Arkadaslar bu cıkacak olan "N95 8 GB" versiyonun satıs fiyatı ne olur sizce? su anda 6280 kullanıyorum... cok menunum ama ilerde belki N95'e gecerim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [ReNoVaTiO] -- 15 Ekim 2007; 14:09:35 >
Arkadaslar bu cıkacak olan "N95 8 GB" versiyonun satıs fiyatı ne olur sizce? su anda 6280 kullanıyorum... cok menunum ama ilerde belki N95'e gecerim...
tr fiyatı 1800 ytl civarı olur bence. normal N95 1150ytl felan oldu.
bu ara parçayı kullanmadan direk kendi kulaklığımızı takıp stereo müzik dinleyebiliyormuyuz. benim disc man vardı bu 2 giriş ayrıydı giriş plakaları farklı çünki altda olan kulaklık girişi
Evet herhangi bir ara birim olmadan direk kulaklığınızı bağlayabiliyorsunuz N95 ama telefon görüşmesi yapmak isterseniz telefonun mikrofununu kullanmanız lazım.
Evet herhangi bir ara birim olmadan direk kulaklığınızı bağlayabiliyorsunuz N95 ama telefon görüşmesi yapmak isterseniz telefonun mikrofununu kullanmanız lazım.
verdiğin bilgi için sağol. jakdaki plaka sayısı fazla olduğu için ara parçasız direk kulaklık olmuyormu diye kuşkuya düşmüştüm içim rahatladı.
!!! NOKIA N95 8GB 15 EKIM ITIBARIYLE TUM DUNYAYA DAGITILMAYA BASLADI !!!!
BUGUN NOKIA'NIN RESMI INTERNET SAYFASINDA, N95 8GB MODELINI 15 EKIM ITIBARIYLE TUM DUNYAYA GONDERMEYE BASLADIGINI "RESMEN" DUYURDU...
TUM N95 8GB BEKLEYENLERE DUYURULUR...
(Bakalim Istanbul'a ne zaman gelecek? Ama az kaldi, az!)
Never underestimate the power of the darkside, You must Control Your Feelings, Fear leads to anger, anger leads to hate, and hate leads you to dark side; therefore to suffering... May the Force be with you...
arkadaşlar sizde bu N95 8gb modelinin büyük formatta çekilen resim var mı? 1280x800 gibi mesela. masa üstü yapacağım 1saat boyunca aradım hep küçük formatlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master88 -- 15 Ekim 2007; 17:10:40 >
yanlıs hatırlamıosan 64 ülkeye birden dagıtılcak gibi bişi yazıodu 64 ülke arasında yokmuyuz biz ya.:D:DD: arkadaslar bide be n bu telefofonu şubat ayı gibi alabilecegim kasımda türkiyeye gelse 3-4 ayda ne kadar deger kaaybeder bide ben 1.800 lerde olacagını sanmıorum n 95 zaten 1200 lere indi bunun cıkmasıyla baya bi azalacak fiyatı oda 1.500 gibi bi değerde olur size birşey danışmak istiyorum benim akrabalarımın yarısı almanyada suan n95 8gb yi oraadn alsam kargo ile gonderseler ne gibi sorunlar olur bide fiyattan ne kadar kurtarırım ?
n95 8gb cıktı diosunuzda hiö bi sitede bulamadım bunla ilgili bilgi nokia sitesindede goremedim
yanlıs hatırlamıosan 64 ülkeye birden dagıtılcak gibi bişi yazıodu 64 ülke arasında yokmuyuz biz ya.:D:DD: arkadaslar bide be n bu telefofonu şubat ayı gibi alabilecegim kasımda türkiyeye gelse 3-4 ayda ne kadar deger kaaybeder bide ben 1.800 lerde olacagını sanmıorum n 95 zaten 1200 lere indi bunun cıkmasıyla baya bi azalacak fiyatı oda 1.500 gibi bi değerde olur size birşey danışmak istiyorum benim akrabalarımın yarısı almanyada suan n95 8gb yi oraadn alsam kargo ile gonderseler ne gibi sorunlar olur bide fiyattan ne kadar kurtarırım ?
