hocalar bu anakartın p35 ds3r rev2.1 i p35c ds3r den tam tamına yanlıs duymadınız %2o daha fazal o.c. oluyor. artı ddr2 lere 1300 e akadr destek fsb yede 1600 e kadar destek verıyor
hocalar bu anakartın p35 ds3r rev2.1 i p35c ds3r den tam tamına yanlıs duymadınız %2o daha fazal o.c. oluyor. artı ddr2 lere 1300 e akadr destek fsb yede 1600 e kadar destek verıyor
rev2.1 olduğunu aldığımız anakartan nasıl anlayacağız?
Bende aynı anakarttan aldım.Rev 2.0 olandan.Önceki anakartıma göre daha iyi bir işçiliğe ve malzemeye sahip.İşlemci olarak da p4 3.0 yerine core 2 duo E6750 aldım.herşeyi güzelce taktıktan sonra bilgisayarın açma tuşuna bastım.Açıldı ama sonradan kaç kez dondu.Bir ara windowsu kurar gibi oldum ama yine de başaramadım.Devamlı ekran donuyordu.En sonunda ramin birini çıkarıp deneyince bu sefer donmadı.Bilgisayarı kapatıp açınca akılı fan özelliği devreye giriyor,iki kez fanlar çalışıyor gibi oluyor ama geri duruyorlar.3. kez açılıyor bilgisayar.Bios da çok güzel ayarlar var.Onların bazılarını iyice kavramaya başladık.Önceden işlemci fanının sesi devamlı gelirdi ve gürültü çok olurdu.şimdi sessiz sedasız çalışıyor herşey.Bayağı stabil bir sistem.Açıp kapatınca bazen 8-10 kez sonra bilgisayar açılıyor ama yine de memnunum.Zamanla dilini öğreneceğiz anakartın.Benim ufak bir sorunum var.Creative 5.1 ses kartı ve sistemi kullanıyorum.Bu yeni gigabyte anakartımda şöyle bir sorun oluştu : bilgisayara ses kartının sürücüsünü yükledim ama bir türlü ses gelmedi.Ne kadar uğraşsam da yok.Audio device on high definition audio bus diye bir donanım gözüküyor ve ünlem işareti var üzerinde.creative ses kartının sürücüsünü gösteriyorum kabul etmiyor.Acaba dedim gigabyte anakartının cd sinden yüklediğim realtek ses sürücüsü mü sorun çıkardı.Onu kaldırdım creative ses kartı sürücüsünü tekrar yükledim ama nafile.Bu seferde PCI device diye bir donanım üzerinde ünlem gözüküyor.Ne yaparsam yapayım bir türlü ses yok.Yardımcı olursanız çok sevineceğim.Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksemseddin -- 15 Ocak 2008; 17:03:27 >
Bende de donmalar oluyor. Oc yapmıyorum ama kaspersky scan yaparken ya da cubase'de müzik kaydı yaparken donmalar oluyor. Bunun nedeni ram mi işlemci mi anakart mı?
anakartımda 2.0 kurusunda 2.0 revision yazmasına rağmen kesinlikle 2.0 bios yükleyemiyorum en sonunda @bios programöı ile otomatik bios aratırdığımda revision 1 bios yükledi :( everestte ve cpu z de revisionun 2 olarakj gryrm .
kardeş onun basit bir çözümü vardır ama bana en cok takılan anakart gibi geldi. öncelikle sana sunu sölüyüm eger fazla bilmiosan ben gibi fazla üzerine cullanma. Götür bi yere göster yanlız götürmeden önce parçaların seri no larını al adam der su yanmış degisecek der cıkan parça sana ait deildir. kendindeki bozuk parçayı sana degiştirdim die kakalar. parçaların seri nolarını ve fotolarını cek bence benim basıma geldi diebilirim. adma 2 günde yapılacak işi 2 hafta da yapmadı istelik bana monitoru bile götürdü benim bios bozulmuş monitorü falan götürttü yav varya şimdiki aklım olsa ver len makinayı derim( 6 yıl önce oldu) sonra bana board yanmış dedi 100 milyon yenisi dedi bende de par yoktu geri aldım allahtan yaptırmamışım. 1 hafta sonra başka bi yere götürdüm orası dediki bios yanmış dedi 30 35 milyon tutar dedi oke dedim yaptılar elime verdiler.. özellikle cevrende tanıdıgın kişilere sor ii bir bilgisayarcı varsa ona götür. den den sana bu kadar.
yeni aldığım p35-ds3r yi ilk kez çalıştırdığımda kesik kesik beep sesi ile ikaz veriyor.anakartın dökümanlarında bu hata güç hatası olduğu yazıyor.power supply yetersiz olabilirmi?supply de 450watt yazıyor ama pek güvenemiyorum.aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı?teşekkürler
arkadaşlar bende p35c ds3r model anakarttan almayı planlıyorum ancak işlemci olarak E2XXX ve E4XXX arasında kaldım fazla bir şey istemiyorum ancak o.c. potansiyeli olan bir işlemci düşünüyorum. ayrıca ekran kartı tavsiyenizide bekliyorum. ancak ekran kartı olarak 100$ civarı alım gücüm kalacak