Şimdi Ara

Toyota Corona Tavsiye edermisiniz? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
4
Favori
123.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende 93 corona var bence hiç düşünme mercedesi aratmayn bi araba benm ki otomatk bnce otomatk al bi sür pişman olmassn 2 senedr kullanıyrm.
  • Bizdede var Corona arabanın parçadan yana sıkıntısı yok mağarada mısınız git bi sefaköye aksaraya dolu var...
  • corona kullanmadım hiç ancak kardeşi carina vardı bizde kesinlikle çok güzeldi.
    sizin yerinizde olsam o fiyat o modellerde mazdaları incelerdim. 323 yada 626 motor hacmi takıntınız yok sanırım 626lar tam istediğinizin karşılığı bir araçtır.
    yedek parça sıkıntısı asla yaşamazsınız, en ücra yerlere bile bikaç günde kargolanıyor istediğiniz parçalar. alın kullanın rahatlığını yaşayıın o segmentin.
  • herkese merhaba arkadaşlar

    1994 model corona nın takım halinde kilit göbeklerini arıyorum.kontak + kapılar.(sadece göbekleri)

    nerede bulacağım hakkında bilginiz var mı ?
  • sel.al. coronayla asla yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız. en bozuk yollarda bile dayanıklı ve sağlam artı ben çorum gibi bir yerde bile parça sorunu yaşamadım. aradığınız her parçayı bulma şansınız var.
  • arkadaşlar 1993 model corona buldum kilometresi 170.000 km de sizce bu araç alınırmı. fiyatı ise 10500. resimlerde temiz görünüyor ama kilometreyi sorun yaptım. daha önce toyota kullanmadım. sizce bu araç daha sıkıntı yapmadan gidermi.
  • ben de aracımı sattım ve şimdi corona bakıyorum. bakalım kafama uygun bulabilecekmiyim. otomatik vites istiyorum. daha önce otomatik honda kullanmıştım çok zevkli bir sürüşü vardı.
  • temmuz ayında 94 model corona apeks almış bulunmaktayım. 3 aydır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. şansıma aracın motoru çok iyi çıktı. kaporta ise biraz çizikleri mevcut. dıştan komple boyatmayı düşünüyorum. şimdilik bu şekilde kullanıyorum. yakıt konusunda 2.0 motorun çok yakacağını düşünüyordum. bunu bilerek aldım. zaten çoğunlukla uzun yolda kullanacaktım. ama bu araba beni şaşırttı. 2.0 motor olmasına rağmen yakıt 1.6 motordan daha az. tabi bu kıyaslamam bir önceki arabam olan 1.6 laguna iledir. yani lagunadan az yakmaktadır. şehir içi km de 250 kuruş, şehir dışı ortalama 110 km hızla 195 kuruş yakıtı var. performans olarak da bir çok araca on basar. ses yalıtımı laguna kadar olmasa da epey başarılı. mesela iki sene önce bir ara kullandığım honda ya göre ses yalıtımı çok çok iyi.
    geçenlerde aracıma antifiriz koydum. ertesi gün park ettiğim yerde aracımın altının ıslak olduğunu fark ettim. artık orjinal radyatörü miyadını doldurmuş. 175 tl ye yeni radyatör ile 20 tl ye termostat değişimi yaptım. eskiden uzun inişlerde hararet ibrem aşağılara düşüyordu. şimdi ise sabit tam ortada. iniş yokuş fark etmiyor.
    aracımdan şimdilik gayet memnunum. almak isteyen arkadaşlara tavsiyemdir.




  • Merhaba,

    Konuyu hortlatma zamanı gelmiş :) Ben 2 sene önce daihatsu applause hakkında bilgi almak için foruma girmiştim. Yorumlar doğrultusunda applause aldım 2 senedir kullanmaktayım. Gayet de memnun kaldım 4 defa bursa-samsun arası yolculuk yaptım bunların 2 tanesi yaz aylarında sıcak zamanlarda. Uzun lafın kısası performans, konfor, yakıt tüketimi olarak memnun kaldığım bir araçtı. Çok alma diyen oldu ama ben sadece kullanıcı yorumlarını dikkate aldım ve pişman değilim.

    Şimdi corona almayı düşünüyorum 93-94 model, 11-12.5 bin civarında bir bütçe belirledim. Sayfalardaki kullanıcı yorumlarını okudum kaliteli bir araçmış gibi duruyor. Merak ettiğim bir kaç husus var kullanıcılardan yorum almak istediğim.
    1- lpg de yağ eksiltme problemi var mıdır? bir kaç kişiden bu tarz yorumlar duydum.
    2- radyatör su eksiltme ve hararet sıkıntısı yaşatır mı?
    3- yakıt tüketimi güncel lpg fiyatına göre hesaplayanlar bilgi paylaşabilir mi?