o kadar aceleye gerek yok ocak ayından önce çıktıya daha burayada en geç 1 ay sonra gelir. bende yurt dışından alacağım azerbeycan'da kuzen okuyor o 2 3 aya kadar gelecek onun adına olacak. olan işlemleri yazıyım. telefon alınırken türkçe yazılım atılıyor ve faturaya ucuz bir cihazmış gibi 200 300$ yazdırılıyor (fatura yüksek olunca gümrükte sorun büyük oluyor paketi bile açıyorlar ve vergi durumları oluyor. geçen seneden bu zamana bir değişiklik olduysa bilemiyeceğim) ve gümrükten geçerken cihazın imei'si felan işleniyor bir kağıt veriyorlar. daha sonra bağlı olduğun vilayete pasaport ile o aldığınız kağıtla gidip işletiyorsun telefonu ve 2 3 gün sonra istediğin hattı kullanabiliyorsun.
o kadar aceleye gerek yok ocak ayından önce çıktıya daha burayada en geç 1 ay sonra gelir. bende yurt dışından alacağım azerbeycan'da kuzen okuyor o 2 3 aya kadar gelecek onun adına olacak. olan işlemleri yazıyım. telefon alınırken türkçe yazılım atılıyor ve faturaya ucuz bir cihazmış gibi 200 300$ yazdırılıyor (fatura yüksek olunca gümrükte sorun büyük oluyor paketi bile açıyorlar ve vergi durumları oluyor. geçen seneden bu zamana bir değişiklik olduysa bilemiyeceğim) ve gümrükten geçerken cihazın imei'si felan işleniyor bir kağıt veriyorlar. daha sonra bağlı olduğun vilayete pasaport ile o aldığınız kağıtla gidip işletiyorsun telefonu ve 2 3 gün sonra istediğin hattı kullanabiliyorsun.
hocam sadece 1 yil icerisinde ulkeye giris yapmis birisinin pasaprtu yeterli degilmi ya kayit yaptirmak icin ?
n95 8gb cıktı diosunuzda hiö bi sitede bulamadım bunla ilgili bilgi nokia sitesindede goremedim
Merhaba Arkadasim;
Sen bu Internet'de yenisin sanirim, bir suru sitede ve Nokia'nin resmi web sayfasinda "Ship Me! Says Nokia N95 8GB" basligi altinda 1 sayfalik yazisi var.
Never underestimate the power of the darkside, You must Control Your Feelings, Fear leads to anger, anger leads to hate, and hate leads you to dark side; therefore to suffering... May the Force be with you...
hocam sadece 1 yil icerisinde ulkeye giris yapmis birisinin pasaprtu yeterli degilmi ya kayit yaptirmak icin ?
gümrük işlemleri var herhangi bir pasaport ile olmuyor. gümrükten geçerken pasaporta işleniyor her yıl 2 telefon hakkın oluyor. kaçak telefonu engellemek için bunu yaptılar. bu yasa daha yerine oturmuş değil istersen bir araştır bu benim bildiklerim değişikler olmuş olabilir. iyi araştır sonra sıkıntılar yaşama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master88 -- 16 Ekim 2007; 17:11:46 >
teknik serviste çalışan bir arkadaş ile görüştüm N95 8GB modeli normal N95'e göre en büyük + şarj konusu ve kızak durumuymuş. şarjı daha dayanıklı olması için kendinden 8gb hafıza ve pil gücü yüksek olması. hafıza kartı desteği demek extra güç tüketimi ve daha yüksek kapasiteli hafıza kartı oldukça güç tüketimi artıyormuş buradan + güç sağlamak için kart desteği yok. servise N95 hep kızak sorunu ve yeni yazılım için geliyormuş. bana bu 6280 6288 kızak sorunu nedeni ile çıkan 6288 telefonu hatırlattı. şimdi 6280 kızak sorunlu diye yollayınca 6288 kızağı takıyorlar. 2 telefon kab hariç başka hiçbir farkı yok. bu N95 şarj sorununuda bu hafıza kartı ve pil yoluyla çözmüşlerdir inşallah.
mobililetisimin hbaerinde mayısa doğru multimediya ozelligi yüksek bi tel cıkacak denio nokia ole bi haber wermiş kafamı couk karıstırıolar ya subat gibi fln duruma gore n95 weya n95 8gb almayı düsünüodum nlacak bilmiorum bilen warmı kızak sorunu fotolarda düzelmiş gibi duruodu bnm tahminimce?
mobililetisimin hbaerinde mayısa doğru multimediya ozelligi yüksek bi tel cıkacak denio nokia ole bi haber wermiş kafamı couk karıstırıolar ya subat gibi fln duruma gore n95 weya n95 8gb almayı düsünüodum nlacak bilmiorum bilen warmı kızak sorunu fotolarda düzelmiş gibi duruodu bnm tahminimce?
