|
Steam'den Türk Lirası Kaldırılıyor: Peki Oyuncuları Neler Bekliyor?
-
-
Oyunlar Türkiye'de hiç satmayacak bu gidişle. Bence steam bu karardan kârlı çıkmayacak.Gerisin geri dönebilir gibi geliyor bana. Bizim gibi ülkelerde oyun satışı yapmak istiyorlarsa sürümden kazanacaklar. Bir indie oyuna kimse 5, 6 dolar bile veremez bizim burada,ki indirimli hâli bile bundan sonra böyle olacak. AAA oyunlara değinmiyorum bile büyük geliştiriciler hiç kale bile almayacaklar bölgesel fiyatlandırmayı ve 60, 70 doları dayayıp geçecekler. Japon firmalar özellikle bunu çok yapacaktır, adamlar batıdan daha paragöz bu konuda.
Bir an önce eski hâline geri dönmesini umuyorum platformun. Yoksa Türkiye'de oyunculuk diye bir kavram kalmayacak.AAA oyunları oynayan belli bir kesim kalsa da özellikle indie oyunları oynayan neredeyse hiç kimse kalmayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üzücü durum
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
quote:
Orjinalden alıntı: Jer Aders
Oyunlar Türkiye'de hiç satmayacak bu gidişle. Bence steam bu karardan kârlı çıkmayacak.Gerisin geri dönebilir gibi geliyor bana. Bizim gibi ülkelerde oyun satışı yapmak istiyorlarsa sürümden kazanacaklar. Bir indie oyuna kimse 5, 6 dolar bile veremez bizim burada,ki indirimli hâli bile bundan sonra böyle olacak. AAA oyunlara değinmiyorum bile büyük geliştiriciler hiç kale bile almayacaklar bölgesel fiyatlandırmayı ve 60, 70 doları dayayıp geçecekler. Japon firmalar özellikle bunu çok yapacaktır, adamlar batıdan daha paragöz bu konuda.
Bir an önce eski hâline geri dönmesini umuyorum platformun. Yoksa Türkiye'de oyunculuk diye bir kavram kalmayacak.AAA oyunları oynayan belli bir kesim kalsa da özellikle indie oyunları oynayan neredeyse hiç kimse kalmayacak.
Sorun Türkiye'den oyun satmaması değil, sorun Türkiye'deki fiyatlar diğer ülkere göre o kadar uygunki Youtube'da Türkiye'den nasıl oyun alınır videoları dolu ve onları izleyerek yabancı ülkelerdeki insanlar Türkiye'den alışveriş yapıyor doğal olarak oyun geliştiricileri zarara uğruyor. Türkiye'deki oyun satışları yüksek olsa bile adamlar yeterince kâr yapamıyorlar dolayısıyla Türkiye ile mi uğraşacağım diye böyle hareket etmeye başlıyorlar.
< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
-
Haklısınız ama buna karşın olması gereken çözüm bu olmamalıydı. İstense elbette bizleri mağdur etmeyecek çözümler bulunabilir. Koskoca firma altında onlarca, yüzlerce deneyimli programcı, mühendis çalışıyor. Bu yaptıkları biraz tembelce bir hareket olmuş eğer dediğiniz gibi ana sebep sizin bahsettikleriniz ise.
Ben yine de uzun zamanda bu değişimin Steam'e çok kötü yansıyacağını düşünüyorum. Birkaç yıl dişimizi sıkmamız gerekebilir ama tekrar para birimimizin geri döneceğine inanıyorum. Hoş bu ekonomide ve böyle giderse elbette zor ama bir yanım buna inanmak istiyor.
Şimdilik Türk oyuncularına söyleyeceğim tek söz; borç yapın harç yapın 20 Kasıma kadar kütüphanenizi doldurmaya bakın. Elbette bu kara günler de geçecektir ama yarın ama birkaç yıl ama 10 yıl sonra.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne fark etti. ABD 70 dolar oyun, bizde 45 dolar olacak gene Türkiye harici ülkeler 70 dolarlık oyunu 45 dolara Türkiyeden alacak.
Olan Türklere oldu. -
NCK: Bütün bu sorunun temeli Türk Lirasının DEĞERSİZLEŞMESİ ve duracak gibi de değil bu DEĞERSİZLEŞME. Paramızın değeri yabancı paralarla yakınlaşmadığı müddetçe de hiçbir şey düzelmez bu ülkede. Yok MENA, yok fiyat yerelleştirme, yabancılar gelip Türkiye'den alışveriş yapıyor, bunların hepsi sonuç. Aynı 20 Kasım'da yaşayacağımız Dolar fiyat uygulamasına geçiş gibi, SONUÇ. Cumhuriyetin 100. Yılını yaşayacağımız şu günlerde, UTANÇ VERİCİ. Paramız değerli olsun isterdim, ekonomimiz iyi, hayat ucuz, fiyatlar düşük, gelirler yüksek, insanımız geleceğe umutlu baksın isterdim. -
sırf bankaların makas farkından dolayı bile en az 60 tl eklenecek oyunların fiyatının üstüne ve artık akşam saatlerinde oyun alamayacağız anca haftaiçi ve 9 ile 5 saatleri arasında alım yapabiliriz bankalar sağolsun yoksa o 1 liralık makas farkı hafta sonu ve haftaiçin çalışma saatlerinin dışında olduğu için 2,5 3 liraları görebiliyor -
Tekrardan torrent dönemi başlayacak gibi.
Artık yüksek fiyatlardan Türkçe altyazı destekli oyunları göremeyebiliriz.
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X