Şimdi Ara

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
6
Favori
381.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

*** AnKeT *** En İyİ Oto Gaz (LPG) Hangisi


(En Son Oy Tarihi: 13.11.2022)
Giriş
Mesaj
  • Lpg'li araçlarda aynı miktar gaz aldım, daha uzun gitti, öbürü az gitti gibi bir hesabı yapmak aslında çok kolay değildir. Eski aracım 1.6 benzinli Focus'tu ve o dönem bu konuyu çok araştırdım.

    Lpg tanklarında dolumu kesmekle görevli şamandıra sistemi var, en kaba anlatımla tuvalet sifonlarında kullanılan sistem. İstasyonlarda Lpg'yi araca basan pompaların belirli bir çalışma basınç aralığı var. 9 barda basan istasyon olduğu gibi 12 barda çalışan da var. Dolayısıyla sizin aracınızdaki şamandırayı 9 barda basan daha az, 12 barda basan daha çok zorlar. Gaz almaya gittiğinizde o an depoda olan gaz miktarını ise profosyonel kişi ve ekipman olmadan tam olarak bilmek mümkün değil. Dolayısıyla siz aynı miktarda lpg alsanız dahi o an deponuzda farklı miktarlarda gaz olabilir. Yine internette yaptığım araştırma ve sorduğum kişilerden öğrendiğim kadarıyla lpg sıcaklık ve basınç değişimiyle kütlesi yani ağırlığı değişen bir madde. Bu sebepledir ki sıcak memleketlerde gazın akşam saatlerinde alınması öneriliyor. Ben Antalya'da oturduğum dönemde gazımı hep gece alırdım. O zamanlar yer üstünde tanklar vardı, o istasyonlardan almazdım. Tüm bunları niye anlatıyorum. Sürekli 1 e 1 aynı yol, hava ve trafik şartları yakalanamadığı için ve yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı biz tüketicilerin her defasında km hesabını tutturmamız kolay değil. Firmalar arası mukayese yapmamız ise daha da zor.

    Burada biz tüketiciler için aslolan güvendir. Mesela ben Opet ve Shell dışında motorinde lpg de almam. Niye? Çünkü istasyonlarına gittiğimde aldığım hizmet, temizlik ve güven sebebiyle. Lpg'de uzun denemeler sonucu Aygaz'da karar kılmıştım. Hem kış otogazı sebebiyle kışın aldığım performans, hemde katkılı yakıt olması bunun en büyük sebebiydi. Katkı sebebiyle ilk kullanmaya başladığımda filtrem tıkanmıştı. Kiti taktırdığım ve bakıma gittiğim usta çok tecrübeliydi. Katkının tesisat içindeki pislikleri temizlediğini, bir kere değiştirirsem tekrar etmeyeceğini söylemişti. Gerçekten bir daha filtre sorunu yaşamadım. Performansı da diğer tüm gazlardan iyiydi bence. Yaptığım ölçümlerden de hep Aygazla daha uzun gittiği ölçüyordum. Sonra da bıraktım takip etmeyi. Şimdi dizel araç kullanıyorum. Yine Opetten alıyorum. Ama zaman zaman Shellden de alıyorum.

    Sonuç, tercihler kişiye göre değişiyor. Ama önemli olan iyi markadan ve hizmetten şaşmamak. İndirim artık neredeyse tüm istasyonlarada var. Sırf 5-10 krş daha ucuz diye önüme gelen yerden mal almam. 10 krş farkı çok büyük indirim sanıyoruz bazen, çok yol yapmıyorsak depoda 2-4 tl yapıyor. Bu fark için kaliteden ödün vermek anlamsız geliyor bana. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

    Kazasız belasız günler...




  • en iyi gaz en ucuz olanıdır
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt

    Üzücü... 80-90 kuruşa aldığımı hatırlarım :(

  • milangaz kullanırken benzinle farkı hissediyordum, aygaz hissettirmiyor.
  • yol bilgisayarlı arabam hiç olmadıki; böyle gidersede zor olur, emekli maaşı ile biz ancak eski arabalara bineriz hem eskilerde vergi avantajıda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 27 Temmuz 2007; 11:26:41 >
  • 1.6 otomatik ford focusumla 35 TL.lik shellgaz ile çoğunluğu şehiriçinde olmak üzere 160 km. yaptım. Bu hesaba göre kilometrede 218 kuruş yakıyor.
  • hangisi ucuzsa oradan alırım.
  • uzun süre shell ve ipragaz kullanan biri olarak ucuz olan po ya geçtim ve fark göremedim km de aynı gidiyor artık po cuyum .araç 2006 vtec ls
  • http://www.zaman.com.tr/ekonomi_otogazda-buyuk-hile_2009238.html linklerde görüldügü gibi hepimiz soyuluyoruz
  • Birde gaz aldığınız pompanın yeni olup olmamasına ve gaz tam bitmeden gaz almamaya dikkat edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exar__Kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: erolkan

