merhaba arkadaşlar fotoğraf seven birisi olarak fuji a350 mi 120 liraya satıyorum ve geçiş makinelerinden s5700 ya da 5800 almayı düşünüyorum.5700 ü araştırdım güzel makineydi 5800 ün farkı nedir videoda optik zoom yapabiliyor mu?Makrolarda ve de optik zoomlu resimlerde gündüz flaşlı flaşsız tripot kullanmadan elimizi titretmeden iyi sonuç alabilir miyiz?Son olarak a350 den bu makinelere geçmek mantıklı mı?
merhaba arkadaşlar fotoğraf seven birisi olarak fuji a350 mi 120 liraya satıyorum ve geçiş makinelerinden s5700 ya da 5800 almayı düşünüyorum.5700 ü araştırdım güzel makineydi 5800 ün farkı nedir videoda optik zoom yapabiliyor mu?Makrolarda ve de optik zoomlu resimlerde gündüz flaşlı flaşsız tripot kullanmadan elimizi titretmeden iyi sonuç alabilir miyiz?Son olarak a350 den bu makinelere geçmek mantıklı mı?
Ben de uzun bir süre 5700 inceledikten sonra 5800 aldım. Aralarında benim bildiğim kadarıyla megapixel farkından başka bir fark yok. İnternette 5800'ün makrosu 4cm olarak gösteriliyor, fakat bu eksik bilgi. Çünkü 5800'de süper makro ile 1 cm makro mesafesi var. Yani bu özellikleride aynı. Onun dışında siz de incelediyseniz başka bir fark olmadığını göreceksiniz. Video çekimlerinde optik zoom yapılabiliyor ve bu bir çok makinede olduğu gibi video çekimlerinde ses kaybına yol açmıyor. Hatta ortam çok sessizse ancak zoom sesini duyarsınız. Gündüz çekimlerinde titremelere karşı makine oldukça iyi diyebilirm. Makro çekim ya da optik zoomlu (10x dahil) yaptığım gündüz çekimlerimin çoğunda titreşim kaynaklı bir bozulma olmadı. Hoş bunun seçmiş olduğum enstantane süresiyle doğrudan alakası var Son olarak A350'den geçmek mantıklı mı derseniz o konuda bir şey diyemem. Artık onu da forumda başka bir arkadaş cevaplar
Teşekkürler.A 350 nin video ses alımı hoş peki video sesi nasıl makinenin.Video önemli konserlerde işime yarayabilir bass sesleri nasıl alıyor.Bir de ürün 16.9 resim video çekebiliyor mu?İki ürün arasında fark yok deniyor fakat objektif açısı 5800 darmış pek bilmiyorum fakat 5700 az da olsa iyi gibi ama video ses kalitesi ve video önemli.Makineye 4g kart mı 2 g kart mı 2g kart ile ne kadar video çekebilirir.Videolarda uzun videolarda ses görüntü frekans sorunu oluyor mu a350m de oluyor ve de xd kullanıyordum.Teşekkürler.
ilk önce foto çekmeden önce kafandan birşeyler tasla kompozisyonu olan fotolar çekmeyi dene veya an fotoğrafları yakalarken daha estetik fotolar çekmeye çalış son eklediğin fotolarda kadrajda sorun var ve 1.fotdaki çerçeve fotoğrafa hiç uymamış.her fotoğrafa çerçeve yapmak zorunda değilsin.fotoğraflara çerçeve koyarken titiz davran;)bence çekilen her fotonun paylaşılması gerekmiyor onun için bu kriteleri göz önüne alarak fotolar üzerinde çalış ondan sonra bu oldu dediğin fotoları ekle ama baştan kesinlikle öz eleştirini yapmayı unutma ve bilki fotolarındaki gelişmeyi eleştiri aldıkça ve eleştirileri dikkate aldığında başaracaksın;)saygılarımla
arkadaşlar video konusuna bence çok takınılmalı sonuçta bu bir fotoğraf makinesi video özelliği sadece extra;)çok video çekiyosanız video kamera alacaksınız bir tanede
Teşekkürler.A 350 nin video ses alımı hoş peki video sesi nasıl makinenin.Video önemli konserlerde işime yarayabilir bass sesleri nasıl alıyor.Bir de ürün 16.9 resim video çekebiliyor mu?İki ürün arasında fark yok deniyor fakat objektif açısı 5800 darmış pek bilmiyorum fakat 5700 az da olsa iyi gibi ama video ses kalitesi ve video önemli.Makineye 4g kart mı 2 g kart mı 2g kart ile ne kadar video çekebilirir.Videolarda uzun videolarda ses görüntü frekans sorunu oluyor mu a350m de oluyor ve de xd kullanıyordum.Teşekkürler.
