Daha önce bir telefon söküp taktıysan rahatlıkla yapabilirsin ama tecruben yoksa sökersinde takman zor olur
Başarılı bir nefis denetlemesi ancak, insanın -sonucu ne olursa olsun- kendi kendisine karşı tam anlamıyla samimi (dürüst) olması ve hareketlerini nefis denetlemesi mahkemesinin huzuruna asla nefsaniyetin etkisi altında kalarak eğip bükmeden, dosdoğru, olduğu gibi çıkarması ile mümkün olabilir.”
Reis kardeş; ben N95 kapak takımı almayı düşünüyorum. Yalnız bu takımı alırsam ben kendim kapağı değiştirebilir miyim? Yoksa servise mi vermek gerekir?
Adam tornavidasını da yanında gönderiyormuş :)
servise taktırmanda fayda var ama kendinde takabilirsin ama ince iş yani
HP HDX 9200 (DRAGON) T9300 Penryn CORE 2 DUO 2.50GHZ 6MB 800MHz,4GB DDR2,500GB HDD,20.1"/ 1680 x 1050 / WSXGA,512MB atanan olmak üzere en çok 1791 MB toplam grafik belleği PUREVİDEO HD Nvidia® GeForce 8800M GTS 256bit DirectX 10, TV Alıcısı DVB-T, VISTA HOME PREMIUM. LOGITECH VX NANO KABLOSUZ LAZER NOTEBOOK MOUSE. SANDISK CRUZER MICRO 8GB 2.0 USB MEMORY. CREATİVE ZEN AURVANA KULAKLIK. DELL INSPIRON 6000. MİCROLAB 5+1. Sony CyberShot W120 DİJİTAL KAMERA.
opera 8.65 i indir networkün paylaşım alanından sonra dene
DH dostları, bende bizim şu meşhur “N95 8GB” modelini elime alıp, mıncıklama imkânı buldum ve izlenimlerimi aktarmak istiyorum. İsteyenler İstanbul - Sirkeci - Doğubank Pasajına gidip inceleyebilirler. Öncelikle, başlığımızda sık sarf edilen, "Cihaz daha çıkmadı, çıktıda yaygınlaşmadı. Yorum yapmak doğru değil." sözünün ilk cümlesine katılıyorum ama tabi 2.sine değil... Neden yorum yapmayalım ki? Neden görüşlerimizi, kendi düşüncelerimizi aktarmayalım? Bunun için kurulmuş 1 platform burası. En azından forum bölümü Biz kimsenin aklındakini zorla değiştirmeye çalışmıyoruz ki. İyiye kötü deyip işi kedi-uzanamadığı et hesabına bağlamıyoruz. Ki niye böyle 1 şey yapalım? Bu yorumlar –tanım olarakta- kişiye bağlı olduğundan bunlar kişisel görüşlerdir. Demem o ki LÜTFEN KİMSE BURADA YAZILANLARI OKUYUP “Ha ekran kötüymüş, almayayım.” YA DA “RAM süpermiş, 8GB hafıza da var. Kesin almam lazım.” DEMESİN. Bazıları çok güveniyor bana bu konuda. Al desem alacaklar, alma desem almayacaklar… Yahu ben kimim? Ben üretmedim ki bu cihazı. Güzellik göreceli… A iyi der B kötü der. Aşağıda yorumlarım mevcut ama kimse bana UYMASIN Bence niyeti olan-olmayan herkes bence gitsin eline cihazı alsın, kendisi incelesin, kendisi karar versin. Hepimiz bu işten anlayan insanlarız.
YORUMLAR: Boyut: Bizimki, abi olduğundan olacak, 1az daha tombul. Zaten N95 kullananlar hemen anlar elleri alıştıkları için… Ama abartılacak değil. Abiye yaraşır boyutta. Zaten o kadar büyük ekrana sahip 1 cihaz ancak o kadar olabilir. Ama kalınlık daha ince olabilir o ayrı.
