ben amerika'dan F31 getirtiyorum. sadece ben kullanmayacağım için makinayı, pedere kardeşlere kolaylık olsun diye ama para durumunu düzelteyim alıcam bi s6500 :)
ne gibi bi sorundan bahsediyorsun?
quote:
Orjinalden alıntı: smecall
quote:
Orjinalden alıntı: psikopak
arkadaşlar fiyat konusunda veya boyut konusunda sıkıntınız yoksa (ki s6500 devasa değildir merak etmeyin, sadece s5700'den büyük işte) mutlaka s6500fd alın. hele ki ABD'den alacaksanız kesin s6500fd (ABD'deki ismi s6000fd'dir) alın. burdakinin yarı fiyatına zaten
sen Amerikadan mı aldın? Yaa benim Hollandada amca oğlu var çok uzun zamandır orada yaşıyor ağustosta türkiyeye geliyor acaba ona ısmarlasam getirebilir mi gelirken? Sorun olur mu?
Bu ikisinin Mp olarak çok farkı olmaması , Zoom olarak da sanırım benzer yada aynı..geriye manuel olmayan bi zoom farkı ile Face Detection denen zımbırtı kalıyor bana soracak olursanız...Diyafram genişliği aynıdır herhal...Ekran da aynı...Yüksek ISO ise benim için cok da önemli değil galiba...
ARadaki 150 dolara ise PSP alınır yani..Yada Portable MEdia Player Tarzı bir Cowon D2 alınır.. . Yanlış mıyım?
f/p konusunda sonuna kadar haklısın...al 5700 ü 1-2 sene sonra çok sararsan bu işe yeni makina alırsın ve bu sefer işin daha kolay olur...çünkü ne istediğini artık tam olarak biliyo olursun...psp olayı da gayet mantıklı
dostum 6500 gerçekten çok iyi bi makina...bence şu an sınıfının en iyisi...sensör byutu,zoom oranı ve mp uyumu harika sonuç veriyor...ama 5700 de kompakt sınıfın bence en iyisi...gece çekimleri dışında IS sorun olmaz,o zamanda tripod zaten şart...ki 5700 ün ISO performansı çok iyi...1600 de bile kabul edilebilir sonuçlar veriyor...bu da IS ye gerek bırakmıyor...ben bi gün dslr alıcam ve 5700 beni dslr ye hazırlamaya yetecek kalitede...
s5700 iyi bir makina doğru ancak s6500'ün noise performansı s5700'den daha iyi. onu kabullenirsin belki ama ya s6500'ün geniş açısı (28 mm) ve sensör büyüklüğü 1/1,7"
bunlar çok öenmlidir, eğer para sorun değilse s6500 al derim ben
1/4000 çekim hızı var ayrıca s6500'de, s5700'ün ya 1/1000 ya da 1/2000 di yanlış hatırlamıyorsam.
quote:
Orjinalden alıntı: sexai
Arkadaşlar öncelikle teşekkürler
6500 FD ile S700 ü kıyaslamak bir noktada iyi bir noktada sanırım kötü
neden derseniz f/p oranı olarak S700 hakikaten rakipsiz gibi... 6500fd nin abd fiyatı 350 dolar gibi S700 ise 195 - 200 dolara buldum...
Bu ikisinin Mp olarak çok farkı olmaması , Zoom olarak da sanırım benzer yada aynı..geriye manuel olmayan bi zoom farkı ile Face Detection denen zımbırtı kalıyor bana soracak olursanız...Diyafram genişliği aynıdır herhal...Ekran da aynı...Yüksek ISO ise benim için cok da önemli değil galiba...
ARadaki 150 dolara ise PSP alınır yani..Yada Portable MEdia Player Tarzı bir Cowon D2 alınır.. . Yanlış mıyım?
Tekrar teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: smecall
quote:
Orjinalden alıntı: psikopak
arkadaşlar fiyat konusunda veya boyut konusunda sıkıntınız yoksa (ki s6500 devasa değildir merak etmeyin, sadece s5700'den büyük işte) mutlaka s6500fd alın. hele ki ABD'den alacaksanız kesin s6500fd (ABD'deki ismi s6000fd'dir) alın. burdakinin yarı fiyatına zaten
sen Amerikadan mı aldın? Yaa benim Hollandada amca oğlu var çok uzun zamandır orada yaşıyor ağustosta türkiyeye geliyor acaba ona ısmarlasam getirebilir mi gelirken? Sorun olur mu?
Ya ne bilim gümrükte falan her hangi bi sorun olmaz yani? bi de ben benim kredi kartı numaramı vericem ona öle alsın ödemeleri türkiyeden yapıcam umarım bu şekilde oluyordur.