N95 8GB dağıtıma çıktı türkiye'ye gelmesi kasım ayını bulur şubat'a kadar sürmez.
Herkesten çok ben sıkıldım. iPhone çılgınlığı artık mide bulandırıcı bir seviyeye ulaştı. Basın hiç durmadan cilalıyor, Apple hiç durmadan “telefonu yeniden yarattık” deyip kendini zavallılaştırıyor. Gerçekleri ise sadece görmek isteyenler görüyor. Ortadaki bağnazlığı ve cahilliği gördükçe, kenidimi tutamayıp yazıyorum. İşte son bir kez, işi en başından alıp, iPhone gerçeklerini sıralayalım:
Konsept: Dokunmatik ekranlı, tuşsuz telefon konsepti LG tarafından yaratıldı ve Prada modelinde uygulandı. LG’nin bu ürünü Eylül 2006’dan bu yana ortalıktaydı. iPhone ise Ocak 2007’de tanıtıldı. Yani işin özü, LG Prada iPhone’den çalıntıdır! Çünkü 3-5 ay sonra bile çıkartsa, Apple hiç kimseden hiçbir şey çalmaz, yeniden yaratır! İsim Hakkı: iPhone ismi hakkı, Cisco’ya aitti. Fakat Apple Cisco’ya sormaya bile tenezzül etmeyip, iPhone ismini kullandı. Cisco’dan tepki gelince de “siz kimsiniz ki, şapşallar!” dedi. Sonra? Sonra tıpış tıpış masaya oturup, milyon dolarlar ödeyerek iPhone isminin kullanımı için anlaştı. Dava açılmasından tam bir gün önce. Tıpkı iPod arabirimini Creative’den çaldığında, davadan korkup 100 milyon dolar ödemesi gibi! Fiyat: iPhone ABD’de 500 dolara satılıyor. Doğru. Fakat bu fiyat aletin gerçek fiyatı değil, 2 yıllık AT&T sözleşmesi ile geçerli olan sübvanse fiyat. Türkiye’deki “çılgın cep telefonu gençliği”, 500 dolarlık fiyatı görünce bayıldı: “Oo süper, iki tane almazsam şerefsizim!”. Oysa iPhone için 500$ ödemek yetmiyor. Üstüne iki yıl için en az 60×24=1440$ ödemek şart. Bunu ödemeden (ilk taksidi), aleti açıp kurcalayamıyorsunuz bile. Ayrıca bu rakam 2400 dolara kadar çıkıyor. Kısacası sübvanse edilmiş, hem de ABD’de geçerli fiyat üzerinden Türkiye için değerlendirme yapmak, kara cahillikten başka bir şey değil. Özellikler: iPhone hiç de devrimci ve yenilikçi bir Apple ürünü değil. Sadece cilalı bir balon. Apple ve müritler, iPhone’yi tanrı tarafından yaratılmış bir alet gibi göstermeye çalışsa da, kabul edilemeyecek kadar büyük eksikleri olduğunu defalarca yazdık. İlk incelemelerde de gözlerimizle gördük. Yağlı ballı iPhone haberlerine inat, son bir kez sıralayalım: - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda. - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs’un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor - Oyun yok - Java ve Flash desteği yok - Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda - MMS desteği yok - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok - GPS yok - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok - Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor - Hafıza kartı yuvası yok - FM radyosu yok - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor - Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok - A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok - Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu
Sonuç: iPhone, Apple tarafından basının da desteğiyle fazlasıyla şişirilen bir balon. Apple sanıyor ki, yıllardır tatlı kazanç sağladığı iPod/iTunes tekelinde olduğu gibi iPhone’de de dünyayı ele geçirecek. Oysa apaçık ortada olduğu gibi, cep telefonu piyasasına böyle yüksek fiyatlı ve en basit özelliklerden yoksun bir aletle girmek, kendisine pahalıya patlayacak. AT&T’nin dümen suyunda, Apple ürünü olarak değil, AT&T projesi olarak hazırlanan iPhone, Apple’nin itibarını zedeleyecek. Çünkü “5 yıl sonrasının telefonu”, “dünya tarihinde ilk defa internet cebe giriyor”, “telefonu yeniden yarattık” gibi gülünç ve zavallı sloganlarla pazarlanmaya çalışılıyor. Aslında iPhone, iPod/iTunes tekeline yan ürün olarak hazırlanan, tekelci Apple kafasının iyice katmerlenmiş hâlini yansıtan, Apple’nin Macintosh’u öldürmesine ve bir yıl Mac OS X’i rafa kaldırmasına sebep olan bir elektronik zımbırtıdan başka bir şey değil…
