Şimdi Ara

modemi sürekli aç kapa bir sorun olurmu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
4.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • modemi sürekli açıp kapatıyorum.açık bırakmamın ya da sürekli açıp kapatmanın bir sorunu varmı? daha doğrusu bilg kapattığımda açıkmı kalsın yoksa kapalı mı?
    modem:us robotics 9105

• Ben hiçbir zaman kapatmıyorum.Açık olmasının riski şebekedeki voltaj aniden yükselirse (burası Türkiye ) Modeminiz uçabilir(ve prize bağlı diğerleri).Ben işi sağlama alayım derseniz direkt fişi çekin.Günde üç beş kez açıp kapamakla modeme birşey olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Punisher -- 26 Aralık 2004, 2:20:04 >
  • eğer günde 5-6 defa açıp kapatıyosan sorun olmaz.Ama saat başı kapatıp açıyosan sorun olabilir belki.Yani günde 10'u geçirmemeye çalış yine de ne olur ne olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

eğer günde 5-6 defa açıp kapatıyosan sorun olmaz.Ama saat başı kapatıp açıyosan sorun olabilir belki.Yani günde 10'u geçirmemeye çalış yine de ne olur ne olmaz..
    bi halt olmaz da kapatmayada hiç gerek yok. kablo modem 2 yildir acik bise olmadi. simsekli yildirimli havaalrda falan fisi cekmek iyi fikir olabilir onun disinda gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraan

bi halt olmaz da kapatmayada hiç gerek yok. kablo modem 2 yildir acik bise olmadi. simsekli yildirimli havaalrda falan fisi cekmek iyi fikir olabilir onun disinda gerek yok

Alıntıları Göster
    yav ayda 2-3 anca kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nitrogliserin

yav ayda 2-3 anca kapanıyor

Alıntıları Göster
    2 haftadır bilg kapatmadım bir şey olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piredator

2 haftadır bilg kapatmadım bir şey olur mu?

Alıntıları Göster
    Bişey olmaz. Ben 20 gündür kapamadım:) Hatta son 1 haftadır restart bile atmamıştım düne kdr can çekişiyodu windows:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Bişey olmaz. Ben 20 gündür kapamadım:) Hatta son 1 haftadır restart bile atmamıştım düne kdr can çekişiyodu windows:)

Alıntıları Göster
    evet bişi olmuyo zaten nedense size bişi olmuyo ben 6 gün açık bıraktımmm..
    sonrada yeni bir modem aldım kimseye tawsiye etmem....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetnamli

evet bişi olmuyo zaten nedense size bişi olmuyo ben 6 gün açık bıraktımmm..
    sonrada yeni bir modem aldım kimseye tawsiye etmem....

Alıntıları Göster
    ısınmasını kontrol et modemin, eger fazla ısındığını düşünüyorsan kapa, yok deil diyorsan kapama! bu arada elektronik sistemlere en çok zarar veren şey aç kapa olayıdır! yani bir bakıma gerilim değişiklikleri! o yüzden bilgisayarı bile fazla açıp kapamamak lazım! hoş her durumda tedaş bi yolunu bulup gerilim artırıp azaltır ama.!
    ben ahmetnamlı nın modem neden gümledi merak ettim doğrusu. ısınma problemi mi, baska bişey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk172

ısınmasını kontrol et modemin, eger fazla ısındığını düşünüyorsan kapa, yok deil diyorsan kapama! bu arada elektronik sistemlere en çok zarar veren şey aç kapa olayıdır! yani bir bakıma gerilim değişiklikleri! o yüzden bilgisayarı bile fazla açıp kapamamak lazım! hoş her durumda tedaş bi yolunu bulup gerilim artırıp azaltır ama.!
    ben ahmetnamlı nın modem neden gümledi merak ettim doğrusu. ısınma problemi mi, baska bişey mi?

Alıntıları Göster
    birşey olmaz açıp-kapamak anormal bir olay değil ki... gerekince kapat...gerekince aç...

• quote:

Orijinalden alıntı: nakka

birşey olmaz açıp-kapamak anormal bir olay değil ki... gerekince kapat...gerekince aç...

Alıntıları Göster
    selam. ya arkadaslar tam buna benzer bir topic acacaktım bu topici gormem iyi oldu.:) anne ve babamın radyosyon korkusu yuzunden her gece yatarken modemin fisini cekiyorlar! yatak odasındaymıs o modem radyosyon yayıyormus! simdi siz ustalara 2 soru soracagım.

1- bu adsl modem cok radyosyon yayarmı?yayarsa ne kadar yayabilir?bir ornekleme lutfen? bizimkilere bu sekil bir ornek vermek sart.

