Şimdi Ara

Acer Aspire 5720 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
0
Favori
61.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir süre monsterların FL90larını bekledikten sonra yakın zamanda gelmeyeceklerini anladım ve yeni arayışlara girdim. o mu bu mu şu mu derken acer 5720 ve casper arasında sıkıştım. Ankara Vatan bilgisayara giderek ikisini de inceledim (aslında casperi incelemedim bile, kasası rezaletti). En sonunda acerde karar kıldım ve aldım.

Vatan bilgisayarda notebook satış bölümündeki elemanlar gerçekten ilgilendiler, her türlü bilgiyi verdiler, her şekilde yardımcı oldular. ANCAK kurulum için montaj bölümüne indiğimde çattık yine dedim. İlgisizlik bilgisizlik diz boyu. Bomboş mağazada 2,5 saatte ne kurdularsa artık. Ufak bir yazmadan geçemeyeceğim.

Öncelikle, cihazımızın özellikleri

Core 2 Duo T5250. 1,5 GHz 667 MHz, 2MB fsb. Diyeceksiniz ki santa rosalar 800 MHz. Bu işlemci giriş seviyesi işlemcilerden. 65 nm ile üretiliyorlar ve 965 çipseti ile geliyorlar.

Intel 965GM Express çipset

1 GB (2x512) 667MHz Nanya Hafıza modülü

160 GB 5200d/d 8MB Sata Hitachi Hard Disk

1280x800 8ms LCD

GMA X3100 358 MB VGA

Intel 802,11 a,b,g

DVD-RW DL

0,3 Mp crystal eye web cam

4 USB 2.0, 1394, VGA port, 5in1 kart okuyucu. Bilimum acer yazılımları

Genel özellikleri bunlar. Mavi bilgisayarın sitesinde çipset 945 ve VGA GMA950 görünüyor.

sağdan soldan birkaç resim

Cihazın kapakları tırnakları nedeni ile oldukça zor açılıyor. Tırnakları kırmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor.

Anakart foxconn marka

Harddisk Hitachi tercih edilmiş

Ramler Nanya, 2x512 667 MHz. Keşke tek 1024 olsaymış

Bunlar da kablosuz falan filan

Kullanımına gelirsek;

Cihazın touchpad'i biraz sorunlu, bazen algılamıyor, bazen de kafasına göre takılıyor. Fan sesi fazla yok ancak cihazda genel olarak bir ısınma söz konusu. Amerika'da elektrikler ikide bir kesildiği için buraya bataryası boş göndermişler, fazla uzun süre kullanamadım. kullandığım süre boyunca cihazın durduğu yer oldukça ısınmıştı.

Nedendir bilinmez, bir türlü vista puanı alamadım, her denememde test bittikten sora aynı ekrana geri döndü.

Klavye de arada bir tutukluk yapıyor. Tuşlardan bazı modellerdeki anormal sesler gelmiyor, herhangi bir takılma da olmuyor.

Kamerası web cam olarak güzel (tabi dışarı çıkıp atlatma haber çekmeye niyetiniz yoksa). Akşam saatlerinde hafif loş bir ortamda gayet güzel bir görüntü veriyor.

Hoparlörleri zayıf, cep telefonumun bile daha fazla sesi çıkıyor. Kesinlikle DVD falan izlenmiyor.

Cihaz 3 Kg, kendi sınıfında oldukça ağır bir alet.

Şimdilik bu kadar. daha yeni olduğu için ben de fazla kullanamadım. kullandıkça artı eksileri çıkacaktır. Umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir.