ses alımında problem yok yeterli netlik ise normal 800,000 pixellik kameralardan üstün diyebilirim 16:9 fotoğraf çekebilirsin ama 3:2 olarak zaten ben 3:2 fotoğraf çekiyorum 2gb kart ile 35 dakika yüksek çöznürlükte video kaydı yapabilirsin herhangi bir frekans sorununa denk gelmedim
Sonunda ilk ay fotografımıda çektim Tabi biraz üzerinde oynadım. Gece öyle uğraşırken birden aklıma geldi ve bana göre güzel ( en azından verdiği bir mesaj olan )bir görüntü çıktı ortaya... Bu fotodan sonra kesin olarak anladımki 5800 şu an için bir makineden beklediğim bir çok şeyi başarıyla yerine getirebiliyor. Özellikle çektiğim ay fotografında tripod kullanmadan net bir görüntü elde etmek beni sevindirdi. Ve işte foto:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlymyself -- 14 Temmuz 2008; 16:10:56 >
Bu arada foto forumda kötü gözüküyor boyutlardan dolayı, önceden 1024 genişlikte bozulma olmuyordu. Fakat şimdi otomatik olarak küçültüyor. Acaba 1024 olarak eklememin bir yolu var mı?
ARkadaşlar bukadar büyük heryerde taşıyamayacağınız bir makineye niye bu kadar talep var anlamış değilim... foto kalitesi desen mor saçaklanmadan geçilmiyor iso desen 1/2,5 sensor her makinada var bu aleti böyle kocaman yapan ve alınabilir yapan şeyin sadece artisliği oldugunu düşünüyorum..
zaten zoom yapınca kalite azda olsa gidiyor ben hissedebiliyorum bi fluluk oluyor oyüzden 10x zoom beni etkilemiyor..
Acaba 50-60 ytl fazla verip a720is [optik sabitleme,yarı agırlık ve ebat,2pille çalışma,raw hack ile raw çekme imkanı] deilde s5800 almam için bana neden söleyebilirimisiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 14 Temmuz 2008; 17:53:00 >
ARkadaşlar bukadar büyük heryerde taşıyamayacağınız bir makineye niye bu kadar talep var anlamış değilim... foto kalitesi desen mor saçaklanmadan geçilmiyor iso desen 1/2,5 sensor her makinada var bu aleti böyle kocaman yapan ve alınabilir yapan şeyin sadece artisliği oldugunu düşünüyorum..
zaten zoom yapınca kalite azda olsa gidiyor ben hissedebiliyorum bi fluluk oluyor oyüzden 10x zoom beni etkilemiyor..
Acaba 50-60 ytl fazla verip a720is [optik sabitleme,yarı agırlık ve ebat,2pille çalışma,raw hack ile raw çekme imkanı] deilde s5800 almam için bana neden söleyebilirimisiniz ?
ben pil olarak Varta kullanıyorum pek bulamıyorum ama bulucada alıyorum 12 kadar tavsiye ederim eğer sizinde tavsiyeniz varsa Varta'dan iyi olarak, bi onuda deneyelim :)