2-modemin fisini cekmenin bir zararı olmadıgını yazmıssınız ama bazen fisi cekip takınca baglantıda sorun yasıyorum.( mesela bir keresinde normal sorunsuz kullanırken fisin yerini degistirmek gerekti,degistirince o adsl ısıgı hep yanıp sundu bir turlu baglanmadı!2 saat sonra baglandı.bu sorun devam ederken telekoma telefon actım hatlarda sorun varmı sordum yok dediler.telsiz telefon kullanıyorsan o bazen boyle yapabiir telefondan hattı cıkarın dediler.bilmiyorum bu yuzdenmi yaptı!?

simdiden cok tesekkur ettim.........

• quote:

Orijinalden alıntı: Mylove

selam. ya arkadaslar tam buna benzer bir topic acacaktım bu topici gormem iyi oldu.:) anne ve babamın radyosyon korkusu yuzunden her gece yatarken modemin fisini cekiyorlar! yatak odasındaymıs o modem radyosyon yayıyormus! simdi siz ustalara 2 soru soracagım.

1- bu adsl modem cok radyosyon yayarmı?yayarsa ne kadar yayabilir?bir ornekleme lutfen? bizimkilere bu sekil bir ornek vermek sart.

2-modemin fisini cekmenin bir zararı olmadıgını yazmıssınız ama bazen fisi cekip takınca baglantıda sorun yasıyorum.( mesela bir keresinde normal sorunsuz kullanırken fisin yerini degistirmek gerekti,degistirince o adsl ısıgı hep yanıp sundu bir turlu baglanmadı!2 saat sonra baglandı.bu sorun devam ederken telekoma telefon actım hatlarda sorun varmı sordum yok dediler.telsiz telefon kullanıyorsan o bazen boyle yapabiir telefondan hattı cıkarın dediler.bilmiyorum bu yuzdenmi yaptı!?

simdiden cok tesekkur ettim.........

Alıntıları Göster
    Valla radyasyon yaymış olsa ki yaydı diyelim benim arkadaş ölürdü sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: reLo

Valla radyasyon yaymış olsa ki yaydı diyelim benim arkadaş ölürdü sanırım

Alıntıları Göster
    Ben de açıp kapıyorum sık sık modemimi, ben de tedirgin oluyorum bişey olacak diye... Umarım hiçbir zararı yoktur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daichi

Ben de açıp kapıyorum sık sık modemimi, ben de tedirgin oluyorum bişey olacak diye... Umarım hiçbir zararı yoktur...

Alıntıları Göster
    cihazları sürekli acıp kapamak pek sağlıklı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chillout

cihazları sürekli acıp kapamak pek sağlıklı değil

Alıntıları Göster
    normal açıp kapamak
    uzun süre kullanmadığın da istersen fişi çek gerilim belli olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyx45r

normal açıp kapamak

Alıntıları Göster
    bende gündüzleri kapatıyorum niye açık kalsın ki?

birşeyde olacağını sanmıyorum hem IP mi değiştirmem için modemi

kapatıp açmam lazım.....

modem; ınca router
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyx45r

normal açıp kapamak

Alıntıları Göster
    hoca türkiyedeki elektriğe güwenmeyin ..gece yatarken kapatın kafanız rahat olsun.. ben öyle yapıyorum kafam rahat ..
  • Açıp kapamaya bile korktuğu bir donanım bileşenini insan ne yapar ki? Eskiden bağcıklı ayakkabılardan kurtulmak için, ilk kez yapışkanlı (cırt cırtlı) ayakkabılar çıktığında insanlar ayakkabılarının cırt cırtları bozulmasın diye fazla açıp kapamaktan çekinirlerdi. Pek çok elektronik ürün, özellikle ofislerde ve iş dünyasında yaygın olarak kullanılacağı düşünülen bilgisayar ve bilgisayara ait bileşenler (sabit disk, monitör, modem, işlemci vs.) günde takribi 8 saatlik bir çalışma süresi öngörülerek yaşam süreleri biçilir. Günde 8 saatlik çalışma ile, standart bir IDE sabit diskin ömrü 170 yıldır. (Kullanıcı ve üretim hatalarından kaynaklanan problemleri saymazsak...) SCSI sabit disklerin ömrü çok daha uzun...
    Tabi ki bu üreticilerin teorik olarak öngördüğü süreler. Pratikte gerçekleştirmek mümkün mü orası tartışılabilir. 3 yıl garanti verilen ürünlerin (mesela sabit diskler) 170 yıl çalışma süresi öngörülerek üretiliyor olması ilginç değil mi? (Bu süreyi yerli ve yabancı bazı donanım sitelerinden edindiğim bilgilere dayanarak verdim.)
    Modemlere gelince, benimkinin üzerinde ev/ofis için idealdir yazıyor. Günde 8 saat kullandığınızı varsayarak 2 yıl garanti veriyoruz anlamında bir garanti bildirgesi gözüme ilişti. Günde 8 saat mi! Bu çocuklar gerçekten komik. Ben günde 15 saatten az kullanmıyorum. Elektronik parçalar üzerinde uzun süren gözlemlerim neticesinde, elektronik parçaların fişini prize takıp çıkarmaktansa, ısınma problemlerinin hata çıkarmada daha önemli rol oynadığının farkına vardım. Şimdi modemime bakıyorum ve gerçekten çok güzel görünüyor. Çünkü, modemimin hem üsttünde hem altında havalandırma delikleri mevcut ve dikey durumda kalabilmesi için kasasının sağ yanaklarına da ayaklık yerleştirmişler. Şimdi ikimizde rahat görünüyoruz.
    Sürekli olarak elektrik akımı dalgalanmalarından etkilenmeyecek bilgisayar parçası yoktur. Hele ki değerli bilgilerin depolandığı sabit diskler etkilenenlerin başında gelir.
    Lafı uzatmayayım, modeminizi istediğiniz zaman prizden çeker, istediğiniz zaman geri takarsınız. Ancak bunu, sırf modeme işkence olsun diye yapmayın. Türkiye gibi bir ülkede, modemi prize her takıp çıkarışınızda, PPP bağlantısı kuracağınızın garantisi yoktur. Hazır bağlantı kurmuşken, 1-2 saat sonra geri gelip tekrar bağlanırım diye modemi prizden çıkarmanında pek bir anlamı yoktur. Rahat olun, 2 yıllık garanti süreniz varsa, modemi kendinizle birlikte uykusuz bırakıp saatlerce zorlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: penguin

