arkadaşlar benim yazılım hakkında bir sorum olacak. aşağıda eklediğim fotodan yola çıkarak;
enstantane 4'' diyafram f3.5 iso sona dayanmış. tripod kullandım. ışık yetersiz olduğundan isoyu mecburen arttırıyorum fakat farkettiğiniz gibi sonuç daha aydınlık olsada genel olarak kalite düşüyor.acaba yazılım yardımıyla enstantane süresi uzatılabilir mi? daha uzun enstantane derdime derman olur mu?
yazılımla fila enstantane süresi uzamaz arkadaşım..yazılım sadece ufak birkaç soruna yardımcı oluyor..bencede 4 sn az ama o kadarda yetersiz değil;)ayrıca flasıda kullanmayı deneseydin bu fotoğrafta;)gerçi manzara fotosunda flas ne kadar yardım ederdı orasıda ayrı konu...
@atoxi hocam kıytırık kodaklarda bile 8 saniye enstantane görünce üzülüyo insan. photoshopla blur lesem de bi anlamı kalmıyo. ayrıca arkadaşlar üye nasıl olacağım? geçende sordum ama görmedi kimse heralde.
enstantane 4'' diyafram f3.5 iso sona dayanmış. tripod kullandım. ışık yetersiz olduğundan isoyu mecburen arttırıyorum fakat farkettiğiniz gibi sonuç daha aydınlık olsada genel olarak kalite düşüyor.acaba yazılım yardımıyla enstantane süresi uzatılabilir mi? daha uzun enstantane derdime derman olur mu?
Maalesef perde hızı süresini uzatamassın.
Bu makine çok güzel ama 4 saniye pozlama süresi çok çok az.
enstantane süresi uzadıkça noise gürültüsü artıyor bunun nedeni ise sanırım uzun süre ccd nin çalışması imiş bu yüzden noise yüksek olan fotomu çekmek istersiniz yoksa düşük fotoğrafmı çekmek istersiniz fuji enstantane süresini kısa tutmuş bu yüzden 1600 ısoda dahi pek noise belli olmuyor ayrıca ışığı pozlama değerini bir kademe artırıp çekerseniz daha aydınlık olur fuji bu ışık sorununuda bu şekilde çözümlemiş
ben bu bilgiyi sn.Cem bey den almıştım.demek bana yanlış aktarmış
baya bi yanlış bigi;)
arkadaşlar bir ricam olacak lütfen fotoları alıntı yaparak yorumlamayın bosuna sayfada fazladan fotolar ortaya cıkıyor..yorum yaparken uye ısmını alıp yorum yapabılırsınız..for example:
@ltuğ
fotoda netlik kaybı var,ayrıca kadraj iyi olmamış..sanırsam o güvercin serçe değil,güvercin sana doğru bakıyo olsaymış daha iyi olurmuş;)
Slm herkese.. Arkadaslar ben de yaklasık 2 aydır S5800 kullanıcısıyım.Aynı zamanda ilk fotograf makinem oluyor kendileri Forumda mesaj yazmak bugüne kısmet oldu. Bu süreçte çektiğim fotolardan bir kaçını sizlerle paylaşmak istedim. Olumlu olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum. Daha iyi olabilmek için yorumlarınız son derece önemli benim açımdan. Bu arada topiğe üyelik işini de ilgilenen arkadaş hallederse veya ne yapmam gerektiğini söylerse sevinirim
arkadaşlar bir ricam olacak lütfen fotoları alıntı yaparak yorumlamayın bosuna sayfada fazladan fotolar ortaya cıkıyor..yorum yaparken uye ısmını alıp yorum yapabılırsınız..for example:
@ltuğ
fotoda netlik kaybı var,ayrıca kadraj iyi olmamış..sanırsam o güvercin serçe değil,güvercin sana doğru bakıyo olsaymış daha iyi olurmuş;)
netlik kaybı bulutlarda mı yoksa güvercindemi eğer bulutlarda ise güvercine odaklandığı için arkası flu . Hani dışarıyı seyreden bir güvercin fotosu daha otantik olur diye düşünmüştüm , zaten bana doğru dönmedi hiç yorumun için teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: barty
@ltuğ serçe fotoğrafın çok hşuma gitti :)
teşekkürler , arka sayfadaki serçeyi mi diyosun yoksa bu son eklediğim güvercin fotosumu ?