Şimdi Ara

Hollow Cocoon Uzak Doğu Korku Deneyimi Sunmayı Hedefliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    NAYUTA STUDIO tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan psikolojik korku, macera, keşif oyunu Hollow Cocoon, 7 Aralık tarihinde geliyor.
     
    Uzak doğu korku oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapımla beraber 1980'lerin Japonyası'na geçiş yapıyor ve burada birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber de korku odaklı bir yapıya giriyoruz. Oyun içerisinde ilgi çekici tarzda yapılar ve bölgeler yer alıyor ve burada arka planda yer alan hikaye aile beraber ilerlemeye başlıyoruz. 1980'lerde geçen bu hikaye ile beraber elbette arka planda olan hikayenin sırlarını açığa çıkarabiliyor ve tüm gerçeği ayaklar altına almak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
     
    Korku odaklı bu yapım içerisinde elbette etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Burada yine diğer korku oyunlarında olduğu gibi etrafı keşfederek ve çevreyi analiz ederek farklı araçlarla ve nesnelerle beraber karşılaşabiliyor ve bunları elimize alarak inceleyebiliyoruz. Dolayısıyla etraftaki nesnelerle beraber de aynı şekilde hikayenin gidişatına bakabiliyor ve burada neler olup bittiğinin özünü bu nesnelerle beraber ortaya çıkarabiliyoruz.
     
     
     
    Bunun dışında oyunda daha çok gizlilik odaklı bir yapı yer alıyor ve canavarlardan ve korku unsurlarından kendimizi burada saklamaya çalışıyor ve bizi bekleyen korkuların elbette derinine doğru gitmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde oldukça ilgi çekici ortamların yer alacağı belirtiliyor ve geliştirici ekibe bildirdiğine göre üst düzey bir korku deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Bu hedefle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde daha çok uzak doğu tarz bir deneyim ile beraber karşılaşabiliyor ve o kültürün korku unsurları ile beraber de bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla Uzakdoğu tarzıyla yani Japon tarzından hoşlanan oyunculara daha çok hitap edecek diyebiliriz.
     
    Oyun içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısı olduğundan dolayı elbette nesneleri ve geldiğimiz bölgeleri daha iyi bir şekilde analiz edebiliyor ve bunları yakından görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek ve etrafta bulunan nesneleri incelemek oldukça önem arz ediyor. Onlarla beraber de neler olup bittiği konusunda buradaki yerimizi alabiliyor ve aynı şekilde burada ilerletmemize başlayabiliyoruz. Oyunda üniversite öğrencisi bir kız karakteri kontrol ediyor ve büyük annesi ile arasında geçen bir diyalogla beraber de buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Bu oyunda köye doğru ilerlemeye başlıyor ve annesinin doğduğu yere doğru yol almaya başlıyoruz ancak işler burada sarpa sarıyor ve elbette farklı olayların karşımıza çıktığını görebiliyor ve olayların gidişatının aslında bu temel ile beraber şekillendiğini deneyimleyebiliyoruz.
     
     
     
    Üniversite öğrencisi Minato Jinba rolünü üstlendiğimiz yapım içerisinde gizlilik odaklı bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve bu yapı ile beraber de korku unsurlarından saklanmaya çalışıyoruz. Oyunda korku unsurlarından saklamak için sağ sola doğru koşabiliyor, farklı yapıların içerisine girebiliyor ve kendimizi gizlemek durumunda kalabiliyoruz. Korku oyunu içerisinde seçebileceğiniz farklı farklı zorluklar bulunuyor ve bu zorluklarla beraber de kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre üç farklı zorluk seçeneği bulunuyor ve bu seçeneklerle beraber de istediğinizi seçerek ilerleyebiliyorsunuz. Kolay, orta ve zor zorluk seviyesi ile beraber yer alacağınız yapım içerisinde elbette korku oyunlarında deneyimsiz olan oyuncular kolayla beraber başlayabiliyor veya bu tarz oyunları ara sıra oynayanlar orta zorlukla beraber ilerleyebiliyor ancak bu konu üzerinde ve bu yapı özelinde uzman olan oyuncular elbette zor zorlukla beraber oyundaki yerini alabiliyor ve farklı sonlara doğru ilerleyebiliyor.
     
