Teşekkür ederim hdd0 ama hayrını göremedik daha Az önce bilgisayarcı geldı yapamadı götürdü makınayı biosu mu sıfırladı naptı bişiler yaptı gene olmadı ayrıca ctrl+alt+del yapıp Dosya yenı göreve expolorer yazdı dang diye hata hiç bişiyi açamadı uğraştı baya Psu yu 700 wat getir dedim biraz daha yükselttim yok ondan degilmiş. getirmiş maden bende dursun dedim 700 watt manyak bişi kabloları bile kalite Ama gel gelelim makinanın sorununu halledemedi ve götürdü geri
quote:
Orjinalden alıntı: hdd0
absabi öncelikle hayırlı olsun yeni makinan.sistemin çok güzel.işletim sistemini bence yeniden kurmayı dene.anakrttan olduğunu zannetmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abbasabi -- 3 Aralık 2007; 20:16:48 >
@TuVNeRa: Hocam, yukarda çokça bahsi geçen RAID kotrolü için 10 sn kadar bekleme problemi DQ6'da da var mı? Bu ICH9R chipsetiyle mi ilgili, yoksa DS3 serisine has bir özellik mi merak ettim.
Çok eski bir mesaja cevap yazmışım ya, kusura bakmayın Umarım TuVNeRa hala buralardadır. En olmadı kültür-bilim'den bulurum onu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 3 Aralık 2007; 23:58:27 >
Dostum, nasıl çözdüğümü bende bilmiyorum. Deneyerek şans eseri oldu. Ama Gigabyte'in kendi sitesinden güncel ses driverlarını indirdim ve en son onları kurdum. Şuan ki işletim sistemimin üzerine 64 bitlik kurabilirmiyim? bana fayda sağlarmı acaba?
Saygılarımla,
quote:
Orjinalden alıntı: hdd0
rica ederim.4gb ramin xp nin 32 bitlik olmasından 3.5 görünüyor.64 bitlik bir işletim sistemi yüklersen 4gb olur.
aslında sorunun nasıl çözdüğünüde kısaca yazsan problem çeken arkadaşlar için aydınlatıcı olurdu.
ICH9R ile ilgili yani ICH9R kullanan ve raid yapılan bütün anakartlarda açılışta biraz bekleniyor
Sisteme windows xp32 yukleyebılıyorum sorunsuz ama vista yuklerken ( vista64 , vista32(orj) ) en son asamada yani dosyalar vs yuklendıkten sonra options kısmına gecemeden reboot atıyor ve oyle kalıyor oylece pc yanı reset dugmesıne basmam gerekıyor sistemın restart atması ıcın. F8 bios .. aynı sorunu yasıyan varmı?
1.ci restart tan sonra su resımde gorulen
completing installation da duruyor ekran kararıp gelıyor sanırım ekran kartını denıyor, keyboard ısık yanıp sonuyo bıkac kez. sonra da >
su kısma gecmeden resetlıyo takılıyor. hep aynı >>
edit: O.C. yok. ramlar 1.9-2.0v arası. hdd i ide yada ahci olarak kullanmam farkettirmiyor sorunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disorderpunk -- 6 Aralık 2007; 5:03:49 >
merhaba arkadaşlar. yeni sistemim için bu anakartı düşünüyorum ancak başlıgın önceki sayfalarında bahsedilen sıcaklık sorunları biraz kafamı karıştırdı. -bu konu(sıcaklık) hakkında biraz açıklama getirirseniz sevinirim. -kartı tercih etmemin aslında en büyük nedeni ddr3 desteği. ama burada da bürsürü gürültü patırtı var, ddr3 le ddr2 yi birlikte destekleyen anakart alınmaz gibilerinden. bu konuda problem yaratacak bi durumu var mı anakartın, hiç deneyen oldu mu ddr3? (sanırım ddr3le ddr2 birlikte çalışmıyor yanlışsam düzeltin) -bu anakartta firewire ve esata desteğiyle ilgili bişi bulamadım acaba yok mu ? -q6600le nerelere kadar çıkabilirim. fazla bir oc beklentim yok meraktan soruyorum. zaten biraz kullandıktan sonra yaparım diye düşünüyorum. -son olarak kullananlara soruyorum; şimdi bi kart almak şansınız olsa yine bunu mu alırdınız? cevap hayırsa marka model belirtebilir misiniz yine bu fiyat çevresinde? (ddr3 desteği benim için önemli)
kardeş sorularına bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım. 1-sıcaklık konusunda herhangi bir sıkıntı olmaz.elbetteki MSI platinum kadar ısı değeri düşük olmaz ama problem teşkil etmez.
2-DDR3 olsada denesek. .doğrudur ddr2 ile ddr3 birlikte çalışmıyor.
3-anakartın kutusu şuan yanımda olmadığı için bakamadım ama içerisinde hatırladığım kadarıyla esata için kasaya takılan parça vardı.
4-q6600 ü bilmem ama benim e2160 işlemcim(1.8ghz) normal işlemci fanıyla ve voltaj vermeden sadece fsb yi arttırarak 2.4ghz de sorunsuz kullanıyorum.
5-daha önce MSI P35 Platinum combo(ddr3 destekli) anakart almıştım.ama anakart arızalı çıktı.3-4 gün deli gibi uğraştığım için ve ilk defa MSI anakart aldığım için bu anakarttan soğudum.o yüzden bana göre daha stabilitesi yükjsek olan gigabyte ın bu modelini aldım.ama benim sorun nadir olabilecek sorunlardandı bence.MSI ı kötülediğimden değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdd0 -- 7 Aralık 2007; 13:33:01 >