Slm Arkadaşlar Bende yeni Bi P35C-DS3R Aldım.Oc ayarlarını kurcalamaya başladım.
İşlemci Mhz 400 geldiğinde 400 X 6 gözüküyordu. Bende 401 X 6 yaptım ve kaydettim ve biostan çıktım.Çıkarçıkmaz bi res attı açıldı bi daha res attı açıldı bi daha res attı ve benim ayarlarımı sıfırladı.Bu neden acaba bi türlü olmuo.
Yardım eden arkadaşlar olursa sevinirim Teş.
Biosum : F4b ama önceki bioslarımdada böle olmuştu.
Bana Başka bi sürüm Biosla oc yapmış arkaşlar Bios önerebilirler.
dostum anakrtın orjinal biosu ilede su anki beta olan f4g ilede oc yaptım fotolarda yukarda e6420 426x8 olarak 3.407 mhz de
ramler auto secili ve 532 mhz de ddr2 800 veritech ile
cpu voltajını auto yapma 1.3 yada bir iki adım yukarısında olsun
ram fsb oranı nı 900 den yukarı cıkarma deneme için
mch fsb-pci-e voltajlarını 1 er artır olmadı pci-e voltajı hariç digerlerini bir kere daha (0.2v) artır
Arkadaşım Verdiğin bilgiler için Sağol.Dediklerini denedim ama birtürlü birşey değişmedi.Ancak birşey fark ettim bilgisayar açılışında 333X6 gözüküyor bu normalmi anlamadım. 400X6 gözüküyor biosda. 401X6 getiriğimde açılmıyor hemen res sonra gene res ve sıfırlanıyor.Neden böle yapıo anlamadım.
arkadasım senin işlemci imzandaki işlemci ise o cpu nun carpanı 8 dir
ama 400x6 diyorsun neden 6 secip hızı düşürüyorsun
bios ta cpu ayarları ile ilgili olan tüm seçenekleri iptal et
sped step eist felan gibi ayarların tümünü
birde biosun oc menüsünde ram ayarlarını düşük tut auto seçme yani fsb yi 400 yaptıgında ram lerin en fazla 900 de kalsın bu şekilde sistem bir acılsın sonra yine voltajk ve hızı artırırsın ;tabi cok fazla cıkma saglam bir sogutma sistemin yoksa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyka -- 29 Ağustos 2007; 23:51:26 >
Arkadaşım dedin gibi herşeyi kapattım Cpu ile ilgili olan.Benim biosumda gözüken 400X6 yı 400X8 Yaptım ve açıldı kendi hızına ulaştı yani.
Sağol.Teş ederim şimdi senden bişi daha rica edeceğim Mevcut 400Mhz nasıl yükseltim ne kadar voltaj değerlerine yükseltim Bunlar hakkındada yardım edersen Çok sevinirim.
Oldu walla çözüm sorunu.Şu anda 2.66 olan işlemcimi 2.80 çıkarttım. 350X8 de ilk 400X8 yaptım ama fazla ısındı düşürdüm. Sanırım Seninde 400X8
Isı: Boşta 48 - 50 Load da 60 - 69 oldu. Stock Fan.
Voltaj değerleri Auto da Onları elle ayarlamada kaça getirim Onunlada hakkında bilgi verirsen sevinirim.Ama daha voltajlarla oynamicam hatta işlemciyi mevcut hızına getiricam çünkü oyunlarda alarm veriyor.Ama sen gene bana yazarsan ben ilerde bi soğutucu alıcam o zaman uygularım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuGrAx -- 30 Ağustos 2007; 13:16:25 >
Oldu walla çözüm sorunu.Şu anda 2.66 olan işlemcimi 2.80 çıkarttım. 350X8 de ilk 400X8 yaptım ama fazla ısındı düşürdüm. Sanırım Seninde 400X8
Isı: Boşta 48 - 50 Load da 60 - 69 oldu. Stock Fan.
Voltaj değerleri Auto da Onları elle ayarlamada kaça getirim Onunlada hakkında bilgi verirsen sevinirim.Ama daha voltajlarla oynamicam hatta işlemciyi mevcut hızına getiricam çünkü oyunlarda alarm veriyor.Ama sen gene bana yazarsan ben ilerde bi soğutucu alıcam o zaman uygularım.