Bu arada Helio Ocean isimli, ibretlik bir ürün var: 3G destekli, iki ayrı klavyesi olan, AIM, Yahoo, MSN desteği olan, MMS destekleyen, iPhone gibi HTML tarayıcısı olan, bilgisayarsız doğrudan müzik indermeye izin veren, oyun desteği bulunan, Stereo Bluetooth’u destekleyen (A2DP), MySpace ve YouTube desteği olan, GPS ve Google Harita desteğine sahip, 2 megapiksel flaşlı ve zoomlu kamerası olan, video kaydı yapan, çıkarılabilir pili olan bir alet. ABD fiyatı? 295$. Ama, ama iPhone? O 500$. Neden? Çünkü o dünya tarihinde interneti ilk kez cebe getiren, 5 yıl sonrasının telefonu! Çünkü Steve Jobs bizim tanrımız. Onun icraatları sorgulanamaz, eleştirilemez. O ne yapsa kusursuzdur!
Benden bu kadar. Reklamverenini cilalayan basın, robotlaşmış müritler, sırtlanlar ve çılgın/cahil cep telefonu gençliği iPhone’ye tapınmaya devam edebilir
Herkesten çok ben sıkıldım. iPhone çılgınlığı artık mide bulandırıcı bir seviyeye ulaştı. Basın hiç durmadan cilalıyor, Apple hiç durmadan �telefonu yeniden yarattık� deyip kendini zavallılaştırıyor. Gerçekleri ise sadece görmek isteyenler görüyor. Ortadaki bağnazlığı ve cahilliği gördükçe, kenidimi tutamayıp yazıyorum. İşte son bir kez, işi en başından alıp, iPhone gerçeklerini sıralayalım:
Konsept: Dokunmatik ekranlı, tuşsuz telefon konsepti LG tarafından yaratıldı ve Prada modelinde uygulandı. LG�nin bu ürünü Eylül 2006�dan bu yana ortalıktaydı. iPhone ise Ocak 2007�de tanıtıldı. Yani işin özü, LG Prada iPhone�den çalıntıdır! Çünkü 3-5 ay sonra bile çıkartsa, Apple hiç kimseden hiçbir şey çalmaz, yeniden yaratır! İsim Hakkı: iPhone ismi hakkı, Cisco�ya aitti. Fakat Apple Cisco�ya sormaya bile tenezzül etmeyip, iPhone ismini kullandı. Cisco�dan tepki gelince de �siz kimsiniz ki, şapşallar!� dedi. Sonra? Sonra tıpış tıpış masaya oturup, milyon dolarlar ödeyerek iPhone isminin kullanımı için anlaştı. Dava açılmasından tam bir gün önce. Tıpkı iPod arabirimini Creative�den çaldığında, davadan korkup 100 milyon dolar ödemesi gibi! Fiyat: iPhone ABD�de 500 dolara satılıyor. Doğru. Fakat bu fiyat aletin gerçek fiyatı değil, 2 yıllık AT&T sözleşmesi ile geçerli olan sübvanse fiyat. Türkiye�deki �çılgın cep telefonu gençliği�, 500 dolarlık fiyatı görünce bayıldı: �Oo süper, iki tane almazsam şerefsizim!�. Oysa iPhone için 500$ ödemek yetmiyor. Üstüne iki yıl için en az 60×24=1440$ ödemek şart. Bunu ödemeden (ilk taksidi), aleti açıp kurcalayamıyorsunuz bile. Ayrıca bu rakam 2400 dolara kadar çıkıyor. Kısacası sübvanse edilmiş, hem de ABD�de geçerli fiyat üzerinden Türkiye için değerlendirme yapmak, kara cahillikten başka bir şey değil. Özellikler: iPhone hiç de devrimci ve yenilikçi bir Apple ürünü değil. Sadece cilalı bir balon. Apple ve müritler, iPhone�yi tanrı tarafından yaratılmış bir alet gibi göstermeye çalışsa da, kabul edilemeyecek kadar büyük eksikleri olduğunu defalarca yazdık. İlk incelemelerde de gözlerimizle gördük. Yağlı ballı iPhone haberlerine inat, son bir kez sıralayalım: - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda. - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs�un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor - Oyun yok - Java ve Flash desteği yok - Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda - MMS desteği yok - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok - GPS yok - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok - Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor - Hafıza kartı yuvası yok - FM radyosu yok - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor - Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok - A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok - Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu
