Şimdi Ara

ADSL gidip geliyor? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ADSL bağlantım ile son 1 aydır başım dertte.

    2 senedir hiç sorunsuz çalışan ADSL hattım son bir aydır bana çok problem çıkartmakta. Sorun şu:

    - Günün herhangi bir saati (gece, gündüz farketmez) internet bağlantısı kafasına göre gidiyor. Bazen 5 dakka sonra bazen 1 saat sonra geri geliyor ondan sonra bütün gün sorunsuz da çalışabiliyor yada 5 dakka sonra yine gidebiliyor.

    - Sorunun olduğu anlarda telekomu aradım, onlarda hattın sorunsuz çalışmakta olduğunu söylediler.

    - Sorun devam edince eve telekomdan servis geldi onlarda bir sorun olmadığını söylediler.

    - Belki modem bozulmuştur dedim eski modemim ZOOM X5'di, yerine gittim AIRTIES RT-205 aldım. Modem 2 gün sorunsuz çalıştı 3. gün onda da aynı sorun meydena geldi.

    - Evde paralel bağlı 1 adet telsiz telefon var ama ona splitter takılı, ayrıca sorun meydana geldiği an telefonu söküp modemi tek başına bağladım yine bir çözüm olmadı.

    - Şöyle ilginç bir nokta var: Bazen internet gitmeden 10 - 15 sn önce bilgisayarımdan bir ses gelmeye başlıyor sanki metal metale sürtermiş ya da elektrik atlaması varmış gibi, bu sesden sonra da bağlantı gidiyor. Bir iki defa bu ses geldikten sonra bilgisayarı kapattım, aynı ses azaldı ama gelmeye devam etti. Sadece bilgisayarı fişten çekince ses tamamen kesildi.

    http://www.thgtr.com/topluluk/index.php?topic=15156.0 linkindeki konuda da buna benzeyen bir sorun tartışılmış ama bir çözüm bulunamamış.

    Bu sorun voltajdaki bir değişimden kaynaklanıyor olabilir mi? Öyleyse bunu nasıl anlarım ve çözerim? Yardım eden herkese teşekkürler







  • arkadaşım inan bana sorun telekomdan kaynaklanıyor bunlar adama doğruyu söylemez bizde sorun yok derler hez zaman, senin bağlantılarında mademki problem yok telekomdandır kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.