Flash Bellekler, güç kesintisinde dahi içerdiği bilgileri kaybetmeyen ve tekrar tekrar yazılıp silinebilen bir bellek çeşididir. Flash belleklerin yapısı RAM'lere, kullanımı Hard Disk'lere benzer.
flash belleklerin yapısı mekanik deildir; elektroniktir.burda hdd ile içerisinde hareket eden bir parça yoktur. cok şarj yemesler. Bu özelliklerinden dolayı bu tarz bellekler "solid-state" olarak, yani "durağan" olarak adlandırılırlar. Hareket eden parça olmamasından dolayı hassasiyet değerleri yüksek değildir ve özellikle mobil alanda kullanımları çok yaygındır. MP3 Player'larda, cep telefonlarında, el bilgisayarlarında, dijital fotoğraf makinalarında ve dijital görüntü aygıtlarında yaygınca kullanılırlar.
flash bellekler, bir EEPROM çeşidi olarak adlandırılabilir. "elektriksel olarak programlanabilen sadece okunabilen bellek" olarak çevirebileceğimiz EEPROM'ların üzerindeki veriler elektriksel yolla değiştirilebilir. Sadece okunabilir bellek denilmesinin sebebi, blgilerin kalıcı olmasından kaynaklanır. Klasik bellek yapılarından bilindiği üzere, flash bellekler de hücrelerden oluşur. Her hücrenin kendi transistörleri vardır. Bilgisayar otamında bilgiler 0 ve 1'lerden oluşur. 0'lar düşük voltaj, 1'ler ise yüksek voltaj anlamına gelir. Veri yazılmak istendiği anda, transistörlerin voltaj seviyeleri değiştirilerek bilgiler yazılır / silinir / yenilenir.
meslek ne? merak sadece cevap vermek zorunda değilsiniz.
Kimse deginmemis ya da ben gormedim. 8 GB N95' in eksiklerinden biri de kard okuyucu (card reader)' in olmaması. 8 GB varken karta ne gerek var denilebilir. Ben her zaman kart olmasından yanayım. Takıp çıkarıp birşeyler yüklemek büyük pratiklik. Tek korkum o telefona wimax eklenmesi idi, onu yapip da beni zor duruma sokmadılar. Gidip yine telefon değistirecektik.
Instead the memory card slot is removed so transferring data through card-reader is no longer an option. Der ki; hafıza kartı slotu kaldırılmış, bundan sonra karta doğrudan veri transferi yapmak artık bir seçenek değil.
The Nokia N95 8GB is a GSM/WCDMA dual mode portable multimedia computer supporting EGSM 850/900/1800/1900 and WCDMA 2100 HSDPA. Use the 8GB of built in memory for storing music, pictures and videos, and connect to mobile Broadband using WLAN or HSDPA (3.5G). Find directions and locations with the integrated GPS and included maps. Take photos with the 5 megapixel autofocus camera and enjoy videos, music and graphics with crystal clarity on the 2.8” QVGA (240 x 320 pixels), 16M color display. Listen to music with enhanced “3D stereo” using the built-in dual speakers or for a big screen experience, connect the Nokia N95 8GB to a compatible TV using direct TV out connectivity or via Wireless LAN and UPnP technology. Additional Nokia N95 8GB features include USB 2.0 and Bluetooth 2.0 EDR with A2DP stereo audio. Search by feature »
Uafk bir karşılaştırma yaptım arkadaşlar N81 8gb CPU: Single CPU CPU Type: ARM 11 CPU Clock Rate: 369 MHz Memory: Max User Storage: 8 GB NAND Memory: 128 MB SDRAM Memory: 96 MB ~42 MB Free Executable RAM Memory Unlimited Heap size Unlimited Jar size
N95 8gb CPU: Dual CPU CPU Type: ARM 11 CPU Clock Rate: 332 MHz 3D Graphics HW Accelerator Memory: Max User Storage: 8 GB NAND Memory: 256 MB SDRAM Memory: 128 MB ~90 MB Free Executable RAM Memory Unlimited Heap size Unlimited Jar size
N81'in cpu gücü 369 mhz olmasına ragmen n95'in dual 332 mhz olması aradaki farkın uçurum oldugunu gösteriyor ram olarakta n95 iki katı daha fazla.
Eevet Kışın Tatile Gidecem O zman Tanıtılırsa Orda Videoları Eklerim Arkadaşlar Güzel Telefon Kasa Olarak Bi Telefon Aldık N73 Me Çıktı Ya Berbat Nokia Adam Gibi Bişe Üret
arkadaşlar telefonu gercekten dahada bi guzelleştirmişler hele o ekranın buyuklugu cok yakışmış telefon buyukgunle orantısı cok ii ekranın ramdakiş sorunlar daha saglam meknızma.... işte bu telefon alınırrr n95 almayı dusunodum faka 2008i bekleyip bunu kesinlikle alıcam hadi şimdiden başlasın n95me kardşligi kim accek topici?
arkadaşlar telefonu gercekten dahada bi guzelleştirmişler hele o ekranın buyuklugu cok yakışmış telefon buyukgunle orantısı cok ii ekranın ramdakiş sorunlar daha saglam meknızma.... işte bu telefon alınırrr n95 almayı dusunodum faka 2008i bekleyip bunu kesinlikle alıcam hadi şimdiden başlasın n95me kardşligi kim accek topici?