Açıp kapamaya bile korktuğu bir donanım bileşenini insan ne yapar ki? Eskiden bağcıklı ayakkabılardan kurtulmak için, ilk kez yapışkanlı (cırt cırtlı) ayakkabılar çıktığında insanlar ayakkabılarının cırt cırtları bozulmasın diye fazla açıp kapamaktan çekinirlerdi. Pek çok elektronik ürün, özellikle ofislerde ve iş dünyasında yaygın olarak kullanılacağı düşünülen bilgisayar ve bilgisayara ait bileşenler (sabit disk, monitör, modem, işlemci vs.) günde takribi 8 saatlik bir çalışma süresi öngörülerek yaşam süreleri biçilir. Günde 8 saatlik çalışma ile, standart bir IDE sabit diskin ömrü 170 yıldır. (Kullanıcı ve üretim hatalarından kaynaklanan problemleri saymazsak...) SCSI sabit disklerin ömrü çok daha uzun...
    Tabi ki bu üreticilerin teorik olarak öngördüğü süreler. Pratikte gerçekleştirmek mümkün mü orası tartışılabilir. 3 yıl garanti verilen ürünlerin (mesela sabit diskler) 170 yıl çalışma süresi öngörülerek üretiliyor olması ilginç değil mi? (Bu süreyi yerli ve yabancı bazı donanım sitelerinden edindiğim bilgilere dayanarak verdim.)
    Modemlere gelince, benimkinin üzerinde ev/ofis için idealdir yazıyor. Günde 8 saat kullandığınızı varsayarak 2 yıl garanti veriyoruz anlamında bir garanti bildirgesi gözüme ilişti. Günde 8 saat mi! Bu çocuklar gerçekten komik. Ben günde 15 saatten az kullanmıyorum. Elektronik parçalar üzerinde uzun süren gözlemlerim neticesinde, elektronik parçaların fişini prize takıp çıkarmaktansa, ısınma problemlerinin hata çıkarmada daha önemli rol oynadığının farkına vardım. Şimdi modemime bakıyorum ve gerçekten çok güzel görünüyor. Çünkü, modemimin hem üsttünde hem altında havalandırma delikleri mevcut ve dikey durumda kalabilmesi için kasasının sağ yanaklarına da ayaklık yerleştirmişler. Şimdi ikimizde rahat görünüyoruz.
    Sürekli olarak elektrik akımı dalgalanmalarından etkilenmeyecek bilgisayar parçası yoktur. Hele ki değerli bilgilerin depolandığı sabit diskler etkilenenlerin başında gelir.
    Lafı uzatmayayım, modeminizi istediğiniz zaman prizden çeker, istediğiniz zaman geri takarsınız. Ancak bunu, sırf modeme işkence olsun diye yapmayın. Türkiye gibi bir ülkede, modemi prize her takıp çıkarışınızda, PPP bağlantısı kuracağınızın garantisi yoktur. Hazır bağlantı kurmuşken, 1-2 saat sonra geri gelip tekrar bağlanırım diye modemi prizden çıkarmanında pek bir anlamı yoktur. Rahat olun, 2 yıllık garanti süreniz varsa, modemi kendinizle birlikte uykusuz bırakıp saatlerce zorlayabilirsiniz.
    çok fazla örneğim 1 saat internette işin yok o zaman modemin fişini çek dinlenmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: jest27

çok fazla örneğim 1 saat internette işin yok o zaman modemin fişini çek dinlenmiş olur

Alıntıları Göster
    aynı modem bende de var aç kapa yapıyorum.. yapmak zorundayım.. ayrıca hiç bişiii olmuyo robotıcs bu biiişiii olamz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.