    3 farklı zorluk seviyesinden birini seçebileceğiniz yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 4 farklı oyun sonu hikayesi bulunuyor. Bu sonlara ulaşmak için istediğiniz şekilde seçimler yapabiliyor ve 4 farklı sonra ulaşmak için de bu yaptığınız seçimler oldukça önem arz ediyor. Çünkü yaptığınız seçimlerle beraber hikaye gidişatını değiştirebiliyor ve burada her biri için farklı bir deneyim elde edebiliyor diyebiliriz. İyi onlardan kötü sonlara doğru farklı sonlara ulaşabileceğiniz yapım içerisinde hikayeyi derinlemesine işleyebiliyor ve buradaki hikayeyi dilediğiniz gibi anlamaya çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı seçim yapabiliyor ve bunlarla beraber de farklı sonlara doğru ulaşabiliyorsunuz.
     
     
     
    Farklı zorluk seviyesiyle beraber geçiş yapabileceğimiz yapıp içerisinde oyunda en yüksek zorlukla beraber başlarsak elbette bu zorluğu düşürebiliyor ancak geldiğimiz noktada bu zorluğu yükseltemiyoruz. Dolayısıyla yukarıdan aşağıya doğru bir sistem benimsenmiş durumda ve bu sistemle beraber de zorluk yükseltilemiyor ancak düşürülebiliyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu da geliştirici ekibi oyuna kattığı farklı çeşitliliklerden bir yeniliklerden bir tanesi diyebiliriz.
    Korku oyunlarında elbette oyuncuların aklına gelen ilk unsur kayıt sistemi oluyor. Elbette oyuncular bir müddet ilerledikten sonra kayıtlı noktayı kaybetmemek istiyor ve burada yaptıkları işlerin hoşuna gitmemesini diliyor.
     
    Bu noktada bu oyun özelinde geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde hem otomatik kaydetme hem de manuel olarak kaydetme sistemi kullanılıyor. Dolayısıyla istediğiniz şekilde bu kayıtlardan başlayabiliyor ve manuel kayıt yaparak da kendi kaydınızı koruyabiliyorsunuz. Manuel kayıtlar elbette oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü geldiğiniz noktada kendi kaydınız oluşturmak ve oyunu kapattığınız noktadan başlatmak için de bu manuel kayıtlar oldukça önem arz ediyor ve yaptığınız hamleler bu kayıtlarla beraber boşa gitmiyor. Oyunu kapatsak bile son kontrol noktasından hemen başlıyor ve bu kayıt sistemi gerçekten de oyun içerisinde güzel bir şekilde işleniyor diyebiliriz.
     
     
     
    İçerisinde üniversite öğrencisini kontrol ettiğimizden bahsettik ve bu üniversite öğrencisi korku unsurları ile beraber karşılaşınca farklı ruh haline girişebiliyor ve karakterimizi titrediğini ve oldukça korktuğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla burada karakterimizi rahatsızlığını gidermek için farklı farklı kontroller ve butonlar elimize veriliyor ve kamera titremesini de devre dışı bırakmak gibi oyunda farklı özellikler ve seçenekler bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yapacağınız hamleleri oldukça özelleştirilebilir bir seçenekle beraber düzeltebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Bu da geliştirici ekip tarafından gerçekten de oyunculara rahat bir deneyim sunması için oyun eklenmiş durumda.
     
    Farklı erişilebilirlik seçeneklerini bünyesinde barındıran yapım içerisinde hareket bulanklığı seçeneğini de devre dışı bırakabiliyor ve bu da güzel bir deneyimin bizlere sunmasını hedefliyor. Bunun dışında görsellerin neden olduğu rahatsızlıkları da burada en aza indirebiliyor ve farklı fonksiyonlarla beraber kendi deneyimimizi özelleştirebiliyor ve değiştirebiliyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda kısaca bahsedecek olursak oyun gerçekten de özelleştirilebilir seçeneği oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor ve burada yaptığımız ayarlarla beraber de oyun deneyimimizi özelleştirebiliyoruz.
     
