arkadaşlar amerikadan yeni gelen telefonumun resimlerini sizlere sunuyorum.cihaz harika gerçekten.ve en önemlisi türkçe dil paketi cihazda yüklü.windows mobile 6 işletim sistemiyle en ufak klavyeli smartphone
Datasheet Views: 39488 views since upload of datasheet (December 08, 2006) Datasheet State: Final specifications Release Date: April, 2007 Dimensions: 50 x 101.5 x 17.7 millimetres Mass: 140 grams (battery included) Software Environment Operating System: Windows Mobile 6 Standard Microprocessor CPU: 32bit Texas Instruments OMAP 850 CPU Clock: 201 MHz Memory, Storage capacity ROM capacity: 128 MB (accessible: 63.4MB) RAM capacity: 64 MB (accessible: 49.6MB) Hard Disk capacity: Not supported Display Display Type: color transflective TFT , 65536 scales Display Resolution: 240 x 320 Display Diagonal: 2.4 " Sound Microphone: mono Speaker: mono Audio Output: Proprietary jack Cellular Phone Cellular Networks: GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900 Cellular Data Link: CSD, GPRS, EDGE Call Alert: 64 -chord melody Vibrating Alert: Supported Control Peripherals Positioning Device: Not supported Keyboard: Slide-out QWERTY-type keyboard, 37 keys Directional Pad: 5 -way block Jog / Scroll Wheel: Not supported Interfaces Expansion Slots: SDIO, microSD, TransFlash Serial: RS-232 , 115200bit/s USB: USB 2.0 client, 60Mbit/s , USB Series Mini-B (mini-USB) connector Bluetooth: Bluetooth 2.0 Wireless LAN: 802.11b, 802.11g Multimedia Telecommunication Analog TV: Not supported Analog Radio: Not supported Built-in Digital Camera Main Camera: CMOS sensor, 1.9MP Built-in Flash: Not supported Power Supply Battery: Lithium-ion , removable Battery Capacity: 1050 mAh
Yorumlarım: Bir defa boyutu telefon(6515 e göre) kadar olduğu için çok güzel bir cihaz. Ayrıca siyah(plastik) olması, boya kalkması ve çizilme sorununu büyük ölçüde etkisiz kılıyor
Ama Ekran dokunmatik değil, GPS yok 200Mhz işlemci, telefon için normal, PPC için düşük bir işlemcidir. SDIO demiş fakat microSD yuvaya sahip, yani SD SGP veya SD TV kartı takamazsınız(şimdilik)
kasif arkadaşım eklediğin bilgiler için teşekkür ederim.fazla vaktim olmadığı için ben fazla bişi yazamadım.ama en kısa zamanda incelemelerimi yazacağım saygılarımla
@conjure: Merhaba, Cidden çok hoş bir telefon, tam aradığım gibi birşey, gerçi bence QWERTY klavye gereksiz smartphone için, ekstra kalınlık olmuş ama yine de ufak bir detay:) Acaba ne kadara aldın, yazman mümkün müdür..?
öncelikle iyi günlerde kullanın. kalite ve özellikl olarak mükemmele yakın bir cihaz bence.
- büyük 2,4' ekranı, - wi-fi, - bt, - mini usb, - WM6, - makro modu destekli (!) 2 MP kamera, - önde tuş takımı, - kayan klavye.
elbette iyi'nin sonu yok ama benim gibi ortalamanın biraz üzerinde beklenti içinde olanlara daha ne olsun dedirtcek bir cihaz. tasarım ve ergonomi açısından şu anda (smartphone kategorisinde) dünyada muadili yok. avrupa ve asya başta olmak üzere tüm dünyada "yok" satıyor bu cihaz.
pda piyasaında olanların yakinen bildiği expansys.com sitesinde bile stoğu yok cihazın. buyrun linki;
fiyata özellikle dikkatinizi çekerim, kdv dahil 260 sterlin. bizim paramızla 676 ytl. ürünün bu fiyatla Türkiye'de satılldığını düşünüyorumda, ortalık iyice karışırdı herhalde. elbette böyle cihazlar yurda getirilmeyince, dizüstü bilgisayar fiyatına satılan ve aslında pek "akılllı" olmayan 5 MP kameralı telefonlar sarıyor ortalığı maalesef.
htc'nin Türkiye ithalatçısı casper bilgisayar şu ana kadar bu cihazı yurda getirmemekte hayli ısrarlı görünüyor olsa da, dünyada "voxmania" diye bir akım yarattı bu alet.
ancak şu bilinmelidir ki, imkan varken bu cihazı Türkiye'ye getirmeyen ithalatçı mantığı bence çıok sağlıklı bir ticari bakış açısının göstergesi değil.
öncelikle teşekkür ederim nikelaj.bende anlayamadım bu zamandır pda ithlatçıları nedense hep geriden takip edip belli başlı cihazları getiriyorlar.aslında her modeli getirseler emin olun yoğun olarak satılır.acaba diyorum diğer ithalatçılardan baskı mı var.mesela nokia sonyericsson samsung.aklınıza ne geliyorsa.bunu düşünmemek elde değil.
bu arada gprs mms ayarlarını yapamadım.diğer wm5 cihazlarının gprs ayarları hakkında çoğu arkadaşıma yardımcı oldum ama şimdi kendi cihazımın ayarlarını yapamıyorum.wm6 olduğu için biraz garip ayarlar.yardımcı olabilecek varsa memnun olurum saygılar
evet htc kaiser yani 4550 de güzel bi cihaz.istemiyor değilim aslında.ama geç gelir zannediyorum.nedense casper bu tür cihazları seçerek getiriyor.her çeşidi getirse mutlaka daha güzel ürün satışı yapacaktır.ancak yurtdışından alınabilir şimdilik.
Global market yani Dunya piyasalari diye birsey duydunuz mu? Kendinizi illede yurticinden alacagim diye neden sinirliyorsunuz.
Tek bilinmesi gereken Internet yolu ile yapilan satinalmalarda ve posta ile teslim edilen urunler ile ilgili gumruk uygulamasi ve vergileri ve eger urun telefon ise ayrica iMEI kayit konusu...
Ondan sonra, Turkiye ye gelmis veya gelmemis kimsenin umurunda olmayacak. Boylece ic piyasadaki firsatcilarin da onu kesilmis olacak. Sizlerin bizlerin de eski modellere mahkum olmamiz sona erecek ve internetde, her yeni modeli gordugumuzde agzimizin suyu akip durmayacak bundan boyle.
Kendinize ve birbirinize biraz yardimci olmak istemez misiniz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 6 Ağustos 2007; 10:14:49 >