Şimdi Ara

## OCZ'den Dizüstü Bilgisayarlara Hız Kazandıracak Bellekler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## OCZ'den Dizüstü Bilgisayarlara Hız Kazandıracak Bellekler ##


    Yüksek performanslı ve kaliteli bellekleri ile tanıdığımız OCZ yeni SODIMM bellekleri ile dizüstü bilgisayarlara hız kazandırmayı amaçlıyor. Firmanın hazırladığı PC2-6400 DDR2 SODIMM bellekler peformans ve kapasiteleri ile dizüstü bilgisayar kullanıcılarına özellikle Windows Vista yüklü dizüstü bilgisayar sahiplerine yen bir alternatif olma iddiasında.

    Firmanın hazırladığı bellekler 1GB ve 2GB'lık modüller ve 2GB ile 4GB'lık kitler halinde satılmakta. 800MHz'de çalışan belleklerin 5-5-5 gibi zamanlamaları bulunuyur. 800MHz iyi bir değer. Zira Intel'in yeni nesil Santa Rosa platformunu kullanan dizüstü bilgisayarların büyük bir bölümü şu an için 667MHz'lik bellekler ile kullanıcılara sunulurken 800MHz bellek kullanan dizüstü bilgisayarların da kısa bir süre içerisinde yaygınlaşması bekleniyor.

    1.8v'de çalışan OCZ'nin yeni bellekleri ömür boyu garanti ile kullanıcılara sunuluyor. Fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmayan belleklerin ülkemize gelip gelmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.







  • güzel haber ama TR'ye gelip gelmeyeceği kötü haber. fiyat hala muallakta. bu ramlerin değil vista da xp de nasıl bir performans vereceğini düşünemiyorum
  • dizüstünde işlemçi, ram, daha!
  • ocz gerçekten çok kaliteli.bence tek rakibi corsair.leptabımda ddr400mz bellekleri var vista puanı 4.2 diğer leptabımda ddr2 667mhz bellek var ki dual çalışıyor(ocz değil) onunkide vista puanı 4.2 gerçekten çok sitabil keşke rahat bir şekilde bulunabilse ama fiyat olarakta corsairden bile pahalı.
  • Hay canina kurban OCZ iste haber budur! hemen getirtelim 2 tane...
  • firma birden çoştu..
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 7 Temmuz 2007; 4:14:47 >
  • bu ramler daha düşük voltajla daha düşük hızlarda çalışamaz mı? bana performanstan çok uzun ömür ve az ısınma gerekli. ddr2 533 olsun ama 1.2V la falan çalışsın. hem ddr2 667 ile ddr2 800 ün farkının hissedilebilir olacağını sanmıyorum. anca testlerde biraz önce olur. ben de sistemi test etmek için kullanmıyorum ki.
  • Hepsi******* isimli ,alişveriş sitesinde 1 ve 2GB modeller var satılıyor..
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71234

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71235

    tek 800ü bırak, 2x1GB 800 kit bile gelmiş. fiyatlarda uygun. OCZ bizden hızlı anlaşılan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DivXci -- 7 Temmuz 2007; 10:44:53 >




  • Merhabalar arkadaşlar kullanmakta olduğum toshiba A200 1BP modeli diz üstü pcye bugün 2 adet 2gb ddr 667 mhz pc 5400 model OCZ marka ram aldım bunda şöyle bir sıkıntı çıktı.Normalde toplamda 4gb bellek olması gerekirken windows sistem özelliklerinde 3 gb olarak gözüküyor bunun üzerine everest ultimate programını kurdum ben aşağıdaki resimlerdeki sonuçlara ulaştım.