Tuş Takımları: Tuşlar 1az küçük olmuş. Tabi bu zorunlu 1 değişiklik. 0.2”lik büyüme kat eden ekran boyuttan taviz vermek istemediği için tuşlardan çalmak zorunda kalmış. Plastik kalitesi hakkında pek 1 kanaate varamadım şimdi kesin 1şeyde söylemek istemiyorum ileride yalan olabilir. Çünkü bu birazda kullanıcının cihaza nasıl davrandığıyla da ilgili. Tuşlar küçük olduğundan çoğu işi bunlara başparmağın tırnak kısmıyla basacaktır. E tırnakta zamanla soyulma riskini artıracaktır ki dediğim gibi kalitenin farkına varamadım emin değilim. Ama et kısmıyla basmak zor gibi. Kalem ve Clear tuşuna ele cuk oturuyor ama yanlış riski de yok değil. Merak konusu olabilecek şeylerden 1iside o tuşlarla nasıl oyun oynanacağı… Ben daha benimkiyle zırt-pırt diğer tuşlara basıyorum. Kabul, beklide bu benim beceriksizliğim.
Tasarım: Ben beğendim önceleri beğenmedim desem de. Tuşların rengi siyahla gitmiş ve siyahta ağır gözüktürüyor. Sürgünün yeni stili daha iyi çünkü araya toz kaçma gibi 1 durum yok. Ve çok samimi söylüyorum kızak çok sağlamdı. En azından benim baktığım öyleydi. Ne boşluk vardı ne 1 şey. Bunu zaman belli edecek tabi aldanmamak lazım. Ekrana cam konulması çok iyi olmuş ve kapakla sıfır gibi duruyor. Düzdeki gibi 1.5mm kadar içeride değil. Gayet 0 vaziyetinde ama tam sıfır değil tabi. Ben tuş takımı boyutları ve lens koruması hariç tasarımda eksiklik görmedim. 2side gülü seven hesabına dayanıyor. Tuş takımı ekrandan çalmış. Lens kapağı ise fedakârlık yapıp boyutunu pile devretmiş. Yapacak 1 şey yok…
Ekran: Ekran devasa boyutlara sahip. 0.2”lik oynama var ama cam ve tasarımı daha geniş ve güzel görünmesini sağlamış. Görünüş olarak düze göre daha güzel. Ekran 1az daha aydınlık. Netlik düzüne göre azda olsa düşük. Çok dikkatli baksanız pikselleri sayarsınız ama “normalde” uzaktan bakacağınız ve dikkat sarf etmeyeceğiniz için sayma gibi 1 vaziyet geçirmezsiniz. Demem o ki genişlik süper ama netlikten azda olsa ödün vermiş. Matematiksel olarakta bu böyle.
Hız: Bu kısmı anlatamam. Cihaz inanılmaz hızlı. 10 Numara olmuş… Menü geçişleri aynı da yapılan işlemler daha hızlı gibi geldi. Özellikle foto çekimi… Deklanşöre bastığınızdan ortalama 2-2.5 sn kadar sonra her şey bitmiş oluyor. Bastıktan sonra siyah ekran üzerine “Image Processing” yazıyor (Resim İşleniyor) Şimdi size 2sn uzun gelebilir ama şimdi hemen içinizden sayın bakalım ne kadar sürüyor. 80mb Boş RAM son derece yeterli. Gerçi bunu da zaman gösterecek. Demem o ki, almak için biraz erken. Sorunlu mu değil mi belli değil. Sürgü gevşer mi gevşemez mi belli değil. Lens koruma camı kolay çizilir mi çizilmez mi belli değil. Zaman ne getirir bilinmez. Lens koruması, tuş takımı ve ekran haricinde önemli 1 sorunu yok.
Ekran çok kişisel. Herkese göre değişir. Herkes kendi karar versin. Tuş takımı da öyle… Ben almayacağımı 1 kez daha yinelemek istiyorum
Reis eline sağlık ama açıkçası bir türlü karar veremiyorum n95 imi N95 8Gb ile değiştirmek konusunda. Sanırım en doğrusu yeni yılı beklemek, iyice netleşir 2 telefonun farkı!!!