1-sorun ramlerden kaynaklanabilir.sadece tek bir ram takıp denedin mi? 2- anakarttaki işlemci pinlerinde herhangi bir yamulma var mı? 3-biosa girip işlemci ısısını belirli bir süre takip ettin mi? 4-anakart ile kasa arasındaki usb ,ses kablolarını söküp denedin mi?(yanlış takılmış olabilir belki) 5-biosta ram ,işlemci hızları ve ekran kartı pci hızının ne durumda olduğuna baktın mı? 6-biosu default ayarlarına alıp denendin mi?
Selam öneriler için teşekkürler,bunları uygulamalı olarak zaten yapmıştım,işlemci pinleri zarar gördüğünde bilgisayarın hiç çalışmaması lazım yanlış mı düşünüyorum?
arkadaşlar merhaba anakartım rev:2 bios f2 bios update yaparken sürekli " Bios İd Check Error " uyarısı alyrm ve update yapamıyorum bu soruna bir çözüm bilen varmıdır. Bios pili resetleme yi denedim
şuan standart intel fanı ile 2400 ghz de kullanıyorum.. ama arada bir bip sesi alıyorum (2 sanıye suren bip sesın yaklasık 1 dakkıka aralıklarla tekrarlıyor) hhd yi mor renkli sata girişine taktım. biostan onbord sata/ide ctrol mode raid/ide yaptım sata raid/ahcii mode diasble yaptım ( raid yada ahci yapınca pc rstart yapıp duruyor.) fanların alarmlarını diasble yaptım.. pc aclısta verifiryng DMI pool data...... yazısı cıkartıyor... acaba eksik olan nedir??
yardımcı olabilirseniz sevinirim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vhkm -- 2 Ocak 2008; 18:43:59 >
Arkadaşlar, toplayacağım yeni pc için p35ds3r anakartını düşünüyorum, yine bu ayarda wifi özelliği bulunan bir gigabyte anakartı var mı bildiğiniz? fiyatı çok uçuk olmayan?
selam arkadaşım A open kasa ile aynı özelliklere yakın kullanıyorum ve high power 430 W PSU ile. GA-P35C-DS3R + E6750 + 2x1GB Twinmos + Palit 8600GT Sonic+ +Creative audgy dvr hdd vs. Vista ultimate 32bit var hatta 64de kurdum. maşaallah iyi gidiyor. arada bir sıcaklıklara bakıyorum sistem 38 cpu 35 lerde falan. anakartın kitabında enaz 400Wlık PSU istiyor ama kasaların üzerinde gelen değil gerçek değerli bir PSU olmalı ve kasa içi havalansırması çok iyi olmalı. Ayrıca memory lerde çok önemli. tam oturmamış olabilir yada patates baskıda olabilir. yardımcı olabildimse ne mutlu. sistemi kuruş tarihim 31.12.2007
Arkadaşlar anakart sıcaklığım bazen 40 dereceyi geçiyor ....Bu anakartı nasıl soğutabilirim..Nereye fan taksam daha fazla verimli oluır anakart için...Anakartın en çok ısınan yeni kuzey köprüsü mü ? Buraya nasıl fan oturtabilirim..
// Intel E6750 2.66 Ghz //Gigabyte P35c-ds3r // 320 Gb Seagate Sata2 // Ocz 2 x1 Gb Ddr2 800 Mhz Platinum Cl4 Xtc // Palit 8800GT // BenQ Fp94vw19” Geniş Ekran Lcd // Asus 1814 Blt Dvd-Rw // Raidmax Smilodon Kasa // Fsp Epsilon 700W // A4Tech Kx-2810 X7 Game Master Desktop Set // Lexmark x1250 Yazıcı / Tarayıcı / Fotokopi // Premier Pht v10 (4+1) Ev Sinema Hoparlör Sistemi //
Az önce geil ultra 2x1 800 mhz ramlerim geldi. Daha önce tek ram kullanıyordum. Ramin sadece birini en soldaki sarı yuvaya takınca pc açılıyor. Ama ikincisini sağ taraftaki sarı yuvaya taktığımda güç düğmesine basınca ekrana görüntü gelmiyor? Dual kullanabilmek için biostan herhangi bir ayarı mı var. Yoksa yuva mı bozuk? Yaw birde gariplik oldu cpu z deki ayarlar değişti. Frekanslar falan. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Taktım hem sarıda denedim hem yanındaki diğer ddr2 slotlarında açılmadı. Ramlare voltajı nereden veriyoruz. Üzerinde 2.1 e yükseltin yazıyor. Ama bulamadım. Ayrıca cpu-z de 5:6 diye bir değer var. Onu değiştirmem gerekir mi. Biosta öyle bir ayarda göremedim.