Sonuç: iPhone, Apple tarafından basının da desteğiyle fazlasıyla şişirilen bir balon. Apple sanıyor ki, yıllardır tatlı kazanç sağladığı iPod/iTunes tekelinde olduğu gibi iPhone�de de dünyayı ele geçirecek. Oysa apaçık ortada olduğu gibi, cep telefonu piyasasına böyle yüksek fiyatlı ve en basit özelliklerden yoksun bir aletle girmek, kendisine pahalıya patlayacak. AT&T�nin dümen suyunda, Apple ürünü olarak değil, AT&T projesi olarak hazırlanan iPhone, Apple�nin itibarını zedeleyecek. Çünkü �5 yıl sonrasının telefonu�, �dünya tarihinde ilk defa internet cebe giriyor�, �telefonu yeniden yarattık� gibi gülünç ve zavallı sloganlarla pazarlanmaya çalışılıyor. Aslında iPhone, iPod/iTunes tekeline yan ürün olarak hazırlanan, tekelci Apple kafasının iyice katmerlenmiş hâlini yansıtan, Apple�nin Macintosh�u öldürmesine ve bir yıl Mac OS X�i rafa kaldırmasına sebep olan bir elektronik zımbırtıdan başka bir şey değil�
Bu arada Helio Ocean isimli, ibretlik bir ürün var: 3G destekli, iki ayrı klavyesi olan, AIM, Yahoo, MSN desteği olan, MMS destekleyen, iPhone gibi HTML tarayıcısı olan, bilgisayarsız doğrudan müzik indermeye izin veren, oyun desteği bulunan, Stereo Bluetooth�u destekleyen (A2DP), MySpace ve YouTube desteği olan, GPS ve Google Harita desteğine sahip, 2 megapiksel flaşlı ve zoomlu kamerası olan, video kaydı yapan, çıkarılabilir pili olan bir alet. ABD fiyatı? 295$. Ama, ama iPhone? O 500$. Neden? Çünkü o dünya tarihinde interneti ilk kez cebe getiren, 5 yıl sonrasının telefonu! Çünkü Steve Jobs bizim tanrımız. Onun icraatları sorgulanamaz, eleştirilemez. O ne yapsa kusursuzdur!
Benden bu kadar. Reklamverenini cilalayan basın, robotlaşmış müritler, sırtlanlar ve çılgın/cahil cep telefonu gençliği iPhone�ye tapınmaya devam edebilir
Herkesten çok ben sıkıldım. iPhone çılgınlığı artık mide bulandırıcı bir seviyeye ulaştı. Basın hiç durmadan cilalıyor, Apple hiç durmadan �telefonu yeniden yarattık� deyip kendini zavallılaştırıyor. Gerçekleri ise sadece görmek isteyenler görüyor. Ortadaki bağnazlığı ve cahilliği gördükçe, kenidimi tutamayıp yazıyorum. İşte son bir kez, işi en başından alıp, iPhone gerçeklerini sıralayalım:
Konsept: Dokunmatik ekranlı, tuşsuz telefon konsepti LG tarafından yaratıldı ve Prada modelinde uygulandı. LG�nin bu ürünü Eylül 2006�dan bu yana ortalıktaydı. iPhone ise Ocak 2007�de tanıtıldı. Yani işin özü, LG Prada iPhone�den çalıntıdır! Çünkü 3-5 ay sonra bile çıkartsa, Apple hiç kimseden hiçbir şey çalmaz, yeniden yaratır! İsim Hakkı: iPhone ismi hakkı, Cisco�ya aitti. Fakat Apple Cisco�ya sormaya bile tenezzül etmeyip, iPhone ismini kullandı. Cisco�dan tepki gelince de �siz kimsiniz ki, şapşallar!� dedi. Sonra? Sonra tıpış tıpış masaya oturup, milyon dolarlar ödeyerek iPhone isminin kullanımı için anlaştı. Dava açılmasından tam bir gün önce. Tıpkı iPod arabirimini Creative�den çaldığında, davadan korkup 100 milyon dolar ödemesi gibi! Fiyat: iPhone ABD�de 500 dolara satılıyor. Doğru. Fakat bu fiyat aletin gerçek fiyatı değil, 2 yıllık AT&T sözleşmesi ile geçerli olan sübvanse fiyat. Türkiye�deki �çılgın cep telefonu gençliği�, 500 dolarlık fiyatı görünce bayıldı: �Oo süper, iki tane almazsam şerefsizim!