• hayırlı olsun güzel alet
  •  Acer Aspire 5720 incelemesi
  • hayırlı olsun dostum iyi günlerde kullan, ekranın 8ms olması gerçekten güzel. öğleden sonraları da "kızlar yurdu"nu seyrediyoruz herhalde...
  • pili yok mu bunun ??? ne kadar gidiyor kaç cell...
  • Var tabi. Adamlar unutmamış koymuşlar, ben unutmuşum

6 cell, 2,5 saatte şarj oluyor. 2:53 kablosuz nette kullandım. 1:46 age of mythology oynayabildim. Bunları yaparken parlaklık düşük, işlemci hızı yüksekti. Bunların dışında daha pilde kullanmadım. Sanırım biraz daha artabilir.
  • hayırlı olsun...güle güle kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5633 "Yardim"
    17 yıl önce açıldı
    Acer aspire 5520 sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Acer Aspire 5920 Derneği
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: malkafa

Var tabi. Adamlar unutmamış koymuşlar, ben unutmuşum

6 cell, 2,5 saatte şarj oluyor. 2:53 kablosuz nette kullandım. 1:46 age of mythology oynayabildim. Bunları yaparken parlaklık düşük, işlemci hızı yüksekti. Bunların dışında daha pilde kullanmadım. Sanırım biraz daha artabilir.

Güle güle kullan...
  • HDD hitachi cok şanslısın.Güle güle kullan.
  • hayırlı olsun kardeş, benimde aklıma yattı bu model...
    yalnız merak ettiğim cihazın oyun performansı nasıl?
    sen oyun kurdun mu hiç?
  • İnceleme ve emek için tşkler. Estetik ve şık bir cihaz ama yazdığın sorunlar yani touchpad, klavye vs kafamı kurcaladı. Peki iyi donanımsal özelliklere sahip değil anlaşılan cihaz.
  • ya hayrlı olsun.evet yazdığın sorunlar önemsenmeyecek cinsten değil ama görüüntü süper.ha bu arada ayıptır sorması kaça aldın bu cihazı?
  • Dün okuldan kablosuz bağlanmaya çalıştığımda bir sürpriz ile karşılaştım. Wireless adaptör kaybolmuştu. ICH8 PCI Express Root port 4 ile ICH8 SMBus Controller aygıtları, aynı kesmeyi kullanmaya çalışıyorlardı. Doğal olarak wireles adaptör görünmüyordu. Nedense vista'da kaynakları değiştiremiyoruz.
    Sistemi geri yükleyeyim dedim. İlk kullanımda acer eRecovery programı sizden bir şifre belirlemenizi istiyor. Ben de buna türkçe karakter girmiştim, acerin kurtarma aracında tanımadı ve yükleyemedim. Acronis ile aldığım yedeği yükledim ama yine çakışma devam ediyordu.
    Mecbur kaldım servise gittim. Sağolsunlar pek ilgilenmediler. Biraz bekledikten sonra sorunu sordular. Wirelessin görünmediğini ve türkçe karakter olayını anlattım. Cihazı aldılar, böyle gizli gizli birşeyler yaptılar. Tamam dediler, denemek istedim, bizim de modemimiz bozuldu ama biz hallettik dediler. Güvendim aldım(bana da ).
    Eve gittim, cihazı açtım.çakışma aynen devam. Tek yaptıkları sanıyorum eRecovery programını kaldırıp yeniden kurmak olmuş. Neyse dedim, fabrika ayarlarına geri yükledim (bu arada yeni şifreye türkçe karakter kullanmadım). Bahsettiğimiz touchpad ve klavye de dahil olmak üzere her şey tıkır tıkır çalışıyor şu anda.

@student_34
    Oyun performansı olarak pek başarılı değil. Ben age of mythology, GTA vice city, GTA san andreas ve hard truck convoy kurdum. San andreas haricindekileri 1280 çözünürlükte(oyun destekliyorsa, hard truck desteklemiyor) oynayabiliyorum. San andreas ise 800de oynayabiliyorum. Test drive falan kurmaya da gerek görmedim. Çünkü bende ilk başlarda monster düşünmüştüm ve 2 ay fl90ları bekledim. Sonradan düşündüm ki, zaten evde bilgisayar var. Bunu almamdaki amaç mobilize olabilmek(3 sene Hp celeron 4,5 kglık bir cihazla mobilizeydim, omuz falan kalmadı yani). Bu cihazı sırf yeni nesil ve görüntüsü için aldım diyebilirim. Geri kalanla da gittim 2900xt ekran kartı aldım. Şimdi hem mobilizeyim, hem de canavar gibi masaüstü sistemim oldu.