benim sistem soyle bios...:f4i os.....:vista build 600 32 bit cpu....:e6420 b2 stok fan ramler.....:2x1gb ddr2 800 veritech ekran kartı...:power clr hd2900xt 1gb gddr4(stok fan) power....:silver power 600w hdd...:2x seagate 120gb raid0 cnk size 128k kasa.....:2x25cm fanlı aplus monlize 1x12cm arka fan 1x12cm ön fan 1x80cm ram fanı(ramleri sogutmak için)
su an günlük kullandıgım OC li deger cpu-ram ve ekran kartı degerleri
bios f4i os....:vista cpu....:3507 ghz stok fan 438 fsb 1.37 volt...sıcaklık idle cpu=41 cpu#1=52 cpu#2=53 (bende bunu anlamıyorum yaaa ...3 ayrı sıcaklık)
ramler .....:oran 2.40=1053(biosta ayarlanacak) voltajları 2.3 volt timinlger auto da(5-7-7-21 olarak ayarlamıs anakart) ram ayarları için bir ayar daha var bios menüsünde ddr ram option'u 2 yap
ekran kartı.....:870mhz core 2300mhz ram hızı
sendeki ramler 930 dan yukarı cıkmayabilir fazla voltaj verip cıkarma denemeleri yapmamanı öneririm.bir ara elimde vardı bu ramler ordan biliyorum. bunların max calısma voltajları 2.1 volt.
arkadaslar bende 18-08-2007 tarihinde P35C-DS3R anakart aldım ama 4.gun kendi kendine kitlendi hemen aldıgım yere goturdum ama musteri hizmetlerinden bir sahıs ısrarla kullanıcı hatasıdır dedi ve degistirmedi servise gitti. aramadıgım konusmadıgım yer kalmadı ve en sonunda uretim hatası oldugunu kanıtlayana kadar 15 gun gecti ve bugun teknikservis beni aradı ve uretim hatası var ama biz duzelttik goldbilgisayardan urun degisimi yapabilirsiniz dedi. hemen goldu aradım ama aynı şahıs yine ısrarla kullanılmıs urunu ben degistiremem deyince ben delirdim. bu urunleri aldıkları firmaya acıp genel mudurle konustum ve her olanı anlattım inanın adamda sasırdı ve 10 dakika sonra o agresif şahıs beni aradı ve''efendim sizi cok beklettik sizi baskalarınla muhattab ettik kusura bakmayın istediginiz zaman gelip istediginiz urunu alabilirsiniz'' demezmi süt dokmus kedi olmuş... bakın arkadaslar 4.leventteki GOLDbilgisayardan birşey alırken beni düşünün.. 3 tanedaha şubesi var oralardan alın cunki burdaki muşteri hizmetlerinde olan butun personel inanın problemli ve tek kelimeyle BİLGİSİZ...
Bu Anakartı ile Big Typhoon kullanan var mı ? > Cırıltı sesi PS 2 Klavye girişlerinden veya Printer portundan o bölgeden geliyor. > Lanet olsun almaz olaydım. Bu Anakartı bu böyle bir sistemi şimdi bende teknik servise götürsem kullanıcı hatası deyip benide geri yollayacaklar mı ? > 240 USD boşa mı gitti ? > Ürünü alalı 1 ayı geçti. Anakart işlemci ve Big typhoon soğutucuları PC Gold'dan aldım. Şimdi Bana verecekleri cevap bu Anakart ile Big Tyhoon kullanmayacaksın kusura bakma mı ? diyecekler. Madem kullanılmıyor niye satıyorlar ? > Soğutucu cidavalarını çıkarınca ses kesiliyor kendi stok fanını denemedim. Onuda deneyeceğim aynı şeyi o da yaparsa bakalım cevapları ne olacak ? İlgili Başlığım.. http://forum.donanimhaber.com/m_17369588/tm.htm
Beyler kötü bi durum oldu P35C DS3R anakartımın Kapasitörünü Yaktım Şu An Hızlı Sistem Garantisi Olduğu için Oraya götürdüm.Sizce Bana Anlayıp Kullanıcı hatası diyip benden para alıp tamirmi ederler ne olabilir sizce.Nasıl yaktım derseniz yeni işlemci soğutucusu aldım onun altındaki taban kısa devre yaptırdı tabandaki sorunu çözdüm ama iş işten geçmiş oldu
Geçmiş olsun, umarım sorununuz en uygun şekilde halledilir. Soğutucu marka ve modeli nedir acaba yine aynı problemle karşılaşacak insanlar olması olası.
Orjinalden alıntı: losthell arkadaşlar bende bu kartın ddr3 desteklemeyen modelini alacağım oyunlarda ramlerin performans getirisi olmadığı için vereceğim fark yerine üstüne para koyup 1gb ddr2 ram eklerim dhaa iyi..
arkadaslar bu kart ddr3 desteklıyormu bu kartın ddr3 desteklemeyen modelı ne
bırde msıp35 platınıum mu alayım yoksa ds3r mı?hangısı ıle max o.c. yapabılırım
bahsı gecen kart ıcın lınk verırmısınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 10 Eylül 2007; 1:41:29 >