    nissan primeira ve corona arasında kaldım, dış görünüş ve iç dizayn için benim için corona 1 adım önde. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • Merhaba konuyu birazda ben hortlatmış olucam. 93 corona buldum ancak kaporta hasarı büyük.Kaporta ustam var. Ancak merak ettiğim kaportanın tamir edilemeyen parçalarının yenisini takmak isterse forumdaki arkadaşlardan çıkmacı yada ucuz parçacı tanıdığı olanlar bilgi verebilir mi? Kaporta 93 model çıkması bulunur mu? Teşekkürler şimdiden.
  • slm
    arkadaşlar konu yıllar önce açılmış fakat bende alıcam bir corona parça konusunda hala düşünceleriniz aynı mı paylaşan arkadaşlar olursa ssevinirim teşekkürler...
  • S.A arkadaşlar şuanki güncel lpg fiyatları hakkında bi yakıt ölçümü yapan arkadaşımız varsa bizleri bilgilendirirse seviniriz...
  • konu biraz eskide olsa söyleyeyim araba alıcaklara faydası olur belki ; öncelikle o fiyatlara (9-15 bin tl ) alınabilcek en iyi arabadır diyebilirim. babamın 92 gli coronası var çok konforlu , yol tutuşu üst düzey arabaya bindiğinizde güven veriyor motor sesinide içeri almaz yol sesinide fakat 2000 motor ve benzinli olduğu için biraz fazla yakar , çok atak hızlı kalkan bir araba değil ama uzun yolda çok iyi basar araba eski olduğu için düşündürebilir ama çoğunlukla kaportada çürüme olmaz araç 210.000 km de tekerlek bilyalarını ilk kez yeni değiştirdik türkiyede sorunu olduğu düşünülen konu parça sıkıntısıdır ama hiç de öyle değil antalyada olmamıza rağmen çoğu parçası bulunuyor. tabi yürüyen aksamı için konuşuyorum . arabanın içindeki parçaları bulmak zor (konsol , kolçak parçaları kapı kolları vb.)
  • iyi günler.bugün 93 Model Corona Aldım. Motorun Üstünde Resimde Belirttiğim Hortumlu parça motor üst kapağından gevşemiş cıkmıs gibi duruyor. bu parca ne işe yarıyor ve ismi nedir bilen varmı acaba.
     Toyota Corona Tavsiye edermisiniz?
  • hortumda sorun yok. alttaki subap ta sıkıntı var yerinden oynamıs. Türkiye de Yok. Ebaydan sipariş ettim bakalım gelirmi. tam olarak ne işe yaradıgınıda bilen yokki önemli birşeymi yakıtı etkilermi.
     Toyota Corona Tavsiye edermisiniz?
  • bu ara ben de corona bakıyorum kendime. fakat temizini bulmak epey zor görünüyor.
  • Bu gün itibariyle 350000 km yi devirmiş bulunan aracımız,91 model otomatik vites ve bu Kmye kadar ne motor yapılmış ne de şanzıman yapılmış buradan anlayabiliriz ne kadar sağlam bir araç olduğunu. yaklaşık 1.5 senedir bizde gerçekten süper bir araç o paralara alınabilecek en iyi araba coronadır. Aldığımızdan bu yana yaklaşık 25000 kilometre yaptık bi çok kez uzun yola gittik çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Alırken çok Tereddütte kalmıştık elimizde mi kalır satılır mı satılmaz mı diye ama bi an bile pişman etmedi bizi satmayı hiç düşünmedik bi aksilik olmazsa uzun yıllar bizimle olacak gibi görünüyor. Yakıt konusunda da hiç üzmez 20 25 Kuruş arası Yakıt tüketimi var LPGde. Almayı Düşünen Arkadaşlara tavsiyem 300 500 fazla verin temizini alın kafanız rahat olsun kilometreye çok takılmayın 20 25 Yaşında araç sonuçta. Düzenli bakımları yapılarak bir Ömür binilecek araçtır. Piyasada 15 20 bine satılan bir çok araçtan üstündür konfor genişlik donanım vs ne ararsan var :)
     Toyota Corona Tavsiye edermisiniz? Toyota Corona Tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilebiletutsak B kullanıcısına yanıt
    aracı kaca aldın hocam?
  • Arkadaşlar merhaba

    Benim dedem 12 yıl önce 1994 model bej renginde 2.0 GLİ sahibiydi şuana kadar dedemin aldığı en iyi araçlardan birisidir beni en büyük çeken rengi ve dış tasarımı olmuştur dış tasarımı Amerikan arabalarını andırıyor nereden Amerikan arabasını andırıyor derseniz farlarının yanında turuncu ışıkları, plakalarının kare şeklinde ve arka stoplarının ortasında plâka yerine Corona Yazısı bulunmasıdır

    Corona 1994 model olmasına rağmen 1997 ve 1998 model gibi gözüküyor bana göre Corona Carina'ya göre daha prestijli, daha iyi ve daha yeni bir tasarıma sahiptir yanlış anlaşılmasın Carina'yı da severim ama Corona kadar değil

    Kısacası CoronAŞK'tır
     Toyota Corona Tavsiye edermisiniz? Toyota Corona Tavsiye edermisiniz?

    NOT: Fotoğraflar alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larvus -- 30 Haziran 2015; 21:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dagetegi D kullanıcısına yanıt
    şimdi de bu model araçlara aradan 4 yıl geçmesine rağmen 12-14.000 tl fiyat istiyorlar. çıldırmış bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.