9700 LED ile kullanıyorum sıcaklıkla ilgili bir problemim olmadı
teşekkürler sıcaklık açısından değil de daha çok anakartta kuzey köprüsünün heatsinki büyük olduğundan sığıyormu diye sormuştum. ama 9700led olduğuna göre bunu da takarken bir sorun olmaz. tekrar teşekkürler.
dostum bios default felan yükledinmi yada fail yükledinmi oc yapıyorsan oc yi kaldır yinede olmuyorsa yapacak bir sey yok demeyecem yine biosta usb klavye ve usb mouse secenkeleri disable olduguna emin ol bir de bunları dene
DDR2 PC2 6400 800 Mhz 4-4-4-12 olmasi gereken Kingston Ram'im CPU-Z'de DDR2 PC2 5300 333 Mhz 5-5-5-15 gozukuyor bunun sebebi nedir? Bu durum normalse bilen birisi bana bu durumu aciklayabilir mi?
Ancak simdi de soyle bir sorunum var Benim biosumda (DSR3-C) latency'i manuel olarak girebilecegim bir yer yok, sadece bellek icin MEMORY MULTIPLIER degerlerini degistirebiliyorum, bu da bana 677Mhz,800Mhz gibi degerler veriyor. 800Mhz aslinda istedigim sonuc, ama CPU-Z'den baktigimda bu seferde Latecy'lerin sacmaladigini goruyorum (4-2-1-11 gibi bisiydi). Nedir bu hikayenin asli
Bu malesef OC'ye giren sorunu DSR3-C ile nasil asarim
3 Hafta evvel E6750 2X1 gb ddr2 800mhz lik sistemi GIGABYTE P35C DS3R Rev 1.1 sistemi bilgisayarcıya toplattırdım.
Bendeki sorun şu;
Sistemi ilk aldığımda windowsda dolanırken aniden bir mavi ekran çıktı. mavi ekran okunmadan sistem kendini resetledi. Bu sorunu birkaç kere yaptı. Bende windowsu yeniden kurmayı denedim. Kur dosyaları harddiske kopyalarken sonlara doğru sürekli mavi bir hata vererek bellek taşması gibi birşeyler deyip kura devam etmedi. Ben güç bela windowsu yüklemeyi başardım fakat aynı sorun devam ediyordu. Bende ramlerden şüphelendim. Pardusla gelen Memtest 86+ v 1.7 ile sistemin 2 X 1 gb ramlerini ayrı ayrı ve hep beraber test ettim. Sürekli olarak testin 5 safhasında (Block move, 64 moves testinde) kırmızı kırmızı hatalar listeleniyordu. Bende sistemi bilgisayarcıya geri verdim. Fakat sorun bir türlü çözülmüş değil. Kartın sitesine baktığımda
Desteklenen ddr2 ramlerin marka ve modellerine göre bir liste var fakat Bilgisayarcımın demesine göre piyasadaki tüm ddr2 ramleri denemiş sürekli aynı sorun var diyor.
Sizce bu sistemin sorunu nedir anakartmı yoksa başka birşeymi? çıldırmak üzereyim...
Arkadaşlar benim bu sorun için bir düşüncesi olan var mı? Anakartta ramler için ayarlamam gereken bir bios ayarımı var? yoksa bu anakart veya sistemdemi sorun??
Arkadaşlar iyi ramazanlar bende gigabyte P35C DS3R anakart kullanıyorum. Bu anakart için iyi bios versiyonu hangisi birde bios güncellmeyi nasıl yapılacağı hakkında yazarsanır menmun olurum. iyi geceler
Arkadaşlar iyi ramazanlar bende gigabyte P35C DS3R anakart kullanıyorum. Bu anakart için iyi bios versiyonu hangisi birde bios güncellmeyi nasıl yapılacağı hakkında yazarsanır menmun olurum. iyi geceler
bende bugun bios u f4 e yükselttim..önceki f1 di.. fark varmı dersen bişey anlamdım.. ama nasıl yaptıgımı anlatayım.. önce burdan http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_DownloadFile.aspx?FileType=BIOS&FileID=13012 motherboard_bios_ga-p35c-ds3r_f4.exe yi belgelerim içine indirdim.onu .winrardan kurtardım.sonra programlar içinden gigatek-->@bios prog çalıstırdım-->(uyarı geldi tamam dedım)---> gigabyte @bios unitility ver.1.2 (senınkı v2.0 olabilir) penceresi acıldı..--->update new bios yazısına tıkladım---> yer sordu winradan kurtardıgım bios dosyasından (3 parca dosya cıkıyor ) p35cds3r.f4 isimli dosyayı gösterdim--->kendisi update yaptı pc resetledikten sonra @bios prog calıstırınca yeni f4 biosun kurulu oldugunu gördüm..:)
anakrtı alalı 3-4 ay oluyor işlemcim e4300 oc denemelerim basarısızlıkla sonuclandı ama suan 1.8 stabil sorounsuz devam ediyor ..benim sorunum pc kapatırken "WMS IDLE" programının sonladırılamamsı illaki elle sonlandır secenegını tıklayarak sonlandırabılıyor ve pc ancak ozaman kapanıyor bu ne hatasıdır anlayabilmiş değilim..(önemli ise ekran kartım palit 8600 gt 128 mb ddr3) .. diğer sorunum ise her zaman olmamakla birlikte arada bir "MARK_FUN LOOD NT"" EROR HATASI ALIYORUM acaba bu tip sorun yaşayan varmı? çözüm ne olabilir? teşekkürler