu sayede soğutma sağlanıyor. Isınan kanatları 3400 devir/dk hızda dönen ve işini çok iyi yapan sessiz bir fan soğutuyor.

    Ati 9800XT ile beraber test edilen Jetart JACSH1, resimde görüldüğü gibi uygulandıktan sonra çok sağlam oturmuş gibi gözüküyor. Farklı model kartlara uygulama için yanında verilen adaptörleri kullancağınız Jetart JACSH1' ün destek verdiği kartların listesine buradan ulaşabilirsiniz. Soğutma kitinin performansına gelince, 9800XT kullanılarak yapılan testlerde, stok soğutma ile karşılaştırılan Jetart zaman zaman 20 dereceye varan sıcaklık düşmelerine sebep olmuş. İki soğutma sistemi ile yapılan overclock denemelerinde kullanılan başka bir kart X800, düşük sıcaklıklardan dolayı 506/547 hızlarından 551/595 seviyelerine sorunsuzca çıkmış ve 3D Mark03' ten 10651 puan alarak stok soğutmaya yaklaşık 1000 puan fark atmış.

    Ana soğutucu üzerinde bulunan mavi ledler sayesinde kasanızın görünüşüne de katkıda bulunan bu setin performansı ortada, çok etkileyici. Piyasada fazla alternatifi bulunmayan bu tarz ürünlerin seçeneklerinin artması sevindirici. Tek ürünle iki farklı markaya destek sağlanması ayrı bir esneklik. Piyasaya yeni çıkan ürünün fiyatı ve ülkemize ne zaman geleceği hakkında henüz bilgi yok.


    Sayfanın Linki : http://www.jetart.com.tw/








  • test sonuçları ve pratikliiii gerçek ise silencer devri kapanıo demektir ancak ben biras msi kaliteli modellerinde kullandııı büyük bakır soutucuya benzettim ama yine de hem görüntü hemde performans olarak etkileyici duruo...
  • abi bu tr de satılır mı??
  • VGA Silencer gibi havayı dışarı atsa bence daha güzel olurdu bu firmanın Türkiyede satan bir firma varmı acaba?
  • daha yok ama inşallah phalı olmaz
  • yaw bende alacakt1m karta bir sogutucu.Bunu beklesemmiki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umut*TAF

    daha yok ama inşallah phalı olmaz


  • quote:

    Orjinalden alıntı: hannibal

    yaw bende alacakt1m karta bir sogutucu.Bunu beklesemmiki?


  • Ya zaten benim ekran kartımın üzerinde çift fanlı bakır soğutucu var. Her birinin üzerine de bakır temas ediyor. Dolayısıyla bir VGA Silence4 ün yerini tutacağını hiçsanmıyorum. Malum sıcaklık gene içeride kalıyor. Ben VGA Silencer 4 modelini beklemeye razıyım
  • VGA silencer rev2 taktım 9550ye 435mhz vpu hızında pcbnin üstüne dokunuyorum buz gibi. sanki içerde işlemci yok. rev2 böyleyse VGA silencer 4 ü düşünemiyorum Bırrrr..
  • ya bende 9550 alıyorum cuma günü bana soğutucu olarak ne tavsiye edersiniz.
  • Benim tavsiyem hemen birşeyler alma. önce kendi soğutucusuyla bir deneme yap. 400-450 arasında kalıyorsa zaten soğutsanda voltaj yetmeyeceği için bir işine yaramayabilir. Çünkü alet bu sıcaklıklarda pek ısınmadığı halde çalışmayabiliyor. Verdiğin paraya yazık olmasın sonra. Ondan sonra ne alacağını düşünürsün. Ben VGA silencer + ramsink + kasa fanı kullanıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hannibal

    yaw bende alacakt1m karta bir sogutucu.Bunu beklesemmiki?

    Bekle bekle Bu üründe emsalleri gibi 1 sene sonra gelir türkiyeye yeni ekrankartıda alırsın soğutucu ile beraber
  • çok güzel test sonuçları ürünün gereçektende performansı görünüşünün çok üstünde
    çok ufak tefek gibi görünüyor ama performansı çok iyi
  • firebal da gördüm bunu 53-54 ytl arası 9550 yi satıyım 9800pro ya bundan takıcam
  • Revoltec Markası altında modifiyeli ve güçlendirilmiş olarak türkiyede piyasaya sunulmuş. Biz silencerları getirdik bilindiği üzere ama silencerla uyumsuz modeller için ya da çoğu model şu an elimizde olmadığı için bu ürünü çok önceden tavsiye ettik zaten alanlarda memnun güzel bir ürün..
    quote:

    Orjinalden alıntı: umut*TAF

    firebal da gördüm bunu 53-54 ytl arası 9550 yi satıyım 9800pro ya bundan takıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.