�. Oysa iPhone için 500$ ödemek yetmiyor. Üstüne iki yıl için en az 60×24=1440$ ödemek şart. Bunu ödemeden (ilk taksidi), aleti açıp kurcalayamıyorsunuz bile. Ayrıca bu rakam 2400 dolara kadar çıkıyor. Kısacası sübvanse edilmiş, hem de ABD�de geçerli fiyat üzerinden Türkiye için değerlendirme yapmak, kara cahillikten başka bir şey değil. Özellikler: iPhone hiç de devrimci ve yenilikçi bir Apple ürünü değil. Sadece cilalı bir balon. Apple ve müritler, iPhone�yi tanrı tarafından yaratılmış bir alet gibi göstermeye çalışsa da, kabul edilemeyecek kadar büyük eksikleri olduğunu defalarca yazdık. İlk incelemelerde de gözlerimizle gördük. Yağlı ballı iPhone haberlerine inat, son bir kez sıralayalım: - 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda. - 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs�un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor - Oyun yok - Java ve Flash desteği yok - Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı - Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda - MMS desteği yok - Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok - İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok - GPS yok - Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok - Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor - Hafıza kartı yuvası yok - FM radyosu yok - iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor - Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu - Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor - Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor - Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok - A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok - Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok - Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz - AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu
Sonuç: iPhone, Apple tarafından basının da desteğiyle fazlasıyla şişirilen bir balon. Apple sanıyor ki, yıllardır tatlı kazanç sağladığı iPod/iTunes tekelinde olduğu gibi iPhone�de de dünyayı ele geçirecek. Oysa apaçık ortada olduğu gibi, cep telefonu piyasasına böyle yüksek fiyatlı ve en basit özelliklerden yoksun bir aletle girmek, kendisine pahalıya patlayacak. AT&T�nin dümen suyunda, Apple ürünü olarak değil, AT&T projesi olarak hazırlanan iPhone, Apple�nin itibarını zedeleyecek. Çünkü �5 yıl sonrasının telefonu�, �dünya tarihinde ilk defa internet cebe giriyor�, �telefonu yeniden yarattık� gibi gülünç ve zavallı sloganlarla pazarlanmaya çalışılıyor. Aslında iPhone, iPod/iTunes tekeline yan ürün olarak hazırlanan, tekelci Apple kafasının iyice katmerlenmiş hâlini yansıtan, Apple�nin Macintosh�u öldürmesine ve bir yıl Mac OS X�i rafa kaldırmasına sebep olan bir elektronik zımbırtıdan başka bir şey değil�
Bu arada Helio Ocean isimli, ibretlik bir ürün var: 3G destekli, iki ayrı klavyesi olan, AIM, Yahoo, MSN desteği olan, MMS destekleyen, iPhone gibi HTML tarayıcısı olan, bilgisayarsız doğrudan müzik indermeye izin veren, oyun desteği bulunan, Stereo Bluetooth�u destekleyen (A2DP), MySpace ve YouTube desteği olan, GPS ve Google Harita desteğine sahip, 2 megapiksel flaşlı ve zoomlu kamerası olan, video kaydı yapan, çıkarılabilir pili olan bir alet. ABD fiyatı? 295$. Ama, ama iPhone? O 500$. Neden? Çünkü o dünya tarihinde interneti ilk kez cebe getiren, 5 yıl sonrasının telefonu! Çünkü Steve Jobs bizim tanrımız. Onun icraatları sorgulanamaz, eleştirilemez. O ne yapsa kusursuzdur!