    Resim1
     ## OCZ'den Dizüstü Bilgisayarlara Hız Kazandıracak Bellekler ##




    Resim2
     ## OCZ'den Dizüstü Bilgisayarlara Hız Kazandıracak Bellekler ##



    Resim3
     ## OCZ'den Dizüstü Bilgisayarlara Hız Kazandıracak Bellekler ##



    Şimdi resimlere bakıldığında toplam kullanılan bellek olarak everest ve windows işletim sistemi 3 gb olarak göstermekte everestin windowstan bir farkı pcde takılı ramlari OCZ 2gb ddr2 667 2 tane olarak göstermesi.

    Yani 2gb 2 adet ram olmasına karşın neden toplam bellek 3 gb olarak gösteriyorlar anlamadım




  • En son olarak şöyle bir yöntem denedim ramlerin düzgün çalıştığından emin olmak için.Laptopa taktığım ramlerden birini çıkardım ve pcyi açtım 2gb ddr ram olduğunu doğruladı akabinde çıkardığım rami takıp laptopta olanı çıkardım yine bişey fark etmedi o ramide sistem tanımladı ama ikisini aynı anda takınca 3 gb gözüküyor buna halen bir çözüm bulamadım saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toygar61 -- 1 Eylül 2007; 22:20:02 >
  • @toygar61

    Xp işletim sisteminin 3gbdan fazla bellek desteği yok ama Vista'da neden böyle oldu anlamadm belki de 32bit olduğu içindir :S
    İşletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
  • Valla bende anlamadım 2 gün önce vista ultimateyi silip vista business yükledim ultimatede çok gereksiz program olduğundan ama işletim sisteminden olacağını bende düşünmüyorum pek vista konusunda pekte bilgim yok detaylı bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirler sanırım
  • fiziksel olarak 3Gb üzeri kısım PCI / PCI-E adreslemesi, on-board VGA belleği vs. gibi sistemin donanımı tarafından ihtiyaç duyulan ve bazı durumlarda 1GB'a kadar çıkan ihtiyaçlar için rezerve edilmiş bellek alanıdır. Standart XP/Vista kullanıcısı için 4Gb'ı görmenin tek yolu 64-bit versiyonlarını kullanmaktır. 64-bit işletim sistemleri doğal metodlarla 4Gb ve hatta üzerini adresleyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okean -- 2 Eylül 2007; 9:16:26 >
  • Çok teşekkürler arkadaşlar bende araştırdım chip dergisinin bir makalesinde bahsedilmiş maxsimum 3 gb ram kapasitesi ile 32 bit vista sürümleri çalışmakta şuan 64 bit vista business işletim sistemini kuracam laptopa saygılar.
  • Eee OCZ farkı işte arkadaşlar
    Bu arada OCZ ürünleri için exa.com.tr ve sanalmarketimden alışveriş yapın zaten exa distrübitörü ocz nin sakın hepsişurdaburda gibi sitelere gitmeyin rezil olmayın paranızla
  • Merhaba arkadaşlar 64 bit vista business ti kurdum ama halen 3 gb olarak görüyor toplam ram kapasitesini bıostan baktım 4 gb yazıyor ben bişey anlamadım?
  • önceki mesajım biraz eksik kalmış, biraz araştırdığımda 4Gb kullanabilmek için 64-bit işletim sistemi yanında:

    - Intel /955/975/P965 veya üzeri, en az 8GB bellek desteği olan bir çipset
    - x64 komut setini destekleyen bir işlemci
    - Memory remapping özelliğini destekleyen bir BIOS

    gerekli imiş. Pratikte 8GB destekli bir notebook çipseti olmadığı için 64-bit işletim sistemi de senin sorununu çözmeyecektir. 3GB üzerini kullanman mümkün değil, olsaydı sanırım Fokus'tan İlhan bey mutlaka bir çaresini bulup takardı (monster notebookları diyorum)

    Konunun detayları için:
    http://support.microsoft.com/kb/929605




  • Neyse ben laptopu toshiba servisine gösterecem en kötü ihtimal sonuçta bu laptopun max bellek kapasitesi 4 gb oluyor demekki yeterli donanıma sahipki oluyor göstermekte fayda var teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.