PMD autorun virüsünü en basit programla bile temizleyebiliyorsunuz fakan sıkıntı yaratan durum etkilerini ortadan kaldırabilmek herhangi bi virüs programıyla virüs bulaşmış diski tarayıp virüsü sildikten sonra Araçlar>klasör seçenekleri görünüm sekmesinde korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçenegindeki işareti kaldırıp gizli dosyaların gösterilmesini de aktif hale getirdikten sona tamam deip çıktıgımızda virüs bulaşmş diskte autorun.inf die bi dosya var onu da sildigimizde etkileri ortadan kalkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seFaßjk -- 6 Temmuz 2008; 17:42:05 >
Bittorrent.exe ye bağlı olarak sisteminizde olusan problemler icin çözüm yolu.Genellikle bu virüsü coğu antivirüs yazılımı bulup kaldırıyor fakat kullanıcılar silinmesine rağmen yeniden geldiğinden sikayet ediyorlar.Şimdi asıl olayda bundan sonra baslıyor altta anlatmıs olduğum uygululamaları yaptığınız taktirde herhangi bir sorun cıkacağını sanmıyorum.
YAPMANIZ GEREKENLER
Öncelikle sisteminizi güncellestirilmis bir antivirüs programı ile tarattığınızı varsayıyorum.Sonra altaki işlemleri yapınız.
1)Klasör seceneklerinden>görümüm sekmesine gelin>oradaki “Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” seceneğinin yanındaki isareti kaldırın.Yine aynı görünüm sekmesinde olan Gizli Dosya Ve Klasörleri Göster Seceneğini aktif yapın.
2)Disklerin ana bölümünde bulunan autorun.inf veya baska uygulamalar varsa onları silin.Bu baska uygulamalar ne dersiniz işte bunlar: Bittorrent.exe,RavMonLog, msvcr71.dll ve AUTORUN isimleridir.Özellikle c sürücünüzden belirtilen bu isimlerin haricindeki dosyaları silmeyin sisteminiz çalışmaz duruma gelebilir.
3)Eğer diskin ana dizininde bittorrent.exe varsa ve silinmiyorsa bunu görev yöneticisinden bittorrent.exe uygulamasını sonlandırın.
4) C:\Documents and Settings\administrator\Local Settings\Temp C:\Documents and Settings\ administrator \Local Settings\ Temporary Internet Files C:\Documents and Settings\\ Kullanıcı adınızın yazdığı klasör ismi \Local Settings\Temp C:\Documents and Settings\ Kullanıcı adınızın yazdığı klasör ismi \Local Settings\Temporary Internet Files C:\Windows\Temp C:\Windows\Prefect klasörlerinin icindekileri silin.
NOT: 4.Maddeyi güvenli modda yaparsanız daha iyi olur.
5)Baslat>çalıştır>msconfig>başlangıc sekmesinde bilgisayarınızla alakası olmayan uygulumaları kaldırın.(Bittorrent.exe , ravmone.exe , ravmond.exe,temp32.exe , ravmanlog gibi uygululamaları bu sekme altında görebilirsiniz. )
6)Baslat>calıstır>regedit yazıp suradaki anahtarlara gidiyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \Run HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion \RunOnceEx Bu anahtarlarda 5. Mad bahsettiğim gibi sistemle alakası olmayan uygulamaları silin.Bu anahtarlardada Bittorrent.exe , ravmone.exe , ravmond.exe,temp32.exe ,ravmanlog gibi uygulamaları görebilirsiniz.
7)C:\Windows klasörünün ordaki bittorent.exe yi siliyoruz.
8)Baslat>calıstır>regedit yazıp suradaki anahtara gidiyoruz. HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\MountPoints2\{2950b422-ab18-11db-b979-000fea561c7a} buraya gelip bunun alt klasörü olan shell isminde bir anahtar görüceksiniz.Onun altındaki auto ismi gecen tüm klasörleri silin. Onların altında command adlı klasörleri araştırın.İçindeki anahtarları ve değerleri kontrol edin. Bittorent.exe değerli klasörler varsa silin.Command adlı klasör yoksa dert etmeyin yapmanız gereken bir işlemde yok anlamana gelir.
Not: {2950b422-ab18-11db-b979-000fea561c7a} anahtar ismi sizin makinanızda farklı bir rakamla olabilir buna kafanız takılmasın oradaki shell alt klasörünü bulmanız gerekli.
9)Yine regedite gelip bilgisayarım simgesine bir kere tıklayın ve ctrl+F tusuna basarak bittorrent.exe yi aratıyoruz bulduklarımızı siliyoruz.F3 tusuna basarak aramayı tekrarlıyoruz bittorrent.exe tamamen yok olduğuna inandığınızda bu işlemi sona erdirebilirsiniz.(Kücük bir uyarı bittorrent ismini doğru yazdığınızdan emin olunuz.)
Not:Alıntıdır.
Kaspersky ın pc için olan versiyonunda ben bu virüsü çok rahat sildim zaten bahsettigimiz virüsün asıl adı bittorrent.exe.
Telefonlarınızı sürekli veri aktarım modunda pc bagladıgınızı ve flash bellekler yoluyla her bilgisayara rahatlkla bu virüsün girebilecegini düşünerek bu paylaşımı yapıyorum aramızda yine burası N95 8GB başlıgı nie böle şeyler konuşuyosunuz dien pek değerli arkadaşlarımız olabilir Nedeni bizim telefonlara da bulaşabilio olması şimdiden cevabınızı veriyorum.
Neyse unutmayalımki bittorent ciddi bir virüstür ilk önce flashdisk vb.aygıtlarınızı direk acamazsınız ileri zamanlarda ise bu virüs bütün explorer ı kitliyor ve masaüstünüzde hiç bir şeyi açamıyorsunuz...C veya D yi çift tıkladığınızda açılmıyor,hata veriyor veya sağ tıkladıgınızda aç araştır yazan yerlerde anlamsız karakterler görünüyor bu türlü bişey işte:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seFaßjk -- 6 Temmuz 2008; 17:32:39 >
burası N95 8GB başlıgı nie böle şeyler konuşuyosunuz dien pek değerli arkadaşlarımız
dan birinin son 100 mesajını inceledim
topiği değil forumu kirletmiş.
Afiet olsun
PMD dostum boşver hiç takma sen daha öncesini bilmiyosun insanların burda yardımcı olmak amacıyla neler yaptıgını ve şimdi ortaya çıkan şey hiç hoş değil neyse biz işimize bakalım herkes kendi dalgasında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seFaßjk -- 6 Temmuz 2008; 17:35:18 >
2- autorun adlı virusu klasik virus programlarıyla kolay kolay temizleyemezsiniz: n958gb a yapıştığını da ben bu gün öğrendim. temizleme yolunu da yukarıya yazdım
gözüm kapalı silerim abi bunu
ki en az 10 defa temizledim. milletten bulaşıyor ben temizliyom
NiiMe Drums+wheels+Mouse+Play v1.3b{Play shaking ur phone on ur pc}
önce videoyu izleyin (sahip olduğunuz makinanın neler yapabildiğini görmek için)
by Asier Arranz
# 1. Install Accelerometer Plug-In and aXYZ Plug-in # 2. Install Python for S60 3rd edition (IMPORTANT: Plug-in and Shell) # 3. Plug-in a bluetooth adapter (Use its own drivers or WidComm ones) # 4. Open Python in your mobile, go to: "Options>Bluetooth Console" and connect to your computer # 5. Run the Niime software, select the COM port of your bluetooth and press CONNECT