evt arkadaslar gecenin körü oldu.kafam pörtledi.ama biraz ögrendim bu işi.son durum;
460x8 voltaj 1.35.her ne kadar cpuz 1.3 göstersede 552x2 mhz de ramler.timingleride 5-7-7-21.
ögrendigim kadarı ile timinglerin düşük olması gerekiyormus.bu degere cıktıktan sonra 4-4-4-15 i denedim sistem acılmadı.acaba freq. düşürüp timingle freq. arasında orta yolu mu bulmalıyım?nasıl bir yol izleyeyim?
mch +0.2 ram +0.2 fsb +0.2 şeklinde.
bende yatıyorum artık umarım yardımlarınızla yarın bu işi bi halledebiliriz.
rica ederim. arkadaşlar soru sormadan önce lütfen anakartının KULLANIM KILAVUZU kitapçığını bi gözden geçirin. güzelce açıklanmış herşey karmaşık değil. sizin için daha kolay olacaktır 2 dakkikalık işler için burada soru sorup cevabı için beklemezsiniz.
GİGABYTE P35 DS3R anakartım bugun itibariyle bozuldu,windows boot ederken kilitlendi ve bir daha açmadı,2-3 saniye fanlar dönüyor sonra kapatıyor,sonra kendiliğinden tekrar açıyor 2-3 saniye sonra kapatıyor,daha yepyeni anakart bu nasıl iş
Kısa devre yapan bir bağlantı olabilir. Yada bozulan bir başka parça.
Benim güç kaynağım yanmıştı. Yenisini taktım açtığımda çalışır çalışmaz kapanıyordu. Sonra bir koku.Baktımki harddisk yanmış. Yeni harddisk taktım bilgisayar çalıştı..
Konu 2. sayfaya kaymış arkadaşlar anakart ısısı ne alemde yazarmısınız ben everesten bakıyorum açıkcası pek güvenmüyorum verdiği değerlere çünkü işlemci fanını son devire alınca anakart işlemci 30 derecelere düşüyor,devri düşürünce anakart 40-45 derece arası 'işlemcide aynı' gidip geliyor sizde değerlerinizi yazarsanız sevinirim