@sselamlar_
    Vatan bilgisayardan dokuzyüzdoksandokuz amerikan doları + türk katma değer vergisi'ne aldım

• fiyat gayet uygunmuş tekrar hayırlı olsun
  • Selamlar bende bugun itibariyle bostancı vatan bilgisayardan aldım eve yeni geldim kullanma fırsatı olmadı batarya zayıf zaten kısa suredede kapandı
    malkafa sormak istedigim birsey var ,Lınksys wag 354 modem kullanıyorum wirlessı actım desktopda problem yoktu fakat acerda modem cok yakın olmasına ragmen %22-23 seviye gordu ,alttada lan kapalı yazıyordu dedim ya fazla inceleyemedim bataryada zayıftı kapandı kısmetse iyice kurcalayıp incigine cıncıgına bir iki gune bakarım bu soruma bir yanıt verirsen sevinirim.Birde kutu icindeki kitapcıklardan birinde garanti belgesini eksiksiz doldurtturun kaseletin yazıyordu ben bilgisayar sektorunden bugune kadar faturayla garanti işlemlerini hallettim sizlerede icim rahat olaması acısından tekrar sorayım bir problem cıkarmı? teknik servis kıllık yapmasın.(gerci servisler stoklarındaki kayıtlı numaralarla karsılastırıyorlar direkt olarak )Tesekkurler...

Düzeltme:İmla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NO FEAR 34 -- 23 Temmuz 2007; 4:38:07 >
  • NO FEAR 34
    Soruna tam cevap veremicem ama garanti belgeleri işini hiç aklına takma herşey seri numarasıyla yapılıyor
  • çok garip, kardeş makinalar gibi 5720 ile 5920 ama resmen bütün parçaları farklı... 5920de hynix ram, seagate hdd var...
  • Tesekkurler flexy,sorunumu cozdum arkadaslar modemde bir arıza olusmus,fakat bugunku denemelerimde birseyle karsılastım bir arkadasım
    kadıkoyde rexx sinemasının karsısında oturuyor ayrıca burger kingde yakın olmasına ragmen saglıklı baglanmadı (bir baglandı bir kesildi duvarlarda etken tabi) rexx sinemasında(balkona cıktım tam karsısı diye) sinyal%43 burgerda %18-23lerde ev 3.kat anlam vermedim , arkadasda daha once toshiba laptop vardı salondan odasından 1 kademeylede olsa baglanmıs acaba wirelessımı pek iyi degil dusuncedeyim gerci her laptopun kablosuzu bir olmuyor kotude diyemiyorum o yuzden, burgera asagı indim ve icerde denedim bu sefer sinyal %86 yı gordu benden simdilik bu kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NO FEAR 34 -- 23 Temmuz 2007; 4:57:46 >
  • . Ben Gazi'de neredeyse her noktadan bağlanabiliyorum. Benim aletin kablosuzunda hiç bir problem yok. Hatta sabah erken gidersem 2MB/sn ile indirebiliyorum.
    Evde de linksys router var. Hemen kafamın üstünde durmasına rağmen bağlantıyı kullanmadığım zamanlarda %10-20lerde geziniyor. Ancak netten bir işlem yapmak istediğim zaman %99a çıkıyor.
    Sanırım biraz da modemlerin özelliklerinden kaynaklanıyor. Kullanılmadıkları zaman güçlerini azaltıyorlar ki küresel ısınmaya karşı bir katkıda bulunmak için.
    5920 ile 5720 zaten bambaşka makinalar. Parçalarının da aynı olması beklenmemeli.
    Artık garanti belgesi diye bir şey kalmadı, faturalar garanti belgesi yerine geçiyor.

Ancak cihaz hakkında kesinleşmeyen bir bilgi var. DVD-RW lightscribe destekliyor mu desteklemiyor mu belli değil. Vatan'ı arayıp sorduğumda desteklediğini söylediler. Mavi'ye sordum desteklemiyor dediler. Everest ile bakıyorum herhangi bir bilgi yok. Test My Hardware ile baktığımda desteklediğini görüyorum. İki ucu çoklu denklem yani.

• arkadaşlar bende 4 gndür kullanıyorum gayet güzel makine biraz yavaş geldi ama şimdi gayet ii hızlandı sadece vista olması ii deil
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.