Benden bu kadar. Reklamverenini cilalayan basın, robotlaşmış müritler, sırtlanlar ve çılgın/cahil cep telefonu gençliği iPhone�ye tapınmaya devam edebilir
aynen katılıyorum ellerine sağlık bu bir örnek bunun gibi daha birsürü şeyler var.
master dostum bu ebayla ilgili bir bilgim yok biraz beni aydınlatabiilirmisin?? ornein 1000 ytl yapıo dielim suan türkiyeye nekadara gelior? subat gibi türkiyedenmi almalı? ebaydanmı? garanti sorunları olurmu? vergi falan buraya gelince odeniormu?
master dostum bu ebayla ilgili bir bilgim yok biraz beni aydınlatabiilirmisin?? ornein 1000 ytl yapıo dielim suan türkiyeye nekadara gelior? subat gibi türkiyedenmi almalı? ebaydanmı? garanti sorunları olurmu? vergi falan buraya gelince odeniormu?
valla bu ebay konusunda bir bilgim yok ama o yurt dışı fiyat listesi sadece onu biliyorum. ama oradan isteyince nasıl oluyor bunu bilen başka arkadaşlarımız vardır. benim yurt dışında kuzenim var o alıp getirecek. onunda yapılan birsürü işlemi var hemen kullanıma açılmıyor. bununda bir prosedürü vardır.
akrabalarımın yarısından cago almanyada ordan getirtsemmi die düsünmüştüm bende bi an icin ama onları bole seylerle ugrastırmak istemem :S burdanmı alcaz nabcaz kafam karıstı :D
eee o zaman kaçak telefonun önüne geçmeyi nasıl planlıyorlar? o zaman yurt dışından birsürü telefon al bayide işlet bu kadar basit al sana kaçak cihaz.
fakat ekstra alınabilecek USB'den şarja çevirici kablosuyla mümkün olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 22 Ekim 2007; 17:13:44 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 22 Ekim 2007; 17:16:02 >
arkadaşlar asağıdaki sitede tam okuyamadım hemen sıcağı sıcağına aktarim diye yazıyorum n95 8gb çok yakında satışa sunulacağını ve fiyatının 560 € olacağını söylüyorlar böyle bişi olabilirmi ? kdv dahil 660 € gibi bi fiyat yapar kvk nın resmi sitesinde bile kdv dahil n95 729€ böyle birşey olabilirmi ??? ki inşallah olur
arkadaşlar asağıdaki sitede tam okuyamadım hemen sıcağı sıcağına aktarim diye yazıyorum n95 8gb çok yakında satışa sunulacağını ve fiyatının 560 € olacağını söylüyorlar böyle bişi olabilirmi ? kdv dahil 660 € gibi bi fiyat yapar kvk nın resmi sitesinde bile kdv dahil n95 729€ böyle birşey olabilirmi ??? ki inşallah olur
ilgin için sağol. bu verdiğin linkdeki cihazın el yapımlarını biliyordum nokia orjinal ürünü olması iyi. peki tr satışı varmıdır acaba? ca-100 not ettim
bence türkiye satış fiyatı 1800 aşağı olmaz buda 8gb dahili hafızadan dolayı öyle olur. yurt dışı fiyatı ise 1000 ytl olur bu benim tahminlerim bakalım ne olacak.
Arkadaşlar ben nokia N95 i çook arşrıdım hatta site kalmadı araştıracak o biçim yani çoğunda resimler güzeldi ama bir 6 resim falan yine N95 düzdeki gibi mor renk gösteriyordu resimleri.ben birşey anlamadım ve çok şaşırdım siz bana ne önerirsiniz lütfen cvplarınızı bekliyom.N95 DÜZ MÜ YOKSA N95 8GB Mİ LÜTFEN
bence türkiye satış fiyatı 1800 aşağı olmaz buda 8gb dahili hafızadan dolayı öyle olur. yurt dışı fiyatı ise 1000 ytl olur bu benim tahminlerim bakalım ne olacak.
Arkadaşlar ben nokia N95 i çook arşrıdım hatta site kalmadı araştıracak o biçim yani çoğunda resimler güzeldi ama bir 6 resim falan yine N95 düzdeki gibi mor renk gösteriyordu resimleri.ben birşey anlamadım ve çok şaşırdım siz bana ne önerirsiniz lütfen cvplarınızı bekliyom.N95 DÜZ MÜ YOKSA N95 8GB Mİ LÜTFEN
N95 8gb daha satışı yok. ben 8gb modelini bekliyorum bence sende bekle değer.
Düz N95 ilk çıktığında 1800ytl civarında satışını düşünürsek bence bunda da aynısı olur.