Şimdi Ara

## AMD RD790 ve Triple CF ile GeForce 8800 Ultra SLI'yı Vurabilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD RD790 ve Triple CF ile GeForce 8800 Ultra SLI'yı Vurabilir ##


    AMD'nin üzerinde çalıştığı yeni yonga seti RD790 ile rakibi Nvidia'nın GeForce 8800 Ultra SLI ile oturduğu liderlik koltuğundan indirmek isitiyor. Bunu nasıl yapabileceğine gelin birlikte bakalım. Daha önce yaptığımız haberlerimizde AMD'nin RD790 yonga seti ile 4 adet ekran kartını aynı anda çalıştırmayı başardığını yazmıştık. Firma adına bu önemli bir gelişme olsa bile AMD'nin asıl hedefnin 3 ekran kartının aynı anda çalıştırılması ile oluşacak Triple Crossfire olduğu ifade ediliyor.

    AMD'den geldiği belirtilen rakamlara göre, Crossfire sistem ile tek ekran kartına göre yaklaşık 1.8 kat daha iyi performans elde edilebilirken sisteme eklenecek 3. ekran kartı ile performans artışının 2.6 kat olması hedefleniyor. Yani AMD yeni nesil işlemcilerinin kullanılacağı ve RD790 yonga setinin güç verdiği sistem üzerinde 3 adet Radeon HD 2900XT ekran kartını kullanarak GeForce 8800 Ultra'yı yerinden etmeyi deneyecek. Evet 3 ekran kartı 2 tanesine göre pek adil gibi görünmese bile AMD planlarında başarılı olursa liderlik koltuğuna da oturmuş olacak. Zira Triple Crossfire sistemi için Radeon HD 2900XT fiyatlarında bir indirim olabileceği de kulağımıza ulaşan söylentiler arasında.

    Bu arada AMD'nin yeni yonga seti RD790'a yönelik yeni veriler de elimize ulaşmaya devam ediyor. Son çıkan rakamlara göre, 65nm üretim teknolojisine sahip olacak yeni yonga setinin ısıl güç tasarımının bekleme durumunda sadece 3 watt yük altındayken ise 10 watt olacağı ifade edilmekte. Aynı rakam Intel'in en iddialı yonga seti olan X38 içinse bekleme durumunda 14.4 watt yük altındayken ise yaklaşık 35 watt olacağı belirtiliyor.AMD özellikle çoklu ekran kartı kullanımı konusunda rakip Intel'in X38 yonga setine göre çok daha başarılı olabilir. Zira firma 3 ekran kartını Triple Crossfire olarak RD790 yonga seti üzerinde kullanmayı planlarken Intel'in X38 yonga setinin özellikle çift ekran kartı kullanıldığı sırada ciddi şekilde ısındığı belirtilmekte.

    AMD'nin RD790 yonga setini kullanan anakartların Eylül ayı içerisinde piyasaya çıkabileceği de belirtilmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Temmuz 2007; 11:55:24 >







  • işler kızışıyor...
  • chipzilla?....14.4 watt?--3watt!.........35watt??--10watt!!!!!

  • quote:

    Orjinalden alıntı: teet

    chipzilla?....14.4 watt?--3watt!.........35watt??--10watt!!!!!



    gerçekten amd hünerlerini sergilemeye başlıyor...3-4 kat daha az enerji sunuyor buda demek oluyorki oc ile uğraşanlar için biçilmez bir kaftan olacak...
  • triplex way bea yakında fourlex felan da gelir
  • Değerler çok iyi gibi görünüyor. Ancak her zaman olduğu gibi amd'den fiyat performans ürünleri bekliyoruz.
  • amd başlıyor artık fırtına öncesi sezzizliğini bozuyor sonunda
  • Yonga setinin yük altında 10watt güç ihtiyacı duyması gerçekten taktire değer fakat 3 adet HD2900XT'nin 2 tane 8800ULtra'dan ne kadar fazla güç tüketeceği belirtilmemiş nedense
  • 1000watt lık güç kaynaklarının neden bukadar erken çıktığı şimdi belli oluyor.3 adet 2900xt ile çalışan bir sisteme 1000wat ancak yeter.(mi?)
  • 3 tanesine 1000W zor yaf
  • AMD'nin aklı başına gelmiş gibi. Fakat şöyle Ekim-Kasım gibi bi zamanda bi sistem toplasak ve 8800Ultra'yı geçen bi sistem olsa Fiyatlar ne olacak?
    3Tane 2900xt + rd790 anakart+1000watt+adam akıllı işlemci+adam gibi ram vs. vs. Fiyat konusunda çok iyi olmayacak. Fakat amd eski günlerdeki gibi fiyat performans ürünleri üretmeye devam ederse kazanır bence. Fakat 2900xt 'lerin ucuzlaması lazım. Birde bu sistemle birlikte piyasaya 1500-2000 watt psu'larda girmiş olacak büyük ihtimalle.
  • Tamamen adaletsiz bir yaklaşım. yerinden edecekse single karta karşılık single kart. SLI ye karşılık CF ile olmalı bu. kim 3 tane 2900xt alırda makinaya takar onu bir düşünmeleri lazım önce. 3 kartın çekeceği güç nekadar? onu neden açıklamadılar. diğer sistem bileşenleri dahil 1000watt lık psu bile yetersiz kalacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 9 Temmuz 2007; 12:24:35 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UUGURLUU

    3 tanesine 1000W zor yaf

    Gel 1200w da anlaşalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 865pe

    Tamamen adaletsiz bir yaklaşım. yerinden edecekse single karta karşılık single kart. SLI ye karşılık CF ile olmalı bu. kim 3 tane 2900xt alırda makinaya takar onu bir düşünmeleri lazım önce. 3 kartın çekeceği güç nekadar? onu neden açıklamadılar. diğer sistem bileşenleri dahil 1000watt lık psu bile yetersiz kalacağını düşünüyorum.


    Salaklık diyorum başka da birşey demiyorum

    Burada olan şey şu:

    NVIDIA ya karşı ATI + AMD yani 2 ayrı firma çalışacak NVIDIA bunun altında kalmaz bi yonga setiyle 5 ekran kartını çalıştırırsa AMD yi görürüm ben




  • BEn crossfire in yada sli nin gelişmesinede yaygınlaşmasınada karşıyım.NE bu kardeşim bir tanesini zor alıyorken ikincisi üçüncüsü ne demek.Şimdlik highend olsada bu gidişle orta segment karlarda 2-3 lü takılmadan tat vermez olmaya başlarsa o zaman yandık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FATAL ¦ ERROR

    triplex way bea yakında fourlex felan da gelir


    foulex değil o sisteme quadro denir
  • adamlar belden aşağı vurmaya başladı 2taneye karşı 3tane kartkomik yav
  • amd once soz verdiklerini cikarsin, sonra yeni sozler versin
  • evet hadi bir yapsın şu işleri sadece söz
  • Saçmalığın sınırı yokki maşallah en az 350W güç tüketecek 3 kartı birleştiriyorlar göya crossfire o sistemle oyun açamazlar ancak windowsa girerler yada gidip kendilerine hani şu 30 kiloluk çantayla taşınan external bi güç kaynağı haberi vardı ya bizim forumda ondan alırlar işte mis gibi 10000W mı neydi fx57 nin haberi yine
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.