    Bende 2 hafta önce prins lpg taktırdım. Bayideki arkadaş opet dışında hepsini alabilirsin dedi. Katkılı lpg oldugu için zamanla lpg enjektörlerinde yağdan dolayı tıkanma yapıyor dedi. Önceki aracımda da shellden alıyordum. Ne zamanki ocakgazı satın aldı kalitesi düştü bence. Şimdi ise denemelerdeyim. Shell aldım performans düşük,Bp deniyorum shelle göre daha düşük performans.bı depo bitince po deniyecegım bakalım nasıl olacak...

    Hocam bende de ShellGaz ile performans asırı düşmüştü. Milangaz veya PoGaz denemeni tavsiye ederim.

    Buradaki denemelerim sonucu içlerinde en iyi euroaygaz, sonra po,daha sonra Bp,en son shell çıktı. Zararlı deselerde euroaygazdaki performans gerçekkten diğerlerine göre farkkediyor..




  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Ben 1 kere bulaştım lukoile dahada bulaşmam tekleme yaptı epey forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile aygazdan po ya geçiş yaptım yaklaşık 3 aydır şaşmıyorum maceraya gerek yok üstadım sabit aldığın bir istasyon varsa
  • Sadece performansı için aygaz kullanıyorum...Diğerleri arabının ivmelenmesini seriliğini öldürüyorlar.Benzine en yakın performansı aygaz veriyor...Bugüne kadar 10-15 tane araç geldi geçti mecbur kalmadığım sürece aygazdan şaşmadım.Başka gaz aldığım zamanlarda içindekinin bitmesi için genelde dua ettim..Uzun vadede belki sıkıntı yaşanır ama ben 2 seneden fazla hiç bir arabayı kullanmadığım için olsa gerek hiç bir sıkıntı yaşamadım...Abatmıyorum aygaz olmasa belkide sırf bu yüzden dizel araç alırdım..Bu arada sadece memurum hiç bir yerle firmayla ortaklığım yok kişisel tecrübe ve görüşlerimdir......(2011 aveo classic+ safefast atiker+aygaz an itibarıyla)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radrest -- 28 Şubat 2015; 15:58:59 >
  • anket sonucuna göre aygaz yakıtı en iyisimi yani. ben shellden alıyorum fakat başka markayıda test etmek istiyorum sizce hangi markayı test etmeliyim.
  • Dün filtre değiştirdim.Ustaya hangi gaz diye sorduğumda opet veya shell dedi.
  • Gaza gelme ipragaza gel
  • shell Akaryakıt firmasıdır gazi yoktur bircok firmanin gazini alir shell çalışanları durustse eger soylerler zaten her sartda Opet/Aygaz saygılar
  • Istanbuldan antalyaya gelirken Kütahya afyon arasinda hürgaz marka gaz aldim. Litre fiyati cok uygundu. Menzil olsunn çekişi olsun gayet guzeldi gaz. Markalara fazla para vermek mantikli mi bilemiyorum
  • cnkcoskun C kullanıcısına yanıt
    Markalı gazlarda bütan/propan karışımı yaz ve kış için ayrı ayrı ölçülü şekilde yapılır ve motorun kuru kalmaması için belli bir oranda yağ katılır. Ucuz gazlarda durumun ne olduğunu bilemiyoruz. 1 depo gaz ile güzel , kaliteli demek yanlış olur. Zira uzun süre aynı gazla kullanınca yan etkileri ortaya çıkar.
  • Arkadaşlar lpg li araç sahiplerinin katılımıyla zenginleşecek bir whatsapp grubu kurduk.

    Lpg de yaşadığımız sorunları sıkıntıları yazarak tartışarak çözüm arayabiliriz.

    Bilgi ve tecrübe paylaşımı grubudur.Boş muhabbet ve geyik yoktur.



    https://chat.whatsapp.com/IDWTvT3qeZCInkTxVW0FiE
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.