    Diğer taraftan oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, farklı binaların içerisine girebiliyor ve buraları dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Oyunda uzak doğu tarzı kültürlerle karşılaşabiliyor ve onların yeme-içme sistemleri ile evlerin içleri de gerçekçi bir şekilde aktarılıyor. Bu sayede, oyunda Japon kültürü ile bağdaşan çeşitli kültürel içerikleri görebiliyor ve onların yeme içme kültürlerinden tasarımlarına kadar birçok tarzı keşfedebiliyoruz. Oyunda gerçekçi Japon kültürünün yansımasını deneyimleyebiliyor ve aynı şekilde, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendimizi bir anda ormanda bulurken diğer tarafta farklı binaların içerisine giriş yapabiliyoruz.
     
     
     
    Korku odaklı bu yapım içerisinde elbette yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğu bu yazıyı toparlayacak olursak: Oyunda Uzakdoğu tarzı ile beraber bir içerik bizlere sıralanıyor ve bu içerikle beraber de biz de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde daha çok korkutucu unsurlarla beraber aniden karşılaşabiliyor ve onlardan kaçmak durumunda kalıyoruz ve onlara karşı gelemiyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak korku unsurlarından kendimizi saklamamız ve gizlememiz gerekiyor ve böyle bir yapının oyunda yer aldığından bahsedebiliriz. Oyunda daha çok macera ve keşif unsurları ile beraber yer alıyor ve etrafı keşfetmek oldukça önemli arz ediyor. Dolayısıyla oyunda bu yaratıklara karşı gelemiyor sadece onlardan kaçmak durumunda kalıyoruz.
     
    7 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere bir oyunu Steam üzerinden istek listenize eklediğiniz zaman oyun çıkış yaptığı gün mail adresi ve bir bildirim geliyor ve bu da oyundan haberdar olmanızı ve onun çıkış yaptığı sağlıyor. Dolayısıyla bu istek listesi oldukça önem arzu ediyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir bir şans verebilirsiniz.
     
     
     
    Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi Japonya şehrinde bulunuyor ve Japon tarzı bir korku içeriğiyle beraber burada da karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla onların kültürüyle bağdaşan bir korku unsurlarının burada olduğunu görebiliyor, bir üniversite öğrencisinin burada kontrolünü elimize alabiliyoruz. Oyunun aynı şekilde Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor ve bu demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyor ve deneyebiliyorsunuz. Bu demo sürümü ile beraber bir kısmı ücretsiz oynayarak elbette oyunun temel yapısını öğrenmeye çalışıyor ve burada nasıl bir deneyimin olduğunu görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu satın almadan önce ve istek listenize eklemeden önce bu demo sürümünü deneyebilir ve oyunu satan alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de bu demo sürümü ile beraber karar verebilirsiniz.
     
    Oyunda bunun dışında yukarıda bahsetmediğim çeşitli bulmaca sekansları bulunuyor. Bulmaca unsurları ile beraber de oyun içerisinde yer alabiliyor ve farklı bulmaca içerikleriyle beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki fark bulmacaları çözmek ve elimizden geleni yapmak oldukça önem arz ediyor. Bulmacalarla beraber de oyunun elbette oynanış içeriğinin süresi yükseltilebiliyor ve böylece oyunda daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Oyunda farklı farklı bulmaca türleri bulunuyor ve bunları çözmek için elbette etrafı araştırmak ve keşfetmek gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz durumların ve içeriğin de olduğundan bahsedebiliyor ve daha uzak doğu tarzı bulmacalar ile beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla kendinizi bu bulmacalara hazırlayın diyebiliriz.
     
     
     
    Son olarak oyun içerisinde yer alan hikayeye hem ara sahnelerle beraber hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve bu hikayenin elbette özünü burada öğrenebiliyor ve neler olup bittiğini burada öğrenerek çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz. Bu kapsamda oyun uzan doğu sanatı ile beraber bizlerin karşısına çıkıyor ve biz de bu oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunda ilgi çekici karakterler ve animasyon tarzları bizleri bekliyor ve daha çok gözleri alan bir sanat tarzı beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Uzakdoğu yapısını bizlere sunmayı hedefleyen bu yapın bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak hep birlikte göreceğiz. Oyunun zaten çıkışına oldukça az bir süre kaldı diyebiliriz.
     
    Demo görüntüleri
     
     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.