Şimdi Ara

Ruhsat doldu yenileme işlemleri hakkında bilgi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 8 yıldır kullandığım otomobilin muayenesi önümüzdeki ayda dolacak, ruhsat ta dolduğu için yenileme gerekiyor. Ruhsat yenileme için muameleci kullanmak istemiyorum. Bunun için neleri yapmam gerekiyor ? Otomobil İstanbul 34 plakalı nerelere başvurmam gerekiyor, ne masraflar yapılıyor vs. Teşekkürler.

    Syg.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: cebor

    Arkadaşlar 8 yıldır kullandığım otomobilin muayenesi önümüzdeki ayda dolacak, ruhsat ta dolduğu için yenileme gerekiyor. Ruhsat yenileme için muameleci kullanmak istemiyorum. Bunun için neleri yapmam gerekiyor ? Otomobil İstanbul 34 plakalı nerelere başvurmam gerekiyor, ne masraflar yapılıyor vs. Teşekkürler.

    Syg.


    bağlı bulunduğu yani istanbul emniyetinden halletmen gerektiğini biliyorum. masraf olarak tek yaprağı değişecek. 24 ytl.. şoförler odası doldurcak 8 ytl gibi bi rakamda umarım tam doğru htrlıyorumdur. aklıma gelenler bunlar.
  • Şöförler cemiyetinden EK-1 denen belgeyi alıp dolduruyorsun (1 tane miydi 2 tane mi hatırlamıyorum, sen 2 tane al)
    Vergi dairesine muayene harcını yatırıp makbuzunu alıyorsun, temiz kağıdından fazladan 1 tane daha iste, bize lazım olmuştu. ("ruhsat yenileme için lazım" dersin, ayrıca ücrete tabi değil)
    Muayene istasyonuna gidiyorsun, muayene işlemlerini EK-1 üzerine yapıyorlar, bu EK-1 ile trafik şubesine başvuruyorsun, eski ruhsatını + EK-1 + 20-30 lira civarı bir para alıyorlar, o günün akşamı veya ertesi gün yeni ruhsatı teslim alıyorsun...

    Ben yaptıralı birkaç yıl oldu, inşallah unuttuğum bir nokta yoktur...
    Not: Ek1 illede daktilo ile doldurulacak söylentilerine inanma fakat mümkün olduğunca okunaklı doldur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 10 Temmuz 2007; 22:10:24 >
  • muayene ücreti ne kadar arkadaşlar, bişeye bakıyorlar mı bari, mesela arabamda yangın söndürücü yok? muyenede bi aksilik olur mu?
  • DJOZ ARKADAŞIN YAZDIKLARI AYNEN DOĞRU.DAHA 2 HAFTA ÖNCE AYNI İŞLEMLERİ YAPTIK.MUAMELECİYE PARA KAPTIRMAYA GEREK YOK.ÇOK BASİT Bİ İŞLEM.MUAYENEDE TABİKİ YANGIN TÜPÜ İLK YARDIM ÇANTASI V.S BULUNDUR YANINDA.MUHTEMELEN BAKARLAR.MUAYENE ÜCRETİNİ HATIRLAMIYORUM.AMA MUAYENEYE 2 KİŞİ GİDİN.Bİ HARÇ YATIRSIN BİRİ SIRAYA GİRSİN.ÇOK KARIŞIK İŞLEMLER VAR.İKİ KİŞİ DAHA RAHAT HALLEDERSİNİZ.
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğru ancak unutmayın egzoz emisyon ölçümünü muhakkak yaptırın artık özel şirketler aracılığı ile yapılıyor. ölçüm tarihi geçmişse eğer cezası yüksek unutmayın. muayene ücreti sanırım 100 ytl kadar geçen yıl 80 küsürdü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: giza

    DJOZ ARKADAŞIN YAZDIKLARI AYNEN DOĞRU.DAHA 2 HAFTA ÖNCE AYNI İŞLEMLERİ YAPTIK.MUAMELECİYE PARA KAPTIRMAYA GEREK YOK.ÇOK BASİT Bİ İŞLEM.MUAYENEDE TABİKİ YANGIN TÜPÜ İLK YARDIM ÇANTASI V.S BULUNDUR YANINDA.MUHTEMELEN BAKARLAR.MUAYENE ÜCRETİNİ HATIRLAMIYORUM.AMA MUAYENEYE 2 KİŞİ GİDİN.Bİ HARÇ YATIRSIN BİRİ SIRAYA GİRSİN.ÇOK KARIŞIK İŞLEMLER VAR.İKİ KİŞİ DAHA RAHAT HALLEDERSİNİZ.



    bnm bahsettiğim muameleci parası değildi. ruhsatın doldurulmasından bahsettim şoförler odası tarafından.saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.