bugün işlemci geldi ve kurduk sistemi çok şükür. yeni sistemden yazıyorum bu mesajı
P35C-DSR, OCZ Platinum 2x1GB 800 MHz CL4 Bellek OCZ2P800R21G ile sorun çıkarmadan açıldı, hemen BIOS' a girip +0.1V verdim RAM lere.
CTRL-I ile RAID0 yaptım, RAID sürücüleri konmuş Windows XP kurdum. maşallah sorun çıkarmadan kurduk sistemi, 2 x 410AS ile 170mb/s aldım
programları falan kuruyorum şimdi.
2 sorum olacak.
1. BIOS update yapınca, RAID vs gidiyor mu, önce BIOS update yapıp sonra mı sistemi tamamlayım? BIOS update i windowstan ya da QFlashtan yapmam farkeder mi?
2. Analog TV kartımdan çıkan bir kabloyu eski sistemde anakart üzerindeki AUX girişine takıyordum. Bu anakartta göremedim. CD-IN girişine taksam olur mu?
teşekkürler.
merhaba ben cok sorun yasadım ocz ram ile halada yasıyorum kısa süreli kapatmalarda sorun yok fakat bir saat kapattıktan sonra tekrar acmaya kalktıgımda 6 7 sefer de anca acabiliyorum. Anakartınız revizyon 2.0 mı? ve biosun sürümü ne? İşlemci,ram,anakart,harddisk sizinki ile aynı ayrıca 8600gt ve 300 watt fsp marka psu var bende. Acaba benim psu sorun yaratıyor olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alooma -- 6 Şubat 2008; 16:08:08 >
bugün işlemci geldi ve kurduk sistemi çok şükür. yeni sistemden yazıyorum bu mesajı
P35C-DSR, OCZ Platinum 2x1GB 800 MHz CL4 Bellek OCZ2P800R21G ile sorun çıkarmadan açıldı, hemen BIOS' a girip +0.1V verdim RAM lere.
CTRL-I ile RAID0 yaptım, RAID sürücüleri konmuş Windows XP kurdum. maşallah sorun çıkarmadan kurduk sistemi, 2 x 410AS ile 170mb/s aldım
programları falan kuruyorum şimdi.
2 sorum olacak.
1. BIOS update yapınca, RAID vs gidiyor mu, önce BIOS update yapıp sonra mı sistemi tamamlayım? BIOS update i windowstan ya da QFlashtan yapmam farkeder mi?
2. Analog TV kartımdan çıkan bir kabloyu eski sistemde anakart üzerindeki AUX girişine takıyordum. Bu anakartta göremedim. CD-IN girişine taksam olur mu?
teşekkürler.
bu degerlere ne tür raid ayarlamalarıyla ulaştınız?
merak ettigim performansı ve güvenirliği ve ncq intel ile kullanılabiliyor mu? Artı anakartı alırken yuvalarının olmasına dikkat ettim acaba gerksiz miydi cünkü 15 ytl kadar daha ucuz raid siz modeli vardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alooma -- 6 Şubat 2008; 16:24:42 >
merak ettigim performansı ve güvenirliği ve ncq intel ile kullanılabiliyor mu? Artı anakartı alırken yuvalarının olmasına dikkat ettim acaba gerksiz miydi cünkü 15 ytl kadar daha ucuz raid siz modeli vardı
son kullanıcı için bildiğim kadarıyla JMicron, Gigabyte, vs. gibi çözümler yanında Intel ICHXR RAID yöneticileri en iyisi. NCQ var.
RAID kullanılmayacaksa gerek yok. Ama fark çok az, eskiden bu fark 40-50$ idi. Bence alınır, hele 150-160mb/s gördükten sonra...
son kullanıcı için bildiğim kadarıyla JMicron, Gigabyte, vs. gibi çözümler yanında Intel ICHXR RAID yöneticileri en iyisi. NCQ var.
RAID kullanılmayacaksa gerek yok. Ama fark çok az, eskiden bu fark 40-50$ idi. Bence alınır, hele 150-160mb/s gördükten sonra...
raid siz derken gigabyte raid kontrolcusunun eksik olmasını kastetmistim yani dusuk modelde intel raid yine yapabiliyoruz
yazma önbelleği etkin olmasının ne gibi dezavantajları var?
cache kullanılıyor. işlemler bekletilip sonra beraber uygulanıyor.
RAID için ayrıca bir dezavantajı var mı bilmiyorum ama cache kullanımının genel dezavanatjı, dosyayı kaydet dediğinde aslında o anda yazmaz. o sırada güç kesilirse çalışmayı zaten kaydettim sanırsım ama aslında kaydetmemiştir. sık sık kaydet denirse genelde birkaç dakika önceki hali kaydedilmiş olur.
keşke depolama başlığında konuşsaydık bunları :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 6 Şubat 2008; 16:37:05 >
raid siz derken gigabyte raid kontrolcusunun eksik olmasını kastetmistim yani dusuk modelde intel raid yine yapabiliyoruz
asıl olan Intel RAID zaten , ICHX - "R" ile biterse Intel RAID vardır ; yoksa genelde yazılımsal RAID çözümleri vardır. siz model adını yazarsanız daha iyi olur aslında
yazma önbelleği etkin olmasının ne gibi dezavantajları var?
cache kullanılıyor. işlemler bekletilip sonra beraber uygulanıyor.
RAID için ayrıca bir dezavantajı var mı bilmiyorum ama cache kullanımının genel dezavanatjı, dosyayı kaydet dediğinde aslında o anda yazmaz. o sırada güç kesilirse çalışmayı zaten kaydettim sanırsım ama aslında kaydetmemiştir. sık sık kaydet denirse genelde birkaç dakika önceki hali kaydedilmiş olur.
keşke depolama başlığında konuşsaydık bunları :)
forumda vakit geciren cevap yazan kisiler aynı kullanım profilinde oluyor yeni yeni forumu kullanan biri olarak dikkatimi ceken bu oldu ve bu anakartı konusurken alma sebepleri hakkında olan bir konu olması nedeni ile baska bölümlere özel olması sorun degil bence bisürü ocz alan, seagate 250 gb alan ve bunları raid yapan var. herkesi ilgilendiriyor en akılda kalıcı bilgi, aklına geldigi anda sorulan soruya alınan cevaptan olusan tatmin duygusuyla beyne yerlesmis olanı imis. ayrıca senin gibi eski toprak magara adamını bir daha nerde buluruz. tesekkurler
edit:pardon ya "apemen" i "apeman" diye okumusum kusura bakma:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alooma -- 6 Şubat 2008; 16:54:04 >
asıl olan Intel RAID zaten , ICHX - "R" ile biterse Intel RAID vardır ; yoksa genelde yazılımsal RAID çözümleri vardır. siz model adını yazarsanız daha iyi olur aslında
p35-ds3r sanırsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alooma -- 6 Şubat 2008; 17:00:13 >